|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008
23.1.2008 14:15:27   
pikica_30
bravo žanka za morfo!!! user posted image  z miom bo sigurno vse ok, ampak čist pametno, da vprašaš za 2. mnenje. jaz bi tud. pa Pušenjak je itak ekspert.

lahko še jaz napišem mere od morfo prejšnji teden (20 tednov), čeprav je itak vsaka mamica in vsak user posted image  poglavje zase. BP=49 (kaj to pomeni???), obseg trebua=156, femur=32, ostalo so samo kljukice. pa še zanima me kaj pomeni "vodilni plodov del" - to je v predzadnji vrstici. pri meni lahko iz krac razberem "med". ali to pomeni medenična vstava, ker mene tudi non stop lulat tišči? kaj sploh pomeni medenična vstava?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4551
23.1.2008 14:21:58   
pikica_30
hvala zp za dobre želje! upam, da bom res hitro spet ok, pa tvoj mali tudi! vnete oči se mi večkrat pojavljajo in sem še od prej imela zapakirane kapljice tobrex. v navodilih sem prebrala, da niso odkrili nobenih slabih učinkov za nosečnice, ampak da naj zdravnik presodi, ali se jih lahko vzame ali ne. meni je zdravnica rekla, da lahko, ampak če je res nujno, drugače naj probam samo z obkladki (kamilice) in navadnimi vlažilnimi kapljicami, ki se dobijo brez recepta (jaz imam Gentears od Novartisa). tobrex sem si dala samo prvi dan, ko me je oko res bolelo in se mi ves čas solzilo, zdaj pa probam raje brez.

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 4552
23.1.2008 14:25:55   
pikica_30
pa 3 x user posted image  za morje. če rodim po PDP ali malo prej bo mali konec avgusta star že 3 mesece in bomo lahko šli! user posted image user posted image user posted image  kaj je bolje: hotel ali apartma za toliko stare user posted image ?

Neposredna povezava do sporočila: 4553
23.1.2008 14:36:37   
aleksandra silvija
Pikica_30, za takšneuser posted image  mislim je vseeno, za starše pa bolje hoteluser posted image .
Sploh če ga boš dojila. Tako se lahko posvetiš samouser posted image  in sebi. Brez kuhanja, pospravljanjauser posted image user posted image user posted image .

Pa čim prej pozdravi očke.

Neposredna povezava do sporočila: 4554
23.1.2008 14:37:41   
zp
hvala ti pikica_30 za infouser posted image .. gremo zdajle k pediatrinji, pa nam bo najbrž kaj podobnega predpisala.... joj, ko bi vsaj ta vročina padlauser posted image ... samo da pade na 38,5 pa smo že na konju -ponavadi ob taki že teče okroguser posted image , zdaj je pa čisto out.. bi samo ležal v naročju in jokal... jaz pa z njimuser posted image ..res ni hujšega kot gledat svojega bolnega otroka, pa mu ne moreš nič pomagat.. HB da ponavadi hitro ozdravijo....

ajdi user posted image , pojdite na sonček še za nas, ki bomo doma čepeli in vročino zbijali....

Neposredna povezava do sporočila: 4555
23.1.2008 14:40:34   
pikica_30
ja saj jaz sem tudi bolj za hotel (je bolj na izi in sproščeno-se res lahko odpočiješ). upam, samo, da user posted image  ne bi toliko jokal ponoči, da cel hotel ne bi mogel spat! user posted image

glede apartmaja sem pa mislila tisto varianto, ko greš v apartma, potem pa hodiš jest v hotel zraven.

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 4556
23.1.2008 14:43:44   
pikica_30
zp držim pesti, da vročina čimprej pade...ali ima tvoj mali tud očke vnete? ampak mislim, da bo dobil kaj drugega, ker tobrex kapljice so po moje samo za odrasle...

zdrave srečke user posted image  pa res hitro ven na sonček, jaz ga samo skozi okno gledam...user posted image , ampak je že to bolje kot če je megla in dež zuni!

Neposredna povezava do sporočila: 4557
23.1.2008 14:47:02   
aleksandra silvija
glede apartmaja sem pa mislila tisto varianto, ko greš v apartma, potem pa hodiš jest v hotel zraven.
, ampak v hotelu imaš še vsakodnevno čiščenje, pa brisač ne rabiš s sabo nosit,...
Kaj pa kakšen aparthotel?
Da ti ni treba že na zajtrk ven? Sploh po neprespani nočiuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4558
23.1.2008 15:06:40   
Tina 28
pikica 30

Mislim da pomeni medenična vstava ,da sedi z ritko vavzdol. V tem obdobju naj bi se počasi obrnil z glavico navzdol in tako ostal. Sam nič ne skrbi...meni se je prvi šele v 8 mesecu obrnil...sije vzel več časa.

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 4559
23.1.2008 15:18:30   
alea01
Medenicna vstava pomeni, da je user posted image  obrnjen z ritko navzdol
Sem prisla iz sprehoda.user posted image user posted image user posted image Toplo pa ni, ceprav je soncekuser posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 4560
23.1.2008 15:42:56   
pikica_30
hvala Tina in Alea za razlago. se mi je kar zdelo, da je to to in da me mali veselo brca v mehur, jaz pa na pol ure na wc hodim! user posted image

glede hotela, aparthotela oz. apartmaja se bomo že še odločili, glavno, da bo morje zraven! user posted image

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 4561
23.1.2008 15:56:09   
Anonimen
Pri meni ima dete medenično vstavo,zato me je pa tudi vprašala kako sem prvič rodila.Povedala sem ji ,da normalno,vaginalno in da je bil za glavico naprej,se pravi imel je glavično vstavo(upam,da sem prav napisala).Saj tudi,če se ne obrne in otrok ni velik se lahko tako rodi,če je pa res velik otrok pa naredijo carski rez.Vsaj tako je meni moja ginekologinja povedala.Me pa res zelo fejst brca v mehur in to včasih tako močn,da komi pridem do weceja.Ponoč grem na wc ziher kakih 5-6 krat.

Neposredna povezava do sporočila: 4562
23.1.2008 16:24:02   
lunca14
Lepo,da razmišljate o morju,mi bomo šli ali prej ali pa septembra,ampak v apartma,zaradi otrok,v hotelu enostavno ne moreš toliko kontrolirat otrok,da ne bi koga motil.Pa imam kar lepo vzgojena otroka ,a vseeno,samo enkrat smo šli v hotel pa nikoli več.Mali se je malo pojokal,in takoj so sosedje pognali vik in krik,da nimajo miru ,da ne morejo spat in podobno,dojenčka pa sploh ne moreš kontrolirat,ko joka joka,če ima pa še krče je to jok na kubik,tako,da vam polagam na srce,ne izbrat hotela,ker hotelski gostje hočejo mir,v apartmaju pa se sprijazniš,da je tega malo manj,če greš pa taborit,pa itak veš da mira ni,to je samo moje mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4563
23.1.2008 16:28:15   
uvuv
Cestitke vsem za uspesno opravljene morfologije! user posted image Sama ze komaj cakam naslednji ponedeljek, saj me bo pobralo od radovednosti. Simdar, moja so-PDPjevka je par strani nazaj sprasevala, kako to, da imam morfologijo ze naslednji teden. Razlog je, da sem v Ameriki in da tu delajo morfo od 18. do 20. tedna. Kdo ve zakaj. Sem se pa ze zmenila za dodaten pregled par tednov kasneje, ce se bo user posted image slucajno skrival/-a. Ker imava imena tako za user posted image kot za user posted image ze izbrana, se mi zdi trapasto govoriti o dojencku v srednjem spolu ali pa si izmisliti vzdevek.

Vceraj sem imela izpit in sem bila cisto fertik, saj nisem mogla spati. No, vseeno ne preutrujena, da ne bi zmogla po nov avto z mojim mozkom. Sva kupila Toyoto Camry, ma ful velik prtljaznik in je sploh in oh bistveno bolj udoben od najine 10 let stare kripe. Aja, pa se 3. obletnico poroke sva imela vceraj, tako da je bil sploh dan za praznovanje.

Sicer se vedno ne cutim user posted image brcati, samo ce dam roko na trebuh, pa na dlani cutim brce. Mam zgleda neobcutljivo maternico. Presneto!

Me pa se nekaj zanima: koga vse slovenske porodnisnice spustijo na obisk? Tu sta namrec lahko samo dve osebi istocasno na obisku, otroci do 12. leta pa sploh niso dobrodosli v porodnisnicah, od 12. leta dalje pa samo ce so zdravi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4564
23.1.2008 17:14:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tteeaa
Mislim....saj ne vem, kaj naj ob taki izjavi...se zjočem ali počim od jezeuser posted image user posted image user posted image   

Ne tteeaa, od smeha, k je tak trot. Pa še njega bo to pizdilo, če se mu boš smejala v obraz. Moja sodelavka vedno pravi, da je smeh najbolša obramba.

(odgovor članu tteeaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4565
23.1.2008 17:21:30   
Anonimen

Me pa se nekaj zanima: koga vse slovenske porodnisnice spustijo na obisk? Tu sta namrec lahko samo dve osebi istocasno na obisku, otroci do 12. leta pa sploh niso dobrodosli v porodnisnicah, od 12. leta dalje pa samo ce so zdravi.

Pri nas nič ne komplicirajo, sploh ne gledajo kdo pride. Je, pa res bolje, da jih je čim manj, jaz sem bila najbolj vesela mojega in če povem čisto nobenega drugega. Najbolj mi je šlo na živce, da so hodili en dan preden sem šla domov.

(odgovor članu uvuv)
  Neposredna povezava do sporočila: 4566
23.1.2008 18:07:18   
lonapo
Živjo,

sem ravno domov prišla, danes sem bila spet malo v službi-smo imeli varstvo pri delu in je bilo obvezno.Sem mislila da mi bo po 2 urah sedenja rit stran padlauser posted image .

Brce so se malo ojačale včeraj in danes-sedaj jih čutim tudi čez dan; sem pa opazila da ko se najem, bebike kar zmanjka-zgleda da se tud beba fajn namalca in ne more nič.

Voziček- trikolesnik od Haucka s tavelikimi gumami-zakon (prevozičkala sem vse poti za Savo kar jih je (brez problema).

Morje-če bo vse po planu-proti koncu avgusta na en orenk dopust, lahko pa tudi že prej za kakšen vikend. Ravno letos smo kupili prikolico.

Glede očetovstva-midva nisva poročena; v porodnišnici me je matičarka tako butasto spraševala o mojem statusu(poročena, samska , ločena itd...)da se je na koncu zgodilo, da moj ni bil vpisan na rojstnem listu kot oče. Potem sva šla na CSD in sva tam izpolnila in podpisala očetovstvo. Niso nič kompliciral.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4567
23.1.2008 20:26:35   
annnna
IZVIRNO SPOROČILO: cv3rklic4

alea01 - tudi midva sva gledala tegale Quinnya, itak da sva šla v Baby Center, ker jih je kar precej na izbiro in sva potem vprašala prodajalko, kaj misli - zakaj bi ga oz. ga ne bi priporočila. Takoj je vprašala, če ga misliva imet samo za po asfaltu, pa sva rekla, da ne, da bi šli mogoče kdaj tudi kam tko na izlet. Pa je takoj rekla, da so baje dobili ful reklamacij zaradi sprednjih dveh koleščkov. Baje naj bi bila ful občutljiva na prah in droben pesek in potem ful vse začne škripat pa to. Tako da zdaj ne veva točno kaj bi. Malo nama je všeč High Treck od Bebe Conforta, ker ima vsa 3 kolesa velika. Ne vem, mogoče še vidva koga vprašajta, ki ga ima - če je zadovoljen, da ne bo treba potem reklamirat.
Je pa ta Quinny res srčkan in ful lepo vodljiv, tudi z eno roko in zloži se ful na mini, ko ga pa razložiš, pa ima hidravliko in kar sam skoči pokonci.
Srečno pri izbiri. Midva bova počakala nekje do srede ali konca februarja, potem pa se bo treba odločit user posted image
Lep pozdrav tudi vsem ostalim in srečno za nazaj in za naprej!

tudi ena koleica ga ima pa mu je sprednje kolo padlo vstran med vožnjo je komaj ujela otročička. isto se je pa zgodilo tudi njeni znanki in si je tamala glavico poškodovala tako da..zdaj pa se odločit...lahko da se tebi tudi to zgodi lahko pa da ne...je pa nama tudi najbolj všeč in še zaenkrat ostajama pri njemu ker sem jaz tudi med bolj drobnimi in je fajn ker je tako lahek...lp

(odgovor članu cv3rklic4)
Neposredna povezava do sporočila: 4568
23.1.2008 20:35:12   
Kaja08
Čeeer. No, tako. Še enkrat sva si ogledala stanovanje, ga premerila in sva vedno bolj navdušena. Celo tako, da ga bova po vsej verjetnosti tudi kupila. Do petka morava povedati, kaj sva se odločila, potem ga pa zaarat. Pol pa šele pride sranje - morva najprej tega prodat, v katerem sva zdej in ko prineseva ves keš, se lahko šele vseliva. Samo upam, da se bo čimprej našel kakšen kupec, ker res ne bi rada potem čez 3-4 mesece s trebuhom do Koroške selila celo stanovanje  user posted image  Ja no, tud to bom, če bo treba user posted image  
Neki me pa zanima glede porodniškega nadomestila...jaz imam pogodbo do 30.6. in kaj se zgodi z višino porodniške, če mi pogodbe ne podaljša in ostanem brezposelna? A katera ve?? Koliko šuškov bom dobivala vsak mesec?? Pa še eno glupo vprašanje user posted image - kaj je razlika med starševskim dodatkom in porodniškim nadomestilom

(odgovor članu annnna)
Neposredna povezava do sporočila: 4569
23.1.2008 20:38:07   
tteeaa
Hvala vsem za vzpodbudne besede, tebi ninny pa tudi za tisti link, je bil fajn. Se bom malo pozanimala še na CSD.

No, sem prišla samo na hitro prebrat, kaj ste napisale. Me vedno spravi v dobro voljo branje vaših postovuser posted image . Zdaj se grem pa še malo učit. V petek me čaka še zadnji izpit na faksu... Potem pa se posvetim user posted image .

lepo klepetajte naprej....

Kar te ne ubije, te naredi močnejšo!

(odgovor članu annnna)
Neposredna povezava do sporočila: 4570
23.1.2008 20:43:02   
tteeaa
Kaja, tvoje porodniško nadomestilo (višina) se odmeri glede na zadnjih dvanajst mesecev pred porodniško, tako da na višino ne bo nič vplivalo, če ti ne podaljšajo pogodbe.

razlika med porodniškim nadomestilom in starševskim dodatkom pa je ta, da prvega dobijo zaposlene (oz. tiste, ki so bile zaposlene v času, ko je nastopila porodniška), dodatek pa dobijo brezposelne in me študentke.

če sem se kaj zmotila, pa naj me katera popraviuser posted image

Kar te ne ubije, te naredi močnejšo!

(odgovor članu tteeaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4571
23.1.2008 20:49:39   
*Mojca*
Dober večer tudi v mojem imenu!

Kaja08 nimam pojma kaj je razlika. Nekje sem pobrala da je porodniška prve 3 mesce, neki drugega pa ostalih 9. Mislim pa, da to ni starševski dodatek, ali pač?

No, pa da vam zaupam mojo današnjo dogodivščino. Popoldne se na hitro odločim, da se peljem do Kranja v HM po kake lepe cunje. Pridem tja, nosečniškega oddelka sploh nimajo. Si rečem, ok, ni panike, gremo pogledat v C&A. Zaprto zaradi inventure. Razkurjena se vrnem domov, se odločim za vroč tuš, se že parim z vodo, hočem šampon, ga ni. Zakaj? Zato ker ga je moj vzel na košarko. Zakaj ni vzel svojega? Zato ker ni kul če ima pred svojimi mošimi frendi head and shoulders in vsi vejo da ima prhljaj, ampak ima raje moj johnson's baby. Tako da sem se pri svojih suhuh laseh brez prhjlala umivala s šamponom za mastne lase s prhljajem. Jooooooj kako sem jezna, pa hormončica tudi. Zdaj je na bowlingu in upam da bo zgubu user posted image user posted image user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu tteeaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4572
23.1.2008 20:56:17   
Anonimen
Kok ste ve pridne s čvekanjem, user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem komaj zdaj prišla do doma, pa vas moram it za nazaj prebrat.user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4573
23.1.2008 20:57:43   
*Mojca*
Aja Kaja08 v našem bloku visi oglas da en kupi 2 ali 3 sobno stanovanje... user posted image
Pa pri nas je tako, da če greš na porodniško pred iztekom pogodbe (jaz jo imam do 31.5.), potem nadaljuješ ko se vrneš nazaj, pa čeprav za par dni.

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 4574
23.1.2008 21:56:44   
Anonimen
Jaz pa vsem skupaj želim lahko nočko.

(odgovor članu *Mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?