JABOLKO3
|
Hoj! Pa je vikend tako rekoč za nami , jutri spet v službo, pa šola, vrtec. Sicer pa bom najbrž delala le še naslednji teden. Držim pesti za vse, ki imate razne težave, da se bo vse srečno končalo. Vćeraj sva bila z najdražjim v Ikei - kupila dvojno omaro, enojno omaro in predalnik s tremi velikimi predali za v ta tretjo otroško sobo - vse skupaj za 200 evrov, tako, da sem zelo zadovoljna - previjalno mizo in posteljico imamo pa že od prej. Pravkar moji trije 'moški' vse skupaj sestavljajo, potem začnem pa akcijo - eno steno nameravam še prebarvati, nabavit zavese in stensko dekoracijo, posortirat in oprat cunjice, posteljnino... Sky77 - hvala za seznam, sem tudi sama že malo pozabila, kaj vse je treba. Dodala bi le še, da po mojih izkušnjah res ne kupujte preveč cunjic manjših od št. 62 - ta prvemu sem hlačke št. 56 lahko oblekla le kakšna dva tedna, potem so bile premajhne, ta drugemu, ki se je rodil s 3800g, pa jih sploh nisem spravla na rit. Tudi množice raznih stekleničk, grelcev... ne kupujte - če bo dojenje normalno steklo, vsega tega ne boste nikoli potrebovale (pametno je pa imeti eno stekleničko in škatlo prilagojenega mleka doma, če slučajno zbolite), bi svetovala, da z bodočim očkom vse to pogledata in če se zgodi, da ne boste mogle dojit, lahko vse to nabavi, še preden se vrnete iz porodnišnice. Enako velja tudi za cunjice manjših številk, če bi se otroček rodil prezgodaj ali bolj majhen. Pa še glede majčk in bodyjev, moje izkušnje so take, da sem v prvih mesecih raje uporabljala majčke - blato je v začetku bolj tekoče in velikokrat steče iz pleničke - če nosi body, morate v tem primeru celega otročka preoblečt, medtem ko pri majčki zamenjate le spodnji del, so pa tako majčkeni še bolj mirni in majčke ne lezejo iz hlačk. Ko pa postane otroček malo večji in bolj živahen, pa so bodyji veliko boljši. Sicer pa mora vsaka sama presoditi, kaj ji bo bolj ustrezalo. Sedaj grem pa malo v kontrolo, kaj počnejo fantje, lep pozdrav.
|