buči
|
Dolenjka, jaz sem bila 1. v PO zaradi epiduralne. Zdaj sem se odločila, da bom kar brez poskusila, zato grem v LJ, pa še zima je, pa če bi slučajno bila brez prevoza, me rešilec peljele v najbližjo, torej v LJ. Jaz žal nisem imela 100% dobre izkušnje z EA. No, mogoče je bil to pač splet okoliščin. Mene vse res takoooo zelo boli, da komaj prenesem že, če me kdo malo bolj močno uščipne. Zato sem se za 1. odločila za EA. Ja, popadkov res nisem nič čutila, pritiska na medenico ti pa pač ne morejo odvzeti. Do tukaj vse ok. Je pa Aljaž bil tako zelo živahen, da se ni hotel namestiti, tako da ga v bistvu nisem mogla iztisniti. Pa še malo preveč so mi dozirali EA, tako da nisem čutila res nič - nobenega popadka, ko je rekla, naj pritisnem, nisem vedela, kaj naj delam, če pa nisem nič čutila. So končali porod z vakuumom, ker je trajalo 9 ur. res je tudi, da sem bila 28 ur budna, res utrujena, tako da je bilo vse skupaj pač splet okoliščin. Bom pač sedaj poskusila kar natur. Če padem v nezavest zaradi biolečine, pač bom, ker ne vem če bom zdržala. Me bodo že zrihtal! Sem bila 1. šivana, ja boli, ker ne veš, kako se vsest, ampak punce, po 1 mesecu je že bolje. Sama se spraviš k sebi, dobiš spet moči, z otrokom se navadita eden na drugega, očki pomagajo, GRE, GRE, GRE! Mi smo imeli nore težave s hrano, ker nisem imela mleka. Sem bila 8 dni v p, ker smo vse poskušali, pa še zlatenčen je bil. Ampak ko si doma, spelješ. Veselite se tega. Edino ne naredite nore napake, kot sem jo jaz. Komaj sem čakala, da se znebim bolniščničnih vložkov in sem, pametna, doma uporabila Allways. Banalna napak, ker so se mi šivi zataknili v luknjice. AU! Sama sem potrebovala več kot leto, da sem pozabila na porod, pa če ne bi moj mož imel res velikoželjo po še enem otroku, najbrž se sama ne bi še enkrat odločila ali pa dala pobude zanj. Evo, pa sem soelala nosečnost, ki je bila boljša kot 1, tudi tega sem se bala, da bo isto sr kot 1. Pa tudi porod bom spelala. Me ni strah poroda, me ni strah, kako bo, ko bomo doma. Pač vedno gre. Če ne bo mleka, bomo pa spet na flaški. Saj je noro drago, ampak otrok zraste. Če bo katera potrebovala nasvet tukaj okoli, povejte. Grem pa z optimizmom v p, da bo hitro minilo, da bo znosno, da bomo imeli mleko, da bo Aljaž dobro sprejel malega, da bomo zdravi!