hariba
|
Najprej Gaji čestitke za 10 mescev . mojcab velja stari starši Zoja dekov nima več, tašča nima pretiranega interesa do Zoje. No obiskat jo že pride tu pa tam, pa če je sila je že čuvala , pa tuid bi še. Moja mama ima pa veliko vnukov in vnukinj in sicer 12 in tudi nima interesa za varstvo, še največ je od starejše sestre čuvale, ki živi majn kot km proč od nje. Pravi, da ona je vse svoje otroke h kruhu spravla in s tem je njena naloga končana, no saj v bistvu ima prav. Od mafije babica in dedek sta pa moderna upokojneca. Zelo aktivna v raznih društvih,oba obiskujeta univerzo za tretje življensko obdobje, planinarita in potujeta. Oktobra sta bila v jordaniji, po novem letu sta bila 1 teden na smučanju, za ta vikend bosta še mafijo sabo smučat vzela, marca gresta ap v Egipt. Pa naj uživat če imata možnost. Sta pa mi bila po nesreči v veliko oporo, sta dosti čuvala otroke, če sem rabila, pa tudi njima je bilo to uteho in sta se nekako zamotila. Pa tudi zdaj,ko sem na porodniški če rabim kaj lahko pokličem, kdaj tast koga na kak trening pelje ali gre iskat. Večkrat je bila že mafija na morju z njima. hrana Zoji jaz nič več ne miksam. Govedino na drobno nasekljam, ostalo je pa koščke. Jabolka, mango in hruške ji olupim in narežem na krhlje, namazan kruh in pomarančne krhlje na kocke, žemljico, banano, piškote, grisine in večje kose kuhane zelenjave(brokoli, korenček, cvetača)pa nosi v usta kar sama. Testenine ji kar malo z vilico nasekam, piščančjo bedrco pa tudi rada sama obira. Če sama je je mnogo majn cirkusa pri hranjenju kot, če ji jaz v usta dajem. Kisle kumar so tudi Zoji všeč, prav tako pesa, kislo, zelje in repa. jedla je že tudi rezine paradižnika. Sem ji v nedeljo hotela dat probat listič zelene solate, pa je glavo obrenila proč. Skratka všeč ji je sladko in kislo, je čisto po meni. Če je hrana popolnoma neslana ne je. Vzamem pa za njo prej proč predno za nas do kraja začinim. Ima pa 6 zob. To noč ni spala skoraj do polnoči, potem se je pa ful drla, ko sem jo ob 6.30 zbudila, samo sem jo mogla oblečt, ker kot za nalašč, je mogel moj danes ob 5 h oditi na službeno pot, jaz pa sem mogla oba mulca v šolo z smučmi in pancerji peljat, ker imajo danes smučarski športni dan. Zoja je bila pa zelo slabe volje zaradi tega, drugače se sama sicer okrog 6 h zbudi, ne danes ap ne. Sem pa pol tavelike kar pred šolo ven vrgla in nisem nič počakala na odhod avtobusa, je deževalo še.
|