Putka
|
Bambina, ta štos z rokicami naša še ne obvlada, ampak je pa pri nas dobro znan. Katja še nič ne posnema, no zadnjič mi je jezik ven pomolila . Dodi, a je 8.marec med tednom? Pa kako bi združili 2 skupini RR-jevk? Pomoje ne bi šlo. kaj pa vem.. In zakaj se mi zdi marec bolj primeren mesec za veliko srečanje? Ker bomo maja že večinoma v službah, takrat pa ne bo tolko časa za druženje. Upam, da se motim . Saj sem rekla, jaz pridem kamorkoli in kadarkoli, dajte še ostale kakšen predlog, pa je. Še kakšno idejo na plan, pa se zmenimo. Kai, uživajte in ne se pustit motit. Če pa nimajo reda, se je pa treba takoj zmenit, drugače ne bo nikomur fajn. Pač imaš dojenčka, če so pripravljeni z vami delit sobo, bo treba malo potrpeti. No, danes sta imela moja starša na obisku bivšega od sestre s familijo (sta ostala prijatelja, pa še jaz se z ženo videvam, ker je fajn). In so me lepo presenetili, ker bo 3-letnik dobil bratca! Prvega otroka je rodila v Latviji doma (v svoji postelji), drugega pa bo prav tako izven porodnišnice. Sem bila čist šokirana, jaz nisem za take stvari. Pa raje za vsak slučaj kakega dr blizu, se tudi danes stvari zakomplicirajo. Skratka, konec maja ima rok, gredo na eno kmetijo izven Celovca za en mesec. Tam živi ta babica, ki vodi porod, cela familija sodeluje (zraven bo tudi otrok). Se plača 1000€, jo pride ceneje kot porodnišnica Lj (ker je tujka). No, pravi da je treba pozitivno razmišljat, tam je babica fajn usposojena (ena je celo slovenka), porod brez CTG-ja, babica spremlja otročka. Lahko traja dolgo časa, čisto naravno brez protibolečinskih.. Prvi porod je trajal 24-ur, zadnji del (iztis) celo 3 ure. In da tam rojevajo tudi take, ki so že imele 3 carske reze, pa 4-ič rodijo naravno. Zanimivo, ni kaj. jaz sem prav vesela, da se mi ni bilo treba predolgo matrat. Saj tistih nekaj ur bolečine sem doživela, da imam svojo "porodno zgodbo" . In iz pogovora zvem, da je ena znanka ta četrto punčko tudi tam rodila, v vodi.
|