NiLe
|
Dobro jutro so ... danes je spet eno tako lepo, sončno jutro ... Da še jaz malo pokomentiram seznam: IZVIRNO SPOROČILO: sky77 Smo včeraj govorile o seznamčku potrebne opreme za dojenčke in mamice. Tole je skopirano z mama foruma in je res obsežen seznam. III. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO B. STVARI 1. osebna nega : toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon, škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice… 2. Bepanthen ali Lanolin (se dobi v porodnišnici, če rečete!)za mazanje prsi, blazinice za prsi, nastavek za bradavice - Meni je Bepanthen plus zelooo prav prišel za mazanje šivov in so se expresno zacelili. V prvo se mi je vse vnelo in je bolelo k še 3 tedne, v drugo pa je bilo po parih dneh OK. Za bradavice je pa meni LANOLIN zakon. 3. damske vložke - vir 80, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni ( nekaj imate tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši ) Po porodu dobiš take zložence, ki so tudi meni zakon in jih prodajajo v Tosami. Malo večji in debelejši so kot VIR 80. Drugače pa imajo v LJ. P na voljo vložke, ki so živa plastika in so bljak. 4. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan , lahko pa se dobijo tudi take mrežaste hlačke, v Mb je tako (te hlačke, gazice ipd. lahko nabavite tudi v Tosami!) Te mrežaste gate so 5. nogavice 5 parov 6. copate, če ne želite imeti čisto navadnih od bolnice Jaz sem imela s seboj tudi japanke, ko sem šla pod tuš, ker je tako malo prostora in je vse takoj premočeno. 7. nederček za dojenje 2 x 8. spalno srajčko(bolje kot pižama zaradi dojenja), saj dobite tudi v porodnišnici, Ko sem rodila v drugo, smo morale punce malo manj kot prositi za 1 frišno sp. srajco ... da ne govorim o kompletkih za dojenčka, ker jih je drastično primanjkovalo . 9. obleko za domov, saj verjetno v kakšni ogromni obleki ne boste šle, morda trenirko, majčko, ... 10. pijačo, vodo ali kakšen multi, sicer Vam pa to lahko potem prinesejo 11. mobilni telefon in polnilec za mobilnik 12. fotoaparat 13. denarnica 14. piškoti 15. knjige, revije ... Če vam otrok pridno spi, potem je fino. JE pa res, da ne pretiravajte 16. Blazina za dojenje 17. če ste bile šivane, vam bo izredno prav prišel obroček za napihnit, da se boste lažje vsedle Priporočam! Pleničke in koši za plenice: za začetek bom kupila 1 paket Pampers new born, potem bomo pa kar prešli na Mullerjeve. Imamo palčka zavijalčka in je res uporabna zadeva, čeprav jo v začetku kar sproti praznit ... Ko greš na sprehod, si pripraviš vrečko in je stvar rešena. Banjice: so najbolj praktične in za dalj časa čisto navadne ... mi smo jo nabavili v Leclercu. Termometer: na začetku digitalni, kasneje smo uporabljali ušesnega ... obstaja tudi tak, s katerim oplaziš čelo in je baje dober. IZVIRNO SPOROČILO: tosja Pa še nekaj sem mislila vprašat, predvsem tiste, ki ste že mame... 1) Kako dolgo (če ste sploh) ste spali z v isti sobi? To je čisto odvisno, koliko prostora imata. Pri prvem smo spali skupaj do 4. leta, pri drugi do 6. meseca. Sedaj pa najbrž do 1 leta, potem pa si bosta sobico delili s srednjo . 2) Ali ste striktno pred vsakim podojem otroka previle - ponoči??? Ne, razen če je bilo kaj pridelano. 3) Ali je res, da v primeru nočnega previjanja, hranjenja bolje to početi v temi, kot prižigati luč??? Se bojim, da to pri nas ne bi funkcioniralo Med dojenjem ponoči sem prižgala eno majhno lučko s tako minimalno svetlobo in nato spanje naprej. Zaenkrat je to, kar imam za pokomentirat. Želim vam lep daaaaan ... božajte svoje bušije! Aja, čestitke prvim aprilčkom Ija in njeni pupiki!