lepa posadka
|
Ej, jej punce...ne vem kje naj začnem...al s tem, da vas težko tako hitro berem...al s tem, da bi prestavle srečanje na sredo? :-)))) Ne, saj vem, da je že vse rezervirano itd... samo sem se kar veselila tega srečanja, tudi zaradi pohajkovanja po LJ, čeprav nisem tip, ki bi hodil na tovrstna srečanja, hehe. Mož ima torej v četrtek službo popoldan - namesto jutri...pa še eno predavanje je v NM, ki sem se ga že dalj časa veselila... v četrtek me torej zagotovo ne bo. Sicer pa je bil naš vikend zelo lep in čustven...starša sta praznovala 50-letnico poroke in smo se otroci kar potrudili okoli tega...smo bili cel vikend vsi ganjeni, razneženi...veseli. Res je bilo lepo. Še vnučki so se zelo veselili vsega dogajanja, čeprav ni bilo nič posebnega. Je bilo nekaj res čarobnega v zraku. Danes sem kar zaspana...pa bom rpej šla domov. Sicer pa je tole verjetno moj zadnji teden v službi. Upam, da mi uspe čim več poštimat do petka. Zdravstvena situacija rpi hiši se je izboljšala...trenutno smo že vsi nabriti in zdravi. Se pa s tem ni za hvalit...je hitro pokvarljiva roba. Če vas še malo pokomentiram za nazaj: - pregledi: jaz sem imela v vsaki nosečnosti dokaj malo pregledov...trenutno sem 30t in sem imela 5 pregledov (2x UZ, 3x poslušanje srčka - pregled izvidov...in to je to). Nikoli mi niso merili nobenih razdalj, razlagali tež otročka, dolžine MV...ničesar... Kaj pa vem...tudi sama sem kar malo starokopitna... kaj bi meril in šaril, če ni treba, sploh, če se počutim OK. Tako punce - le brez skrbi. Se mi zdi, da danes nekateri G že kar preveč komplicirajo z vsemi temi dimenzijami itd...potem se vsi nekaj sprašujejo in skrbijo, če je OK? A ni škoda? Jaz sem vedno uživala v nosečnostih in se nisem obremenjevala s cm-ji, kg-ji... pa tudi strije me niso vrgle s tira, hehe... Ja kremice gor al dol...jaz sem pridelala v prvi nosečnosti par strijic okoli popka in to par dni po PDPju, tako da se mi je akr malo fržmagalo, saj me je še teden rped tem G full hvalila kako lepo kožo imam. No, pa ni hudega in, ko so nosečnosti mimo, se kar lepo skrijejo... So pa te strijice tudi en podpis otročka...in sem nanje kar ponosna. No, ni pa hudega. - lega dojenčka... menda se do 36 tedna še lahko obračajo, tako da pri 27t je težko že čist definirana... sicer pa se ta preverja pri zadnjem UZ v cca 32-34 tednu. - plenice: pri nas smo pri prvih treh uporabljali od Pampersk - pri prvem še ni bilo hude izbire in so se mi zdele čist OK, do DM-ovih pri drugi (so bile tudi OK), pri tretji smo imeli Muellerjeve (ker so se DM-ove malo poslabšale vmes)...pa so se mi zdele morda še najboljše, tako bomo tokrat začeli kar s slednjimi... Smo pa sedaj že več kot pol leta brez in sem že kar malo pozabila na vse te procedure :-) Verjetno se bomo hitro spet navadili, hihi. - IKEA: punce, brez skrbi... v IKEI je kar nekaj trgovcev, ki tudi slovensko ali hrvaško govorijo...tako, da le pogumno. Je pa ena hvalila razne plastične predalnike...pri nas imajo vsi otroci iz te serije kakšen elemen (TROFAST) in se res obnese...hitro je vse pospravljeno, pa še simpatično izgleda. Glede iKEE v LJ pa sem slišala, da je Janković rekel, da IKEI ne more ponudit dovolj velikega zemljišča, tako da v kratkem ne vem, če bo kaj... Bi nas bilo pa kar nekaj veselih, če bi se to zgodilo. Ne vem, zakaj ne bi zidali v NM...gotovo bi našli kakšno dovolj veliko njivo za njih... - Posteljice in jogiji: mi smo pri prvem kupili eno posteljico od Lip Poljčane, ki je še sedaj zelo lepa (baldahinčka nimamo tudi zato, ker meni tovrstne reči niso hudo pisane na kožo...)...posteljnino sem še za prvega sama šivala in bo tudi za četrtega še čisto OK. So pa naši trije bili v tej posteljici slabe dve leti...potem pa so šli takoj na ta veliko...ograjic do sedaj nismo kupovali...sem samo ob rob kakšen kovterček podložila, pa ni bilo nikoli problemov. Jogi smo še takrat kupili nekega Meblovega - menda je bil akr kvaliteten...in bo zdržal še tudi četrtega...čeprav se včasih v posteljici na njem igrajo vsi trije otroci hkrati...samo se mi zdi še zelo dober...polulan pa tudi ni bil, ker smo prej otroke ven dali... Se strinjam, da se splača te reči dobre kupit...pa veliko vas je prvorodk, kar pomeni veliko verjetnost, da boste še kdaj kakega otročka imele in boste še rabile :-))) Še kaj bi lahko napisala...mi nikoli ne zmanjka...pa moram ita vsaj malo noge pretegnit...do wc-ja, seveda :-)
|