mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: vanja.v Mamuška ne vem a sojo lohk ješ al ne, ampak jst sem v M našla smetano iz soje in z njo potem naredila pire krompir - bil je fantastičen in če jim doma ne bi povedala sploh ne bi opazili . Jst se tude izogibam Km i izdelkom iz le tega, ker malega pol ful trga. V glavnem iz te smetane lohk čuda omakic narediš. Sicer pa če se ne motim imaš tam tud razne testenine k bi jih ti po moje lohk jedla....so pa tolk okusne, da ti ni treba glih vsa kosila posebej kuhat. Edini k tole spremlja so cene....že tko je vse drago, tale hrana pa še bolj. Aja pa majonezo brez jajc z lanenim oljem, brez uporabe pšenice, glutena ali škrobain brez gensko spremenjenih organizmov . Aja pa vegi paštetke so tud zakon . Mi jih vsi jemo. Mal počekirej tam pri tej prehrani pa boš kar nekaj izdelkov našla,, boš vidla. Pa še marsikaj lahko narediš za vse skupaj da ne kuhaš vedno zase posebej. No upam da ti nisem preveč zatežila s temle, samo jst tud ful gledam kaj v usta nesem...sm že prej bla bolj tečna kar se hrane tiče No zdej pa šibam tamalga kopat. Se beremo.... Ej, saj ne smem jamrat, saj se kar precej stavri dobi v primerjavi z 10, 12 let nazaj, ko se res NIČ ni dobilo. Fora je sam v tem, da se malo naveličaš enih in istih stvari jest, ap pogrešam ful zelenjave, ki sem jo jaz vajena jest. Pa teh salam in tega sranja imam pohn kufr, prej sem za večerje jedla v glavnem solate, zdaj pa ne smem, če hočem met mirno noč. Pa kosmičev ne, pa kaše ne, razen ajdove - ne vem, mi smo prej imeli res ful pestro prehrano, veliko polnozrnatih žit, veliko zelenjave, malo mesa, veliko solat, neoluščen riž ipd, zdaj se mi zdi da pa jem(o) ves čas eno in isto. Moža bi sicer komot vtlačila v mojo dieto, mu ne bi nič škodilo , tamalga pa ne. On le rabi beljakovine, maščobe in vse ostalo za zdrav razvoj, medtem ko jaz z maščobami šparam zaradi sebe, beljakovine pa delajo težave, tudi soja. Jo sicer prenese eno malenkost v kakih namazih, jogurt pa recimo že veliko težje, mleka sploh ne. Pojem 1 sojin jogrt na teden, pol en dan, pol naslednji Smetana - če je samo kaka žlička v omakcah, tudi še gre, da bi si jo na sok dala - no go. vse se neha že pri juhcah in mineštrah, jaz ne smem nobene "navadne" zakuhe, vse dietno, tko da mineštro za 2 usta v 2 piskrih kuham O cenah pa sploh raje ne bi za 2 porciji širokih rezancev 6-7 eur - maveš da šparam z njimi, ko s suhim zlatom! 40 dag kruha 5 eur, če vzamem bombetke, so 4 skoraj 6 eur, s tem, da eno dam celo naenkrat v usta . jaz čist verjamem, da kakšna družina direkt brankrotira na tej prehrani. Pa bo že, samo da so otroc zdravi