|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
27.1.2008 15:29:32   
Roberta69
Je pa (skoraj) za nami tak lep vikend user posted image . Moj je bil in žal in še je bolj delaven, sem pa že kar za v naprej vesela, ker bodo končno spet na vrsti sprehodi okrog Blejskega jezera, pa sprehajanje po Krasu in degustacija raznih domačih specialitet user posted image , kakšen (najbrž vedno boj) nezahteven vzpon... Sonček in njegova toplota res delata čudeže!

Tosja, s seznamom si zelo pridna in ti po moje vsaka vsaj v mislih večkrat nameni kakšno user posted image , pa tega ne pove naglas... Glede izjave Majčke28, sem pa prepričana, da se je želela le malce pošalit in Kristo28 ter ostale spravit v smeh, tko da kakšna kritika nate še zdaleč ni bila v igri!

NiLe, z mojim user posted image "sta" pa na istem faxu (on je nekje pred dvema letoma zaključil s predavanji, diploma ga pa še čaka - če ga jaz ne bi kdaj opomnila, bi na to kar pozabil; sicer je šel pa na fax bolj za dušo kot iz potrebe, s tem da je fax izbral njegov prijatelj, ker mojemu user posted image je bolj vseeno (namesto, da bi, če je že lahko izbiral, izbral kaj bolj zanimivega, saj kot pravi, mu od faxa ni nič kaj pametnega ostalo). Sem pa jaz zelo ponosna nanj, saj je padel le prvi in zadnji izpit (vsakega 1X) ostalo je pa vse naredil v prvo in to ob nenormalno natrpanem delavniku, tko da je proti meni največji biser na svetu user posted image !!!

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 4376
27.1.2008 15:55:12   
Roberta69
Materinska šola ljubljanska porodnišnica - sem se prejle že ustrašila, da je ju3 prvi ponedeljek v mesecu user posted image (je pa naslednji). Nekatere (katere že?) ste rekle, da greste, a ne? V glavnem, meni ni jasno glede teh nalepk, a jih dobiš ta ponedeljek, ko greš na prvo predvanje ob 9-ih, 16-ih ali 18.15 ali jih moraš iti iskat kakšen dan prej?

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4377
27.1.2008 16:25:50   
barby78
ojla punce!user posted image

se moram kr mal pohvalit,ker sta ravno bile pri meni obe sestri na obisku in sta mi spet ful cotk nakuple.sta bolj zmešane kot js.skratka od kavbojk,do trenerkic,pa majčk,pa jopice,pa kapice,itd. sem bla res ful vesela user posted image .ampak je pa vse bolj za punčko,meni pa še vedno niso čisto potrdili da bo user posted image ,samo na NS,ampak tisti napovedi jaz ne zaupam čisto,ker so se že večkje zmotli.bom videla,če se bo v četrtek kaj videlo.pa saj mi ni spol tako pomemben,sam zanima me kaj se skriva v trebuščku.
grem še enkrat vse cunjice pregledat user posted image .

se čujemo,PA-PA

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

Neposredna povezava do sporočila: 4378
27.1.2008 19:36:54   
JABOLKO3
Hoj!

Pa je vikend tako rekoč za nami user posted image , jutri spet v službo, pa šola, vrtec. Sicer pa bom najbrž delala le še naslednji teden.

Držim pesti za vse, ki imate razne težave, da se bo vse srečno končalo.

Vćeraj sva bila z najdražjim v Ikei - kupila dvojno omaro, enojno omaro in predalnik s tremi velikimi predali za v ta tretjo otroško sobo - vse skupaj za 200 evrov, tako, da sem zelo zadovoljna user posted image  - previjalno mizo in posteljico imamo pa že od prej. Pravkar moji trije 'moški' vse skupaj sestavljajo, potem začnem pa akcijo - eno steno nameravam še prebarvati, nabavit zavese in stensko dekoracijo, posortirat in oprat cunjice, posteljnino...

Sky77 - hvala za seznam, sem tudi sama že malo pozabila, kaj vse je treba.
Dodala bi le še, da po mojih izkušnjah res ne kupujte preveč cunjic manjših od št. 62 - ta prvemu sem hlačke št. 56 lahko oblekla le kakšna dva tedna, potem so bile premajhne, ta drugemu, ki se je rodil s 3800g, pa jih sploh nisem spravla na rit.
Tudi množice raznih stekleničk, grelcev... ne kupujte - če bo dojenje normalno steklo, vsega tega ne boste nikoli potrebovale (pametno je pa imeti eno stekleničko in škatlo prilagojenega mleka doma, če slučajno zbolite), bi svetovala, da z bodočim očkom vse to pogledata in če se zgodi, da ne boste mogle dojit, lahko vse to nabavi, še preden se vrnete iz porodnišnice. Enako velja tudi za cunjice manjših številk, če bi se otroček rodil prezgodaj ali bolj majhen.
Pa še glede majčk in bodyjev, moje izkušnje so take, da sem v prvih mesecih raje uporabljala majčke - blato je v začetku bolj tekoče in velikokrat steče iz pleničke - če nosi body, morate v tem primeru celega otročka preoblečt, medtem ko pri majčki zamenjate le spodnji del, so pa tako majčkeni še bolj mirni in majčke ne lezejo iz hlačk. Ko pa postane otroček malo večji in bolj živahen, pa so bodyji veliko boljši. Sicer pa mora vsaka sama presoditi, kaj ji bo bolj ustrezalo.

Sedaj grem pa malo v kontrolo, kaj počnejo fantje, lep pozdrav.

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 4379
27.1.2008 19:40:51   
zolika
Dober večer punce!

Evo mene - nazaj v realnosti! user posted image  KOnec dopusta...pa tako sem uživala! Nič likanja, nič kuhanja, pospravljanja,....samo uživanje!

Ampak ok - bom že preživela...tud doma bit ima svoj čar! Če ne druga - se urejajajo stavri za našega user posted image ... v sobici se bodo urejale lepotne zadeve...luči, nalepkice, postavitev,....tako,da....dela v tej smeri ne bo zmanjkalo! Pa še prijetno je tole delo - kaj ne?
Počasi bo potrebno tudi oblekice pripravit... (počasi)

Čez 14 dni pa greva z mojim po vozilo na našega fanta! Komaj čakam - odločitev je padla že nekaj časa nazaj - tako,da...samo še barvo pravo najdeva in bo to to! user posted image

Grem sedaj pod tuš potem pa počasi v ( končno) svojo posteljo!!!! Pogrešala sem jo!

Ve pa UŽIVAJTE v tednu ki je pred nami...

lp

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 4380
27.1.2008 21:00:32   
Jo@n
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Materinska šola ljubljanska porodnišnica -  V glavnem, meni ni jasno glede teh nalepk, a jih dobiš ta ponedeljek, ko greš na prvo predvanje ob 9-ih, 16-ih ali 18.15 ali jih moraš iti iskat kakšen dan prej?

Roberta, po nalepke moraš prej, od ponedeljka do petka 8-14h na Šlajmerjevi 4 (porodnišnica, sprejemna pisarna za ambulantni sprejem) s kartico zdr. zavarovanja, kjer ti jih naprintajo. Se srečava 4.? Midva prideva ob 16h.

Punce s srečanja, kje so fotke, dovolj izgovorov user posted image user posted image user posted image .

Lp Joan

Neposredna povezava do sporočila: 4381
28.1.2008 8:03:37   
tasyo
Dobro jutro, čvekice!

Ste bile čez vikend že spet tako pridne, da sem potrebovala kar nekaj časa, da sem vse preletela... Upam da ste preživele te proste dni kar se da lepo. Moje zdravje se popravlja, še malo smrkam, ampak sem veliiiko bolje, zdaj lahko že kaj počnem, brez da bi mi hotele roke in noge stran popadat. Sva včeraj z dragim končno pospravila kabinet - je bil tako založen, da je izgledalo, kot da je skladišče (kar je v bistvu tudi bil...), zdaj pa lahko spet normalno prideš do mize in omar.  Sem prav zadovoljna.

Ko vas tako berem, kako ste vse počasi začele prebirat oblačilca in ostale stvari, tudi mene prime, da bi že vse preprala in prelikala - pa bo treba prej še v šoping. Mene je mami opozorila, da se ji zdi, da imam same prevelike cunjice - št. 62 in mi je kupila kar nekaj stvari 56 - upam da naša ne bo prevelika zanje, ker so takooo luštne! Sicer sva pa oba z možem bolj majhna, tako da ne pričakujemo neke velikanke.

Zolika, me veseli, da si se imela tako lepo! Takrat gre čas še toliko hitreje mimo, kajne?

Evo, pozabila sem čisto vse, kar sem hotela pokomentirat... Vsem, ki imate kakršnekoli težave - naj bo čimprej bolje, ostale pa -uživajte, čeprav je ponedeljek!

Aja, Tosja - po moje tudi ni nate letela kritika, tako da se ne sekiraj! Si pa zeloooo pridna, da nam urejaš seznamček, pa še tako lep je! Z moje strani samo pohvale. In da ti naložim še malo dela... Naslednji GP in UZ imam 18.2.

Tako, zdaj grem zajtrkovat, potem pa še malo počekiram, kaj počnete...

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 4382
28.1.2008 9:02:09   
sasy20
Dobro jutro!

Da se malo javim kako ste? Vidim da pišete na veliko...sem nekaj prebrala vendar ne vse - še bom user posted image
Najprej user posted image  za vse ki morate počivati in se paziti...naj malčki ostanejo čim dalj v trebuščku.

Tosja res si pridna s seznamčkom....user posted image  lep je.

Na srečanju ste uživale user posted image  edino prav...si predstavljam toliko user posted image  na kupu pa samo čvekanje user posted image . Super da boste to ponovile, tako da upam da se vam bom takrat lahko pridružla.

Tako sedaj pa grem nazaj počivat. Uživajte v lepem vremenu papa

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 4383
28.1.2008 9:15:56   
sinskaT
Dobro jutro čvekice!

Najprej se moram opravičit, ker še ni slikic s srečanja gor (itak jih mam jaz bore malo), ker sem založila kabel in zdej kličem mojga, če ve kje je. Upam, da mi še danes uspe zrihtat.
No, kaj sem hotela pokomentirat:
aha, Violica, glede otrdevanja ti bo kakšna bolj izkušena svetovala, vem pa da ni fajn če ti močno in pogosto otrdeva. Obisk G-ja bi bil kar na mestu, boš vsaj mirna.

Malamalinca - o ti revica boga! Hja, ko ma hudič mlade...vemo kako gre naprej. Zdaj ti pa želim, da bi bilo konec teh zdravstvenih težav in boš lepo dočakala user posted image . Kar lepo počivaj, če boš imela možnost in voljo se pa kaj javi!

Tinka011 - glede aktivnosti otročka se pa nič ne obremenjuj vse dokler ga čutiš večkrat na dan. Pač eni so bolj nežni in umirjeni, drugi imajo pa cel žur notri. Konec koncev so "samo" ljudje in kakšen dan se jim glih ne da stalno skakat. Naš je ravno včeraj zvečer (in ponoči) imela športne urice, nazadnje sploh nisem več vedela kako naj se obrnem user posted image . Je pa res fino user posted image , ko te brcne tam nekam pod rebra.

Avak - dobrodošla ne glede na to ali boš aprilčica al marčevka!

Sky - ful fajni seznam, sicer sem si ga že prej sprintala, sam bi bilo super, če bi ga pokomentirale vse izkušene mamice...Jabolko je že dala par pametnih nasvetov. Vse beležim v svoji pozabljivi glavi, si moram počasi začet dopolnjevat seznam in juhu šoping hir aj kom! Hvala...

Tud midva greva kar zdaj v februarju v MŠ LJ.porodnišnica. Najbrž ne bo zneslo ob 16ih, verjamem pa da bo ob 18ih dosti večja gneča user posted image . Se že kar veselim, spet grem v šolo, hihi!

Eh, rožce drage, lepo se imejte, če se da izkoristite prelep dan za kakšen sprehod in pa veliko crkljanja želim!

♪♫♪♫♫

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 4384
28.1.2008 9:20:56   
NiLe
Dobro jutro user posted image še z moje strani ... sem vas mogla prečekirat preden user posted image za knjige user posted image ... tiste, ki delate -  bodite pridne (se mi zdi, da vas kar nekaj zaključuje delo ta teden, potem pa na zaslužen počitek user posted image ), tiste, ki morate počivati in ste bolne - pridno počivajte in pazite nase user posted image , tiste, ki pa lahko izkoristite lep, sončen dan - pa uživajte še za nas, ki to ne moremo user posted image user posted image user posted image .

Še malo pa bo februar tu ... jao, kako čas beži user posted image

Fotografki s srečanja bosta pa tudi danes kaj objavili, a ne user posted image user posted image user posted image ?

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 4385
28.1.2008 9:24:21   
Sandrin
Jo@n, Roberta vidim, da bosta šli v materinsko šolo v lj. Bi bili prosim tako prijazni pa vprašali, koliko časa velja ta tečaj za očke oz. po koliko letih ga morajo obnovit. Do mene so prišle različne informacije: 2, 4, in 5 let. Tako, da res ne vem, katera je prava. Ali ima morda kdo tel. št. da bi kar sama vprašala?

Neposredna povezava do sporočila: 4386
28.1.2008 9:37:35   
Ketrin
Kuku!

Joj, kako lepo jutro me je prebudilo.... Sploh mi ni bilo jasno kaj se nekaj sveti tam iz dnevne sobe.....user posted image Sonček je bil!!! A ja, danes sem spet malo doma.... Zdaj sem začela pa tudi jaz zabušavat.... Mah zdele si bom kake podaljšane vikende privoščila.... Marca pa še 14 dni na polno, pol pa res konec!user posted image

No, jaz sem preživela ČUDOVITOOOOO soboto na primorskem! To je tooook lepo, se sploh ne da opisatuser posted image Možek je ostal doma, ker je čakal našega tišlarja, da je prišel končno s tole omaro in pisarniško opremo.... Meni pa se ni dalo bit cel sončni dan doma...tako sem bila spet v ITA z mami in očitom.... In: nakupi so se začeli: kupila sem kovtrček pa posteljnino in eno tooook kjut jopčko, tako plišasto, debelo za večerne sprehode po obali (unisex sevedauser posted image ). No, vse skupaj je bilo 50 EUR, kar se mi ni zdelo preveč drago..... No včeraj pa sem morala malo pokompenzirati soboto in sem cel dan delala, da sva vso dnevno spedenala....Zdaj pa je na vrsti sobica.....user posted image

Tosja, super si s temle seznamom, jaz ti popolnoma verjamem da je to ful dela, sploh ne vem kako bi se tega jaz lotila....Tko da, vsa čas!user posted image Pa da te še malo zamorim, GP+UZ imam 6.2. namesto 14.2. Hvalaaaaa!user posted image

Malamalinca, ja porka duš, se je pa res vse nate spravilo.....Super, da boš na bolniški, zdaj pa si vzami čas zase in bodi pridna....

Sky hvala za seznam, ga grem kar sprintat, pol bom pa črtala in upoštevala vaše nasvete....

Zolika ljubo doma kdor ga ima, a? user posted image Vsak dom ima svoje čare! Uživaj!

Tasyo no super, da si bolje in da si se pozdravila....Jaz sem tudi kar precej kašljala, ampak je zdaj spet OK. saj hitro minejo tile prehladi....

No, če bi morala še kaj napisat, sem pozabila....user posted image Grem do konca popapcat zajtr, potem pa se seveda še javim....

P.S. aja, kaj pa kak predlog za kosilo?! NiLe???user posted image

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4387
28.1.2008 9:42:32   
Calena
Ojla soaprilčice,

Mislim da za očke potrdilo velja 5 let, nisem pa zihr.
Vse informacije o MŠ dobiš na tel. št. 01 522 60 48 vsak dan od ponedeljka do petka od 13h do 15h.

Sicer pa nalepk ni potrebno prinesti pred začetkom tečaja. V ponedeljek je le uvodno predavanje, pa se tam odločiš okvirno v katero skupino se boš vpisal. Potem izpolniš prijavnico in jo oddaš na prvem naslednjem predavanju v izbrani skupini. No takrat je fino, da prineseš tudi nalepke, vendar ni nujno - moraš pa nalepke prinesti enkrat tekom tečaja in najkasneje do predavanja o poporodnem obdobju, ker takrat dobiš tudi štampiljko v materinsko knjižico.

Uživajte v sončku,

Calena

P.S. Tosja a lahko dodaš še mene v seznam - 21.02. GP in UZ  Hvala. Res si zlata da tako pridno ažuriraš sseznam.

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4388
28.1.2008 9:43:45   
Roberta69
Lep pozdrav;

Jo@n, hvala za info. Midva bova najbrž hodila ob 9-ih, ker ima ob 16-ih user posted image čist gužvo, pa še zjutraj bo najbrž kar parkrat moral ven na telefon skočit. Sicer bi nama najbolj odgovarjala ta večerna ura, samo je pa baje taka gužva, da potem vse skupaj ni ničemur podobno. A se vam kaj sanja, kako dolga so ta predavanja, urico, dve? In koliko jih pravzaprav je, jih vse odposlušaš v februarju?

Aja, v soboto sem bila v Zari in za user posted image kupila eno rdečo jopico in eno belo trenirkico z nežnim rdečim in morskim motivom user posted image (imajo povsod res veliko oblačilc, ampak meni na koncu skoraj nič ni všeč, kjer so pa cene enormne, se pa raje sploh ne ustavljam). Drugače pa uporabnice glede kakovosti najbolj hvalijo H&M, češ da so oblačilca tudi po večih pranjih kot nova (kar baje za Zaro, BC, itd. ne drži),  meni se zdi pa fajn tudi to, da se vse lahko pere na 60.

Seznamček: res bi bilo super, da izkušene kaj pokomentirate.

JABOLKO33, tvoja opazka glede bodijev in majic mi pride prav, ker sem enkrat po forumih že spraševala o tem in nisem dobila odgovora.
Zdaj imam pa problem samo glede tega, kje naj dobim bombažne majice na preklop. Tiste mako ali tetra (sploh ne vem, v čem je razlika) s trakovi mi sploh ne potegnejo, ker se mi zdi, da bi vozli žulili (gledam po sebi). Na preklop sem pa do sedaj opazila samo bodije oz. le v Sparu imajo od Sparkyja  bombažne majice na preklop, ki so sicer čist luštne, ampak mi barvno sploh ne odgovarjajo. Tko da, če jih katera kje vidi, bom informacije zelo vesela.

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 4389
28.1.2008 9:50:42   
Calena
Ojla,

Roberta69  v MŠ hodim v Lj. porodnišnici so slušatelji razdeljeni v 5. skupin (dve sta ob 9h zjutraj, dve ob 16h in ena ob 18.15). Prijaviti se moraš v eno skupino, ampak lahko obiskuješ predavanja v katerikoli koli skupini in tako včasih skombiniraš po dve predavanji skupaj v enem dnevu.
Predavanj je 9 in sicer:
- nega dojenčka 1. del
- nega dojenčka 2. del (kopanje)
- anatomija, zobozdravnik
- fizioterapija
- prva porodna doba
- druga in tretja porodna doba
- poporodna doba
- dojenje, prehrana dojenčka
- psiholog
in 2 dodatni predavanji vedno ob 14.30
- pediater
- anesteziolog

Če hodita v paru z bodočim očkom, ki želi prisostvovati porodu, prisotnost zanje preverjajo na prvi in drugi porodni dobi in na podlagi tega izdajo potrdilo - plačilo je 16,69 EUR.
Vendar pa za očke, ki nimajo časa za spremljanje svojih partnerk na vseh predavanjih, zadostuje tudi enkratno predavanje Tečaj za može, na podlagi obiska tudi dobijo potrdilo in dovoljenje za prisotnost pri porodu. 

Predavanja ponavadi trajajo med 1,5 uro in 2 urama, krajši sta predavanji pediatra in anesteziologa.

Lp,
Calena

Neposredna povezava do sporočila: 4390
28.1.2008 9:57:25   
Krista28
Dobro jutro,

H&M, češ da so oblačilca tudi po večih pranjih kot nova (kar baje za Zaro, BC, itd. ne drži), meni se zdi pa fajn tudi to, da se vse lahko pere na 60.

Tukaj se čisto strinjam. Tudi S'oliver je slabši, vsaj po mojih izkušnjah.

Tudi jaz razmišljam, da bi šla v materinsko šolo pogledat, sam bi hodila dopoldne - je manj gužve, pa doma sem....Mojemu user posted image  potrdilo verjetno še velja, saj še dve leti ne bo od prejšnjega poroda. Moram preverituser posted image

Dons se pri nas tudi kaže sonček, pa moram še nekaj za službo naredit, pa en preliv si bom dala na lase, pa mal se moram postrižt...

...nč, ...se še kaj javim....

Neposredna povezava do sporočila: 4391
28.1.2008 10:00:13   
Krista28
Te majčke in bodije na preklop imajo v baby centru, pa v Leclercu sem jih tudi enkrat videla. Mal poglej. Men so se ful obnesl prvič. Je fajn, ker ni treba čez glavco vlečt.

Neposredna povezava do sporočila: 4392
28.1.2008 10:00:48   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: Ketrin

P.S. aja, kaj pa kak predlog za kosilo?! NiLe???user posted image

Veš, jaz sem sedaj začela delati jedilnike za teden naprej in je ful fino. NO, za ta teden ga še nisem naredila user posted image . Imam pa danes namen skuhati široke rezance s špinačo in skuto in jih bom dala ša v pečico, da se malo zapečejo.

Drugače pa: golaž, paprikaš, segedin, rižotke, testenine ... Sej če si doma, malo brskaš po netu in dobiš kakšno fajn idejo user posted image

Zdele se moram pa RES skipat dol z računalnika ... drugače bo storilnost spet enaka  nuli user posted image user posted image user posted image

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4393
28.1.2008 10:39:28   
Tejcha
Ojla!

Sej ne sledim več... Res ste pridne!

Sky77, pridna za seznamček.

Majčke, bodyji... Za štart bom tako kot pri Tilnu uporabljala tetra majčke. Tiste pentljice so po mojih izkušnjah čist drobne in se jih sploh ne občuti. Sem pa kljub temu, da pobčka ni bilo potrebno široko povijati, v tem času, ko sem uporabljala majčke - res so lažje za oblačit, ko je dete še čist "čigumijasto", zato, da so bile "prifiksirane" čez pampersko naštimala še tanko povijalno pleničko. Tudi patronažna je rekla, da se otroček varneje počuti, če ima nekaj konkretnega na sebi, da mu drži skupaj vsaj spodnje cunje. In naš "veliki mali" je bil mičken (49cm in 3520 in sm št. 56 uporabljala kar nekaj časa in v štartu so bili pajacki kar malo veliki). Tudi zaradi tega bi k seznamu dodala še termo zoknčke, da spodaj zagrabijo tudi malo večji pajacek. (In, ja, frajerski kompletki so itak zakon, za doma pa ga ni čez mehak pajacek, :) )

Pa blazina za dojenje: meni bi verjetno odpadel križ - v porodnišnici sem celo razmišljala o tem, da mi bo vsak čas... in smo na poti iz porodnišnice zavili v BC. Tilen je bil tako (sicer je počakal z atijem v avtu) prej v trgovini kot doma... Z blazino pa potem ni bilo nobenih problemov in sva jo uporabljala ves čas. Za prvo silo so ok tudi povštri, je pa blazina zame zlata vredna in bo pripravljena pri vratih za prvi obisk v porodnišnici. Po moje bi se me malo ustrašili, če bi prišla tja s taveliko potovalko.

Spodnje hlačke, spalna srajca: ne vem, kako je v drugih P.  V Celju je bilo vsega dovolj, čeprav je bila res guuužva! Upam, da bo tudi tokrat tako (ne glede gužve, :) ). Tuširala sem se parkrat na dan in skoraj vedno preoblekla tudi spalno srajco (sem precej aklih glede tega). Mrežaste hlačke so zakon, ker nikjer nič ne tiščijo... Glede cot za domov pa ne bit preveč optimistične - bušija boste še nekaj odnesle domov. Copate pa itak svoje.
Mi je pa zelo prav prišla nova zaloga pižam za doma. Pa da ne pozabim: kakšen neagresiven gel za tuširanje (men je Bubchenov za nosečnice in mamice odličen)  Mala biba se bo kar precej stiskala k vam.

Pa še nekaj: alkohola za čiščenje popka pri Tilnu nisem potrebovala - vse s fiziološko in sterilnimi zloženci. Prav pride tudi vata za mazanje pregibov z oljem oziroma ribodermom (meni slednji smrdi kot sam user posted image in ga zato nisem uporabljala), fajn se obnese tudi karitejevo maslo (Lo'ccitane- ne vem, kk točno se napiše), s katerim lahko tudi že sedaj masirate bušije...

Uf... zdej pa grem bit mal koristna...

Čau

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 4394
28.1.2008 10:39:38   
Roberta69
Calena, hvala za tako izčrpne info.

Krista28, a si ziher, da si videla majčke na preklop? Jaz sem v Leclercu kupila bodije na preklop - mi je všeč, ker so enobarvni, pa še ful poceni so, ampak majčk pa nisem videla ne tam ne v BC-ju user posted image

Ketrin, sem videla, da si pod eno temo na RR prilepila seznam trgovin v Italiji, pa me zanima, če si v vseh bila in se recimo te v Udinah nahajajo na kupu (v tisti industrijski coni, kjer je na koncu recimo en velik Pitarello (trgovina s precej ugodno obutvijo) in cel kup enih avtosalonov mislim, da je viale Tricessimo user posted image , ali kje v centru)? Kaj pa te v Trstu, a gre za takšne večje, kot je npr. pri nas BC? Bi tudi jaz že rada kak bolj konkreten kos opreme kupila in ta vikend bo končno čas za touser posted image . Sej vem, da se lahko drugače mal sprehodiš, pa kaj najdeš, ampak vem, da če bova neki na slepo bluzila in iskala, bova imela kaj kmalu oba vsega čez user posted image in odšla praznih rok.

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 4395
28.1.2008 11:29:46   
u04111976
Pridne ste, pridne. Tudi jaz čakam na slikice iz srečanja!?

Tosja - super si zrihtala seznam, je zdaj res bolj pregleden, ampak je tud bil čist OK. Moj je zadnjič hotel videt slikice vaših 3D, pa je naletel na tvoj seznam in je rekel:"ja svaka čast, keri se pa tole da  skozi spremljat!?", pa sem hitro razložila, da si ful pridna že od začetka in da ti gre zelo dobro od rok in da je tale seznam res super, ker jaz dostikrat za katero pošpegam kdaj ima PDP ali kaj podobnega.. Super res!!!!!!!!!!!Pridna!!!!!!!!!

Resnično srečna - iz Tosjinega seznama vidim da imaš biopsijo 31.1. - a si takrat v LJ porodnišnici? Jaz imam tam UZ ob 11h, mogoče se pa kje vidiva.

Pridne bodite!

Neposredna povezava do sporočila: 4396
28.1.2008 11:48:46   
Krista28
Roberta, majčke sem vidla, ampak že dolgo nazaj, bodyje pa pred nedavnim, ker sem jih hotla vzet, pa sem se pol premislila, ker imam cot za začetek dovolj.

Še jaz podam moje izkušnje glede stvari ki jih rabimo. Je pa to čist osebno....

Mi smo alkohol uporabljali za popek. Se ga pa porabi zelo malo, tako da nabavite čim manjšo količino.
Oljček sem jaz uporabljala od bubchena in kremo za ritko - je bila lepa kožica in tudi rita nikoli do 1. leta vneta.
Pajacke sem jaz imela za spanje, čez dan pa bodyje, majčke na preklop in hlačke oz. žabice do pasu, pa prav so prišle navadne bombažne kapice na trakce (po svakem kopanju, umivanju,...). Meni niso bili všeč štrikani copatki, pa so se mi izkazali kot zelo uporabni. Od začetka sem veliko uporabljala krpice za enkratno uporabo, vato sem pa jemala tisto za make up...
Za domov sem tudi jaz lepo oblekla nosečniške hlače, pa čeprav sem imela manj kg. kot preporodom - kolki se razširijo...
Dokler ima otrok plenice, ni potrebno nekih nepremočljivih podlog, saj te ne dihajo. Se vsak sam odloči. Spalna vreča tudi še ni nujna na začetku, ker se otrok itak še ne odkriva.
Fiziološko jaz jemljem kar ampulce od niveje - so majhne ampulce in je sterilna, potem pa odpreš in porabiš, s sabo jih vzameš kolikor rabiš, zavzame malo prostora, se ne poliva...user posted image
Pri ta večjem št. 56 že v porodnišnici nisem navlekla gor (tudi mal treme in adrenalina). Po 14 dneh je imel vse 62št.
Raznih flašk, umetnih mlekov, grelcev, pumpic ne kupovat, ker itak poskusiš dojit in se potrudiš, sicer je pa vedno dežurna lekarna pa internet in se da naročit, ali pa ti bo nekdo z veseljem priskbel. Ne skrbet. Lahko pa je to nepotreben strošek, ki ni zanemarljiv.
Modrčki za dojenje so po mojih izkušnjah ful dobri v Mullerju in Šparu - pa še ful ugodni. Jaz imam prsa že tako velika, in je bil triumpf edini ki sem ga dobila, pa se je hitro raztegnil pa osivel. Od Mullerja so pa še zdaj beli, navadni mehki bombažni in fajn držijo...

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

Neposredna povezava do sporočila: 4397
28.1.2008 12:39:01   
sinskaT
O, babnice carske, koliko informacij sem zdele prebrala...fju..si grem kar zapisat na seznam, drugače bo šlo vse mimo mene. Super ste mamice, da pišete konkretne uporabne zadevšne !user posted image

Eno, mogoče malo hecno vprašanje: Če gre moj user posted image v Lj. porodnišnico na ta MŠ tečaj in plača pač tistih cca 17€ za potrdilo ali to velja pri porodu v vseh Slo. porodnišnicah ali samo v ljubljanski? Potlej pa še po porodu plača za prisotnost, če se ne motim? Ma neki sem si zakomplicirala zgleda.  user posted image

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 4398
28.1.2008 12:49:32   
simvir
Živjo čvekice!

Že celo dopoldne po malo berem kar ste napisale, zdaj sem končno prišla do koncauser posted image .

Vikend je bil res lep. V soboto sem v gozdu ob hiši nabrala teloh, sploh nisem vedela da je že tako velik. Pa videla sem da na vrtu že narcise in tulipani odganjajo. Se res pozna da so dnevi malo toplejši. Še malo pa bo že pomladuser posted image , pa se mi zdi da se je ravno jesen začela.

Malamalinca tebi pa res ni nič prikrajšano sedaj. Pravilno da si se odločila za bolniško, zdaj sta ti in user posted image na prvem mestu. Želim ti, da se stanje malo umiri in da user posted image še nekaj časa ostane na varnem.

Tosja user posted image za super seznamčke. Res si zelo pridna in sigurno besede Majčke niso bile namenjene tebi, ampak so bile mišljene kot šala Kristi.

Kak komentar k seznamu (user posted image Sky) pa jutri ko bom doma, imam namreč pregled+UZ. Se pa v večini kar strinjam z že napisanimi komentarji.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 4399
28.1.2008 12:52:43   
tasyo
No, danes ste pa natresle toliko dobrih informacij, da bom izgleda res mogla vzet svinčnik in kej zapisat, ker sicer vse pozabim. Počasi bom morala tudi v nabavo za kakšen modrček, saj so tudi moje prsi začele nekoliko bohtet - upam da ne bo krize- res ne bi rada hodila okoli kot kakšna mobilna mlekarna, čeprav to bom...

Za kosilo bo pri nas govedina v solati, pečen krompirček in naravni zrezek v omakici, danes verjetno paradižnikovi... Jutri bova jedla čufte, v sredo pa špinačo in hrenavko ter palačinke s skuto. Za naprej pa še ne vem...

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 4400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?