mama11
|
Ninočka - te težave z dojenjem kot si jih imela z Rubnom sva prejšnji teden imeli s Tamaro in je Vanja prav dala diagnozo - krči. Ful grozno, ko so lačni pa se ne morejo v miru najest. Pa travma je za mamice, ko se revčki tako jokajo v bolečinah. Jaz sem pa čisto zatravmirana že zaradi tega, ker se tako trudim, da bi čim več jedla, da bo več dobila na teži. Kot ostalim je tudi meni ful lepo kar si napisala o ljubezni do otrok. Jaz včasih občutim tak naval čustev, da me je kar strah. Si pa ne predstavljam, kako je to pri naslednjih otročkih, Tamara je prva. Ilije - ful razumem glede dojenja. Mi imamo od 20 min do ure in pol (največkrat pa okoli ene ure). Ravno danes ponoči si je vzela uro in pol in izpraznila obe dojki. Sem bila totalno izčrpana še celo dopoldne. Čez dan ta čas ponavadi vzamem za crkljanje ali pogledam kaj po TV, del večernega obreda pa je, da zadnjič dojim v temi in tišini v spalnici. Jo pa moram pohvaliti - ne vem, ali je bila polna luna ali kaj, ampak v torek je prvič spala celo noč brez dojenja - to je od 23:25 do 7:15; bi verjetno še spala, pa me je zbudil ob 7h, ker ni verjel, da ne bi zaznal nočnega hranjenja. Potem sem se malo umila in jo kar zbudila, ker bi mi sicer prsi razgnalo. Sicer se pa pri nas že zelo dolgo dojimo le 1x ponoči. Gremo pa res spat šele med 22h do 23:30. Prah - sploh ne bi o tem, prah brišem le občasno in sploh mi naenkrat ne uspe obdelati celega stanovanja. Vodni sesalec pa tudi ne zaleže za cel teden zdaj, ko kurimo. Danes sem lahko vsaj konkretno prezračila, ker je bil tak sonček in brezvetrje. Ajtak - ful hvala za cifre; bom preverila, koliko od daril (dobili smo cel kup zimskih čeveljčkov in škorenjčkov) bo sploh uporabnih. Scuba - na tej fotki pa stajica deluje kot velika povijalna mizica. To bi se kar prileglo. Jaz imam kar konkretno, pa se že sprašujem, kako bom čez 6 mesecev previjala (verjetno diagonalno ). Martita - daj še kaj info glede tega, kako jo v posteljici uspavaš - poješ, držiš za roko, ali kaj? In koliko časa traja? Jaz se trenutno mučim s podaljševanjem dnevnega spanja. Zadnja dva tedna mi je ful super, če spi 45 min v kosu. Tudi v vozičku ne dobim skupaj več kot 20-30 min. Popoldne je tako utrujena, da neutolažljivo joka, pa jo komaj uspavam za 10-15 min. Pa še to le na rokah in jo potem preložim v košek ali ležalnik... Prebiram pa tisto knjigo, ki ste jo nekatere priporočale - Otroško spanje - brez joka v sanje. Saj je zanimiva, ampak v skladu z njo naša tamala ponoči že dovolj dobro spi. Sva pa testirala uspavanje brez joka, pa nama ne gre. Enostavno jo dojim do uspavanja, preložim v posteljico, kjer se v cca. 10 min zbudi in se potem cca. 10 min joka. Če jo grem tolažit, mi zaspi izključno na rokah (petje, zibanje koška ipd ne deluje), jo preložim v posteljico, kjer se ta ista vaja lahko ponavlja še vsaj dve uri (stestirano). In na koncu smo vsi trije na pol histerični. Tudi nimam pojma, kako bi izvedla to, da jo neham dojiti, ko je budna (jaz dojim na zahtevo in ona zahteva dokler je budna) in jo preložim v košek in jo prepričam, da zaspi. Če ima katera ta čudežni recept, prosim za pomoč. Čestitke vsem, ki praznujete. Ful zavidam vsem, ki imate tako krasno okrogle . Naša je imela prejšnji teden pri 2 mesecih 4.830 g in 58.1 cm. Z grozo čakam naslednji četrtek, ko gremo na kontrolo k P... se bojim, da bi mi predlagala dodajanje, pri čemur bo samo vprašanje časa, kdaj se ne bo več hotela dojiti . Ampak res ne vem več, kaj bi še lahko naredila, da pridobi več kot 600-700 g na mesec. Jutri gremo spet v toplice. Komaj čakam.
|