|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - december / januar
22.1.2008 19:13:08   
Abra
Kajsica, ja jaz sem imela zmerno hiperstimulacijo, sem imela nekaj proste tekočine v trebušni votlini. To se mi med prazniki (v 6. tednu) na urgenci povedali, ko sem šla
tja zaradi rahle krvavitve. Reš je pol na pregledu komentiral, da to ni nič takega, da je to popolnoma normalno user posted image
Jaz sem ves čas zelo težko šla na vodo. Me je ful tiščalo, pa sem iz sebe spravila samo malo kapljic. Velikokrat sem si morala celo vodo odpirat, da mi je pomagalo, ko sem slišala curek user posted image
Meni je čisto jasno, da je vse razboljeno, zato sem to tudi ves ta čas prenašala. Jutri grem k splošni zdravnici, pol bom pa vidla. Če bo ok moram pa k G, mi je danes tko naročila, ko sem poklicala.

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 4526
22.1.2008 19:24:50   
Abra
O mandarinca si prav mislim, kako ti to spet rano odpre. Dva meseca, saj to ni normalno. Kje pa si bla na abraziji, v LJ?

(odgovor članu mandarinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4527
22.1.2008 19:33:59   
gloria
Mlinčka nevem kaj naj rečem...drži se

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4528
22.1.2008 19:34:45   
gloria
Pf čestitke za lepe novice

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 4529
22.1.2008 19:39:08   
lara light
Kajsica, mandarinca, gloria, Abra, pikovit in ostalim, dober večer!

Mlinčka, žal mi je,da se ti je to zgodilo. Upam, da si dobro kolikor se da. Mislim nateuser posted image

Pf, lepe novičkeuser posted image  Uživaj!
Lejla007, ob 22h stopka?! Jutri pa...saj bo. Vem, da bo to zate mala malicauser posted image

Glede optimizma, sem polna upanja, seveda! Res pa je, da te žalostne novice naših vrstnic niso spodbudne in da te hitro soočijo s kruto realnostjo, ki morda doleti prav vsako od nas. Vedno pa mi vlije novih moči pogum, ki ga te ženske premorejo, da znajo zelo hitro it dalje, da zmorejo to pustit za samo in nadaljevat s 'kvalitetnim' življenjem.
Lejla, so tebi kaj rekli glede večanja cist (endometrioze) med stimulacijo jajčnikov???? Me je prešinilo...

Lepo bi prosila za nasvete glede analgetikov pri punkciji (menda bo v petek).
Kaj mi svetujete naj vzamem? Hvala v naprej!

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4530
22.1.2008 19:48:40   
kajsica

Mandarinca, 2 cela meseca čakaš na izvid??? Benti!!!! Pa to pa ja ni normalno!!!! Oprosti ker te sprašujem in ti odpiram rano, samo če mi lahko poveš, a je pa napisano kje je vzrok vsega. Men je Tomaževič rekel, da naj bi ga dobila cca 3 tedne kasneje in da mi ga pošljejo, o izvidu pa ne duha in ne sluuha. Res me zanima kje je vzrok.

Ja Abra, poznam vse težave ki jih opisuješ, ampak zaradi tvoje mirne vesti res pojdi do zdravnika.

No jaz pa bila malo prej na wc in opazim spet roza izcedek, kot da bi se M napovedovala, sam če grejo po abraziji ciklusi normalno, meni ni jasno kaj je to? M sem imela 6.1., ne vem več kaj se dogaja z mojim telesom. Mi lahko katera to svetuje?

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 4531
22.1.2008 19:56:48   
Abra
Lara, dober večer tudi tebi user posted image
Pred punkcijo lahko vzameš kak nalgesin, to je (meni se zdi) največ, kar v lekarni dobiš brez recepta. Punkcija je kot mini sesalček, tko čisto malo začutiš vakum, ni to taka bolečina kot pik. Boš vidla, da ni tko hudo. Jaz ne gledam na monitor, ampak v strop in sem čisto tiho in pri miru. Me Reš skoz ruka, če sem še pri zavesti user posted image in naj kaj na monitor gledam. Meni je tko boljš, ker pol ne vem, kdaj me špikne. Jaz sem imela s sabo tablete in sem takoj po punkciji že v avtu eno vzela. Potem imaš spodaj vse razboljeno in se bolj čudno premikaš ... jaz zato takrat še preden začne karkoli bolet vzamem nalgesin, sedež si malo poležim in potem direkt domov na kavč. Prvič sem šla še na Fernetiče po prometrium, pa na Opčine na kavo.

Neposredna povezava do sporočila: 4532
22.1.2008 20:02:36   
Abra
Kajsica, kaj pa če bi poklicala sestro pri Tomaževiču? Mogoče je pa izvid tam.
Kot sem brala, znajo bit ciklusi po abraziji tudi malo zmešani ... pri tebi naj bi bil zdaj čas ovulacije, nekatere imajo baje v tem času tudi kak izcedek. Mogoče je pa to to? Še na M dvakrat po dveh tednih je pa res malo čudna zadeva user posted image

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 4533
22.1.2008 20:11:16   
arneja
Uf, še en naporen dan za mano. Šele zdajle prišla domov.

Mlinčka, zdaj sem pa res ostala brez besed. Kako je to možno, da niso opazili infekcije user posted image ? Objem zate tudi z moje strani.

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4534
22.1.2008 20:11:20   
dajamaja

user posted image  AKTUALNO V TEM TEDNUuser posted image

Torek, 22.1.
mlinčka ET
sayuri - nuhalna ob 16.15
pfuser posted image - UZ
shuka - 2.dan M (po Menopur ob 6h)

Sreda, 23.1.
lara light UZ

Četrtek, 24.1.
lejla007 punkcija

Petek, 25.1.
lara light punkcija
Sobota, 26.1.
Nedelja,27.1.
Ponedeljek, 28.1
mismis začetek špikanja

user posted image

user posted image user posted image  T R E P E T A L K E user posted image user posted image
(beri TESTI)

jadrnica greje user posted image user posted image  - TEST 30.1.
DaisyE greje user posted image user posted image  - TEST 31.1.

user posted image  Mlinčkauser posted image
user posted image KOSTANJuser posted image
user posted image Mišolina (LJ)user posted image
user posted image sonček33 (LJ)user posted image
user posted image netka34user posted image
user posted image Abra (PO)user posted image
user posted image **NiNa**(LJ)user posted image
user posted image  

user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  V DECEMBRU / JANUARJU / FEBRUARJUuser posted image

• dole (2.IVF;MB,dr. Vlaisavljević) 12.12. razgovor
  • Rmeli nadaljuje v februarju
  • kikaa (IVF/ICSI;LJ, dr. Tomaževič) 19.12. razgovor, Suprefact in Gonal
  • andreja07 (PO,dr.Reš) 2.10. razgovor, nadaljuje marca
  • Kostanj (PO,dr.Reš) nadaljuje kmalu!
  • kikaa (32let)(2.IVF,LJ) - začetek februarja
  • cukica (24let)(LJ,dr.Ribič) 15.1. razgovor
  • reni70 (4.ICSI;PO,dr.Reš) januarja v nov boj
  • cati (27let),(MB) zamrznjenčki
  • spelka12(26 let) (2.ICSI;PO,dr.Reš) 4.2. razgovor
  • M.L.B.K. (35let)(PO) januarja v nove boje
  • mandarinca (32let) v nove boje - zamrznjenčki
  • Goldy (LJ) pokliče pri januarski M
  • mavrica72 (PO,dr.Merlo) pokliče januarja
  • dajamaja (PO;dr.Reš) 8.1. pogovor
  • mlinčka (29let),(1.IVF;LJ) 3.12. začetek Suprefact,nato Menopur,17.12.UZ
  • šemalo (2.IVF;LJ) januarja v nov boj
  • GITA14 (LJ) februarja po zamrznjenčke
  • jadrnica (PO) zamrznjenčki, ET 16.1.
  • tejka** (LJ) začetek konec januarja
  • mismis (33let)(1.IVF;LJ,dr.Drobnič) 28.januarja pregled krvi pred prenosom zamrznjenčkov
  • pikovit (31let) (6ICSI;PO,dr.Reš) januarja začetek
  • lejla007 (25let),(1.IVF;LJ,dr.Vogler)) 21.12 razgovor,26.12. začetek Suprefact,
  • mihi78 (1.ICSI;MB,dr. Vlaisavljević) začetek špikanja januarja, punkcija in ET po 19.2.
  • DaisyE (3.ICSI;PO,dr.Reš) punkcija 12.1, ET 17.1.
  • bilka (LJ) zamrznjenčki februarja
  • T1979 (PO,dr.Reš) februarja v nov boj
  • arneja (34let),(2.IVF;PO,dr.Reš) februarja v nov boj
  • Linda25 (ICSI LJ) 7.2. začetek špikanja
  • lara light (1.IVF;PO,dr.Reš) 10.1. razgovor in začetek špikanja
  • zarja1 (1.IVF;LJ) začetek februarja
  • m.rudovič februarja v nov boj
  • *ajetam*(LJ) začetek januarja
  • Darja* (3.IVF/ICSI?;MB) 11.1. razgovor
  • Mijavček (32let),(3.IVF;LJ)  11.1.začetek Suprefact, 25.1. UZ
  • Shuka začetek januarja
  • Lupita
  • Shuka (2.IVF/ICSI;PO,dr.Reš) 10.1. začetek Diphereline 
  • ANIME (ICSI;PO,dr.Reš) 15.1. začetek Suprefact, nato Menopur
  • konina (LJ) februarja zamrznjenčki
  • majc (2.ICSI;LJ) 27.12. začetek Suprefact
  • Crnitulipan februarja po zamrznjenčke
  • teja*(6.IVF;LJ) 14.1. začetek Suprefact
  • banga začetek februarja (9.2. začne s kratkim postopkom)
  • pajčolanka (1.ICSI;PO,dr.Reš) 7.2. začetek Diphereline, nato Menopur
user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  V MARCU / APRILUuser posted image
  • netka34(35let)(2.ICSI;LJ)  21.3. razgovor
  • sonček33 (LJ) pokliče prvi dan M v marcu
  • Pija76 ponovno v boj
  • ušula spomladi v nov boj
  • Sulfinija (4.IVF;LJ) marca v nov boj
  • vijolica30 (2.IVF;LJ) začetek marca
  • user posted image

koalauser posted image , *medica*user posted image , Špelkauser posted image , soncek.djukelicauser posted image user posted image ,  Staša1user posted image gloria, tosjauser posted image , perlicauser posted image ,  Bety upa, mozart, _rebeca_user posted image , anadejka,  pika 74, MIŠEK13, ele, Sisyuser posted image , poopsieuser posted image , upajoča, zvezdica26, dolenjkauser posted image ,micka zaloskauser posted image , maja24user posted image , dakica, sayuriuser posted image ,Pamela, blanč,  Stormyuser posted image , tassi1, dakec, citrončica, maša74, barbarela77, tobika

user posted image NOSEČKE avgust / september user posted image
GOYA (30let),(PO) user posted image user posted image ,  DARMAR (PO) user posted imageZALAZOYA (PO) user posted image ,  SKYE(MB) user posted image user posted image

user posted image NOSEČKE oktober /novemberuser posted image

MARTINŠČICA (33let),(LJ) user posted image user posted image , _rebeca_ (28let),(PO) user posted image user posted image ,  maja24 (24let),(PO)user posted image , tita13 (PO) user posted image , sayuri (31let),(PO)user posted image user posted image , Stormy (LJ) user posted image , Meeryana (30let), (MB)user posted image , Ana_P(29let),(MB)user posted image ,Lotty (PO)user posted image , Amelia (31let)(PO)user posted image , pf (PO)user posted image , meybebaby (MB)user posted image

user posted image NOVE NOSEČKEuser posted image
user posted image KITTY pregled 28.12. (javi se)
user posted image  gold fish (33let),(LJ) pregled 29.1.
user posted image gloria (27let),(LJ) pregled???
Če katera opazi kakšno napako v seznamu, mi prosim oprostite in pocukajte za rokav, je čisto možno da sem kaj zamešala, je že veliko bork. Tiste, ki lahko sproti sporočate UZje, punkcijo, ET, naredite to čimprej, da vas še bolj spodbujamo in damo na poseben seznam - da je za vsak dan bolj pregledno.

Dekleta, ki ste sedaj v postopku, ste na modrem ali oranžnem seznamu in se že tako spodbujate med seboj. Dekleta, ki vam žal ni uspelo in še ne veste za nov postopek ali pa je ta še daleč, ste med navijačicami. Prav tako som med navijačicami dekleta, ki smo že mamice ali nosečke.

Neposredna povezava do sporočila: 4535
22.1.2008 20:13:17   
dajamaja
Evo, v službi štala itak, jst pa sem vse prebrala si pripravila za seznam  ažurirat in mal dekleta pobarat. Za naslednji teden pa iščem zamenjavo, ker v torek se bom še po mizi valala in bom šele pozno zvečer doma… verjetno še ne bom fit za PC.

Abra, te čist zastopim s sanjami. Jaz sem po zadnji nočni mori doma ostala, ker sem še budna bila vsa pretresena nad »dogodki«, tko živo je bilo. Bi menda rable že kako terapijo!?  Šele 4 teden po abraziji imaš kontrolo – jaz sem imela 2 tedna po. Držim pesti pri vseh pregledih !!!!

Pikovit, pridno se sprehajaš. Jaz sem bila tudi sob in ned pridna, zdej pa že dva dni šele zvečer iz službe pridem. Bom šla pol na steper, še pivo prej spijem. Si pa tako pridno zastavla in postopek in poroko. In da ne boš mislila, da sem pozabila na virtualno deklišno – mele jo bomo!

Anime, dipherelin M prestavi, nič sekirat.Za punkcijo pri Rešu nič ne dobiš, moraš kar sama poskrbet.… te je že Sayuri inštruirala.

Banga, ni krivcev za postopke, skupaj si želita otroka in skupaj ga bosta ustvarila. Pri nas je v bistvu še bolj veselo, ker lahko še zdravnik sodeluje – saj veš, več nas je bolj luštno je.  

Kostanj, brez besed sem, ker takega razpleta pač nisem pričakovala. Ne vem ti drugega povedat kot vzemi si čas, da sprejmeš to novico in se potolažiš. Če ti le kej pomaga se nam javi. Vsekakor pa ne smeš obupat – ti pač ta kombinacija zdravil ne ustreza. Bo pa druga zmagovalna, veš koliko jih je, a še doze lahko povečuje. Drži se!

Majc, dr. Tomaževiču pa res vse čestitke. Je že skor tolk požrtvovalen kot dr. Reš. Tebi pa srečno!!!

Pf čestitke!

Amelia, čestitke za bebico!!! Če se ne motim si bila nad dvojčki rahlo zaskrbljena in se ti je izpeljalo po pričakovanjih. Res super!

Dakec, tudi tvoj čas bo prišel!!!

Arneja, ej kako sva si podobni, že iščeš vse možne kombinacije kaj bi lahko šlo narobe. Sej menda je to čist ženska lastnost al kaj. Držim pesti, da se ti izteče po planu!

Mlinčka …. res ne najdem besed…ampak res ne… tako žal mi je!!!   

Kajsica, dobrodošla nazaj v virtualni svet!

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4536
22.1.2008 20:13:26   
lara light
Abra, hvala lepa, zelo si mi olajšala... torej prej in po nalgesin. Ne vem sicer, če bom jaz tako korajžna in šla še potem na izlet in na kavouser posted image  Vse pohvale tebi. HVALA!

Coelho

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4537
22.1.2008 20:19:43   
arneja
Kostanj, danes se že bolje počutiš, ne user posted image ? Čimveč na sončku biti, globoko dihati, se napolniti z energijo, potem pa v nov postopek in novo upanje user posted image .

Dakec, tudi jaz se še kako spomnim svojega razočaranja. Se bojim, da če se tokrat zadeva ponovi, da ne bom prenesla vsega skupaj še enkrat. Zdaj me kar takšne čudne misli obhajajo user posted image . Kdaj boš pa ti dobila termin za postopek?

Lejla, ti pa danes stopko user posted image . Kdaj bo padla? Sem pa tudi jaz proti koncu postopka bila že naveličana injekcij, zdaj pa komaj čakam, da jih spet dobim user posted image .

Shuka, saj smo ekspertke na področju oplojevanja, kaj nismo user posted image ? Izgovorim pa jaz tudi ICSI.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4538
22.1.2008 20:19:43   
DaisyE
Dober večer,

še sreča, da na tem forumu ne smemo preklinjat, ker bi drugače en grd, grd post napisala. Si bom pa malo virtualnega bentenja privoščila.
user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image user posted image

Tako. Ni vredu, ampak sem se pa vsaj spucala. Zdaj pa dovolj. Dovolj tega sranja, ki nas spremlja.

Lara, fajn opravi jutri. Jaz sem pri zadnjih dveh punkcijah uporabila nalgesin. To mi je dala v lekarni, ko sem rekla, naj mi da neki najbolj močnega, kar se da dobit brez recepta. Enkrat je pomagal, enkrat pa ni.

Kajsica, fajn da si nazaj. Jaz imam počutje enako kot vedno, v soboto po moje pride user posted image , jo že čutim, da se pripravlja, sicer pa itak od ETja naprej nimam glih pričakovanj.

Lejla fajn se špikni.

Abri, pija in pikovit lepo pozdravljene, se beremo jutri.

Lahko noč.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4539
22.1.2008 20:19:54   
pikovit
O Dajčimajči.A tolk tebe služba matra.Porka fiks.Tudi ti si pridna vidim.Kaj pa če bi jo imele tudi v resnici?user posted image

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4540
22.1.2008 20:24:00   
pikovit
Dejzi a že odhajaš?No pa se imej lepo in think pink!Ok.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4541
22.1.2008 20:26:35   
DaisyE
Crknu mi bo kompjuter, pa se mi ga ne da na štrom priklopit. Preventivno se poslavljam. user posted image  Fajn da te je tvoj steru v postopek.

Dajamaja ne pretiravi s šihtom. Arnejči na seznamu pred punkcijo je tud optimizem. user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4542
22.1.2008 20:27:16   
dajamaja
Pikovit, jst za žur sem zmeri! No skoraj zmeri, za tako priliko pa itak.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4543
22.1.2008 20:32:03   
lara light
Daisy, stara sablja! Je pomagalo virtualno čiščenje? Tak je ta život. Usrana tolažba,  kaj? Nimam boljše!  Sprosti se lepo, poglej en dobr film in jutri bo lepše..hvala, ker si se spomnila tudi name...spet ob 3.30 alarm, ustajaj vojsko! Se beremo jutri, držte se punce!

In nazadnje še : Lejla, saj veš...user posted image
Lahko noč!

Coelho

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4544
22.1.2008 20:32:49   
pikovit
Kaj pa Dejzi?A bi tudi prišla?

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4545
22.1.2008 20:34:18   
pikovit
Lara dobr oprav jutr na uz

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4546
22.1.2008 20:35:25   
pikovit
dajamaja pa boš zdržala vsaj do 4 zjutraj?user posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4547
22.1.2008 20:38:39   
lara light
pikovituser posted image

Coelho

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4548
22.1.2008 20:38:48   
dajamaja
Vse je v pripravah ... če bom prav zagrabla, bom zmogla tud kakšno uro več.
Za pIjo vem, da zdaj zbira barvo, ti imaš šopke (no vsak idejni načrt) pa vabila .. kaj bo pa zdaj na vrsti? Jst sem se čist simpl možila user posted image  ..obakrat user posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4549
22.1.2008 20:39:28   
arneja
Dejzi, nič biti negativna, Toni in Vlasta bosta kar lepo pri tebi ostala user posted image . Jaz moram pa res paziti, da ga z mojim spet na zažurava na tisti način user posted image . Jaz bi mu stalno o postopku težila, pa da komaj čakam, on me pa že noče več poslušati user posted image . Samo vam še lahko tu gor jamram. Po drugi strani sem pa že pomislila, kaj če raje ne bi šla, kako bom prenesla razočaranje, če spet ne bo ET-ja user posted image . Sploh ne vem, zakaj cel kup depresije pri meni user posted image . Jaz Pikovit niti do kolen ne sežem, kar se žura tiče user posted image . Se mi sploh ne da nikamor več. No energy user posted image . Za seznamček me je pa kar malo strah, da ga ne bom kaj pobiksala user posted image .

Abra, včeraj, da je bil najbolj depresiven dan? Se mi zdi, da je pri meni že od decembra naprej vse bolj kot ne depresivno. Res upam, da bo februar lepši, ker se nam, puncam tukaj gor, skorajda same čudne stvari dogajajo user posted image . V bistvu je tudi meni čisto vseeno, katerega spola bo, samo da otroček bo user posted image .

Pija, upam, da M res ne bo zamujala. Ker sicer bom spet čisto živčna postala, potem bo pa samo še bolj zamujala user posted image . Najbolje, da si res kar zaloga rdečega vinčka naredim user posted image . Že kaj veš, katera bo vodilna barva?

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nočem, da se me partner dotika - vzroki in...
Ne čutite želje po fizičnem stiku z vašim možem, partnerjem in se sprašujete, kaj je narobe z vami. Preberite, kaj so la...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......