|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
28.1.2008 12:55:16   
tasyo
Sinska, kolikor sem seznanjena, velja ta tečaj za očke povsod, tistih 17e je pa prisotnost pri porodu in se jo plača v porodnišnici ob prihodu ali odhodu in ne na tečaju... Vsaj v našem koncu je tako.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 4401
28.1.2008 13:39:25   
tosja

26.01.

- Srčekgirll - UZ

29.01.

- simvir - GP+UZ
- Srčekgirll - GP
- zokica - GP+UZ

30.01.

- NiLe - GP
- Jo@n - GP

31.01.

- u04111976 - UZ
- resnično srečna - biopsija

04.02.

- u04111976 - GP

05.02.

- Tanja555 - GP
- Katka28 - GP
- Jo@n - 3D UZ

06.02.

- sasy20 - GP
- Ketrin - GP+UZ

07.02.

- Lepa posadka - GP+UZ
- Majček28 - GP+UZ
- tosja - GP

11.02.

- bela vrtnica - GP
scorpiogirl - GP

12.02.

- sinskaT - UZ

14.02.

- violica_23 - UZ

21.02.
- Calena GP+UZ

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4402
28.1.2008 13:41:56   
tosja

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image    user posted image
   user posted image   A P R I L Č I C E   2 0 0 user posted image  

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

PDP 27.03.

user posted image   Naša črtica koraka: user posted image  user posted image   NS user posted image  user posted image   KR

PDP 01.04.

user posted image   Lepa posadka: user posted image user posted image user posted image   NM

user posted image   NJINJA

PDP 02.04. 

user posted image   modrookica (25 let): MF user posted image Luka  LJ

PDP 03.04.

user posted image   majazmaja

user posted image   matejka...

PDP 04.04.

user posted image   pizamca (32 let)

user posted image   Verita

user posted image   violica_23 (24 let): MF user posted image user posted image Jesenice

PDP 05.04.

user posted image   tejč29 (29 let): user posted image   Izola

user posted image   temistokleja (30 let)

user posted image   Tanja555 (29 let)

PDP 06.04.

user posted image   aisha (23 let): CE

PDP 07.04.

user posted image   Klarisa28

user posted image   jazabel (29 let): user posted image   KR

PDP 08.04.

user posted image   misa79

user posted image   Majček 28 (28 let): MF user posted image user posted image

PDP 09.04.

user posted image   maja24-2 (27 let):  user posted image Lara  MF user posted image Lan  LJ

user posted image big mamma: user posted image user posted image user posted image user posted image   MF user posted image user posted image

PDP 10.04.

user posted image   simvir (27 let): user posted image   MF user posted image user posted image   LJ

user posted image   tosja: MF user posted image user posted image

user posted image   sončnica14

user posted image   Barb77 (30 let): user posted image user posted image   MF user posted image user posted image   LJ

user posted image   petty82

PDP 11.04.

user posted image   srečna miška: user posted image

user posted image   malamaja (27 let): user posted image   LJ

PDP 12.04.

user posted image   Katja271 (28 let): MF user posted image user posted image   NM

user posted image   tana13: user posted image

user posted image   nisika  

user posted image  
barby78: user posted image user posted image   NS user posted image user posted image

PDP 13.04.

user posted image   kekec in mojca: user posted image user posted image   SG

user posted image   ppika 

PDP  14.04. 

user posted image   sky77 (30 let):  user posted image   LJ

user posted image   Calena: user posted image user posted image   MF user posted image user posted image

user posted image   Ketrin (28 let): LJ

user posted image   u04111976: user posted image user posted image user posted image user posted image   MF user posted image user posted image   CE

user posted image   5erca04: MF user posted image user posted image   MB

user posted image   Jelcy: MF user posted image  user posted image

user posted image   sasy20 (27 let): MF user posted image user posted image   LJ

user posted image   NiLe (35 let): user posted image user posted image user posted image user posted image   MF user posted image user posted image   LJ

PDP 15.04.

user posted image   Tejcha (24 let): user posted image Tilen   MF user posted image Maša

user posted image   Skabi: user posted image user posted image

user posted image   resnično srečna (35 let): user posted image user posted image   MF user posted image user posted image   LJ

PDP 16.04.

user posted image   ruki: user posted image

user posted image   tinka011

PDP 17.04.

user posted image   Krista28: user posted image user posted image   MF user posted image user posted image

user posted image   JABOLKO3: user posted image  user posted image  user posted image  user posted image   MF user posted image  user posted image

PDP 18.04.

user posted image   JuR_ChIkA

SpelliG (27 let): MF user posted image user posted image

user posted image   mišeka: NS user posted image user posted image

user posted image   darja33: MF user posted image  user posted image   CE

user posted image   Roberta69: MF user posted image user posted image

PDP 19.04.

user posted image   bondi

user posted image   bela vrtnica (29 let): MF user posted image Zara  CE

user posted image   Mamacebela

user posted image   zvončica30

user posted image   Lubici (25 let): MF user posted image user posted image   LJ

PDP 20.04.

user posted image   matejchykam (21 let): user posted image   MF user posted image user posted image

user posted image   tasyo (29 let): MF user posted image user posted image

user posted image   gregica74 (33 let): PO

user posted image   najč

user posted image   cebelca27 (27 let): Izola

user posted image   Kaa (29 let): Feldbach, Ptuj

PDP 21.04.

user posted image   malamalinca (33 let):  user posted image user posted image user posted image user posted image   MF user posted image user posted image   LJ

user posted image   shoo (32 let):  user posted image user posted image   MF user posted image user posted image   CE

PDP 22.04.

user posted image   tipriga (29 let): user posted image user posted image

user posted image   leni5 (28 let):  user posted image user posted image   Izola

user posted image   maxi133 (24 let)

user posted image   Katka28: user posted image user posted image   MF user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image   Jo@n (31 let): MF user posted image user posted image   LJ

PDP 24.04.

user posted image   T*i*A*r*A*

user posted image   zolika: MF user posted image user posted image   MB

user posted image   scorpiogirl (27 let): MF user posted image  user posted image   KR

PDP 25.04.

user posted image   moon: user posted image   user posted image

user posted image   Srčekgirll (24 let): PO

user posted image   sinskaT (26 let): PO

user posted image   aprill

user posted image   MARUŠKA28 (28 let): MF user posted image user posted image

PDP 26.04.

user posted image   zokica (23 let): MF user posted image user posted image

user posted image   KatyMM: user posted image

user posted image   Sandrin (25 let):  user posted image user posted image user posted image   LJ 

PDP 28.04.

user posted image   Leiah

PDP 29.04.

user posted image   malecka24: MF user posted image user posted image   PO

user posted image   pikica030407: MF user posted image  user posted image

???  PDP  ???

user posted image   nikica18

user posted image   eminak

user posted image   avak

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Tako je do sedaj prijavljenih:
87 srečk user posted image

Z NAMI ZAČELA user posted image  POT:
lindy, Anonimna2, pinka1, Vesnyca, vebo, tejka** user posted image   
user posted image  user posted image user posted image  user posted image  user posted image

GP - ginekološki pregled
NS - nuhalna svetlina
MF - morfologija

P.S. za vse napake se vnaprej opravičujem - hitro me "pocukajte za rokav", da popravim morebitne napake.

Z RUMENO sem zapisala v kateri porodnišnici bo na svet prijokal user posted image .

Uživajte, božajte bušije in bodite  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

avak - dobrodošla 

PDP - število user posted image

01.04. 2
02.04. 1
03.04. 2
04.04. 3
05.04. 3
06.04. 1
07.04. 2
08.04. 2
09.04. 2
10.04. 5
11.04. 2
12.04. 4
13.04. 2
user posted image 14.04. 8 user posted image
15.04. 3
16.04. 2
17.04. 2
18.04. 5
19.04. 5

user posted image 20.04. 6 user posted image
21.04. 2
22.04. 5
23.04.
24.04. 3
25.04. 5
26.04. 3
27.04.
28.04. 1
29.04. 2
30.04.

??? 2 user posted image ???
PDP

14.04.2008 user posted image user posted image user posted image vodi!!!

18., 19.,20.,22. in  25. 04. 2008 user posted image user posted image user posted image
                ...gužva v porodnišnicah! user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4403
28.1.2008 13:55:06   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Krista28

Fiziološko jaz jemljem kar ampulce od niveje - so majhne ampulce in je sterilna, potem pa odpreš in porabiš, s sabo jih vzameš kolikor rabiš, zavzame malo prostora, se ne poliva...user posted image

Krista mi lahko zaupaš kje se dobijo te ampule??? Hvala! user posted image

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 4404
28.1.2008 13:58:37   
sasy20
Oj, me zanima če mogoče katera ve? Glede odtekanja vode.... največkrat takoj po tem ko grem na WC se obrišem in oblečem imam občasno na sp. hlačkah malo mokrouser posted image  brezbarvno sicer čez čas rata to rumeno, tako da me sedaj to bega. Na teh dnevnih vložkih sem prej takoj opazila npr. beli tok ali pa ko sem imela vnetje zelenkasto obarvan tok....sedaj pa le začutim, da je malo mokro. Ali mislite da je to odtekanje vode ali je to le občasno uhajanje urina ko mi user posted image  skače po mehurju.
Ali naj se grem pokazat v porodnišnico....ful ne bi rada delala neke panike ampak me to malo skrbiuser posted image

Upam da me razumete kaj sem hotla vprašat?

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4405
28.1.2008 14:02:14   
tosja
user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem mal čekirala in primerjala z našimi napovedmi spola (NS, MF) - se mi zdi da pri večini drži!!! user posted image user posted image user posted image

Mal za hec, ko je tak lep sonček...
... za tiste user posted image , ki niso radovedne... user posted image

Aja glede na to, da smo v glavnem zanosile v juliju...

Gleda pa se starost in mesec ob zanositvi!

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 4406
28.1.2008 14:41:32   
simvir
Tosja glede ampul - kupiš jih lahko v lekarni, DM... Res so praktične, ker večje količine ne potrebuješ naenkrat. Jaz jih ves čas uporabljam, sploh so primerne za čiščenje noska.
Glede tabelice - v mojem primeru očitno drži, v prejšnji user posted image pa ni.

Sasy tudi meni se to dogaja. Vsaj v mojem primeru je to občasno povečan beli tok. Bom pa še jutri na GP vprašala.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4407
28.1.2008 14:43:52   
NaTaŠa*
Pozdravljene aprilčice

Upam da ste uredu? Jaz sem moram povedati da mi je trebuh nehal otrdevati in da se počutim veliko bolje in pomirjeno. Sicer me je včeraj tako križ bolel da nisem mogla ne sedet ne ležat, ampak je dons že veliko bolje, hvala bogu.

Sasy20- mislim da to odtekanje vode ampak da ti le malo uri uide, pr men je isto sploh pa takrat ko ima tamala tak položaj noter da je na mehurju.

tosja- res si pridna. tale razpredelnica pa pri men ne kaže prav. Ker mi je reku da imam user posted image , razpredelnica pa mi kaže user posted image . Ampak sj ni važ. Res vse pohvale za tele tvoje sezname si zaslužiš res eno veliko 5.

NO tako se še kaj oglasim. Čeprav se je pri nas sonček že skriu grem mal na sprehod da se mal zbistrim pol pa spet mal med knjige.

Lep dan še naprej!

Pa-pa

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4408
28.1.2008 14:53:17   
sasy20
Ja upam da je res to le povečan beli tok ali pa urin samo mi je čudo ker je res kot voda brezbarvno. Simvir boš potem jutri napisala kaj ti je G rekla glede tega? Ker to se res dogaja le občasno jaz pa imam G šele 6.2 pa je to še ful deleč?

Hvala

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4409
28.1.2008 14:57:24   
sinskaT
Tasyo hvala za razlago, se mi je zdel da je tko bolj logično ampak, ko se prebrala, mislim da post od Calene?, sem zgleda dobila tak filing, kot da je potrebno plačat ž na predavanju. AH,brezveze uglavnem.

Pečem kruh in iščem razne info okrog EA in ultive. Ja saj vem, zdaj me boste vse spluvale, kako morem, kakšna mati da bom, ko hočem kar takoj zafixat malega bejbija.  user posted image Ampak taka sem, da hočem prej čimveč vedet o stvareh, pol se pa odločam na podlagi (predvsem) verodostojnih virov. Načeloma sem za čim manj medikacije, rada pa imam odprte možnosti in ne da mi tuljo v uho, kako je fajn rojevat po jamsko user posted image in kako si šele takrat prava ženska.sucks.

Eh, grem raje na sprehod, ker sem neki sitna ratala... 

lp

♪♫♪♫♫

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4410
28.1.2008 14:57:24   
katka28
Dan

Najprej vse pohvale mamicam za informacije iz prve roke user posted image .
Tosja po seznamcku bi mi morali meti pupe mamo da dva lulcija tako, da verjetno za dvojcke ne velja.  No kaksne pupike bi bli kr veseli...

Jaz imam oblekice od 56 naprej bomo pac na zacetku malo vihali rokavcke pa bo user posted image . Ce bosta pridno jedla jima bo kmalu prav. 
Tudi jaz sem imela v mislih za popek uporabo fiziolosko raztopino. Po kolikih dneh pa popek odpade? Ker bom malo dlje v bolnici bo mogoce ze tam odpadel in se bomo doma ze lahko kopali.
Modercek bom tudi jaz morala zamenjati najprej sem mislila, da bosta zdrzala dva, ki sem jih kupila v zacetku nosecnosti pa sta mi ze tesna.
Joj se malo pa vstopamo v februar...se mi zdi, da bodo zadnji meseci zdivjali s svetlobno hitrostjo mimo. Bo ze res cas za materinsko solo. Jaz jih sicer klicem vsak dan ampak za enkrat se neuspesno, linije so zacedene user posted image bom jutri spet poskusila.

Lep ponedeljek se naprej
pa pa

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4411
28.1.2008 15:18:05   
Roberta69
No, sem že rekla, da je super, če mamice kej pokomentirate, tko da naj se tale debata kar orng razvleče...

Široko povijanje: a to imajo vsi user posted image ali samo tisti, ki imajo težave s kolki? Ti to v porodnišnici povejo? In kako se to potem povija (jaz "žal" sploh še nikoli nisem videla (ali pa nisem bila pozorna), kako se povija (najbrž pa bo za to itak še veliko časa user posted image )? A potem pampersk sploh ne rabiš ali daš čez pampersko tisto staro bombažno plenico ali kako to gre? Sej vem, da se mi okrog previjanja ne sanja glih kaj dosti user posted image .

Dude: sem brala, da to postane tok zakomplicirano, ker ko mu daš eno (torej neko določeno znamko) sploh več noče druge user posted image . Sej gre za minimalen strošek, ampak vseeno, a kakšne priporočate? Pa kaj je s silikonskimi in katerimi že?

Termometri: ene pravijo da prisegajo na ta starega (jaz ne bom, ker "raje" vidim, da mal sfali temperaturo, kot da se mi slučajno razbije), ušesne, ki so kar svinjsko dragi, pa kar v veliki večini prešinfajo (netočnost), čeprav so po moje glede uporabnosti (v primeru, da bi izpolnjevali prvotno nalogo) precej fajn... no in iz prebranega sem potegnila, da je najbolj fajn kakšen kvaliteten digitalen z gibljivo konico.

Veliko user posted image , pa še zdaleč ni konec user posted image , ampak sej zato smo pa tu, a ne?

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 4412
28.1.2008 15:36:52   
Tejcha
Glede širokega povijanja: potrebno je baje v primeru, da kolki niso dovolj razviti. To ščekirajo v porodnišnici - mislim, da so pri Tilnu slikali dan preden sva šla domov. Otročka previješ v osnovi enako (pleničke za enkratno uporabo al pa racmanke), potem pa čez tisto pleničko naštimaš še tetra pleničko in čez povijalno. Ni noben bavbav. Pokažejo sestre že v porodnišnici, potem pa lahko patronažno nahecaš, da malo potrenirata, v parih dneh si pa že itak stručko za vse... :) Po treh mesecih je potem še enkrat kontrola kolkov z UZjem.

V porodnišnici ščekirajo tudi sluh in pa vsaj dvakrat na dan hodijo okrog in dojenčke "lučkajo",  da spremljajo, če bi se slučajno pojavila zlatenica.

Duda pa: mene bi moj sine verjetno pojedel, če je ne bi aktivirali. Ni bil lačen, samo nekaj je moral imeti v ustih, če pa ni bilo mene, pa svojo rokico. In ena izmed sester mi je dala zadosten argument, da smo jo aktivirali že v porodnišnici - dudo lahko vsedno vzameš, ko se pa navadi na palček, si pa adijo... itak, da je bila štala, ko je prišla naokoli druga, drugače misleča... Ampak sedaj je duda v prvem planu in gre z nami v porodnišnico. Če ne bo treba, fajn, če pa, pa se tud ne mislim z nobenim kregat. Z dojenjem se bom tudi tokrat potrudila in upam, da bo steklo tako kot prvič - je veliiiiiiiiiiiko bolj enostavno kot vlačenje pol kuhinje s sabo.

Zdej sm pa že prav zoprna, a? Ko berem tole, kar sm napisala, se mi zdi, da se obnašam tako, kot da bi požrla vso znanost tega sveta in bi imela za sabo že najmanj 10 odraslih otrok. Daleč od tega. Vem pa, da sem, ko sem bila noseča prvič, goltala informacije z vseh strani. Kako boš ravnal, je potem tako odvisno od otročka in tvojih odločitev, več informacij pa je zagotovo bolje kot premalo.

Zdej grem pa kuhat, ker mislim, da user posted image ne bo najbolj zadovoljen, če mu na krožnik prlimam kar stran od RRja, pa še mali spi in lahko še kaj poštimam...

Papa

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4413
28.1.2008 16:05:13   
Majček28
hoj, hoj, čveke
....kot ponavadi čez vikend sem odrezana od sveta RRm ker ŠE VEDNO čakamo, da nas prklopjo na net!!!! Mislm, po vsem tem oglaševanju pa napadanju z akcijam, bi človek mislu, da ti res ne bo problem user posted image

Prvo, da takoj odgovorim Tosji; mi je res žal, da si se kakorkoli počutila užaljeno glede na mojo izjavo, ki je sicer bila namenjena kot šala za Kristo. Če sem te kakorkoli prizadela, se ti opravičujem, še vedno pa tole povezujem s hormoni user posted image  (in tole je spet šala, da se ne bova narobe razumeli!! ). Kot so ti že punce napisale, pa jaz tudi že kdaj, si super pridna, da si se angažirala za tale seznamček in verjamem, da je z njim kar neki dela kar pa me ostale cenimo (mislim, da tuki lahko govorim v imenu vseh! )

Srečanje: obljubim, da bodo slikice v albumčku še ta teden user posted image  , kar se pa tiče ponovnega srečana sem pa itak za, lahko tud oba datuma user posted image user posted image user posted image  Mogoče bi pa tokrat lahko določile lokacijo in datum tiste, ki se srečanja niso mogle udeležit- samo predlog user posted image

Družinski dvoboj: sem klicala in se mal pozanimapa, pa ne vem če bo tole šlo user posted image  So mi povedal, da imajo fullll naval in da bi verjetno, če se zdaj prijavmo, prišle na vrsto tam nekje junija- mogoče bi lahko preč, če na datume snemanja ostale skupine prijavljene pred nami, ne bi imele časa!!!!
Kaj pa zdaj? user posted image  Joj, jaz sem se pa že tko veselila user posted image user posted image user posted image

Roberta: nč bat, tud jaz sem čist zmedena glede vseh info, pa kaj je treba pa kaj ne, pa kako,.... Predvidevam, da bomo vse zvedle na MŠ,. Midva začneva 4.2. ob 16h in vidm, da se bomo z nekaterimi srečale user posted image user posted image user posted image

Zdej pa ne vem več kaj moram še napisat....grem mal nazaj prebrat pa še kaj napišem user posted image

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 4414
28.1.2008 16:20:05   
JABOLKO3
Glede širokega povijanja - mislim, da je odvisno od porodnišnice, kjer rodiš - ponekod naredijo UZ kolkov pred odhodom domov in če je vse v redu, široko povijanje ni potrebno, drugod pa ne delajo UZ v porodnišnici (tako je v Lj.) in svetujejo široko povijanje do UZ kolkov, ki je nekako okrog tretjega meseca (če me spomin ne vara - sicer pa dobiš napotnico pri pediatru). Je pa tako, da široko povijanje v nobenem primeru ne škoduje, pa tudi nič kompliciranega ni - na ritko namontiraš pampersko (ali kar pač uporabljaš), preko tega daš v pravokotnik zloženo navadno tetra plenico in čez vse skupaj povijalno plenico - brez skrbi, te tega naučijo že v porodnišnici.

Dude - ne morem nič komentirat, ker jih moja dva nista marala za nobeno ceno in jih sploh nismo nikoli uporabljali. Se prav spomnim, kako sem se pri ta drugem trudila, da bi ga navadila na dudo, pa jo je pljuval pol metra visoko.

Termometri - pri ta prvem otroku je mož nabavil ušesnega, vem, da je bil kar drag, vem pa tudi, da kolikokrat si meril, tolikokrat je bila druga cifra - ker je bilo čisto odvisno, kako si ga v ušesku usmeril - kar je težko nadzorovat, ker se otrok tega brani in je nemiren, ušesek pa majhen. Navadno se je pri nas končalo tako, da je (staromodna) mama na koncu izmerila temperaturo z navadnim termometrom. Se pa sedaj dobijo že veliko boljši ušesni termometri, kot so se pred cca 6 leti.

Lep pozdrav vsem.

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 4415
28.1.2008 17:28:16   
sky77
Ojla

Vse komentirate tale seznam potrebne opreme, da sem si ga šla sprintat. Ker je bil res samo copy - paste iz drugega foruma. Se je pa sestavljal in se še vedno sestavlja. Vsaka mamica napiše še kaj zraven, če misli da je to potrebno. Da zdaj še jaz malo pokomentiram.

Popek - nam je odpadel že v porodnišnici, tako da alkohola za čiščenje sploh nismo potrebovali. Niti fiziološke. Je pa za začetek res boljše, da se kupijo tiste male mapulice od nivee. Jih dobiš tudi v interšparu na oddelku z otroško kozmetiko.

Hladilno mazilo mi še vedno kupujemo od ljubljanskih lekarn in še nikoli ni imel vnete ritke. Je pa fajn za mazat in tudi dol ga spraviš z lahkoto. Kar za tistega od bubchena ne morem trdit.

glavnički - na začetku smo mi uporabljali otroško krtačko, potem je pa že prišel na vrsto glavniček za temenca. Navadnega glavnika pa še danes ne uporabljamo.

brisače - ni treba kupovat nekih otroških ker so navadne čisto ok. Mi smo uporabljali kar tavelike 140x70 in so se super obnesle. Na glavo mu pa itak daš kapico, seveda ko jo obrišeš.

široko povijanje - mi junija 06 smo še morali široko povijat, potem so pa že v P slikali kolke (že takoj naslednji mesec). Se mi zdi pa na začetku fajn, vsaj kakšen mesec, že zato da imaš kaj konkretnega za prijet user posted image

pleničke - čisto po izbiri. Pač probaš kakšne otročku odgovarjajo. Na začetku smo imeli new born z odprtino za popek, potem pa kar dm baby love. Je pa res da jih porabiš ogromno. Mi še zdaj porabimo cel paket na teden

za brisanje rite smo pa že od vsega začetka uporabljali otroške robčke in nikoli ni bilo problemov. Tisto močenje tetra krpic in brisanje. Zelo zamudno

oblačila - obvezno rokavičke in nogavičke. Prve zato da se otroček ne popraska, drugo zato da ga ne zebe v nogice. Smo pa mi prvič uporabljali mako majičke in meni so bile super. Kot je ena že napisala, če plenička spusti, ga je veliko bolj enostavno preoblečt, saj majčk ni treba slačit.

Sem pa zadnjič videla majice na preklop v h&m

termometer - ušesni je zakon. Hitro izmeri, pa tudi dovolj natančen je. Tisti za pod pazduho pri nas še danes ne pride v poštev ker je težko biti toliko časa pri miru.

duda - tudi obvezna oprema že v porodnišnici. Naš je bil tudi velik sesalec in brez dude boge moje bradavičke. So pa meni osebno najboljše silikonske od aventa.

flaške - če dojiš jih ne potrebuješ.

še oprema za mame:
vložki - najboljši vir 80 (se mi zdi), tisti čisto bombažni
mrežaste hlačke na začetku zelo priporočljive (take kot jih dobiš v P)
blazinice za v modrček (da ne pušča mleko) - meni osebno najboljše dm-ove
modrček za dojenje - mullerjev je res zakon
za v porodnišnico pa obvezno tudi obroč za plavanje. Ker če boste šivane, vam bo še kako prav prišel, da boste lahko sedele.

Toliko zaenkrat. Bom dopisala če se še kaj spomnim

Aja pa za lj porodnišnico - obvezno kakšne prigrizke, ker kolikor slišim je hrana še vedno bljak user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 4416
28.1.2008 17:49:41   
Majček28
Sky, tole je pa res izvirno in prav nadzorno user posted image  Meni kot prvorodki so vse take info prav dobrodošle. Se mi pa zdi, kar berem po drugih forumih, da je čist odvisno kolk hočeš komplicirat in verjetno ni dveh mamic, ki bi se v vsem strinjale oz. bi obe imeli iste izkušnje.
Verjetn se vsem, ki boste imele že druzga user posted image  (kaj šele tistim z večimi ) zdi, da prvorodke full kompliciramo, kar je čist res, ampak je taka poplava info, da si opravičeno čist izgubljen! user posted image
No, konc koncev pa še noben user posted image  ni v trebuščku ostal pa vsi so dobil zajest in za previt tud, a ne?! user posted image
(tko se jaz tolažm, ko se zgubim med vsemi info user posted image user posted image user posted image  )

Hvala vsem, ki delite izkušnje z nami user posted image

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 4417
28.1.2008 18:04:46   
sky77
Majček sem bila jaz prvič ista. Samo da sem slišala oz. prebrala, da kakšna ima neko stvar, že smo šibali v šoping. Tako da imam od opreme res vse in še kaj. Na koncu se pa itak izkaže, da pol stvari sploh ne rabiš.

Je pa res čisto odvisno od tega, koliko mama komplicira.

Glede izjave da še noben ni v trebuščku ostal. user posted image user posted image user posted image  To sem jaz odgovarjala na vprašanja če se kaj bojim poroda. Sigurno te je strah, ker po forumih običajno prebereš samo slabe izkušnje. Je pa zelo pomembno da poslušaš babco in da sodeluješ. Jaz priznam, sem delala vse po svoje in valda da je bolelo. Zdaj upam da mi bo uspelo vsaj malo poslušat kaj mi govori user posted image

tosja res si pridna glede urejanja seznamčka. Še predobro vem, da ni tako lahko spremljat in sproti popravljat podatke. Bi te pa prosila, da mi dodaš da imam 12.2 pregled. Hvala

Aja punce da vam povem. Na mama forumu imamo že prvo aprilčico v porodni sobi. Naša ija ima že popadke in se počasi odpira (pričakuje dvojčici). Zdaj čakamo, da nam sporočijo da je že rodila.

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 4418
28.1.2008 18:21:11   
Sandrin
Poklicala sem v materinsko šolo. Mojemu user posted image  ni potrebno na "obnovitveni" tečaj - sva oba vesela.
Danes me je user posted image  okaral, ampak je bilo tako simpatično - majčka mi je zlezla gor in kazala sem gol trebuh...on pa oh in sploh, kaj si mislim, bla bla bla... men je pa bil tok simpatičen, ker misli, da to škoduje dojenčku user posted image user posted image user posted image

spol: (na UZ nismo vprašali) tabela pa kaže da bomo tudi tokrat imeli punčko. Za prvo nosečnost kaže prav user posted image

roberta previjanje je simpl k pasulj...saj te bodo sestre v porodnišnici naučile... sama sem bila kot dijakinja tam na praksi in imam še nekaj literature...če želiš sporoči...
široko povijanje je priporočljivo pri vseh user posted image  v prvih mesecih, je pa tako, da ene porodnišnice to prakticirajo druge ne, v lj porodnišnici povijejo najprej v pampersko potem pa še v običajne (pralne) - 1 povijalna in 2 tetra plenički. Je pa čisto tvoja odločitev ali boš na široko povijala ali ne

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 4419
28.1.2008 18:35:00   
lepa posadka
Živjo!

Sem se malo bolj razpisala s svojimi komentarji...ki so pač moje izkušnje - vsaka pa bo naredila po svoje, kot vam bo ustrezalo. Na seznamu sem tudi označila z zeleno kar smo imeli in uporabljali.
Privoščim veliko užitkov pri nakupovanju in pripravah.

I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE:

1. 5 tetra plenic ( ali 3 tetra in 2 Pampers) Res ni potrebno toliko plenic. 2-3 tetra plenički za podložit, pokrit itd. Pa pamperske oz. podobne pleničke. Pa ne kupujte preveč paketov newborn...POnavadi se že v kakšenm tednu prerastejo.
2. 1 povijalno plenico Če ni širokega povijanja, ni potrebno.
3. žabice
4. 2 spodnji majici (tetra), nismo imeli Ne rabiš!
5. 2 vrhnji majici (bombaž-mako)) , smo imeli, ena je bila rezerva  Sama sem po treh otrocih mnenja, da do bodiji na križno pripenjanje bolj praktični. Če te mako majčke že imate OK, da pa bi kupovale...ne vem, bodiji so z raznimi sponkami...zelo praktični in dojenčki, če se ''uspešno'' pokakajo od začetka, lahko priteče tudi višje...pa je itak treba zamenjati vse :-))))
6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka) ,
7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek za čez (ta lep kompletek) in odvisno od vremena še kombinizonček z nogicami
8. copatki ali nogavičke
9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro
10. avtosedež za pot domov
11. rokavičke (da se ne pokraspa, potem tudi, če so potrebne za doma) Res ne rabite - samo rokavček malo čez prstke potegnite, če je potrebno, sicer pa boste verjetno nohtke kar hitro postrigle, ker vam bo šlo na živce, da se otroci popraskajo. No, vsaj jaz sem :-)))) So pa mnenja različna. Meni je patronažna rekla pri prvem, da se en mesec ne striže nohtkov, drugi prijateljici pa jih je druga patronažna sama postrigla že na prvem obisku :-)))
12. kakšna odejica, zlasti v mrzlih dnevih, pa kaka tetra plenička za preko obrazeka

II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI

1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno)
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to ste dobile v MŠ, ali pa boste v porodnišnici)
4. zdravstvena izkaznica (potrjena)
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.)
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice)

V NM 3. in 6. točke ne potrebuješ.

B. STVARI

1. osebna nega :
toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo (meni je zelo del Lactacyd za intimne dele) in šampon, škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice…
2. Bepanthen ali Lanolin (se dobi v porodnišnici, če rečete!)za mazanje prsi, blazinice za prsi, nastavek za bradavice (nastavek nukov lahko dobite v porodnišnici-no vsaj v Mb) To si z možem oglejte prej, pa ne kupujte prehitro. Bo možek poskrbel za to, če bo problem, ko boste že v porodnišnici. Čeprav Bepanthen ne škodi imet pri hiši. Predvsem za nego otročkove ritke itd.
3. damske vložke - vir 80, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni ( nekaj imate tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši ) Če sem dobro seznanjena, se to povsod v porodnišnicah dobi...se pa potem potrebuje še kakšen paketek za doma.
4. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan , lahko pa se dobijo tudi take mrežaste hlačke, v Mb je tako (te hlačke, gazice ipd. lahko nabavite tudi v Tosami!) Jaz sem imela vedno mrežaste hlačke - se mi zdijo ultra komot. Pa v NM jih odbiš 5 kos. Jaz sem jih imela še 5 s seboj. Dobiš v vsaki lekarni.
5. nogavice 5 parov - priporočam brez patentov.
6. copate, če ne želite imeti čisto navadnih od bolnice - kakšne pralne ali kakšne take, da jih lahko obrišeš...se hitro lahko kaj popacka :-(
7. nederček za dojenje 2 x - jaz jih v porodnišnici nisem še uporabljala.
8. spalno srajčko(bolje kot pižama zaradi dojenja), saj dobite tudi v porodnišnici, samo za rezervo
9. obleko za domov, saj verjetno v kakšni ogromni obleki ne boste šle, morda trenirko, majčko, ... to lahko prinese mož preden greste domov...pa pripravite vse - vključno s čevlji, nogavicami in perilom :-)
10. pijačo, vodo ali kakšen multi, sicer Vam pa to lahko potem prinesejo
11. mobilni telefon in polnilec za mobilnik
12. fotoaparat - tudi za to lahko mož poskrbi?! 
13. denarnica
14. piškoti
15. knjige - odsvetujem vsakršne knjige. Predvsem v prvih dneh si le šparajte učke...jih ni dobro preveč utrujat.
16. Blazina za dojenje
17. če ste bile šivane, vam bo izredno prav prišel obroček za napihnit, da se boste lažje vsedle

III. OBŠIRNI SEZNAM STVARI ZA NOVOROJENČKA DOMA

A. MOBILNOST

1. Jajčka, se lahko uporablja za v avto, dokler ne nabavimo avtosedeža, za katerega mora biti otrok že vsaj 9 kg težek.
2. Avtosedež, bolje, da ga ne uporabljamo takoj od začetka, zaradi drže otrokove glavice, razen, če je primeren tudi že za dojenčke (ležeči položaj), v takem primeru potem lupinica mogoče niti ni potrebna, ni fino, če je otrok predolgo v lupinici, zaradi hrbteničke, pripravni so senčniki za v avto(da ne sije sonce skozi šipo, lahko pa se uporabi kar tetra plenica), fino je , če imamo taki avtosedež, ki ga je moč obrnit v smer vožnje in nasproti
3. Voziček, taki, ki je po možnosti za kombinirati in pri katerem se ročaj lahko premika v obe smeri, marela-senčnik
4. Kengurujček ali štorklja, fizioterapevti odsvetujejo kengurujčka, nekatere izkušnje so pokazale, da niso vse mame najbolj zadovoljne s štorkljami, ene pa so, priporoča se trak za nošenje
5. Previjalna torba z vsemi pripomočki za previjanje
6. Robčki za na pot (če se pokaka ali zamaže)
7. nalepka za na avto z oznako, baby v avtu ali kaj takega

B. SPANJE

1. Zibelka ali posteljica, vprašanje, kako dolgo se lahko posteljica uporablja. eni dojenčki imajo varen občutek, če imajo baldahin (zelo ugodno se dajo kupiti v Ikei) -pa če še malo zakompliciramo, v enih knjigah piše, naj bo baldahin iz roza transparentnega materiala in preko modrega, da ima otroček občutek, kot da je še zmeraj na varnem v maternici (pride taka svetloba do njega), nekaterim otrokom pa so zadosti že mobile. Obstajajo tudi take posteljice, ki se namestijo na veliko posteljo, tako ob strani.
2. 3 rjuhe
3. Odejica
4. 3 prevleke za odejico

5. Nepremočljiva podlaga, bolje je nepremočljivi nadvložek, zaradi dihanja
6. Blazinice (pojšterčki), niso priporočljivi, lahko se uporablja tudi plenica kot podlaga, pa tudi zaradi smrti v postelji se odsvetujejo, torej, uporabljajmo jih čim kasneje
7. Prevleke za blazinice
8. Ovčka (kožuh)
9. Obloge za zibelko ali posteljico
10. 2 spalni vreči

C. PREVIJANJE

1. Previjalna površina (60x80 cm), trda podlaga, priporočljivo je, da je čim širša, zato da si lahko gor postaviš vse potrebne stvari (ene jo odsvetujejo, zaradi tega, ker se otroci po 4. mesecu pričnejo obračati)
2. Zloženci in gazice za nego (sama sem razrezala tetra pleničke in jih obrobila, pa imamo sedaj pralne krpice:))
3. Posodice za vodo
4. Kocice za na povijalno površino
(da ni otrok na plastiki), 100% bombaž 1x1m, lahko pa uporabimo kar tera pleničko ali podloge za enkratno uporabo (Dm, Müller)
5. koš za plenice

Č. KOPANJE IN NEGA

1. Tummy tub (čeber, prozoren) ali banjica (v nekaterih MŠ odsvetujejo, ponekod priporočajo) - ko enkrat sedi, je pa najbolje ga dat kar v veliko bano - to je šele veselje...pa kopalnica ni več tako mokra :-)))
2. Nevtralno otroško milo ali otroško olje
3. Hladilno mazilo, praška pasta, mandljevo olje za boj proti temencem ter za mazanje na občutljivih delih, kjer je koža bolj suha - po kakih rokicah, ličkih, gležnjih in pod vratom, pa pod pazduhami , bebival-če pokažete rojstni list, ga dobite v lekarni prvič zastonj
4. 70%alkohol za čiščenje popka - to bo verjetno naredila že patronažna, ki ima alkohol s seboj...po mojem ni potrebno kupovat.
5. Fiziološka raztopina, lahko se poleg popka uporablja tudi za nosek in oči (lahko dobite tako, ki je na pršenje, ali pa tekočo, v tem primeru potrebujete še injekcijo) - ta pogosto rpav pride - kupite čim manjšo dozo, ker ne sme bit predolgo odprta.
6. Otroške škarjice za nohte (topa konica), ali otroški ščipalnik
7. Glavnik ali krtačka
8. Vodni toplomer, sicer lahko preverimo toploto vode tudi tako, da v njo pomočimo komolec
9. aspirator za nosek
10. 2 veliki otroški brisači
11. 5 majhnih brisačic, še bolj praktične so pa male tetra pleničke ali razrezane in obšite tetra pleničke
12. otroški puder se odsvetuje
13. vatirane palčke, navadne in z zaobljenim koncem (sama osebno jih ne mislim uporabljati, so mi bile s trdnimi argumenti odsvetovane, seveda pa je to moje mnenje)

D. OBLAČILA IN PLENICE

1. 30 tetra plenic, dovolj jih je 9091, saj jih lahko sproti dokupimo
2. 5 povijalnih
3. 4 žabice
4. 5 tetra majčk (48-56)
5. 5 mako majčk (48-56) bodijev...pa še kakšnega številko 62.
6. 2 kapici (tetra ali mako)
7. Po 2 kompleta pajaca št. 48,56,62
8. 2 para copat
9. 4 pari nogavičk
10. Spalna vreča - tega nismo nikoli uporabljali...otrok ima rad tudi malo svobode...
11. Bodyi
12. nekatere svetujejo kar kupljene plenice (3-6 kg)

* za nedonošenčke, ki so manjši; same moramo razmisliti, koliko je smiselno kupovati oblačila številke 48 in 56, saj jo otroci hitro
prerastejo!
*pri majčkah z trakovi, se znajo pri nekaterih mamam pojaviti težave, zato se jim le te odsvetujejo, prednosti mako majčk: se ne oblačijo čez glavo, prednost bodijev:lepo pokrijejo hrbtek in držijo pleničko, pri manjših otrocih so posebej primerni bodiji na preklop

6. OSTALO ZA DOJENČKA

1. Didaktična odejica (za spodbujanje razgradnje
poporodnih refleksov in za razvoj čutov)
2. Debelejši in večji termoflex
3. 3 stekleničke, dovolj sta tudi 2 (ena za mleko, druga za ostalo), nekatere mame predlagajo nakup večjih steklenic, ker se male uporabljajo le malo časa, drugim so pa prav majhne všeč, ščetka za čiščenje stekleničk - počakajte z nakupom tega po porodu. Naj še atiji malo po trgovinah bezljajo potem - morda se jim bo celo zdelo fino :-))) Jaz pri treh nisem imela nobene flaške, grelcev in sterilizatorjev itd... Če pa bo težava, ni treba daleč do prve trgovine.
4. Grelec stekleničk
5. Sterilizator stekleničk, morebiti se bolj splača kupiti tekočino za steriliziranje, ki jo lahko uporabimo za vse mogoče, tudi za igračke
6. 3 dudice, sicer se jih splača sproti dokupovat
7. Baby-fon
8. stolček za hranjenje - ko enkrat otrok sedi (saj veste, da priporočam tripp trapp, haha)
9. Sirup proti krčem, vetrovne kapljice (npr. kuminov sirup) - počakajte, da se krči najprej pojavijo.
10. slinčki (fini so taki na ježeke ob strani)
11. Termoforček ali blazinica napolnjena s češnjevimi koščicami
12. Ogromno malih dekic, ki jih lahko povsod uporabljamo (so zelo praktične)
13. rezervno mleko
14. termoflaša za prekuhano vodo
15. mreža proti komarjem
16. Digitalni termometer
17. termotorbica-daš noter flaški, ki ostaneta 3 ure še tople

*sterilizator in grelec stekleničk sta priporočljiva, po mnenju nekaterih pa kar potrebna, če se odločimo, da ne bomo dojile, sicer pa je vprašanje, ali so ti izdatki res nujno potrebni, sicer je nadvse uporabna tudi mikrovalovka

IV. NEGA MAME

1. Vložki
2. Črpalka za mleko - jaz sem jo uporabljala, ker semimela vedno preveč mleka, da sem se rešila preden se je mastitis pojavil...morda ne boste rabile, zato ne kupujte prehitro...pa vprašajte kakšno prijateljico, če vam posodi...(vprašajte, če se jo da sposoditi v porodnišnici)
3. Nastavki za dojenje (zlasti priporočljivi pri ploskih bradavicah)
4. Krema za bradavice
5. Blazinice za dojke - če vam mleko izteka, je kar priporočljivo...pa tudi to boste ugotovile šele po porodu :-)))
6. Blazina za dojenje (ni nujno, izkušnje so različne)
7. Pa veliko crkljanja in počivanja. Naj vas razvajajo z vseh koncev :-)))

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 4420
28.1.2008 19:00:38   
Majček28
LEPA POSADKA: vse kar lahko komentiram je 'SVAKA ČAST' user posted image   in komentarji zraven so prav posrečeni.
Se mi zdi, da se slika (vsaj meni ) vedno bolj kristalizira...no kako bo dejansko, ko bom šla v šoping pa še sporočim user posted image user posted image

Nosečke moje, želim vam lep večer in si 'pišemo' jutri user posted image

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 4421
28.1.2008 19:03:12   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: Majček28

Srečanje: obljubim, da bodo slikice v albumčku še ta teden user posted image  , kar se pa tiče ponovnega srečana sem pa itak za, lahko tud oba datuma user posted image user posted image user posted image  Mogoče bi pa tokrat lahko določile lokacijo in datum tiste, ki se srečanja niso mogle udeležit- samo predlog user posted image

No, te držimo za besedo user posted image

Družinski dvoboj: sem klicala in se mal pozanimapa, pa ne vem če bo tole šlo user posted image  So mi povedal, da imajo fullll naval in da bi verjetno, če se zdaj prijavmo, prišle na vrsto tam nekje junija- mogoče bi lahko preč, če na datume snemanja ostale skupine prijavljene pred nami, ne bi imele časa!!!!
Kaj pa zdaj? user posted image  Joj, jaz sem se pa že tko veselila user posted image user posted image user posted image

Ah no, pa tako sem se veselila user posted image user posted image ... škoda no. Ne vem, zakaj imam tak občutek, ampak take čveke kot smo me, bi zihr rasturale user posted image user posted image user posted image Sem zadnjič gledala in mi je šlo prav dobro ... ha, ha ...

Punce, ki ste že mamice, super je tole vaše komentiranje seznama ... bo tudi meni kaj od tega prav prišlo, čeprav pričakujemo tretjega user posted image . Bom pa šla tudi sama čez seznam in napisala še moje izkušnje, komentarje ... samo čas si moram vzeti. Prvorodke, nikar se ne sekirajte, ve kar vprašajte user posted image ... jaz pri prvem te možnosti še nisem imela.

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 4422
28.1.2008 19:23:38   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: sky77

Aja punce da vam povem. Na mama forumu imamo že prvo aprilčico v porodni sobi. Naša ija ima že popadke in se počasi odpira (pričakuje dvojčici). Zdaj čakamo, da nam sporočijo da je že rodila.

user posted image user posted image user posted image ija je bila uporabnica tudi RR - če mislima isto... Bila je borka med IVF-ICSI, pozitivna oseba, pa s cortkanim piščanncem v avatarju...

Mami je prava borka, brez dvoma bosta tudi njeni
user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 4423
28.1.2008 19:37:54   
tosja
Majček28 - pa nič nisem huda nate, da ne bi mislila... user posted image Sam povedala sem svoje user posted image

Hvala za vse pohvale glede seznama - ga pa ne urejam zato, da bi me hvalili... user posted image Če bomo pridno klepetale, bomo kmalu odprle 2. del! user posted image user posted image user posted image

Sezname, ki jih delate so super...
Je pa res (če gledam po sebi user posted image ), da smo včasih pri kakšni stvari samosvoje user posted image user posted image

Ravno danes sva z user posted image reklamirala lupinico v BC user posted image
Še dobro, da sva včeraj (dobro) čekirala nakupljene stvari - voziček, lupinica..., ker jutri bi bilo že 8 dni...pa bi verjetno bila frka z reklamacijo...

Sem danes dopoldan spet mal "šnofala" in so me v BC tako "razpizdli"-po štajersko... user posted image user posted image user posted image
Gospa je kupovala voziček, ki smo ga kupili pred tednom dni...trgovka je jeketala...user posted image , sem misla rečt gospe, da ji jaz vse cene zrecitiram, pa voziček na prafaktorje razstavim...pa sem se raje v jezik ugriznila in šla skozi vrata! user posted image

Pa še nekaj sem mislila vprašat, predvsem tiste, ki ste že mame...

1) Kako dolgo (če ste sploh) ste spali z user posted image v isti sobi?

2) Ali ste striktno pred vsakim podojem otroka previle - ponoči???

3) Ali je res, da v primeru nočnega previjanja, hranjenja bolje to početi v temi, kot prižigati luč???
Se bojim, da to pri nas ne bi funkcioniralo user posted image user posted image user posted image user posted image

tO bi bilo zaenkrat vse... user posted image

http://www.mojskratek.si/trgovinica.html - pa še nekaj za gušte...

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4424
28.1.2008 19:59:55   
lepa posadka
Ne vem zakaj je vse pofarbal zeleno???!!! Drugi poskus samo zeleni del... :-)

D. OBLAČILA IN PLENICE

1. 30 tetra plenic, dovolj jih je 20, saj jih lahko sproti dokupimo
2. 5 povijalnih
3. 4 žabice
4. 5 tetra majčk (48-56)
5. 5 mako majčk (48-56) bodijev...pa še kakšnega številko 62.
6. 2 kapici (tetra ali mako)
7. Po 2 kompleta pajaca št. 48,56,62
8. 2 para copat
9. 4 pari nogavičk
10. Spalna vreča - tega nismo nikoli uporabljali...otrok ima rad tudi malo svobode...
11. Bodyi
12. nekatere svetujejo kar kupljene plenice (3-6 kg)

* za nedonošenčke, ki so manjši; same moramo razmisliti, koliko je smiselno kupovati oblačila številke 48 in 56, saj jo otroci hitro
prerastejo!
*pri majčkah z trakovi, se znajo pri nekaterih mamam pojaviti težave, zato se jim le te odsvetujejo, prednosti mako majčk: se ne oblačijo čez glavo, prednost bodijev:lepo pokrijejo hrbtek in držijo pleničko, pri manjših otrocih so posebej primerni bodiji na preklop

6. OSTALO ZA DOJENČKA

1. Didaktična odejica (za spodbujanje razgradnje
poporodnih refleksov in za razvoj čutov)
2. Debelejši in večji termoflex
3. 3 stekleničke, dovolj sta tudi 2 (ena za mleko, druga za ostalo), nekatere mame predlagajo nakup večjih steklenic, ker se male uporabljajo le malo časa, drugim so pa prav majhne všeč, ščetka za čiščenje stekleničk - počakajte z nakupom tega po porodu. Naj še atiji malo po trgovinah bezljajo potem - morda se jim bo celo zdelo fino :-))) Jaz pri treh nisem imela nobene flaške, grelcev in sterilizatorjev itd... Če pa bo težava, ni treba daleč do prve trgovine.
4. Grelec stekleničk
5. Sterilizator stekleničk, morebiti se bolj splača kupiti tekočino za steriliziranje, ki jo lahko uporabimo za vse mogoče, tudi za igračke
6. 3 dudice, sicer se jih splača sproti dokupovat - Nam so bile najboljše NUK - smo pa prvo kupili šele po enem mesecu...ko je dojenje že steklo. Niso pa ne dudice ne prstki nobeni bav bavi...smo imeli že vse in vse smo opustili pri starosti dobri dve leti - brez težav.
7. Baby-fon
8. stolček za hranjenje - ko enkrat otrok sedi (saj veste, da priporočam tripp trapp, haha)
9. Sirup proti krčem, vetrovne kapljice (npr. kuminov sirup) - počakajte, da se krči najprej pojavijo.
10. slinčki (fini so taki na ježeke ob strani)
11. Termoforček ali blazinica napolnjena s češnjevimi koščicami
12. Ogromno malih dekic, ki jih lahko povsod uporabljamo (so zelo praktične)
13. rezervno mleko
14. termoflaša za prekuhano vodo
15. mreža proti komarjem
16. Digitalni termometer
17. termotorbica-daš noter flaški, ki ostaneta 3 ure še tople

*sterilizator in grelec stekleničk sta priporočljiva, po mnenju nekaterih pa kar potrebna, če se odločimo, da ne bomo dojile, sicer pa je vprašanje, ali so ti izdatki res nujno potrebni, sicer je nadvse uporabna tudi mikrovalovka

IV. NEGA MAME

1. Vložki
2. Črpalka za mleko - jaz sem jo uporabljala, ker semimela vedno preveč mleka, da sem se rešila preden se je mastitis pojavil...morda ne boste rabile, zato ne kupujte prehitro...pa vprašajte kakšno prijateljico, če vam posodi...(vprašajte, če se jo da sposoditi v porodnišnici)
3. Nastavki za dojenje (zlasti priporočljivi pri ploskih bradavicah)
4. Krema za bradavice
5. Blazinice za dojke - če vam mleko izteka, je kar priporočljivo...pa tudi to boste ugotovile šele po porodu :-)))
6. Blazina za dojenje (ni nujno, izkušnje so različne)
7. Pa veliko crkljanja in počivanja. Naj vas razvajajo z vseh koncev :-)))

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 4425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?