|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
28.1.2008 20:07:08   
Jo@n
Citiram post z mame:

IJA JE RODILA OB 16,45 PIO 1440g 39cm
16,55 TIO 1200g 37cmmere niso glih točne ker sem pozabla ko bom vedla va, še enkrat javim.
z vse,mi tremi je vse ok,ija je mal zmatrana ker je rodila naravno z svojimi popadki.pia in tia sta pa v inkubatorju.

Čestitke, pa imamo prve januarcke aprilčke!!!

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
28.1.2008 20:08:21   
sky77
tosja ne vem če je sodelovala na tej temi. Lahko pa povem
IJA JE DANES RODILA OB 16,45 PIO 1440g 39cm in 16,55 TIO 1200g 37cm

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
28.1.2008 20:09:09   
sky77
jo@n si me prehitela za minutko user posted image

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
28.1.2008 20:14:07   
lepa posadka
Tosja, k ravno sprašuješ... :-) Pa danes mi pisanje gre od rok, hehe

Pa še nekaj sem mislila vprašat, predvsem tiste, ki ste že mame...

1) Kako dolgo (če ste sploh) ste spali z user posted image v isti sobi? Mi smo imeli dojenčke pri sebi slabo leto...ko pa smo začeli odvajati nočno dojenje, so se preselili. Ni bilo nikoli problema.

2) Ali ste striktno pred vsakim podojem otroka previle - ponoči??? Ponoči nisem nikoli previjala, razen če se je slučajno dete ravno pokakalo...to je bilo pa pri vsakem otroku morda 5x. Saj otroci se hitro navadijo kdaj je dan in kdaj je noč in ponoči kar v spanju pojejo in spijo naprej. No, to je moja izkušnja.

3) Ali je res, da v primeru nočnega previjanja, hranjenja bolje to početi v temi, kot prižigati luč??? Jaz sem že zaradi sebe bolj v temi to počela, čeprav čisto ne, ker potem nič ne vidiš :-)))) Sem imela v spalnici eno tako mini lučko, ki sem jo ponoči prižigala, tudi ko je bilo treba podojit.

Sicer pa se boste sproti prilagajale...ni en otrok podoben drugemu in vsak ima svoje navade...pri nas so trije in ko jih sedaj gledam...kar ne morem verjet, da so iz istega gnezda :-) Kakšen bo šele četrti?!

Sedaj pa lahko noč...otroci že čakajo v pižamcah, da mami prebere pravljico. Jaz pa tukaj visim??!!!

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
28.1.2008 20:19:37   
Krista28
Roberta, glede širokega povijanja je tako,da ti v pediater v porodnišnici pove, če rabiš široko povijat, potem imaš pa ultrazvok kolkov pri 1. mesecu. Povija se najprej s pampersko (ali katero drugo), potem pa imaš dve tetra in previjalko. Itak ti v MŠ vse pokažejo.
Termometer imamo digitalnega - ga daš v rito in najbolj točno izmeri, od tiste temp. v riti odšteješ 0,5 stopinj in imaš temp. telesa.  Tisti za v uho, pri tako majhnih ne merijo točno. Vročino itak zbijaš, ko pride čez 38 stopinj.
Pri dudi imaš kar prav. Pri Kristjanu sem imela iz kavčuka, od začetka avent, potem nuk (ni bilo težav pri menjavi). Ne vem še, verjetno bo ena duda s pokrovom....Pravijo da so za začetke silikonske pretrde. V porodnišnici dajo ene take češnaste oblike - jih v trgovinah sploh nisem več vidlauser posted image  Zato pravjo da imejte eno s sabo.

Brisače imamo tudi mi ta navadne.Plenice so se pri nas najbolj obnesle babylove (DM), pa samo en paket newborn smo rabil, zdaj jih pa tudi včasih v Mullerju in Hoferju vzamem. Hofer nam je ok. Pamper so pri nas zanič - kot bi ga v polivinil zavilauser posted image  Razne otroške robčke imam tudi DM-ove in do zdaj so bli fajn. Ravno tako blazinice za dojenje.

Jst sm si prejšnjič tudi za prve dni doma nabavla v Tosami mrežaste hlačke in tiste gaze oz. vložke vir80, ker sem tako samo stran metala in ni blo nesnage.

No, zdaj pa neham težit.
Jst moram pa še cunjce ven povlečt, da vidim kakšno je stanje, pa moramo prej sobico uredit, pa omaro notri postavt, da imam kam pospravit.
Za MŠ me zanima, če gre katera dopoldne? Gremo pol še na kavo?

Pa ne jemat, kot da smo pametne tiste ki že imamo otroke....user posted image Tudi jaz ne vem, kako bo pri ta drugi...

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
28.1.2008 20:30:58   
Krista28

1) Kako dolgo (če ste sploh) ste spali z v isti sobi? Naš mali (21mesecev) je še zdaj v spalnici (ima svojo posteljco). Zdaj mu urejamo sobico. Ta drugi bo šel verjetno prej ven.

2) Ali ste striktno pred vsakim podojem otroka previle - ponoči??? Ne, samo če je bil pokakan, ali če bi imel vneto kožo. Po nasvetu patronažne.

3) Ali je res, da v primeru nočnega previjanja, hranjenja bolje to početi v temi, kot prižigati luč??? Mi smo to upoštevali in lepo spali vsaj 5ur v kosu že od začetka, potem pa tudi po 7-9 ur v kosu. Pa tudi nisem dojila da je gor zaspal, ampak prej odložila.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
28.1.2008 21:09:59   
lepa posadka
V zgornjem štuku je že mir...pa sem spet nazaj pricapljala. Sicer smao, da računalnik ugasnem...ej, jej...

No, slučajno sem zasledila, da se vas ne tudi nekaj aprilčic pogovarjalo o porodnih zgodbah... jaz sem pa te vedno rada brala. Ko sem bila s prvim noseča, še naših ni bilo in sem po ameriških forumih brala te zgodbe...tam so šele plozale takšne in drugačne. No, kot ste že mnoge ugotovile. Vsaka zgodba je drugačna. Vsaka inosečka ma drugačen prag bolečin in tudi vsak porod gre drugače. Jaz sem rodila že 3x, pa je bilo vsakič čisto drugače. No, to nosečnost...ne vem kaj me je nagovorilo in sem vse tri zgodbe zapisala. Če katero zanima, pa naj mi javi na ZS...tukaj nisem imela namena objavljat.

Je pa en recept zelo dober: predvsem bodite čimbolj pozitivne in sproščene. Na vse se nikoli ne morete pripravit in malo je potrebno zaupanja v ljudi okoli sebe. Kako bo...boste pa aprila poročale. Verjetno bo vsaka zgodba nekaj posebnega. V vsaki bo nekaj bolečine, morda nekaj jeze, nekaj negotovosti...pa upam, da na koncu veliko veselja.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
28.1.2008 21:37:12   
Jo@n
IZVIRNO SPOROČILO: sky77

jo@n si me prehitela za minutko user posted image

user posted image user posted image HEHEuser posted image user posted image
Samo da bo s Pio in Tio vse v redu...

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
28.1.2008 22:09:05   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Citiram post z mame:

IJA JE RODILA OB 16,45 PIO 1440g 39cm ; 16,55 TIO 1200g 37cm mere niso glih točne ker sem pozabla ko bom vedla vam, še enkrat javim.
z vse,mi tremi je vse ok,ija je mal zmatrana ker je rodila naravno z svojimi popadki.pia in tia sta pa v inkubatorju.

Čestitke, pa imamo prve januarcke aprilčke!!!

Uff ko pa tole berem se pa kar malo zamislim se pravi se lahko zgodi kadar koli do aprila user posted image . Tudi jaz sem preko foruma spoznala Ijo in je ze ko se jaz nisem cutila hibov njeni pupiki premetavalo po trebuhu. Tole je pa res bilo hitro. Upam na cimprejse okrevanje in, da bi kmalu prisli domov.

Drugace pa vidim, da vam pamperske ne disijo ( mogoce zato, ker kupujete pampers plenicke made in Poland, pri Pamperskah je treba pazit, da so made in Germany ), taksne razlage sem dobila od prijateljice, ki ima dvojcka in se ene , ki je na frisko postala mamica in je tudi ze delala preizkuse;  kljub preizkusanju drugih plenic se vedno vrne k pamperskam. Drugace bomo pa videli kako bo. Skratka pa bojda pride vedno obdobje, ko vsaka plenicka premoci user posted image .

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
28.1.2008 22:50:06   
NaTaŠa*
Uf ste pridne s tem pisanjem. Sploh pa teli seznami so prav super bom mogla en dan si cajt uzet pa res ornk predledat pa sprintat si da bom mela. Pol bomo pa kr po seznamu kljukal kaj imamo pa kaj še rabmo.

user posted image user posted image user posted image  čestitke za Ijo. Sam da so vse tri ok.

punce lahkoo noč pa mirno noč pa svoje bušije pobožajte.

Pa-pa

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
28.1.2008 23:02:03   
Tejcha
Joooj, a se je že začelo? Čestitke  za mali pupiki!!!user posted image user posted image user posted image

Hm... Pamperske...  o tem je blo že tolk debat, da je joj...
Pri nas se v glavnem niso obnesle. Ne poljske, ne nemške, ne hlačke... Moti me: zadaj niso prožne; ko je otrok polulan, so zelo trde (pa previjam zelo na pogosto, pravzprav takoj, ko ugotovim, da plenička ni več friški); smrdijo že same po sebi;  tiste par noči, ko je imel mali na sebi te, je bil obvezno moker... in js se tega ne grem...
Na Tilnovo ritko najbolj "pašejo" Libero in pa Muellerjeve... Pa tudi Huggies (z motivom medvedka Puja) so za nas OK.

Zdej grem pa vodoravno, ker zjutraj štartam z učenjem.

Nočko!

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 4436
29.1.2008 8:23:51   
tasyo
Dobro jutro!

No, zdaj ste me pa oborožile z informacijami - ampak vam moram odkrito priznat, da ste mi tudi malo dvignile samozavest! Čeprav bo tole najin prvi otroček, sem kar veliko stvari, ki ste jih zapisale izkušene mamice (user posted image  in hvala za tako fajn nasvete), že sama pogruntala. Saj že v osnovi nisem nek grozen komplikator, samo ko si pa nekaj vbijem v glavo... Termometer bo verjetno pri nas kar digitalni, vsaj v začetku (pa upam ne prepogosto v uporabi), ne vem pa, katere pleničke naj nabavimo za začetek...

user posted image Ja, pa še eno vprašanje imam za vas - a ste uporabljale kar navadne koše za pleničke ali ste imele te palčke zavijalčke? No, saj do smetnjaka pri nas res ni daleč, samo čisto za vsako pa se mi tudi ne bo dalo laufat ven, tako da me zanima, kako se kaj obnesejo eni in drugi. Moj namen je sicer, da kupim kar navaden košek, pa pleničke zavijem v male vrečkice za smeti, ve pa mi povejte, če je to pametno.
Pa glede banjice - meni se zdijo vse brez tistih pomagal veliko boljše, ampak tako majhne, da bi jo moral otrok že pri 2-3 mesecih prerasti. Se motim? Kje ste jih nabavljale?

Sinska - jaz te nič ne obtožujem ali obsojam... Meni se zdi čist normalno, da želiš biti opremljena s čimveč informacijami. Sicer imam namen roditi brez EA, vendar jo bom imela v rezervi tudi sama. Ker če je porod zelo dolg in težak - zakaj bi se matrala bolj, kot je potrebno?

Ah, jaz sem imela pa včeraj en tak beden dan. Tašča in tast sta se na začetku kar cufala, kaj vse bi rada kupila, pa smo se potem zmenili za posteljico z jogijem. Zdaj, ko je dejansko napočil čas za nakupa, pa sem dobila pod nos, da mi jo lahko itak svakinja posodi, zakaj pa je treba kupovat novo... Sem bila takoooo užaljena (saj vem, hormoni in tašče) - ampak ko je svakinja rodila, sta ji nakupila vse, za niti eno stvar jima še zdaj ni žal dat centa. Midva pa sva do zdaj vse naredila sama - zrihtala stanovanje, zidava hišo, urejava za našo malo družinico, pa jim še na kraj pameti ne pade, da nama je včasih kar pošteno težko. Ne, midva se bova že znaša. V bistvu me je včeraj najbolj zmotil ta odnos, da je svakinja boga (ker ji vse prinesejo pod nos), moj mož pa se v življenju itak znajde in je dober samo, ko je treba kaj poštimat in pomagat. Ah... Malo se moram skašljat. Sej ni problem, posteljico bova itak kupila - če bo le dano, ne bova ostala pri enem otroku in je to ena stvar, ki jo želim imet svojo in takšno, da paše ka njinem pohištvu; samo izjava je pa zeloooo zabolela. Saj jih nisva prosila, naj kaj prispevajo, ampak sta se dobesedno ponujala. Če bi bila takrat tiho...
No, zdej bom nehala morit.

Zunaj se je pokazal sonček - izkoristite ga vse, ki ga lahko! Pozdravček!

Aja, Tosja, moj GP z UZ je 18.2., če lahko prosim dodaš...

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 4437
29.1.2008 8:56:39   
lepa posadka
Dobro jutro!

Tasyo, hitr mal na sonce...pa bo jeza izpuhtela. Pa nič narobe, k si se izkašljala...to ponavadi najbolj pomaga. Pa bolj na forumu, kot pred taščo - to ponavadi nima efekta :-)))))

Sedaj pa še par odgovorov:
Pamperske - pri prvem smo jih uporabljali ves čas in so bile čist OK. Druga pa je že v porodnišnici imela rdečo ritko po tistih porodnišniških plenicah, ki se pa itak čist zanič...pa je potem tudi Pamperska bila kmalu slaba...verjetno je bila bolj občutljiva na pretirano vlago...smo probali DM-ove, pa Muellerjeve in so bile OK, tako smo s tretjo samo nadaljevali. Vsaka ritka je drugačna in občutljiva po svoje... Boste pač poskusile z enimi in drugimi. Me pa moti, ko začnejo ženske razpravljat, te so za sveto najboljše in te za sveto najslabše.
Palček zavijalček - no, poznam kolegico, ki ga ima in je zadovoljna...samo je stokala, da je bil drag, ko ga je kupila.,..pa potem je treba dokupovat tiste zadeve... Mi ga do sedaj nismo nikoli imeli...sem pač enkrat dnevno zadevo odnesla v kontejner... tako sem imela v košu vrečkico in sem pač samo še bolj pokrila... Ne vem, morda nimam občutljivega nosu...
Banjice: ne vem o kakšnih banjicah z varovali govorite. Jaz imam čisto navadno (ni povsem ravno dno?!), ki jo postavim na tako križno stojalce, kar lahko sproti postavim in pospravim. Sem zelo zadovoljna bila. Od začetka itak otročka držiš notri, ko je večji ga pa daš v veliko bano... Ne vem...
Termometer: ja, saj jaz sem tudi pri prvem eksperimentirala. Smo čisto od začetka parkrat merili kar v ritki...in je bil fajni tisti digitalni z gibljivim vratom (pa ne pozabite namazati zadeve z vazelinom, če boste merili v ritki, pa odšteti pol stopinje...sicer pa upam, da to ne bo potrebno prav pogosto!!!). Potem smo pa dobili tistega za merjenje v ušesu - je res hitro in vse, samo se je treba naučit uporabljat, ker hitro pokaže čisto narobe. Je pa res, da boste kmalu pridobile občutek, da boste znale že s poljubčkom na čelo povedat kakšno vročino ima vaše dete. Le pogumno in brez skrbi.

Vse, ki zaključujete ta teden v službi...bodite učinkovite, da vas kasneje ne bodo klicarili domov. Tudi sama pišem sedaj takšna in drugačna poročila, da bom potem res v miru doma.
Tiste, ki pa ste doma...pa hitro ven!...ali pa v posteljo, če vam tako bolj paše :-)

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
29.1.2008 9:21:11   
NiLe
Dobro jutro souser posted image ... danes je spet eno tako lepo, sončno jutro ...  Da še jaz malo pokomentiram seznam:

IZVIRNO SPOROČILO: sky77

Smo včeraj govorile o seznamčku potrebne opreme za dojenčke in mamice. Tole je skopirano z mama foruma in je res obsežen seznam.

III. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

B. STVARI

1. osebna nega :
toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon, škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice…
2. Bepanthen ali Lanolin (se dobi v porodnišnici, če rečete!)za mazanje prsi, blazinice za prsi, nastavek za bradavice  - Meni je Bepanthen plus zelooo prav prišel za mazanje šivov in so se expresno zacelili. V prvo se mi je vse vnelo in je bolelo k user posted image še 3 tedne, v drugo pa je bilo po parih dneh OK. Za bradavice je pa meni LANOLIN zakon.
3. damske vložke - vir 80, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni ( nekaj imate tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši ) Po porodu dobiš take zložence, ki so tudi meni zakon in jih prodajajo v Tosami. Malo večji in debelejši so kot VIR 80. Drugače pa imajo v LJ. P na voljo vložke, ki so živa plastika in so bljak.
4. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan , lahko pa se dobijo tudi take mrežaste hlačke, v Mb je tako (te hlačke, gazice ipd. lahko nabavite tudi v Tosami!)  Te mrežaste gate so user posted image
5. nogavice 5 parov
6. copate, če ne želite imeti čisto navadnih od bolnice Jaz sem imela s seboj tudi japanke, ko sem šla pod tuš, ker je tako malo prostora in je vse takoj premočeno.
7. nederček za dojenje 2 x
8. spalno srajčko(bolje kot pižama zaradi dojenja), saj dobite tudi v porodnišnici, Ko sem rodila v drugo, smo morale punce malo manj kot prositi za 1 frišno sp. srajco ... da ne govorim o kompletkih za dojenčka, ker jih je drastično primanjkovalo user posted image .
9. obleko za domov, saj verjetno v kakšni ogromni obleki ne boste šle, morda trenirko, majčko, ...
10. pijačo, vodo ali kakšen multi, sicer Vam pa to lahko potem prinesejo
11. mobilni telefon in polnilec za mobilnik
12. fotoaparat
13. denarnica
14. piškoti
15. knjige, revije ... Če vam otrok pridno spi, potem je fino. JE pa res, da ne pretiravajte user posted image
16. Blazina za dojenje
17. če ste bile šivane, vam bo izredno prav prišel obroček za napihnit, da se boste lažje vsedle Priporočam!

Pleničke in koši za plenice
: za začetek bom kupila 1 paket Pampers new born, potem bomo pa kar prešli na Mullerjeve. Imamo palčka zavijalčka in je res uporabna zadeva, čeprav jo v začetku kar sproti praznit ... Ko greš na sprehod, si pripraviš vrečko in je stvar rešena.

Banjice: so najbolj praktične in za dalj časa čisto navadne ... mi smo jo nabavili v Leclercu.

Termometer: na začetku digitalni, kasneje smo uporabljali ušesnega ... obstaja tudi tak, s katerim oplaziš čelo in je baje dober.

IZVIRNO SPOROČILO: tosja

1) Kako dolgo (če ste sploh) ste spali z v isti sobi?

To je čisto odvisno, koliko prostora imata. Pri prvem smo spali skupaj do 4. leta, pri drugi do 6. meseca. Sedaj pa najbrž do 1 leta, potem pa si bosta sobico delili s srednjo user posted image .

2) Ali ste striktno pred vsakim podojem otroka previle - ponoči???

Ne, razen če je bilo kaj pridelano.

3) Ali je res, da v primeru nočnega previjanja, hranjenja bolje to početi v temi, kot prižigati luč???
Se bojim, da to pri nas ne bi funkcioniralo

Med dojenjem ponoči sem prižgala eno majhno lučko s tako minimalno svetlobo in nato spanje naprej.

Zaenkrat je to, kar imam za pokomentirat.

Želim vam lep daaaaan ... božajte svoje bušije!

Aja, čestitke prvim aprilčkom user posted image user posted image user posted image Ija in njeni pupiki!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 4439
29.1.2008 9:33:57   
Isabellabina
zdravo punce!

Glede seznama ne bom nič komentirala ,ker so že predhodnice kar približno tako komentirale kot bi ga jaz.

Termometri--pri tem ni treba komplicirat ,je dober navaden ali digitalen ,saj itak ko ima otrok vročino boste vedele ,saj je takrat vroč in ali zaspan ali jokav tako da vam termometer služi le tisti hip ,da vidiš koliko ima temperature.Jaz sem za vse otroke imela čisto navadnega in vedno sem merila skozi ritko potem moraš odbit -0.5 stopinj.in nikoli ni blo problemov.(moje mnenje)

Palček zavijalček--star je že 14 let in uporabljala sem ga za vse mulčke,meni je ful praktičen,res da je treba kupovati kasete a je vse bolj higiensko.Saj pri dojenčku še blato ne smrdi a ko začne jesti še drugo hrano takrat se pa že duha smrad in v tej vrečki se tega ne čuti.Res pa je da imam jaz kar daleč do smetnjaka in mi ta reč ful pride prav in ga uporabljam še danes ,saj blato našga tamalga včasih tako smrdi kot da bi se tavelki posračkal.Ko je kasetnik prazen  enostavno zavežem vrečko in vse skupaj odnesem dol.

Majčke na preklop--Jaz osebno ne maram bodijev ,ker se je velikokrat zgodilo da je plenička premočila in sem morala otročka celga preoblečt.Jaz sem uporabljala tetra majčke in navadne majčke s trakci,saj je enostavno za oblečt ,(no  ko se navadiš)Eno majčko daš v drugo in otročka naenkrat oblečeš v dve majčki.Pa sej imajo
tudi v porodnišnici majčke s trakci se boste že tam navadle oblečt otročke.Otrok pa itak ne čuti trakcev ,tako da si ne delajte skrbi s trakci.

Široko povijanje--sedaj že v porodnišnici drugi dan naredijo UZ kolkov in povejo ali se sploh potrebuje široko povijanje ali ne,drugače pa patronažna sestra vse pokaže in razloži karkoli zanima otročnice,sicer so pa sestre v porodnišnici ,ki prve dni pomagajo (samo one previjajo otročke)Ponavadi je bilo in vidim da je še tako da drugi dan začne otročnica sama rihtat otročka.Tako ,da Roberta ne obremenjuj se da karkoli ne boš znala to sploh ni nič takšnega se boš vse naučila!

Krista--če bi pravočasno vidla ZS ti nebi blo treba naročat DVD-ja bi ti ga presnela,sploh nebi bil problem

Neposredna povezava do sporočila: 4440
29.1.2008 9:41:24   
sinskaT
Ženskice, sem direkt iz gluko testa in me kar meče user posted image user posted image user posted image , mam ful energije. Tko, da mi je celo ratal par slikic iz srečanja dat gor, le poglejte si te lepotičke nosečke-srečke!

Ste res pridne s komentarji seznama user posted image , kar goltam napisane besede in me vsake toliko zaskrbi, toliko informacij...pa hkrati vem, da bo šlo! In se neskončno veselim user posted image ..

A kar aprilčki se že rojevajo..uau...čestitke in vse dobro! user posted image user posted image user posted image

No, ko sem ravno tako na spidu, bom to izkoristla za pospravljanje, likanje itd. Pol grem pa še malo na net gledat kaj ste napisale. Pa mal uč vržt na nepremičnine, zadnje čase sva z mojim čist zakurjena za kkšno bajtico, dvojčka, vrstno - v Lj. Pozna kera kakšno dobro spletno stran poleg nepremičnine.net ?

♪♫♪♫♫

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
29.1.2008 9:43:59   
Isabellabina
Sem še neki pozabla

Previjanje ponoči --tudi jaz nikoli razen če je bil pokakan,saj hitro zamenjajo dan za noč!
Lučka ponoči--jaz imam na nočni omarici lučko in imam žarnico ,ki je rdeče obarvana in ta priduši svetlobo,to vam priporočam.
Spanje v isti sobi--ja ker imamo pomanjkanje prostora ta najmlajši sedaj še vedno spi pri nama v spalnici in bo tako tudi ostalo ,ampak me pa skrbi kako bo ka pride še en član aprila,saj bomo potem štirje v spalnici,še posebej ,ker tamal še vedno ponoči nagaja in se joka brez veze in ga je včasih ful težko pomirit,sedaj smo mu pa še dudo vzeli je pa še tolk slabše.Jaz upam da se bo do prihoda našega aprilčka umiril ali pa bova mogla midva z najmlajšim it spat v kuhinjo.Drugače pa sva prejšnje pri približno dveh letih dala v svoje sobe.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
29.1.2008 9:44:06   
Tejcha
Lepa posadka, sej ravno zaradi teh pametovanj glede plenic, sm sama napisala, da se omenjene za našo malo ritko najboljš obnesejo.

Glede palčka zavijalčka pa: js imam v kopalnici ves čas majhne vrečke, pod previjalno pa koš s pokrovom. Polulane mečem direkt v koš, pokakane pa si zaslužijo malo več pozornosti in jih najprej fliknem v posebej vrečko, če je pa zadeva res kruta, pa grejo itak takoj v kanto. Svakinja je pri prvem imela PZ, pri drugem ga ni niti odpakirala. Po moje je odvisno tudi od tega, kako pogosto odnašate smeti - pri nas je to max na dva dni, pa je moj nos zeeeeloooo občutljiv.

Tasyo, te čist razumem, da te je pogrelo. Pri nas se kaže sonček, tk da ti pošiljam nekaj žarkov za boljšo voljo.
Če se vama glede financ ni potrebno omejevati, ajd po nakupih, drgač pa je vsaka stvar, ki ti jo kdo posodi ali podari, zlata vredna.  Mi imamo še moj kinderpet, v katerem je vmes spalo že kar nekaj otrok. Pa sedaj, pri 16ih mesecih razmišljava, da bova lumpa prestavila v normalno posteljo, ker za rešetkami enostavno noče spat. Kupila sva nov jogi, posteljnino, prevleke, obloge... Ja, še kar je z nama in bo ostal, dokler obeh ne bova selila v otroško, ki pa še čaka, da jo do konca porihtamo (če bi bilo po najino, bi bila že zdavnaj, tako pa je treba zamenjat streho, ki ni najin strošek... - upam, da bo letos).

Zdej bom pa nehala težit in grem rajš kaj koristnega naredit. Itak bova zgasnila mal kasnej ven, da se mali znori, da bo potem spal kot polhek in se bo mami lahk učila...

Papa

Neposredna povezava do sporočila: 4443
29.1.2008 9:48:17   
Tejcha
Aaa... še lučka in previjanje: v spalnici imava solno lučko, ki oddaja pridušeno svetlobo in se je super obnesla, previjanje ponoči pa res le v primeru pokakane pleničke.

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
29.1.2008 9:50:55   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: sinskaT
Ženskice, sem direkt iz gluko testa in me kar meče user posted image user posted image user posted image , mam ful energije. Tko, da mi je celo ratal par slikic iz srečanja dat gor, le poglejte si te lepotičke nosečke-srečke!

Jeee, 3x hura za Sinsko user posted image user posted image user posted image Kako smo lepo okrogle user posted image user posted image user posted image Pridna si .. tole naspidiranost pa kar ohrani in bodi pridna še naprej user posted image

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4445
29.1.2008 9:55:16   
Ketrin
Dobro jutro.....
Kamlu bo že dober dan.... če sem pa rabila kar debelo uro, da sem vse to prebrala....Uf, joj, kolk enih stvari. Saj sploh ne vem kam naj se obrnem in kako začeti....user posted image

Najprej čestitke novi mamici!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kaj smo res že tako daleč, da bodo počasi začele čestitke padat!

Sasy, jaz sem hotela ravno enako vprašanje postaviti kot ti. Jaz imam tudi mokre hlačke, ampak se mi zdi da ni beli tok, ampak kar voda, ali urin pač.... Tko da Simvir, prosim vprašaj in danes poročaj.

Glede teh seznamov jaz itak nimam kaj komentirat....vas samo skrbno berem in si skušam narediti čimbolj enostaven seznam....Čakam pa v bistvu na MŠ.... Jaz bom hodila kar v ZD Fužine k tej naši tovarišici telovadbe. Mi je super, praktična in realna ženska in to je zame pravo.... Možek bo šel pa samo v pon, da dobi potrdilo, naprej pa bomo videli....

V glavnem hvala bogu, da imamo tukaj toliko super mamic in lahko nam "smotkam" dajejo nasvete in nam pomagajo.... Sem pa prepričana, da bo poplava naših vprašanj vedno globja....user posted image

Roberta, jaz nisem bila v vseh teh trgovinah. Bi se mi kar zmešalo, če bi morala tolk po trgovinah hodit user posted image . To so trgovine, kjer imajo PP vozičke. Drugi mene niso zanimali. Seveda pa imajo italijani milijon svojih znamk vozičkov, skoraj vsaka trgovina ima še svojo znamko....Teh pač mi ne poznamo, ker jih pri nas ni na voljo. V Gorici in Trstu so trgovine bolj majhne, take tipične italijanske. Ni tko kot pri nas BC. Trgovine so pač razkropljene po centru mesta.... V Udinah pa jih je nekaj v samem centru mesta, veliko pa jih je tudi tam v coni. Tam je tudi en veeeelik center Chiccolandia se imenuje, kjer imajo vse od Chiccota. V Trstu in Gorici govorijo slovensko, v Udinah, pa se moraš kar znajti..... Probajta si narediti eno pot, jaz bi šla najprej v Udine in potem proti Palmanovi, Monfalcone, Gorica, Trst..... Če imata ali pa si lahko sposodita GPS napravo, pa vaju pripelje do trgovine....Po mojih izkušnjah je ITA s tem kar dobro pokrita....

No, zdaj pa res več ne vem kaj naj napišem....Se mi zdi da ste se vse bolj ali manj rešile prehladov. In stanje ki je vladalo prejšnji teden (luna, slaba volja, jeza,...) je minilo.... Še malo pa bo februar....pa pust...pa valentinovo....user posted image
Aja, pa še tole sem pozabila z vami delit....Prvič v življenju sem zadela eno nagrado....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image In to 4 dni all-inclusive za dve osebi Wellness hotel 4* v Opatiji.... Jupijjjj! Edini problem je, ker je treba izkoristiti do 21.3.....Jaz pa sem mislila, da bi šli jeseni z dojenčkom..... Zdaj kopanje, savnanje in wellness itak zame odpade....user posted image user posted image No, se bomo pa po obali sprehajali....user posted image

No, zdaj sem pa dovolj nakladala pa grem mal po stanovanju pospravit.....

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
29.1.2008 10:01:16   
Ketrin
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sinska!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image Za slikice!!!!

Predvidevam, da je tudi test cukra BP!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
29.1.2008 10:01:48   
lepa posadka
Sinska - super za slikce!

Čist ste hude - pa vse ste noseče :-)))))

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
29.1.2008 10:23:04   
scorpiogirl
en sončen pozdravček, čveke user posted image

se lotim brat tole zjutraj pred šihtom in skor zamudim, ker se ne morem odklopit ... tko da jutranje branje RR pomoje kar odpade user posted image  drugač bo treba pisat opravičila user posted image
Siniska user posted image user posted image user posted image  pridna, imamo končno dokaze, da smo bile na čveku user posted image
Ketrin, super za welnes paket user posted image user posted image  kakšno masažo si pa že lahko privoščiš, a ne? al pa kakšno drugo razvajanje user posted image

kar se nočnega previjanja tiče, je nam v MŠ tud rekla, da naj se načeloma ne bi previjalo ponoči (razen, če je res nujno), da se user posted image  navadi, kdaj je dan in kdaj noč ...

drugače imam pa jst včasih občutek, kot da že vse obvladam user posted image  je okrog mene zadnje čase tolk user posted image , da mi je kar vse jasno ... pa trije mlajši od mene so bli doma in je blo treba tud kdaj kaj pomagat ... upam, da mi bo kaj od tega jasno tud pol, ko naš user posted image  pride user posted image user posted image
pa hvala tistim z izkušnjami, ker delite te izkušnje z nami user posted image  čeprav bomo tko al tko večino naredile po svoje user posted image user posted image user posted image

sonček se že kaže, tko da ga pošiljam tistim, ki ga nimate, pa rabite mal razvedrila user posted image

lepo se imejte pa se kej beremo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4449
29.1.2008 10:33:02   
Roberta69
Pozdravljene,
Mokre hlačke user posted image : tudi moje so v nosečnosti bolj vlažne (nimaš kaj, ko so hormoni na delu user posted image user posted image user posted image user posted image ) in glih danes zjutraj je bilo zanimivo, po tem ko sem prebirala, da imate nekatere težave s tem, me user posted image vpraša, če sem se polulala user posted image ,; pa se nisem, samo imam veliko močnejši tok kot prej in mi včasih naenkrat flokne ven kar ena huge "kaplja". Drugače pa Sasy, tudi če je prozorno, je lahko urin, namreč če veliko oz. dovolj piješ, je urin brezbarven in brez vonja user posted image , res kot voda (čeprav moram reči, da je v nosečnosti malce drugače, ker so prisotni hormoni - vsaj jaz to opažam).

Ketrin, verjamen, da bi se ti zmešalo, če bi prehodila tolikšno število trgovin user posted image . Navigacijo imamo (od user posted image

službena boniteta), samo bi šla rada kam bolj na ziher, ker bova že po parih trgovinah oba user posted image , ampak bo že. Chiccolandio v Udinah pa poznam in če se ne motim, je malce naprej tudi ena druga tako velika trgovina. Kar se pa italijanščine tiče, jo pa znam, tako da ne bo težav.

SinskaT, poslala sem ti ZS.

Pohvaljene vse mamice za komentiranje seznamčka in potrebščin user posted image user posted image user posted image !

P.S. glede skupinske slikice: a se da, da ne bi glih kot v vojski poimensko komentirale una v rumeni majici je pa ...., ker forum je le forum (jaz sicer stojim za vsem kar govorim, ampak ne bi pa rada, da me glih "cela Ljubljana" enači z mojimi izjavami, ker drugače bi se pod njih podpisala z imenom in priimkom oz. saj veste, da se ljudje (nekateri) že na splošno zelo radi vtikajo v vse mogoče)). Tiste, ki so srečanje zamudile, naj kar malce ugibajo in čakajo do naslednjič user posted image .

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?