Jo@n
|
Violica, vse najboljše!!! Jaz danes vstopam v zadnje trimesečje, še malo, pa bomo vse zibale naše . Trenutno uživam na dopustu, se mi zdi, da bo lanskega in 10 dni letošnjega kar težko porabiti do konca marca, ko grem na porodniško... No, se bodo vsaj nadrejeni zavedli, da ne bomo dolgo nepogrešljive in nenadomestljive . Letošnji dopust v službi... Vem da je bilo o tem že govora, zgolj nasvet za vse, ki (še) razmišljate, ali vzeti tudi 10 dni letošnjega dopusta... Sem (šele zdaj) naštudirala zakonodajo in pravne prakse s tega področja (poklicna deformacija) in vsaj v primeru aprilčic velja, da lahko v naslednje leto prenesemo letošnji dopust minus!!! 10 dni, pa če smo jih koristile ali pa ne... Zgolj v vednost in ravnanje. Res pa je, da te določbe zakona (ZDR) vsi delodajalci ne upoštevajo dosledno.... Ker je ne poznajo. No, nočem, da bo kdo to ravno na mojem primeru stuhtal pri nas in mi zapade 10 dni... Spopadam se z dieto za diabetes, nekoliko nerodno je, ker še ne vem povsem kaj naj jem in česa ne, bolj kot ne se uspešno izogibam belemu kruhu, testeninam in večjim količinam krompirja. Sicer telesna teža že po defoltu niha en da sem in drugi dan tja, ampak trenutno se trend nakazuje na minus, pa tudi nimam nič proti. Sem pa opazila, ker sem zmanjšala količino OH in sladkorjev, da se večkrat zavem, da moram kaj pojest, ker sem drugače bolj švoh.. Kakšno sadje, pa je bolje.... Le moj je non stop v omari s čokoldao (tako se mi zdi)...pa vsi sedaj nekaj praznujejo in je sladkarij polno povsod. Še najbolj mi je žal za pusta, ker sem lani našla odličen recept za domače krofe, ki se kar topijo v ustih (pa jih drugače iz trgovine sploh ne maram), letos jih pa raje ne bo.... Da ne bo imel mali preveč kil.... mami pa probleme s porodom... Toliko za danes od mene, že celo jutro od daleč gledam računalnik in zbiram pogum in energijo, da se vržem pisat mag... upam, da bo kaj. Nikar ne bit preveč pridne s pisanjem, da me ne zanese na forum.... Komaj čakam četrtek, da se spoznamo in srečamo, pa da vidim, kakšni so bušiji ostalih aprilčic... Lp Joan
|