|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
18.1.2008 12:33:16   
willma
Ola!
Čestike vsem za lepe user posted image .

Jaz že tudi komaj čakam, na našo drugo user posted image
Naše sonce tudi redno sprašuje kdaj pride dojenček. In mu vsakič povem, da ga dobi za rojstni dan user posted image
Tako je, bomo pa imeli eno veliko zabavo za dvauser posted image
Zadnjič sem z AS poslušala user posted image in prebledela, ker je vsake toliko časa utrip zeloo padel. Nakar ugotovim, da je dete tako živahno, da se na vsake toliko obrne in potisne maternico tako, da naenkrat slišim mojo žilo, ki pa res ima počasnejši utrip user posted image
Mali vragec, že zdaj se heca z mamouser posted image

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1626
18.1.2008 15:19:07   
willma
Še nekaj, morda bo kateri prišlo prav, sem našla link na

šolo za bodoče starše

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 1627
18.1.2008 15:51:21   
koala
Dan sonosečke in mamice!

No, kot sem predvidevala, je bil tudi danse CTG preprićljiv, delala pa mi je tudi UZ, količina plodovnice je kot mora biti,posteljica in pretoki tudi, dete še vedno malekost prehiteva, tako da še nič ne kaže na to da se bomo kalu spoznali.

Aja Vrtnica, sem včeraj pozabila pohvali Vano, je prava lepotička, tako ko sestrica, to bo imela ati dela z odganjanjem snubcevuser posted image

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 1628
19.1.2008 13:40:55   
nana35
Marusah,če še te zanima kaj o CR in ti bom znala odgovorit,mi kar piši na ZS.

:))

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
19.1.2008 19:35:26   
nana35
Dodala sem 4 slikice od Klemena.

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1630
19.1.2008 20:20:32   
Marusah
Pozdravljene...

Nana35, a vaš Klemen je pa bolj temne polti, a ne? To bojo še punce norele za njim user posted image ...je pravi lepotec.

Če se naš pikec slučajno ne obrne in bom imela CR ti pošljem kakšno vprašanje, drugače, pa te ne bom morila, ker vem, da si srečna, da je mimo user posted image

Lepo se mejte...

*Nočko*

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1631
19.1.2008 23:07:48   
Janey
nana klemen je pravi lepotecuser posted image user posted image Ko gledam te slike se mi zdi da kar ne morem dočakat..še 15 dniuser posted image user posted image

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1632
20.1.2008 9:27:51   
kekec in mojca
Willma,  a boš ti tudi tokrat šla v materinsko šolo? Jaz sem mislila it naslednji mesec, samo tokrat v zdravstveni dom, ker z bolnico prejšnjič nisem bila glih najbolj zadovoljna. Kakšne so porodne sobe vem, samo tisto poglavje o dihanju bi rada dala še enkrat skozi, ker pri porodu pri Kekcu sploh nisem znala prav dihat...

Malo me je tudi strah. Moje dete ima poševno prečno lego, obrne se pa ne. Pa saj vem, da še ima čas, samo Kekec je bil že od 16 t obrnjen na glavico... Očitno bomo tega morali prosit. user posted image user posted image user posted image Sicer pa je G nasploh rekla, da ima nek čuden položaj. Pa že bil je v glavični vstavi... pol se je pa spet obrnil. user posted image

CR se pa bojim kot hudič križa... BOlj kot vaginalnega poroda!

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1633
20.1.2008 10:13:54   
Blacky30
Mojca, saj imaš še čas, da se user posted image  obrne na glavo, meni se je v prvi user posted image  obrnil v 30. tednu. Zdaj pa ima še kar nekaj prostora in plava in se spravlja v različne položaje. Nič ne skrbi, vse bo OK.
Čeprav pa jaz ne bi rekla kot ti, glede na moj prvi vaginalni porod, se CR sploh ne bojim, kvečjemu bi si ga želela.
Vidiš, vsaka ženska je drugačna, vsaka nosečnost pa še bolj. user posted image

Kaj zdaj, si že odkrila anonimno?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1634
20.1.2008 10:15:14   
Blacky30
V materinsko šolo pa sem jaz prvič hodila v zdravstveni dom, pa bom verjetno zdaj drugič tudi. Bom še videla. V bolnico nisem hotela iti, ker so predavanja izvajali nekje visoko v 7. štuku menda, jaz pa se z dvigalom ne vozim. user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
20.1.2008 10:37:57   
kekec in mojca
Jah, glede anonimne še ne vem, kera je, lahko da bi bila tista, o kateri govori MojcaH... Samo sem pa skoraj 100%, da se je - tako kot je rekla Bubi, ena fajn nasmejala na moj račun... user posted image

Glede CR - ko sem rojevala, sem naenkrat  zagledala pri vratih, kako so eno čakali zdravniki oblečeni v maske in tiste operacijske kape, pa sem si mislila: "Joj, ena srečnica bo rodila s CR..." nisem pa vedela, da so čakali na mene, ker je našemu Kekcu tako zelo upadal utrip srčka... recimo tri minute kasneje sem pa že rodila... user posted image V glavnem, moj porod ni bil hud, rodila sem v 2 urah in 38 minutah od razpoka mehurja, prej pa še nisem imela rednih popadkov. Sanjski porod, ti rečem in upam, da bo tudi ta takšen.

(Čeprav sem vmes mojega user posted image od jeze, ker ni znal upoštevati mojih misli, dvakrat konkretno udarila... user posted image user posted image user posted image ).

Trenutno me je strah okrevanja po CR... saj veš, dvigovanje novorojenčka, pa še vprašanje, če bo naš ati lahko dobil očetovski dopust kar takoj po porodu... user posted image user posted image To je pa šola...

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1636
20.1.2008 11:34:02   
Marusah
Mojca jaz imam tudi podoben problemček kot ti... naš pikec se tut noče obrnit, pa ga tudi prosimo user posted image  
Jaz bi tudi rada rodila po naravni poti, me je CR strah -  CR je le operacija.

No, kakorkoli samo, da je dete zdravo, a ne? Sem pa za razliko od tebe v 38 tednu (polnih 37 tednov) tako, da ne vem, če ima mali še kaj prostora, da bi se obrnil (je pa bil na začetku prejšnjega tedna težek 3300g).

< Sporočilo je popravil Marusah -- 20.1.2008 11:35:08 >

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1637
20.1.2008 16:48:39   
kekec in mojca
Tako kot si rekla, Maruša, samo da bo dete zdravo... pa bom tudi CR preživela! user posted image

Malo ti zavidam, ker imaš samo še 20 dni do konca... Kje je šele april? Tale nosečnost se tako blazno vleče. Zdi se mi, da sem že celo večnost noseča!

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1638
20.1.2008 18:40:20   
nana35
marusah,naš Klemen ni preveč temne polti,je pa malo še rumenček od zlatenice,no,ni je dobil,ko je postal rumen pa ni bilo več nevarnosti,ker je bil že star več kot 4 dni.Sicer sem jaz bolj temne polti poleti,ker sem takoj rjava in imam veliko pigmenta,moj dragi pa tudi ni nevem kaki belko.Klemen ima svetle laske,zato zgleda da je pleško,pa ni,sicer nima dolgih gostih las ima pa svetle.

Ti le vprašaj,če boš kaj hotela,ampak si ne delaj skrbi,moj Klemen se je obrnil čisto proti koncu,sem tudi mislila da se ne bo.No,pri meni ni bilo pomembno,ampak se potemje obrnil.Na zadnjem UZ je bil lepo obrnjen navzdol.

Janey,saj bo kmalu minilo teh 15 dni,lahko pa se zgodi že prej...nikoli se ne ve,kdaj se bo pikec ali pikica odločil,da pride na svet.No,pri meni je bilo 17 dni prej,seveda načrtno,ampak se lahko zgodi,tako da ne bo nič narobe,če pride že jutri,kajne??

kekec in mojca,jaz sem bila z mat.šolo zelo zadovoljna v bolnici,namenoma sem šla v novembru tja,ker so druge hvalile da je boljša kot ZD.Ne vem,naredi kot misliš,ampak možno je da se je že kaj spremenilo od takrat ko si imela kekeca.

blacky,jaz pa ne bi imela CR,mislim,da je naravni porod manj boleč oz.ga prej pozabiš in manj časa boli,kot CR.Najhujše je okrevanje,ja,saj sam CR ni hud,itak ne veš...Mat.šolo pa izvajajo v bolnici v 16.nadstropju,torej še višje!

ah ja,tudi meni se je zdelo da sem noseča že celo večnost....pa je že tudi mimo.

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1639
20.1.2008 20:25:12   
Marusah
Mojca, sej meni se tudi že vleče... bi že kr šla rodit user posted image  Še malo, pa bo tudi april tukaj user posted image

Nana, kakorkoli vaš  user posted image  je res cartan. Veš, ga vsak dan pogledam, se ga sploh ne morem nagledat user posted image
Sem pa jaz tudi enakega mnenja kot ti, da je najboljše rodit po naravni poti. CR je le operacija!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1640
20.1.2008 21:28:33   
kekec in mojca
Nana, hvala za info o šoli, tokrat ne mislim it na vsa predavanja, ampak samo na tista, ki me zanimajo. Torej, dihanje v porodni sobi, dojenje in prehrana mamice po porodu ter poporodna telovadba... 

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
20.1.2008 21:30:50   
kekec in mojca
Dekleta, še to: v torek bo imela ob 17-ih v prostorih Štorklje ginekologinja dr. Završnik Mihič pogovor o strahovih pred porodom. Je katera interesent, da bi šla? Mene kar mika, samo mi ni glih sami za it... 

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 1642
20.1.2008 22:33:59   
Janey
Mojca kje pa so prostori štorklje?

nana ja upam, da nas kaj prej preseneti..mam že pun k*** vsegauser posted image user posted image user posted image pa saj veš...si bila v moji kožiuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1643
21.1.2008 8:53:18   
nana35
V mat.šoli dobiš itak 1.dan brošuro in se potem odločiš na katera predavanjs boš šel.
marusah,jaz tudi tako mislim,CR je res operacija in ni prijetna izkušnja.Dobro,če ni druge rešitve,potem je ok,če pa ni potrebe,pa se prostovoljno ne bi zanj nikoli odločila.

janey,vem kako ti je, tudi meni so se dnevi vlekli in dan D se je ful počasi bližal. In sem bila že ful okorna,pa kot žoga...in vesela boš,ko bo za tabo.Ne razumem nekaterih,ko pravijo,da pgrešajo trebušček.Jaz ga niti najmanj ne, če pa je zdaj moj sinko tukaj.

Neposredna povezava do sporočila: 1644
21.1.2008 12:54:02   
Anonimen
Mene kar mika, samo mi ni glih sami za it...

Grem s tabo? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1645
21.1.2008 15:33:53   
willma

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Willma, a boš ti tudi tokrat šla v materinsko šolo? Jaz sem mislila it naslednji mesec, samo tokrat v zdravstveni dom, ker z bolnico prejšnjič nisem bila glih najbolj zadovoljna. Kakšne so porodne sobe vem, samo tisto poglavje o dihanju bi rada dala še enkrat skozi, ker pri porodu pri Kekcu sploh nisem znala prav dihat...

Ja bom šla, da vidim če še vedno klobasajo iste neumnosti kot takrat in si jih mislim malo privoščit, če bodouser posted image user posted image
Sicer pa mislim it v marcu ali aprilu, vse prej mi je prezgodaj. Porodne bi rada še enkrat videla, da vidim če me tokrat v MB prepričajo user posted image Zato tudi grem v bolnico.

Dekleta, še to: v torek bo imela ob 17-ih v prostorih Štorklje ginekologinja dr. Završnik Mihič pogovor o strahovih pred porodom. Je katera interesent, da bi šla? Mene kar mika, samo mi ni glih sami za it...

Jaz bi šla, pa čeprav jo vidim v petek user posted image Upam, da ne bo moteče, če prideva z Žanom, ker ati ima gužvo. Sem se že prijavila - ravno kar, hvala mojca za info!

Neposredna povezava do sporočila: 1646
21.1.2008 16:02:45   
kekec in mojca
Uh,  a prijavit se je treba? A misliš, da če grem kar tja, me ne bodo sprejeli?
Anonimna, ti pa kar doma ostani in se skrivaj. Jaz itak nočem več vedet, kera si. user posted image user posted image

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 1647
21.1.2008 16:04:58   
Marusah
Jaz bi šla na to predavanje, samo mi ni za sedet na tistih neudobnih stolih...še na kavču komaj najdem položaj, ki mi ustreza user posted image

Punce, če bo katera šla, potem poročajte prosim....

Neposredna povezava do sporočila: 1648
21.1.2008 18:05:44   
koala
Samo toliko da se oglasim, da sme še vedno 2v1user posted image .

Štorklja ima prostore v bivšem mtt-ju. Če katero še zanima.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1649
21.1.2008 18:35:23   
Blacky30
A da se je štorklja preselila? Prej so bili v vrtcu na Studencih. No, jaz sem bila leta 2005 na tem predavanju od dr. Završnikove. In je bilo super!!!!! Res priporočam. Bila sva oba, 4 dni pred PDP. Na čisto enostaven način obrazloži, kako poteka porod, predvsem pa, kaj se dogaja z dojenčkom v času rojevanja. Za prikaz je uporabila medvedka in medenični del od skeleta. Nama je bilo res zanimivo. Je pa bilo za plačat in nismo sedeli na neudobnih stolih. Lahko sediš na blazinah na tleh, lahko ležiš, sedele so tudi na žogah, ker so to vse pripomočki za sprostitvene vaje za nosečnice, ki jih tudi izvajajo pri štorklji.

Priporočam pa tudi predavanje babice Erike iz MB porodnišnice Kako olajšati porodne bolečine. Ona je res super in smo se pogovarjali še celo večnost z njo, tak je bilo zanimivo, ker lahko res vprašaš karkoli na koncu. Potem pa sem imela še to srečo, da sem prišla en teden kasneje rodit in je bila ona v smeni. Me je bila tako vesela, kot da bi bili dolgoletni prijateljici in se je res potrudila zame, preden je končala smeno. Škoda, da ni ostala do konca.user posted image

Nana, saj vem, da CR ni mačji kašelj, a moj porod tudi ni bil. Niti pod razno in še danes, po 3 letih ga nisem pozabila niti sekunde. Sama sebe hvalim, da sem premagala vsaj toliko strahu, da sem se odločila še za enega user posted image . Je bilo pa moje okrevanje verjetno hujše, kot bi bilo po CR. Namreč, mali mi je raztrgal celo dolžino nožnice od materničnega vratu do izhoda, poleg tega so me zunaj še dodatno vrezali, dobila sem ogromne hemoroide, rojevala pa sem z 39 vročine in gnojno angino, brez svojih popadkov, popolnoma umetno sprožen porod. Tudi babica me je z roko na silo odpirala, da sem se drla kot jesihar. No, da pa še to ni bilo vse, je moje okrevanje izgledalo tako, da sem imela še 2 meseca vročino do 38, pa še rana pri šivih se mi je odprla in zazijala za cm debelo. Sem imela strogo mirovanje, sicer bi morala na ponovno šivanje. Si znate predstavljat, kako je izgledalo tako mirovanje poleg novorojenčka. Res ni bilo prijetno in verjamem, da je marsikatera imela veliko lažji porod od mene. Pred porodom sem bila izrecno proti CR in sem želela popolnoma naravni porod, zdaj pa pravim....NIKOLI VEČ, brez EA ne grem rodit!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Držite se, punce!

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.