|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  193 194 [195] 196 197   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice - 3.del
6.2.2008 8:55:48   
Suzi*
Vidim, da vse pospešeno hodte k frizerju. Jaz moram tud še it se pobarvat in postrižt. Verjetno naslednji teden.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4851
6.2.2008 9:01:02   
katka37
Jutro!

Ne dobro, user posted image user posted image , ker sem šele okrog 5.00 malo zadremala, pa ob 8.00. pokonci, grem na pregled. Zdaj pa imam vsega na vrh glave.

Lara, bravo za izpit.

Elma, kar se tiče bolečine, je mene prvič bolelo dosti bolj, ker nisem rpavilno dihala, od drugega poroda pa se spomnim, kako sem lepo dihala in je kar naenkrat prišla babica in rekla, da zdaj pa bom rodila. Prvič so me tudi šivi bolj boleli, drugič v bistvu ne, pa sem imela še notranje. Zato, punce, zdaj imate na voljo še ea pa ultivo ponekod, pa tudi brez tega se da zdržati- DIHAJMO PRAVILNO.

Mater, sem pametna, potem pa bo mene zdaj v tretje najbolj vsekalo. user posted image

Je še katera šla danes???

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4852
6.2.2008 9:06:02   
larisa
NI VAS ZA DOHAAAAAAJAAAAAT........

Grem mami odnest zdravila, pa sadje, ker je zbolela in ko pridem nazaj bom itak samo brala, ker bo tolk naklofanega, da ne bom mela časa pisat...user posted image user posted image user posted image

Sej je prav tako, kr klofajte, da lahko gremo....ampak mene nč ne šraufa, tko kot pravi Marusah...nč od nč....zgleda da mam dobr zrihtano garsonjerco (sej res ful rada stanovanja opremljam user posted image ) in naš mulc ne bo hotel ven iz nje.....user posted image

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 4853
6.2.2008 9:08:14   
ELMA
katka 37  user posted image user posted image user posted image user posted image  tko se govori , če smo v spalnici znale pravilno dihat  moramo tudi v porodni.user posted image user posted image user posted image

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 4854
6.2.2008 9:09:33   
Suzi*
Katka, a te lahko prosim za hiter povzetek dihanja. Saj nekaj se spomnim, ampak ti imaš pa le že več izkušenj.

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4855
6.2.2008 9:10:21   
polonca78
dobro jutro čveke!

uradno ima zamudo. pišuka mu fantič, če ne bo prišel kmalu ven, si bo njegova mami zgrizla vse nohte in ob živce spravila očija. včeraj zvečer mi je uspelo dragega čisto zamoriti z ničemer drugim kot mojo prisotnostjo. user posted image tok me vse boli, da ne morem drugega kot ležat ko en nasedli kit in zastokat vsakič, ko se za milimeter premaknem. na srečo imam danes pregled, da bova videli če sem že kaj odprta in kako naprej.

grem zajtrkovati in pridem nazaj user posted image

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 4856
6.2.2008 9:10:21   
buči
Dolenjka, jaz sem bila 1. v PO zaradi epiduralne. Zdaj sem se odločila, da bom kar brez poskusila, zato grem v LJ, pa še zima je, pa če bi slučajno bila brez prevoza, me rešilec peljele v najbližjo, torej v LJ.

Jaz žal nisem imela 100% dobre izkušnje z EA. No, mogoče je bil to pač splet okoliščin. Mene vse res takoooo zelo boli, da komaj prenesem že, če me kdo malo bolj močno uščipne. Zato sem se za 1. odločila za EA. Ja, popadkov res nisem nič čutila, pritiska na medenico ti pa pač ne morejo odvzeti. Do tukaj vse ok. Je pa Aljaž bil tako zelo živahen, da se ni hotel namestiti, tako da ga v bistvu nisem mogla iztisniti. Pa še malo preveč so mi dozirali EA, tako da nisem čutila res nič - nobenega popadka, ko je rekla, naj pritisnem, nisem vedela, kaj naj delam, če pa nisem nič čutila. So končali porod z vakuumom, ker je trajalo 9 ur. res je tudi, da sem bila 28 ur budna, res utrujena, tako da je bilo vse skupaj pač splet okoliščin.

Bom pač sedaj poskusila kar natur. Če padem v nezavest zaradi biolečine, pač bom, ker ne vem če bom zdržala. Me bodo že zrihtal! Sem bila 1. šivana, ja boli, ker ne veš, kako se vsest, ampak punce, po 1 mesecu je že bolje. Sama se spraviš k sebi, dobiš spet moči, z otrokom se navadita eden na drugega, očki pomagajo, GRE, GRE, GRE!

Mi smo imeli nore težave s hrano, ker nisem imela mleka. Sem bila 8 dni v p, ker smo vse poskušali, pa še zlatenčen je bil. Ampak ko si doma, spelješ. Veselite se tega. Edino ne naredite nore napake, kot sem jo jaz. Komaj sem čakala, da se znebim bolniščničnih vložkov in sem, pametna, doma uporabila Allways. Banalna napak, ker so se mi šivi zataknili v luknjice. AU! user posted image

Sama sem potrebovala več kot leto, da sem pozabila na porod, pa če ne bi moj mož imel res velikoželjo po še enem otroku, najbrž se sama ne bi še enkrat odločila ali pa dala pobude zanj. Evo, pa sem soelala nosečnost, ki je bila boljša kot 1, tudi tega sem se bala, da bo isto sruser posted image  kot 1. Pa tudi porod bom spelala. Me ni strah poroda, me ni strah, kako bo, ko bomo doma. Pač vedno gre. Če ne bo mleka, bomo pa spet na flaški. Saj je noro drago, ampak otrok zraste. Če bo katera potrebovala nasvet tukaj okoli, povejte. Grem pa z optimizmom v p, da bo hitro minilo, da bo znosno, da bomo imeli mleko, da bo Aljaž dobro sprejel malega, da bomo zdravi!

user posted image user posted image user posted image user posted image

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 4857
6.2.2008 9:18:08   
buči
Hvala za odpustnico. Imam ob pol 12h pregled, če se pop nič ne javim, mislite name. Čeprav mislim, da še ne bom šla. Sem bila pri Aljažu 3 dni prej, zdaj pa zgleda ne bo nič Bom pa vikend počakala. Svakinja ima rd, grem pa še tja vse pojest, pa potem v p ... user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4858
6.2.2008 9:18:59   
ELMA
BUČI res si bila boga jaz ti bom povedala :prvič sem imela naravni porod stim da so mi dali umetne popatke ki so ful boleli.Ampak če dobiš umetne popadke hitro končaš , vse skupaj je trajalo  2 uri brez šivanja in brez pokanja , in ko slišim druge iskušnje !!!, jaz sploh nimam kaj  za govoriti.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4859
6.2.2008 9:20:34   
buči
Suzi, ti dihaj tako, kot ti bo pasal. Ali pa tam reci, naj ti pomagajo. Je pa tako, da naj bi na začetku: vdih skozi nos, dolg izdih skozi usta (s prepono, kot bi duhal rože), v drugi fazi pa po pasje: vdih skozi nos ali usta pa hitri kratki izdihi - tako 2x na popadek. Pa ne pozabit mižat pri iztisu., da ne boš imela angora oči .. user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4860
6.2.2008 9:20:43   
srečka nosečka
Dobro jutro

Kako hitro čas mineva, ko imaš user posted image . Komaj kaj vas uspem prebrat, predvem, to, če katera že veselo ziba. user posted image  Počasi se je že začelo, pravi naval pa verjetno še sledi. Ko pogledam našo štručko, si ne znam predstavljat, kakšna bi bila, če bi rodila na rok. Ta je bil včeraj. Zato vas kar razumem, da se nekatere že počutite kot kiti. user posted image  Seveda mišljeno v najlepšem pomenu,

Meni dnevi kar prehitro minevajo. Se zbudimo, previjemo nahranimo, črpamo mleko, se malo obrnem pa je že nova runda na vrsti. Še sreča, da lahko z Lano ponucava atija, ki bo z nama doma še skoraj do konca februarja. user posted image user posted image user posted image  Bravo za našega atija, res je priden in naju skoraj preveč razvaja. Pa ne mu tega povedat. user posted image

Bamby - kakšno lepo hčero imata in Timi prekrasno sestrico. Pavi cukerček je. user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4861
6.2.2008 9:21:47   
ELMA
Veliko sreče na pregledu mislile bomo na tebe .

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 4862
6.2.2008 9:22:09   
buči
Elma, ne se bat, ni tako grozno. res je, da nisem imela umetnih, pravijo da so ti ubijaski. Tudi odpirala sem se takrat v redu. Sem pa zdaj pila malinov časj. Moj mož pravi, da bodo malince kar plunle malega ven! user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4863
6.2.2008 9:24:39   
buči
Bi pa vse dala, da bo mleko. To me skoraj bolj skrbi kot bolečine. Pa da bom dojila, potem pa ko bom nehala, si kupim lepega odojka in novo pečico in celega notri stlačim in ga celega pojem! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4864
6.2.2008 9:25:34   
buči
A imam spet samogovore?! user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4865
6.2.2008 9:27:10   
buči
Potem pa grem. Torej se, če se, slišimo popoldne. Mi je pa mož obljubil, da me potem pelje na kosilo, če nama ne bo treba v p. Tudi ni tako slabo. Bova vsaj v miru ob svečkah pojedla kosilce, Aljaž bo pa pri tašči in tastu ...

Pa pa

user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4866
6.2.2008 9:28:26   
katka37
IZVIRNO SPOROČILO: buči

Suzi, ti dihaj tako, kot ti bo pasal. Ali pa tam reci, naj ti pomagajo. Je pa tako, da naj bi na začetku: vdih skozi nos, dolg izdih skozi usta (s prepono, kot bi duhal rože), v drugi fazi pa po pasje: vdih skozi nos ali usta pa hitri kratki izdihi - tako 2x na popadek. Pa ne pozabit mižat pri iztisu., da ne boš imela angora oči .. user posted image

Točno tako, velja čisto vse to. user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4867
6.2.2008 9:29:31   
katka37
Zdaj pa počasi na pregled, se potem javim.

Papa, čvekice.

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 4868
6.2.2008 9:29:34   
Janey
Jutroo

Kak čvekateuser posted image user posted image user posted image user posted image ko pridemo na 200 pa res grem, tako da danes kar tako naprej in grem že danes Buči tvoji hitri prsti so idealka za meneuser posted image user posted image user posted image moj user posted image se tako boji dolenjke da jojuser posted image user posted image user posted image

včerajšni kakrkolisožebilisamopopadkine so se končali v postelji ob 1ih in se nočejo več pojavit. PIŠUKA, pa tako sma se že veselila.

Buči ti si pravnica??

srečka nosečka lepo da si se oglasila. Je fino če je ati doma ane, moj je tut doma ko konnc februarja..pa tut zdaj..in če naš mali nebi tako zavlačeval bi lahk bil dalj z namauser posted image user posted image user posted image

Grem se še malo stisnit.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4869
6.2.2008 9:31:36   
Suzi*
Buči, hvala za povzetek dihanja. user posted image  Si me pa spomnila, da moram it po malince tud jaz. Sam da se mal ta klinčeva megla razkadi.
Jaz sem imela tud umetne popadke prvič...a res bolj bolijo kot lastni?? user posted image  Pojma nimam, ker nimam s čim primerjat. nekaj svojih sem imela, samo bajes o bili prešibki. So mi pa tako lepo umetne dozirali, da v bistvu nisem občutila prehoda iz samo naravnih na umetne. No, upam, da bodo tokrat moji popadki zadosti, da vidim, če je res kakšna razlika.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4870
6.2.2008 9:33:04   
ELMA
BUČI jaz tudi svojega ta malega nisem dojila več kot dva tedna, smo se futrali po flaški.Zato su mi zdaj svetovali  čaj za dojenje da pijem vsak dan po eno skodelico,pa še sezamov čaj pijem. Pravijo da je sezamov čaj veliko boljši in da ful pomaga. Bomo vidil če to drži..PROBAJ

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4871
6.2.2008 9:35:32   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: Janey

Je fino če je ati doma ane, moj je tut doma ko konnc februarja..pa tut zdaj..in če naš mali nebi tako zavlačeval bi lahk bil dalj z namauser posted image user posted image user posted image

Zakaj pa ni nastopil očetovskega dopusta šele takrat, ko bi ti in user posted image  iz P prišla????user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 4872
6.2.2008 9:36:14   
ELMA
SUZI, BUČI kje dobijete čaj iz malinovih listov ?Amogoče v lekarni?

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 4873
6.2.2008 9:44:09   
Suzi*
Elma, a ti že zdaj piješ čaj za dojenje??? Jaz sem si ga nabavla, ampak sem ga imela namen šele potem pit.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4874
6.2.2008 9:45:23   
Suzi*
Elma, jaz ga še nisem nabavla, bom šla pa danes pogledat kar v čajno hišo če ga imajo. user posted image  Drugače pa verjetno kakšen Sanolabor al pa lekarna pride v poštev.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  193 194 [195] 196 197   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  193 194 [195] 196 197   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?