|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
21.1.2008 10:09:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SuzanaKK)
  Neposredna povezava do sporočila: 3751
   RE: Januarčice 08-2.del
21.1.2008 11:04:15   
benika
Vsem novim mamicam ISKRENE ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image .

Puri, tvoja zgodba me je ganila do solz in ne morem verjet, da se to lahko še danes dogaja. Mislim, da bi jih človek ubiluser posted image .

SuzanaKK, ful le pa porodna zgodba. Še enkrat iskrene čestitke. Naš Jakob ima tudi konstantno zamašen nosek in mu ga čistimo s fiziološko raztopino ter s pumpico za nos. Mi je pa svetovala sestra v P, naj mu, v primeru res hudo zamašenaga noska, v vsako nosnico stisnem eno kapljico otroškega Operila na vsakih 12 ur. In veš kaj, res pomagauser posted image .

Smo pa pogruntali še eno zadevo, ki bo mogoče kateri kdaj prišla prav. Jakob je namreč precej zaprt in res težko kaka. Potem pa nam je neka gospa svetovala, naj mu dajeva Donat. Mogoče se bo čudno slišalo, vendar je to pri nas 100% uspešnica. Vsakič, ko mu pripraviva flašo, mu v mleko dodava eno majčkeno žličko Donata in fajn premešava, tao da ni nobenih mehurčkov. In tako naš fantek kaka vsak dan. Krčev pa zaenkrat nimamo še nič.

Danes ga je prišla patronažna stehtat in po 17ih dneh smo dosegli porodno težo. Bil je res že skrajni čas, saj se mali hrani na 1 uro, kar je za vse precej naporen šport.
Jutri imava še pregled v P zaradi sluha in upam, da se vrnemo s spodbudnimi novičkami. V nasprotnem primeru gremo na ORL.

Vsem, ki še čakate na porod....pa dejte no pohitetuser posted image

lp

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 3752
21.1.2008 11:04:32   
puri
Hvala vsem še enkratuser posted image

Tudi jaz še vedno ne morem verjeti, kako sem sploh zdržala cel porod. Pa kako lahko res G napovejo toliko nepravilnosti in so v to čisto prepričani,...rodi se pa zdrav otrok. Pa ko bi mi dali vsaj kakšno vzpodbudno besedo ali pa malo bolj razložili stvari,...od njih nisem dobila nobene razlage,...samo to, da kaže zelo slabo in da se nima smisla več o tem pogovarjat, dokler otrok ne pride ven. Vsi so bili zelo resni in pogovarjali so se samo med sabo,....mene pa kot da ni bilo zraven.

Pa skos so mi napovedovali zelo majhno punčko,.....pa se sploh ni rodila tako lahka in majhna,...če bi bila do roka, kar je še 14 dni,...bi imela sigurno čez 3 kg in več kot 50 cm.

Bo pa naša Tia res prava scrkljankauser posted image , ker jo kar ne morem nehat crkljat in lupčkat,....sedaj mi pomeni še več, kot bi pa mi, ker vem, kaj vse bi bilo lahko narobe in sem presrečna, ker je vse vredu.

Bratci so jo tudi zelo dobro sprejeli,. Skos so okrog nje in jo božajo,...pa niti malo ni čutiti ljubosumja. Pomojem bo res, kot ena princeska med namiuser posted image

Čestitke vsem, ki ste še rodileuser posted image user posted image user posted image ,...nisem več tako na tekočem, ker nimam časa, ampak to kar se mi je pa dogajalo, sem vam pa mogla napisat.

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 3753
21.1.2008 11:11:52   
mala pikica
puri saj ne vem, kaj naj rečem. Glavno, da je s Tio vse v redu user posted image user posted image user posted image

Čestitke vsem novim mamicam; dašabini, septemberki, tinkibinki user posted image user posted image user posted image

nalin
Žan pa je že pravi fant user posted image Lepa slikica!

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 3754
21.1.2008 11:31:09   
mala pikica

user posted image

PDP; nick (starost); kraj bivanja; število tistih, ki vas že razveseljujejo; naše trenutno stanje; porodnišnica, kjer bomo verjetno rodile; spol; ime

1.1. 
   user posted image  natasa49 (21), Litija, user posted image , Trbovlje, user posted image   

5.1.
user posted image  maksito (34), user posted image  + user posted image

6.1.
  user posted image  martinka (28), user posted image , Brežice, user posted image Ana

7.1.
user posted image  kikina user posted image
user posted image  ninykitty (25), user posted image , Ljubljana 

8.1.
user posted image  domen03 user posted image  + user posted image  

9.1.
user posted image  lejla14 (35), user posted image      
user posted image  mateja80 (26), user posted imageuser posted image Val

10.1.
user posted image   pikicaa (27), user posted image  + user posted image , Trbovlje
user posted image  levinja 27 (27), user posted image , Jesenice/Kranj  

11.1.
user posted image   žogicanogica, user posted image  + user posted image  
user posted image  malamanja (27), user posted image , Celje, user posted image , Nina

12.1.
user posted image anchikaa (21), Maribor, user posted imageuser posted image

13.1.
user posted image  lenči (32), user posted image  user posted image  + user posted image

15.1.
user posted image  klaja (27), Pesnica, user posted image  + user posted image , Maribor, user posted image Hana
  tinča1 (28), Maribor, user posted image , Maribor, user posted image  Daniel

18.1.
user posted image  golobček, okolica Celja, user posted image user posted image  + user posted image , Celje, user posted image
user posted image vaney, Vinica, user posted image , NM, user posted image
user posted image pupika27, user posted image , Ptuj, user posted image

19.1.
user posted image  lejla (35), user posted image       

21.1.
user posted image   lillygmail user posted image
user posted image   nincha, user posted image , user posted image Lejla
user posted image limma (32), user posted image , user posted image
user posted image gitty (41), Ljubljana, user posted image , user posted image

23.1.
user posted image alfabeta (29), user posted image + user posted image , Novo mesto

24.1.
user posted image  tonči, user posted image + user posted image , Ljubljana
user posted image  ketrin24 (24), user posted image , Ljubljana, user posted image
user posted image   maja&m (27), Prebold,  user posted image + user posted image + user posted image , Celje,  user posted image

25.1.
user posted image  barbas (23), user posted image  + user posted image , Ljubljana, user posted image
user posted image triš, okolica NM, user posted image  user posted image + user posted image , Ljubljana/NM, user posted image Žan

26.1.
user posted image  gajči (23), user posted image
user posted image  damo (29), user posted image , Ptuj 

27.1.
user posted image  mml, Ljubljana, user posted image  + user posted image , Ljubljana, user posted image
user posted image  neja.bor2007, okolica Lj, user posted image  user posted image  + user posted image , user posted image

28.1.
user posted image  butara (35), user posted image + user posted image , Maribor, user posted image Olivia
user posted image  koala (27), Maribor,  user posted image , Maribor, user posted image Alex 

29.1.
user posted image  sarina, user posted image  + user posted image

31.1.
user posted image
baby_08 (26), Maribor, user posted image , Maribor, user posted image

? user posted image nopy user posted image

? user posted image  nastygirl user posted image     
? user posted image  deja01 user posted image   
? user posted image  blacky* (35), user posted image  

user posted image user posted image
sovica3 user posted image user posted image

-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------

V TOPLEM OBJEMU SVOJIH MAMIC

user posted image

15.11. Zasanjana (PDP 1.1.)
MARC JULIEN
2320 g, 45 cm
user posted image

19.11. Karmyka (PDP 22.1.)
LEA
1460 g, 43 cm  
TEA
1350 g, 40 cm
user posted image

6.12. minka28 (PDP 4.1.)
FANTEK
2720 g, 48 cm
user posted image  

10.12. jana26 (PDP 9.1.)
LUKA
3000 g, 50 cm

user posted image

14.12. ljubljana (PDP 1.1.)
JAKOB
3625 g, 52 cm

user posted image

18.12. malamedika (PDP 8.1.)
JURE
2950 g, 47 cm

user posted image

21.12. sani (PDP 14.1.)
MANJA
1875 g, 42 cm

user posted image

22.12. gagy85 (PDP 8.1.)
DANAJA
2560g, 48 cm
user posted image

23.12. karatina (PDP 6.1.)
KARIN
3570 g, 50 cm

user posted image

25.12. piškamiška (PDP 16.1.)
MATIC
1855 g, 43 cm
NEJC
2030 g, 44 cm

user posted image

25.12. mala pikica (PDP 4.1.)
GAŠPER
3450 g, 51 cm

user posted image

27.12. nana35 (PDP 9.1.)
KLEMEN
3550 g, 51 cm

user posted image

30.12. katee (PDP 6.1.)
ŽAN LUKA
3330 g, 49 cm

user posted image

30.12. sonček balonček (PDP 1.1.)
MARUŠA
3400 g, 50 cm

user posted image

01.01. klepetka (PDP 1.1.)
LANA
3900 g, 54 cm

user posted image

02.01. martinca (PDP 10.1.)
PATRIK
3320 g, 50.5 cm

user posted image

02.01. amna (PDP 20.1.)
ALI
3120 g, 52 cm

user posted image

03.01. aurora6 (PDP 8.1)
ANITA
4195 g, 53 cm

user posted image

04.01. benika (PDP 2.1.)
JAKOB
3500 g, 50 cm

user posted image

04.01. tinci babinci (PDP 2.1.)
VID
3800 g, 52 cm

user posted image

04.01. ursalara (PDP 7.1.)
LARA
3375 g, 50 cm

user posted image

06.01. suzanaKK (PDP 3.1.)
ALJAŽ
2950 g, 51 cm

user posted image

06.01. sunny morning (PDP 7.1.)
NEJA
4100 g, 54 cm
user posted image

06.01. _janja_
ALEKSEJ MARCEL
4000 g, 52 cm

user posted image

06.01. meli23 (PDP 15.1.)
IZABELA
2870 g, 49 cm

user posted image

07.01. lutiropan (PDP 13.1.)
KAJA
3250 g, 50 cm

user posted image

07.01. ina83 (PDP 20.1.)
TEVŽ

user posted image

07.01. tinkibinki (PDP 16.1.)
NUŠA
3400 g, 50 cm

user posted image

08.01. raja (PDP 14.1)
AJDA
3000 g, 50 cm

user posted image

08.01. binči (PDP 7.1.)
PUNČKA
4200 g, 57 cm

user posted image

09.01. lusa (PDP 15.1.)
DAŠA
3500 g, 52 cm

user posted image

09.01. teja27 (PDP 3.1.)
RENEE
3660 g, 51 cm

user posted image

10.01. artikl (PDP 12.1)
LINA
3350 g, 51 cm

user posted image

10.01. bekica1 (PDP 10.1)
ALLINA
3620 g, 51 cm

user posted image

11.01. muzika (PDP 17.1.)
JAKOB
3440 g, 51.5 cm

user posted image

11.01. ursulina (PDP 9.1.)
LENART
3350 g, 52 cm

user posted image

11.01. katrin RR (PDP 15.1.)
ANŽE
2790 g, 47 cm

user posted image

12.01. nussy (PDP 11.1.)
MONIA
3590 g, 52 cm

user posted image

13.01. ulla78 (PDP 23.1.)
NIKA
3255 g, 50 cm

user posted image

13.01. majra (PDP 3.1.)
KATJA
3520 g, 52 cm

user posted image

14.01. urssyy (PDP 18.1.)
VIVIEN
3590 g, 50 cm

user posted image

14.01. nalin RR (PDP 20.1.)
JONAS
3450 g, 53 cm

user posted image

14.01. lunca1 (PDP 7.1.)
LUKA
3850 g, 53 cm

user posted image

14.01. unika (PDP 12.1)
PUNČKA
4770 g, 56 cm

user posted image

14.01. septemberka (PDP 9.1.)
ANA KAROLINA
3290 g, 51 cm

user posted image

15.01. zofija nr.2 (PDP 12.1)
JON NATAN
3440 g, 49 cm

user posted image

16.01. puri (PDP 30.1)
TIA
2765 g, 50 cm

user posted image

16.01. piba (PDP 27.1.)
KLARA
3300 g, 48 cm

user posted image

20.01. dašabina (PDP 13.1.)
MIHA
3820 g, 52 cm

tinkibinki, septemberka, dašabina čestitke user posted image user posted image user posted image

Januarčic je zdaj samo še 38!
Imamo pa zato že 49 mamic, 24 user posted image in 27 user posted image  user posted image

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3755
21.1.2008 12:11:07   
mml
Evo mene s pregleda...CTG reaktiven, na koncu en mini popadek, ki sem ga čutila, to je pa vse, pregledala me ni, sva pa zmenjeni, da se vidiva v petek in se bova glede na stanje MV zmenili, kdaj bi mi porod sprožili, če ne bo seveda do PDP nič novega, jaz sem tokrat za spremembo takoj za, ker sme prejšnjič ugotovila, da nima smisla čakati, ker se tako ali tako nič ne zgodi...

Me pa user posted image  boli medenica, sploh ne morem hodit po stopnicah, še po ravnem se komaj premikam, nimam pojma, kako bom speljala vse do konca, danes sem komaj spravila Manco do varuške...do Leonišča in nazaj do avta sem se pa tudi komaj privlekla. Sem vzela 2 Lekadola in upam, da bo kaj boljše. Najbolj me skrbi, da tudi po porodu ne bo nič boljše, ker sem si očitno nategnila vezi med trtico in medenico user posted image ...in to vse zato, ker smo morali na obisk k tašči in tastu....grrrrr sem besna....

suzana lepo, da si imela tako pozitivno izkušnjo s porodom ,zaradi dojenja se pa nikar ne obremenjuj, jaz mislim, da je dosti bolj pomembno, da je otrok sit in lepo napreduje, kot pa da se mamica sekira in za vsako ceno poskuša dojiti. Mislim, da je dojenje v zadnjem času precenjeno...

puri super, da so tvoji fantiči Tio lepo sprejeli in da je tudi sicer OK in zdrava user posted image

Grem v horizontalo...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3756
21.1.2008 12:26:30   
Alfabeta
Golobček, Triš, Vaney in ostale v pričakovanju ste kam pobegnile? Npr.v P?

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 3757
21.1.2008 13:29:21   
Lunca1
Puri glavno da je vse v redu.user posted image Mene bi po moje kap, da bi mi pred porodom take stavri napovedali.

Tinkibinki čestitke user posted image user posted image user posted image

Septemberka tudi tebi čestitke. user posted image user posted image user posted image  Nas je pa kar veliko rodilo 14.1.

Klepetka meni je pri Pini patronažna svetovala masažo trebuščka z brinovim oljem.

Dašabina čestitke za Miha. user posted image user posted image user posted image

No mi smo se pa danes že prvič kopali.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 3758
21.1.2008 13:46:26   
vaney
dan. še vedno sem tukajuser posted image

najprej čestitam vsem novopečenim mamicamuser posted image user posted image user posted image

suzana, zelo lepa porodna zgodbauser posted image

jaz sem imela tudi pestro že od včeraj zvečer. najprej se mi včeraj zvečer med tuširanjem zazdelo, da mi nekaj izjemno toplega (je izstopalo od ostale vode) steklo po nogi navzdol. pa nisem vedela, ali se meni to samo zdi ali mi je mogoče res malo vode odteklo. sem klicala v P in je rekla, da ne rabim hodit, ker imam itak zjutraj pregled. ob 7h sem bila na ctg-ju, nobenih popadkov, user posted image  je spal in sestri ni bilo prav, ga je poskušala zbudit, pa ni ratalo. potem me je še g. pregledala, če mi je res kaj vode odteklo, pa ni bila sigurna, sva šle na UZ, je rekla, da odteklo ni nič, je pa imam že manj in me poslala na pregled v P. Tam pa čaaaakaaanje, pa spet ctg (user posted image se je vmes zbudil, zbrcal ctg nekam na stran in se je sestra pritoževala, da je preveč živahen-nikoli jim ni prav), ki ni pokazal nič. me pregleda druga g., ugotovi, da sem odprta 2 prsta, ampak to ne pomeni baje nič, ker nimam popadkov. poslala me je domov, v sredo imam spet pregled. in to je to. sploh ne morejo uskladit svojim mnenj in to ni gre najbolj na živce.

kje je pa golobček, a je šla mogoče rodit? tudi njej bi že bil časuser posted image  tako kot meniuser posted image ...alfabeta, zgleda, da naš user posted image  res čaka na tvojega user posted image , ker če bi bilo po moje, bi že zdavnaj rodila.

tako, za zdaj imam dost, grem malo počivat, me spet nekaj medenične kosti dajejo, mogoče pa bo pred sredo.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3759
21.1.2008 14:10:22   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: vaney
...alfabeta, zgleda, da naš user posted image  res čaka na tvojega user posted image , ker če bi bilo po moje, bi že zdavnaj rodila.

Vaney, a veš, da je to zagotovo zato, ker sva se zadnjič  menili o najinih imenih, da bi se lahko prepoznali v P, če naju ujame skupaj?user posted image

Drugače pa sem tudi jaz v nenehnem pričakovanju kdaj neki me bo doletela ponovna sreča z odtekom vode (ali kaj novega seveda) in bomo šli. In prav pošteno imam dovolj tega čakanja. Poleg tega me notranje kosti na stegnih pa nožnične prav tako, tako bolijo, da groza. Izcedka imam pa kar precej, tako da če ne misli kaj konkretno odteči naj kar neha, ker me pušča v negotovostiuser posted image . Sicer pa imam pregled v četrek, ampak stavim na jutrišnjo luno. user posted image Ti verjetno tudi, kajne Vaney, pa verjetno kar vse čakajoče.

No, v pričakovanju vas lepo pozdravljam.

Sicer pa Vaney, se vidimouser posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3760
21.1.2008 14:13:05   
Alfabeta
Aja, sem pozabila povedati, da sem se prehladila in da se mučim še z nosnim izcedkom in kihanjem. Mislim, super, pa ravno sedaj.user posted image

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 3761
21.1.2008 15:17:05   
klaja
Končno mi je uspelo priti do računalnika. Sem danes celo jutro imela kaj za delat, saj sva z  Julijo sami (ati je končal z bolniško in je šel delat). Sicer je dedi doma, ampak mu ne morem nenehno težit, da naj se ukvarja z njo. Jo bo tako ali tako jutri imel, ko imam pregled.

Alfabeta čim prej se pozdravi, drugače ne boš mogla dihat!!!

Nalin ne vem kako bo Julija sprejela sestrico, glede na to, da sedaj niti kihnit ali pa zakašljat ne smeš v njeni bližini, mislim da bo par dni duplo dretje. Drugače pa veliko razume, tako da upam, da se bo hitro navadila. Že sedaj, če ji rečeš, da mora pobožat ali pa poljubčkat Hano, se tako stisne k mojemu trebuščku in se po svoje pogovarja z njo. Bomo videli kako bo!

Mml res sem vesela, da je toliko dobila na teži, glede na to, da so rekli, da niti 2500g ne bo spravla skupaj.

Puri so mi kar solze pritekle, verjamem da vama je bilo zelo hudo. Skušajta to sedaj pozabit! 

Sunny Morning hvala za objemček!!

TinkiBinki čestitke za Nušo!!!!user posted image user posted image user posted image

Septemberka čestitke za Ano Karolino!!!user posted image user posted image user posted image

SuzanaKK lepa zgodba, hvala da si jo delila z nami!

Grem sedaj malo počivat, ker ne morem več niti sedet!

Mariborčanke ste mi že vse pobegnile!?

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 3762
21.1.2008 15:56:32   
koala
Ne klaja, jaz sem še tukaj, sicer se zadjo uro pojavlja neko močnejše neredno otrdevanje, ki je malo bolj neprijetno kot drugače, samo pa ne bi mogla ravno rečt da boli. Bomo videli.

SuzanaKK seveda se te spomnimo, kaj se ne bi pa hvala za lepo porodno zgodbo, sem spet robček rabilauser posted image .

puri, je prav lepo slišati da so fantje leop spreeli svojo sestrico.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3763
21.1.2008 16:10:45   
limma
Dan,
da se javim, na svoj PDP. Danes sem imela CTG (reaktiven), MV nezmehčan, nič odprta, pretoki v redu, user posted image  majhna in bolj malo plodovnice, ampak še vedno dovolj.. današnja G bi me kar poslala rodit user posted image  potem sva se malo pogovarjali in je rekla, da izvidi so ok in da če ne želim, da lahko grem domov.. da v sredo bi me pa kar obdržali... malo sem zmedena, ker zadnjič mi je en strajši G rekel, da on ne bi priganjal, dokler ni vsaj malo "zrelo"... jutri bom klicala še svojega G, da slišim še tretje mnenje. sicer se pa super počutim, bolje kot pred 14 dnevi.. prav nič noseča user posted image  
septemberka in dašabina - čestitke za user posted image  oz. user posted image ! user posted image  user posted image

klepetka - jaz imam od L'Occitane balzam za masažo otroka in mamice, brez dišav, barvil in konzervansov, vsebuje pa 40% karitejevega masla, 40% kokosovega masla, 8% olja grozdnih pešk ter izvlečka ognjiča in ovsene moke.

Suzana KK - kako lepo si napisala. hvala. user posted image  vesela sem, da je šlo vse gladko, da ste dobro in da je Aljaž tako priden. glede noska ti bodo mamice svetovale, glede dojenja pa... itak nimaš kaj. glavno, da otročiček raste in pridobiva na teži.

Alfabeta - čim prej se pozdravi user posted image

mml - si pa res boga s temi bolečinami.. upam, da se ti do poroda vsaj malo, če ne povsem, umirjo user posted image
sicer pa vas vse, ki že imate kakega otroka doma, prav občudujem... prvorodkam nam je res lažje, uležemo se, ko čutimo potrebo, skuhamo kosilo - če ga pa ne, tudi ni katastrofe, cunje že enkrat operemo in obesimo.. vse lahko počaka... samo otrok, ki te potrebuje, ne. vsem vam pošiljam en veeeelik user posted image

(odgovor članu septemberka)
Neposredna povezava do sporočila: 3764
21.1.2008 16:32:48   
martinka
Najprej čestitke vsem novim mamicam in otročkom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Tudi mi smo rodili 12.01 deklico Ano user posted image . Je pa bil porod čisto neverjeten. Že 10.1. so me obdržali v bolnišnici, češ da imam bolj malo plodovnice in da mi bodo naslednji dan sprožili porod. No, naslednji dan je bila totalna gužva v porodni in so mi povedali, da bodo prestavili sprožitev poroda še za en dan, ker nimajo proste postelje v porodni. user posted image user posted image user posted image

No, ob 1h zjutri me je začelo počasi zvijat in nisem več mogla spati. So me dali na CTG, ki ni kazal nič posebnega. Bolečina se je začela stopnjevati in je bila na 5 minut, ko so me ob 3h ponovno dali na CTG in mi zatrjevali, da CTG ne kaže popadkov. Sem šla ponovno nazaj v sobo, in ker me je že tako zvijalo, da nisem mogla ležat, sem se sprehajala po hodniku. Ob 5h ponovno na CTG. Ponovno nič, CTG ne kaže popadkov. Babica me pregleda in ugotovi, da sem 4 cm odprta in me za vsak slučaj pobrije in klistira ter mi pove, da nekaj se začenja, vendar to še niso pravi popadki.

Mene že začne rahlo panika. Kako potem šele zgledajo pravi popadki user posted image , saj me je že kar pošteno oblivalo - vročina, pa mraz, pa vročina. Spet nazaj v sobo. Ob 7h zjutraj me je zvijalo že na 2-3 min, pa me dajo ponovno na CTG - NIČ!!!! CTG ne kaže popadkov. Zatrjujejo mi, da se še ni prav začelo, naj grem v sobo počakat na vizito. Po viziti bodo pa sprožili porod.

Ob 8h30 končno vizita. G me pregleda in ugotovi, da sem že 8 cm odprta. Takoj pod tuš in v porodno!!! 8h45 sem prišla v porodno (še stoje sem med popadki izpolnjevala nek obrazec za matične celice, ko sem rekla babici, da imam občutek kot da se bom pokakala) user posted image . Babica me je hitro nagnala na posteljo, poklicala zdravnico in rodila sem ob 9h. V porodni sobi sem bila 15 min in vse se je končalo preden sem se sploh zavedala kaj se dogaja.

Moram se zahvalit vsem mamicam, ki so rodile dan prej, da ni bilo prostora, da bi mi sprožili porod user posted image .

Moram rečt, da mi je veliko bolj naporno uvajanje dojenja user posted image  in prilagajanje na novo življenje z našo malo štručko.

Vsem novim mamicam želim čimprejšnjo uskladitev z otročičiuser posted image , in vsem nosečkam čim hitrejši in lažji porod.

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 3765
21.1.2008 16:54:53   
limma
Martinka - ravno pravi čas si to napisala... zdaj upam, da se bodo tudi pri meni v dveh dneh čudežno pojavili popadki in ne bo treba sprožitve poroda... (tudi zaradi bolj malo plodovnice) upanje umre zadnje! user posted image

Me je pa klical prijatelj in rekel, da "je slišal, da tudi smeh lahko pospeši potek dogodkov" (in jaz mu popolnoma verjamem user posted image user posted image ) in da mi priporoča, da zvečer pogledam eno dobro komedijo.... ima katera kakšno idejo, kaj bi to bilo? kaj bolj novega?

(odgovor članu martinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3766
21.1.2008 16:55:41   
limma
Aja, pozabila sem - čestitke za ANO! user posted image  user posted image

(odgovor članu martinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3767
21.1.2008 16:56:43   
Sunny Morning
Spet en kup novih mamic. Vsem iskrene čestitke.user posted image user posted image user posted image

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 3768
   [Brisano sporočilo]
21.1.2008 17:11:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sunny Morning)
  Neposredna povezava do sporočila: 3769
21.1.2008 18:00:47   
koala
martinka, čestitke za Ano, pa da se čimprej navadita ena na drugo želim.

In hvala za porodno zgodbo.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 3770
21.1.2008 18:11:44   
mml
martinka lepo, da je šlo vse tako po naravni poti in seveda čestitek za punčko Ano user posted image user posted image user posted image
Meni tudi CTG ni risal popadkov, čeprav so bili prav konkretni, samo je bila v službi ena starejša sestra, ki je rekal, da tudi če CTG ne riše popadkov in jih jaz čutim, da je to to...tako da nisem čakala celo noč, ampak sem šla po 3 urah v porodno

limma jaz tudi upam, da se mi bolečine malo umirijo, ker sicer ne vem kako bo po porodu...

jaz bom pa v petek zvedela, kaj je z mojim MV in kdaj bi utegnili sprožit porod...ker očitno jutrišnja polna luna ne bo nič naredila user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3771
21.1.2008 18:20:03   
klaja
Martinka iskrene čestitke za Ano!!! Pa saj tem aparatom ni več za verjet!

Nalin upam da se ti rane čim prej zacelijo!

Mml zgleda da tudi pri nas ta polna luna nima učinka!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 3772
21.1.2008 18:48:26   
vaney
martinka, čestitam za tvojo princeskouser posted image user posted image user posted image  
moji kolegici tudi niso verjeli, da ima popadke na 2 minuti, čeprav se je cela zvijala od bolečin. ji je sestra rekla, da je preobčutljiva in da dokler ne bo ctg kazal popadkov, nimajo kaj. potem jo je pa babica pogledala, je bila pa 8 cm odprta. ne vem, zakaj vsi tako "ozko" gledajo na ta ctg, če pa imajo že nešteto primerov, da ctg ne pokaže vedno popadkovuser posted image

jaz se pa ne počutim nič kaj dobro danes popoldne. sramne kosti me grozno bolijo. ne vem, mogoče bo pa luna res kaj delovala name in bomo kam šli (glih danes, ko je dragi v nočni).

kako se pa kaj druge nosečke počutite? najbrž imamo že vse dovolj in bi šle rade čimprej rodituser posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3773
21.1.2008 19:40:33   
Lunca1
he he, meni cel porod ni pokazal enega popadka, pa sem rodila v 2 urah, toliko o ctgju in popadkih

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3774
21.1.2008 20:18:45   
mala pikica
Martinka čestitke za Ano!!!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Ko vstanem iz postelje sem večkrat:
Naša črtica koraka

kot žuboreči potoček: pojem, plešem in se smejim :) (9%)

taka, da mi raje daj mir! (23%)

kot iz reklame za probiotične jogurte (2%)

meglena - zaradi nočnih budnic, saj bo bolje, aneda (22%)

ok, brez posebnosti (44%)

Število vseh glasov: 376

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!