|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sončki januarčic 2oo8
5.2.2008 13:30:17   
mala pikica
IZVIRNO SPOROČILO: nana35

...saj ima tudi Klemen po D3 Plivit kapljicah krče,mene je kar groza. Zraven se pa tudi tako spači,da si kar mislim kakšen grozen okus imajo.

nana okus imajo grozen, sem se jaz tudi zraven pačila, se mi zdi, da še bolj kot Gašper. Pa slikice sem ti že poslala user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Ursulina, si mogoče dobila tudi CD v paketku? Menis o full fajne te pesmice, še mal pa jih bom znala na pamet.

Nalin, kako pa je naslov CD-ju? Bi si ga kupila ali pa pesmice poiskala na internetu.

Gašper je danes tako pridno spal dopoldan, sem prvič po porodu sama vse počistila po hiši user posted image user posted image user posted image Od kopalnice, dnevne, kuhinje, pa še vse ploščice po tleh sem pobrisala. Uh, je prav pasalo. Se mi zdi, da me ti monotoni dnevi, ki so si popolnoma enaki spravljajo v zelo slabo voljo. Tako, da res prav paše, če lahko kam grem ali pa kaj doma postorimuser posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 926
5.2.2008 14:02:31   
ursalara
Mala pikica naslov cd-ja ki smo ga dobili v paketu v lj P je FONDKOVE PESMICE ce ga potrebujes ti ga lahko pošljem ker imam dva ista cd-ja.Na zs mi pošlji naslov pa ga dobis ni panike.Če pa še katera rabi pesmice imam tri cd z naslovi FONDKOVE PESMICE,GLASBA ZA DOJENCKE 1 IN GLASBA ZA DOJENCKE 2 pa vam prepečem cd in pošljem

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 927
5.2.2008 14:14:40   
piba
Pozdravljene!

Odkar imamo Klaro nimam veliko časa zase tako, da za računalnik sploh ne pridem.  Danes sem po dolgem času imela malo časa prebrati vašo klepetanje.

Vidim, da imamo bolj ali manj vse enake probleme z našimi novorojenčki. Naša Klara bo v sredo dopolnila 3 tedne ingreva v četrtek prvič v posvetovalnico. Upam, da je z njo vse v najlepšem redu, čeprav patronažno sestro malo skrbi, da je Klara rumenkica (?-jaz nič ne vidim rumenega, pa mlado sestro imamo, tako da...., bomo videli). Drugače se Klara pridno redi cca 200g na teden.
Kalara želi včasih jesti vsako uro in pol. Takrat poje cca 50 in čez uro in pol zopet toliko. Tu na forumu pa sem prebrala, da ni priporočljivo, da bi dojenček jedel bolj pogosto kot na 2 uri. Ali je morda takrat samo žejna? Ali vi dajate vmes čaj?
Klaro je že začelo črvičit. Včeraj popoldne sva jo z dragim morala skoraj ves čas nositi in cartlati. Komaj čakamo na AD3 kapljice.user posted image

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 928
5.2.2008 14:15:23   
aurora6
Evo se še jst malo javim.....ko vas berem o teh 3d kapljicah me je kar groza, mi imamo pregled v četrtek pa bomo zihr dobili te kapljice, ker jih očitno vsem dajo??? Zanima me kaj je s temi Oleovit a to je zamenjava za 3d, a to rečeš zdravnici ali jih moraš sam kupit? Moja punčka je imela že ne mesec pa zaenkrat nima krčkov upam, da bo tako ostalo in se zato bojim, da vse pokvarim s temi kapljicami. Kako namažete z oljčkom svoje sončke po kopanju a povsod ali samo na pregibih?

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 929
5.2.2008 14:22:23   
baby_08
Pozdravljene mamice,
Hvala mala pikica in nana za povabilouser posted image
jaz sem še vednouser posted image , 5 dni po PDP, pa še nič ne kaže da bi morala v Rim. Res je hudo tak dolgo čakat  na svojo pikicouser posted image .

Sončki januarčic so pa vsi full luškani in pridniuser posted image user posted image user posted image .

Pozdravček od zadnjeuser posted image Januarčice.

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 930
5.2.2008 14:31:57   
ljubljana
aurora Oleovit je zamenjava za AD3 ali D3, ki baje ne napenjajo. Naroči se jih lahko pri Lekarni Arnika, tel.št.pa je:04/513 19 84 ali mobitel:040 896 707. (nana35 najlepša hvala za podatkeuser posted image ). Kupit jih moraš sama ker so avstrijske in naša zavarovalnica ne pokriva avstrijskih lekarn.

baby_08 drži se, bomo vse januarčice, vse pozitivne misli osredotočile nete (dajmo januarske mamiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pozitivne misli za baby_08!!!!!) Ti samo sporoči, ko bosta s bebiko srečno ena ob drugi.

(odgovor članu baby_08)
Neposredna povezava do sporočila: 931
5.2.2008 14:48:39   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: limma
saj vem, da se ponoči ne previja, ampak.. kaj pa naj? kam mi svetujete, mamice? ve previjate ponoči?

Jaz jo ponoči vsaj 1x previjem, ker je ponavadi pokakana. Danes sva se previjali ob 5.00 in sem v enem previjanju porabila tri plenice, ker se je enkrat takoj na frišno plenico še enkrat pokakala, enkrat se je pa še polulala. Jaz je ne bi previjala, če me sama ne bi na to opomnila z user posted image . Sigurno jim ne paše ležat v kakcu, vsaj meni ne bi.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: limma
pa še to - če se ponoči vaši user posted image jokajo, jih vzamete in posteljice in nosite ali jih skušate pomiriti v posteljici, npr. z dudo? Jaz probam z dudo, ampak ni vedno uspešno (ker jo izpljune iz ust ali ji ne paše) in ko začee zelo jokat, se nosiva..

Naša Neja, kadar pač zaspi, se ponoči zbudi takrat ko je lačna. Seveda jo posledično vzamem v roke, ker mi drugega tako ne preostane. Proti jutru postane bolj "dreklava" in se stalno nekaj oglaša, takrat pa probam to rešit z dudo in je ne jemljem iz posteljice. Sem pa zato takrat bolj na "misiji nemogoče", ker ji duda tudi ves čas pada iz ust in ji jo moram ves čas nazaj turit. Sem že tako zverzirana, da to delam že kar v spanju.user posted image

Naša noč je bila danes spet super. Že cel dan je bila pridna (vedno znova in znova si dokažem, da nimam dovolj mleka, pa še kar vztrajam), ker sem jo več ali manj hranila z dodatkom. Svoje mleko sem si raje načrpala in ji dala po flaški. Ker je bila sita je posledično tudi čez dan kar lepo spala. Zvečer se je borila do 22.00 in potem utonila do 02.30. Potem je še enkrat jedla ob 5.00 in na koncu sva vstali ob 8.00. Zelo super noč. Držim pesti za čim več takih.

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 932
5.2.2008 14:54:27   
Lunca1
Baby te čist razumem kako se počutiš, ker sem dala dvakrat to čez.user posted image  En user posted image  zate.

No naš gospodič pa že 3 dni ni kakal, ga skoz napenja, samo ven pa nič ne pride. Bo treba sladke kamelice vključit.

(odgovor članu aurora6)
Neposredna povezava do sporočila: 933
5.2.2008 14:58:36   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: ursulina
tudi mene zmanjka ponoči ko se dojiva, predvsem ker pač počneva to leže

Jaz sem jo leže dojila samo zvečer in potem sva obe zaspali. Zdaj ji dam kar po dudiki, ker se drugače prehitro zbudi, ker se na ziziki samo igra.

IZVIRNO SPOROČILO: ursulina
midva pa kupujeva vlažilec zraka, ima katera kakšen predlog?

Mi se tudi odločamo za vlažilec, ker imamo ful presuh zrak. Za zdaj se še nisem spustila v hudo raziskavo, ker nekako ni časa. Mogoče bo katera, ki ga ima dala kakšen dober predlog.

V Nm smo tudi dobili te paketke in tudi kuponček za flaško, vendar v Nm nimamo več Ariela, pa smo nekako v riti.

klepetka user posted image , da je z Lano vse ok.

Alfabeta dobrodošla nazaj.

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 934
5.2.2008 15:12:01   
katee
IZVIRNO SPOROČILO: Sunny Morning

. Proti jutru postane bolj "dreklava" in se stalno nekaj oglaša, takrat pa probam to rešit z dudo in je ne jemljem iz posteljice. Sem pa zato takrat bolj na "misiji nemogoče", ker ji duda tudi ves čas pada iz ust in ji jo moram ves čas nazaj turit. Sem že tako zverzirana, da to delam že kar v spanju.user posted image

Tudi pri nas je tako

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 935
5.2.2008 15:15:25   
katee
Vlažilec zraka: jaz sem ga dobila oz. ŽAn Luka ga je dobil za darilo. Se ful pozna razlika. Ni tako suh zrak v sobi, posledično tudi koža na obrazu ni tako izsušena. Imamo pa od Lanaform, oranžnega - podrobnosti si poglejte na baby centrovi strani. Jaz ga priporočam.

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 936
5.2.2008 15:17:20   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: Lenči
Sem pa morala zamenjati pleničke, saj sem imela že št. 2, pa smo šli nazaj na 1 - tako ji vsaj ne spustijo.

Zdaj pa ne vem ali ima naša pupa tako veliko rito ali pa jaz nisem normalna user posted image , ampak midve se že dva dni zavijava v plenice 4-9 kg in so zakon. Nikjer nič ven ne pogleda, pa nič nima oznak od plenic po nogicah. Je pa res, da sem pri zadnjem zasilnem vaganju ugotovila, da ima sigurno že 5 kg. V posvetovalnici mi bodo ušesa navili.user posted image

sani1 pleničke pošljem jutri. Pri nas ne morem z vozičkom na pošto.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: sani1
pumpam ga pa še vedno 2x. me je strah, da nebi dobila mastitisa, če ga nebi pumpala...  kaj mislite ve?

Po moje pametno, da ne prenehaš kar na hitro ampak postopoma. A ti potem tvojo zdaj hraniš bolj z dodatkom?

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR
Sta pa oba, tako Žan kot Jonas spala že v porodnišnici pri meni v postelji, se mi zdi da ima to pomembno vlogo pri novorojenčkih, da so čimveč v neposrednem kontaktu z mamo.

Meni so v P rekli, da je treba bit previden samo toliko, da se otrok ne bi pregrel, ker sami še ne uravnavajo temperature in lahko zaradi stiskanja z mamico dobijo vročino.

IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica
Imamo pa vsako jutro probleme z napenjanjem. Revež se tako zvija zraven, potem pa se fajn pokaka, pol pa je super.

Pri nas ista zgodba.

IZVIRNO SPOROČILO: piba
Ali je morda takrat samo žejna? Ali vi dajate vmes čaj?

Jaz ji dam kar čaj, pravzaprav ji ga ponudimo in ga vzame samo, če ji paše. Jo z njim ne silim.

(odgovor članu Lenči)
Neposredna povezava do sporočila: 937
5.2.2008 15:32:13   
Sunny Morning
katee a imate tega?
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 938
5.2.2008 15:39:43   
mml
piba polno dojeni dojenčki praviloma niso žejni in ne potrebujejo čaja, drugče je pri dojenčkih, ki so hranjeni za daptiranim mlekom, tako da ti pa potrebujejo poleg mleka tudi čaj

lunca upam, da bodo kamilice naredile svoje...pa verjetno je Aptamil kriv za to...

sunny našega fantiča pa najbolj napenja tam med 12. in 14. user posted image  in po tem ko se pokaka prav čukasto gleda...po principu oooooo kaj se je pa zdaj zgodilo user posted image

sani poskusi si izčprati samo toliko mleka, da ublažiš napetost v dojkah, ker sicer ti bo mleko stalno nastajalo, če ga boš izčrpala do konca...

baby se pridružujem lunci...jaz sem bila tudi obakrat čez PDP in točno vem, da imaš že vsega čez glavo zadosti...tako da jaz sem bila tokrat čisto srečna, da smo sprožili porod že tri dni po PDP, ker prvič sem čakala 8 dni, čeprav je G vseskozi po PDP govorila, da nima smisla čakati...Držim pesti, da se kmalu kaj zgodi in boš rešena čakanja user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

Neposredna povezava do sporočila: 939
5.2.2008 15:42:36   
Sunny Morning
baby_08 drži se.user posted image  Potem se nam pa z malo štručiko le pridruži, čeprav je že februar.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 940
5.2.2008 16:10:41   
majra
baby držim pesti, da boš čimprej srečna mamica!
Tudi jaz vem kako zoprno je čez rok, moja punca si je vzela še 10 dni časa po PDPju

Neposredna povezava do sporočila: 941
5.2.2008 16:22:03   
ursalara
Baby_08 upam da cipmrej dobis svoje dete v naročje in da se konča to mucno cakanje.user posted image

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 942
5.2.2008 16:26:20   
Anchikaa
Ojla.

Naše malo dete spančka (še) zato hitro izkoristim. Eno vprašanje imam, kaj vse rabim da grem zrihtat za tamalo zdravstveno izkaznico?A rabim kaj za pokazat po kom bo zavarovana ali samo povem? Nisem še tega rihtala zato sem čisto nova na tem področju.Mogoče že 100x obdelano,ampak vseeno.

Hvala za odgovore.

LP, Anchikaa

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 943
5.2.2008 16:27:22   
katee
sunny: ja tega imamo in je prav super

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 944
5.2.2008 16:42:26   
katee
IZVIRNO SPOROČILO: Anchikaa

Ojla.

Naše malo dete spančka (še) zato hitro izkoristim. Eno vprašanje imam, kaj vse rabim da grem zrihtat za tamalo zdravstveno izkaznico?A rabim kaj za pokazat po kom bo zavarovana ali samo povem? Nisem še tega rihtala zato sem čisto nova na tem področju.Mogoče že 100x obdelano,ampak vseeno.

Hvala za odgovore.

LP, Anchikaa

Če bo otrok zavarovan po tebi, moraš ti svojemu delodajalcu poslati rojstni list od otroka in potem oni vse poskrbijo. Vsaj tako je bilo pri meni.

(odgovor članu Anchikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 945
5.2.2008 17:18:29   
Lunca1
IZVIRNO SPOROČILO: mml

lunca upam, da bodo kamilice naredile svoje...pa verjetno je Aptamil kriv za to...

ga imam tudi jaz na sumu, bomo šli verjetno spet na Bebo

Mislim da za zdravstveno zavarovanje zadošča rojstni list, v službi pa potem izpolnijo MDČ obrazec in otrok aprijavijo, pa prijavi ga samo eden.user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 946
5.2.2008 17:19:30   
Lunca1
Mi imamo pa glih kontra problem - preveč vlage.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 947
5.2.2008 17:30:14   
mml
Pri nas tudi ni problem suh zrak, ampak vlaga...je vsako jutro 10 cm kondenza na balkonskih vratih...novembra smo pa pleskali in preganjali plesen, tako da upam, da je s tem user posted image  za nekaj čas zdaj mir

Tale naš frkolinček pa kar spi in spi...sploh ne vem ali ga naj kar pustim ali ga naj budim, ker mislim ,da bi bilo dobro, da bi na ene 4 ure pa vseeno jedel...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 948
5.2.2008 18:09:39   
mala pikica
Uf, smo pridno v čvekanju...

ursalara hvala za CD user posted image Sem šla pogledat in sem ugotovila, da že imam CD Fondkove pesmice, pa Glasba za dojenčke 2 tudi, pa še Tralala, moje prve pesmice user posted image

aurora jaz Gašperja mažem po celem telesu zaradi izpuščajev, ki jih je imel. In tudi imava kremice predpisane od pediatra. Prej pa sem ga mazala z mandljevim oljem v pregibih.

baby vidiš, da vse januarčice mislimo nate user posted image Danes še je koala vprašala zate. Mimogrede koala vas vse prav lepo pozdravlja user posted image

vlažilec zraka...
v katerem prostoru pa ga imate? Verjetno tam, kjer je otroček največ časa?

Jaz še tudi Gašperja povijam v pleničke 1, nama na srečo nič ne uhaja, v 2 pa sva bila vse okoli pokakana. Pamperske 2 pa so mu v redu, ampak te imamo samo ponoči, da ga ni treba prevečkrat previjat. Mislim, da bo kmalu imel 5 kg, tako da počasi bomo pa vseeno prešli na 2. Verjetno ne bo v 1 shodil user posted image

Že poslušamo CD in je Gašper zelo priden. Jaz smotka pa nisem tega že prej naredila user posted image

Zraven koalinih pozdravčkov vam pošiljam še pozdravčke od muzike. Ne uspe priti do računalnika...

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 949
5.2.2008 18:18:59   
dašabina
Živjo, naše detece spi že nekja ur z vmesnim postankom za papico, upam, da ni zamenjal noči za dan.
Veliko pišete, vas berem, ni pa mi toliko za pisanje, bolj poležujem in se še vedno dam crkljat (beri bolj malo gospodinjim).
Od treh naprej sem sama, ker je šel možek z otroci v maškare, mali Miha pa je tudi dobil svojo prvo kapico, da je bil mala maškarica - hudiček.
Uživajte!

V vsakem, še tako majhnem koraku je smisel življenja....

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......