|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
20.1.2008 21:27:28   
katj
oj,

mi smo bli dons cel dan notr, mali imel vročino, pa mislim da ne bo nič hujšega.

modrčki, jaz mam enga od Lisce, ki ni bil poceni, ampak mi tisti iz Mulerja veliko bolj odgovarja. samo, jaz ne bi kupovala prevelikega, men so se košarice raztegnile, ker so iz 100% bombaža in si bom kupla zdej manjšga. tazga da mi bo zdele prov.

mi mamo podstavek za banjico, za na taveliko banjo. mamo mejhno kopalnico in ni prostora da bi jo mela kje drugje. da bi jo pa mela v sobi, otroc tok špricajo, da bi blo vse mokro. 

podlogice nimam in je zaenkrat nisem rabla. mam jogi za slečt, tako da kadar bruha ga operem. lulanje nam pa ni skor nč uhajalo iz plenic. mogoče res pol, ko se bomo odvajal od plenic.

bled, jaz sem ga tud mela dons v mislim, pa nam je vročina preprečla. mi je ful luštn it okol jezera na špancir.

jutr mam pa končno UZ, komi čakam da ga vidim. 

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 4476
20.1.2008 21:30:27   
Zofy
Naša črtica koraka, spraševala si o čebričku. Čebriček je baje fajn, vendar šele po 1 mesecu. Je praktičen, ker je majhen in ker lahko user posted image tudi v dnevni sobi okopaš. Je pa dobro imeti tudi banjico, saj v čebričku ne moreš oprati glavice in prav tako ga mali hitro preraste. Jaz si ga za začetek ne bom nabavila, dobila bom banjico s stojalom, kasneje pa si ga bom poskusila sposoditi ali pa ga bom kupila iz 2. roke (na Bolhi so po 10€).

tej stroški se kar kopičijo... sem najprej mislila, da sej ni panike, pol pa pogledam na račun, pa vidim, da je že skoraj prazenuser posted image

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 4477
20.1.2008 22:16:34   
Katy13
No, če se že vabite v razne porodnišnice. Jaz ne bom rodila ne v Postojni in ne v Kranju, niti pomotoma, ker predvidevam, da se ne bom kaj potepala na tistih koncih. user posted image user posted image

Edina možnost je mariborska porodnišnica, če bi me kdaj prijelo, ko bom šla na faks. user posted image

Vilma - drugače imamo pa tudi v slovenjegraški porodnišnici EA zastonj. user posted image  Lahko katera pride na naš konec rodit in se bomo spoznale še osebno. user posted image

Vidim, da st eponekod imeli sonce. Pri nas ga ni bilo niti malo, niti za pokušino. Sem si pa popoldan privoščila spanec (45 minut) user posted image  in je ful pasalo.

Drugače pa sva včeraj šla z user posted image  po košek, jutri grem pa po oblačila. user posted image  Komaj čakam.

Lepo spite in se tipkamo jutri.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4478
20.1.2008 23:09:10   
gaya24
Vilma - drugače imamo pa tudi v slovenjegraški porodnišnici EA zastonj.

Jaz bom rodila v Sg-ju. Ampak brez EA.

Vidim, da imate pogovore o vsem živem...
Glede banjice bom pa tud jaz vzela tisto s stojalom. Se mi zdi bolj praktična.
Moderc za dojenje sem pa tud js že kupla. Enga Liscinga za probo. Sem kupla kr enako št. ki jo trenutno nosim. Bom vidla če bo vredu in bom potem kupla še kakšna 2 zraven.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4479
20.1.2008 23:37:42   
jagoga
Vilma, te pa jaz ne bom razočarala, jaz pridem v Postojno, pa ne zaradi EA, ampak zato ker raje v Postojno kot v Šempeter. Če me bo pa ravno pred Šempetersko bolnico zagrabl bom pa k njim šla.  Prvič sem bila v PO, pa bom še tokrat prišla pogledat, k vam, pa tokrat tudi z naravnim porodom. Upam, da ne bo mrzlo in veliko snega (ker ga do sedaj ni bilo veliko). Sovražim Postojno samo zaradi peklenskega mraza, imam raje burjo.

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4480
21.1.2008 0:21:49   
gaya24
Katy13: A veš da sem šla zdaj gledat kdaj imaš PDP in vidim, da sva samo dva dni narazen....Če bojo najini user posted image lepo pridni in prišli na svet ob predvidenem dnevu, si bova mogoče še sobo delili  za kakšen dan. user posted image user posted image Lahko pa js malo počakam al pa ti malo pohitiš, bova pa mogoče še v porodni sobi skup.user posted image user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4481
21.1.2008 2:26:18   
mala zelena
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

A ste ve kupile nepremočljivo podlogo za na posteljico? Eni pravijo, da ni ok, ker pol ne diha, saj je na eni strani te podloge plastika. Pa da je baje nadvložek boljši, saj diha.

Mi imamo že za prvega otroka zaščitno predlogo, ki jo delajo v Viral d.o.o.
Prvo sem kupila v Tosamini trgovini na Viru. Zdaj sem jih pa na netu našla www.viral.si in smo naročili tudi predlogo za najin jogi (delajo velikosti po naročilu) - tako da ne skrbim, kaj bi se zgodilo, če mi voda med spanjem odteče ali da bi s čiščo po porodu jogi zapacala.

So pa te predloge super - pralne, sušit jih lahko daš v sušilca (na nižjo temperaturo), pa čisto OK dihajo - jaz še opazim ne, da jo imam pod rjuho.

Predlogo lahko naročiš kar po mailu (info@viral.si), pa naredijo ti lahko predlogo iz blaga, ki je rezano od kraja bale in zato (menda) malce umazano ali pa ima manjšo nitko drugačne barve vmes, je pa taka predloga 10% cenejša.
Jaz sem 2x naročiča to varianto, pa ni bilo videti ne umazano, ne kaj z drugačnimi nitkami. Skratka - tako rekoč neopazne napake, če je umazano, gre pa s prvim pranjem ven. Se splača.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4482
21.1.2008 6:06:53   
lucalu
Dobro jutro punce! Kako smo danes?
Mi smo kar dobro spali... Skoraj brez bolečin in popolnoma brez obiskov WC-ja. Popoldan imamo kontrolo in komaj čakamo! user posted image
Zdaj gremo skuhat kavico, potem pa na standarden sprehod.
Pridne bodite, božajte bejbije in javljajte se!

(odgovor članu mala zelena)
Neposredna povezava do sporočila: 4483
21.1.2008 7:37:16   
Zofy
Mala zelena, hvala za info!

Drugače pa sem se jaz takoo prehladila, da bom kar na bolniški ostalauser posted image . Upam, da bo kmalu boljše, ker sem zaradi zamašenega nosu ful slabo spala...

(odgovor članu mala zelena)
Neposredna povezava do sporočila: 4484
21.1.2008 8:04:35   
Katiandi
Ojla!
Naša črtica koraka: sem pogledala par teh porodov, res so zastrašujoči, sam sem rajše pripravljena, kako to približno poteka kot da nič ne vem pa me je še bolj strah. Drugače se pa tolažim, saj to mine, otroček ti pa ostane.
Glede modrcov: si še nisem kupovala, le zadnjič sem si kupila enega športnega v Hoferju in je kr raztegljiv, bo verjetno prišel prav. Drugače pa je prijateljica rekla, da jih ima ona skoz gor (tudi ponoči), ker ji kr naprej mleko teče in bi se lahka spreoblačila vsako uro (pa še blazinice za absorbiranje mleka nosi). Seveda je od vsake posameznice odvisno, koliko mleka imaš, js sem si kupila kr bombažne blazinice za večkratno uporabo(4), pa bomo videli če bom še morala jih kaj nabavit.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4485
21.1.2008 8:09:01   
Dinki
Aja moti me edino to da niso s kostjo, ker sem je navajena.

user posted image
dobro jutro punce,
Janet, to bo tudi mene motilo, saj že 10 let nosim le modrčke, ki so podloženi vsaj s kostjo, kolikor pa vem, pa ni kaj dosti modrčkov za dojenje s kostjo....

No, mi smo v službi....vsak dan se bolj smilim sama sebi, da moram hodit še v službo. S tem, da cel naslednji teden ni mojega sodelavca s katerim dem (gre še izkoristiti priliko za smučanje), tko da bo celotno delo na meni pa še punca, ki jo uvajam, kar je še dodatno delo....user posted image ...ne zamerit, ampak če se skašljam, mi je potem veliko lažje....

Sem pozabila povedati, da sva v soboto dobila komodo oz. predalnik za previjalno...jo je moj tudi že sestavil, tko da gre ta teden še naročiti zgornji del - ta velik, za previjanje....ah, komi že čakam na našo malo štručko - jokico user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 4486
21.1.2008 8:48:22   
Vilma
No no Jagoga, nisva tako narazen s PDP-ji. Meni itak G napoveduje, da bom prej rodila, mogoče bova pa cimri. user posted image  Glede Postojne pa...ped petimi leti sem prišla sem živet in sem že prvo zimo hotla pobegnit nazaj v Ljubljano, ker je bilo tako mrzlo. No pa sem si premislila. user posted image  Tudi Postojna je popustila glede mraza, vetra in snega, se kar da preživet. user posted image
Sem pa tudi jaz rodila naravno, upam da bo v drugo tudi šlo tako hitro in enostavno. V bistvu me poroda sploh ni strah, bolj tistega kar pride potem: dojenje, nespanje... No, bomo že.

Glede nočnih obiskov wcja vam kar malo zavidam. MOja boljša noč se izide s tremi obiski, slabša pa tudi s petimi, šestimi. user posted image  Ne zastopim, kako je možno, da se eno uro potem, ko zaspim že zbudim za lulanje?! Non stop imam poln mehur, res.

Glede modrčkov imam jaz še od prej tri iz Mullerja. Meni so super, pa še ugodno so. Sem jih pa tudi jaz nosila non stop, tudi ponoči, ker sem imela mleka na pretek. Sem jih pa kupila v naprej in  nisem zgrešila. V bistvu je zdaj kar čas, da se kupi kak modrček. Jaz sem kar enega v trgovini poskusila. Važen je obseg in pa velikost košarice. No pri meni se je tako izteko, da se je oboje (Obseg in velikost košarice) povečalo za eno številko. Prej sem imela 75B, modrčke za dojenje imam 80C. Je pa pri vsaki drugače.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4487
21.1.2008 9:09:44   
jagoga
Vilma, človek se navadi vsega hudega - tudi mraza. Saj jaz tudi izhajam iz krajev kjer je veliko snega in mraz, ampak, ko se enkrat preseliš na Primorsko se pa kar razvadiš in misliš da boš celo leto lahko hodil s kratkimi rokavi po celi Sloveniji.user posted image
Ti imaš rok 29.3., jaz pa 20.3. in meni pa napoveduje zopet podaljšanje. Že prvič sem šla čez rok en teden in kolikor imam občutka, se bom tokrat pomaknila točno na veliko noč. Ali pa me bo fajn prehitelo, predvsem zaradi tega otrdevanja trebuha - jaz lahko štejem ravno obratno - kolikokrat na dan nimam trdega - približno 10x na dan.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4488
21.1.2008 9:30:33   
marita
Še 40 dni. juhuhu, kar ne morem verjet. Odštevam tele dneve ko da bi blo pol konc sveta al kaj.user posted image

vilma:
jaz imam tud modrčke iz mullerja. Prej sem imela 75 b, ta za dojenje imam pa 80 c. Samo mi je za enkrat kar prevelik, ker me je 10 kg manj kot na koncu prve nosečnosti.user posted image Bom vse štrike do konca zategnla, drugač, bo pa treba po nove. So mi pa teli iz mulerja zakon, jaz sem imela modrček za dojenje skoz gor podnevi in ponoči. Vzela ga bom že v porodnišnico, pa blazinice za dojenje da daš notr. v prvo nisem imela, pa mi je ful manjkalo, ker so dojke ble ful nabrekle in težke od navala mleka, jaz pa brez modrčka, pa vse mi je ven teklo, da sem bla spredaj skoz mokra in lepljiva.
Pa še ena stvar: ko bomo šli z dojenčkom iz porodnišnice, bom lupinico prekrila z tetra plenico. No fajn je, da imaš s sabo 2 kljukici za obešat (ne se smejat user posted image ), da to lepo gor na lupinico prpneš. K nama je v prvo dol odnašalo plenico in je dojenčku na poti v avto skoz pihalo. Pa sem vidla, ko sta dve mamici istočasno odhajali iz P, da sta imeli lepo kljukice gor pripete, pa jima veter ni dol odpihnil. no pripravila si bom 2 kljukici, pol bom pa vidla, če ju bom res rabila.

Naša črtica koraka: js imam pol procenta možnosti, da rodim v KR. G. imam v Kr, preseljena pa sem višje na Gorenjsko. Tko da če bom okrog Kranja letala, ko se bo začelo, bom šla tja, drgač pa na Jesenice.user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4489
21.1.2008 9:38:10   
Dinki
Pa še ena stvar: ko bomo šli z dojenčkom iz porodnišnice, bom lupinico prekrila z tetra plenico. No fajn je, da imaš s sabo 2 kljukici za obešat

Ideja je super, sam nam so rekli v Lj. porodnišnici, da naj user posted image  ne nosimo ven v lupinici, ampak v naročju...lupinica naj čaka v avtu in ko partner pripelje do vrat, ga damo notri. Naj bi bil že tako velik šok za user posted image , ker gre za konkretno spremembo okolja - gre prvič iz toplega na mrzlo če ga nosimo v lupinici, in zato ga raje objamemo k sebi.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4490
21.1.2008 10:13:27   
jagoga
Dinki, to so pa različni napotki od porodnišnice do porodnišnice. Pri nas pa svetujejo, da kar iz porodnišnice odnesemo otroka v lupinici v avto.
Pa lažje je prvič v lupinico otroka položiti v sobi, kot pa da se dva pol matrata pri odprtih vratih avtomobila in piha iz vseh smeri, pa po možnosti dežuje. Meni se zdi, da je to za otroka večji šok.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4491
21.1.2008 10:19:29   
Dinki
Jagoga, sigurno.
Je pa res, da je vhod (urgentni) v Lj. P tak, da pripelješ čisto poleg vhoda....gor je tudi streha - gre za podvoz....
mislim, meni je bila zanimiva informacija, saj sva ves čas z mojim planirala, da pride k meni z lupinico ali košaro...pol pa zvem tako stvar....kr neki.... 
drugače mi je pa na splošno všeč tvoja ideja o tetra plenički in kljukicah....iznajdljivo....tko da bom sigurno kdaj prakticirala user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4492
21.1.2008 10:21:31   
Arabela
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Banjica s stojalom... zakon!!! Mi imamo samo tuš kabino in mi to stojalo ful fajn pride.. je pa res da je stojalo stalo več kot banjica .. mi ga pridno uporabljamo že leto in pol...

Arabela, tudi midva imava samo tuš kabino, sicer veliko (120x80), ampak sem razmišljala, da ko user posted image  enkrat malo zraste ni več za zaupati tem stojalom. Kaj vi vašo tamalo še zmeraj kopate v banjici na stojalu pa se obnese?

Ja, Dinki, brez problema... je sicer imela fazo ko se je v banjici vstajala  pa si moral ful paziti, pa bila je faza ko jo je motil  štopl za vodo spuščat in smo parkrat imeli poplavo, sedaj pa lepo sedi notri in se igra z igračami.... seveda moraš biti vedno zraven... ima pa mala že 12kg pa res ni problem...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4493
21.1.2008 10:28:50   
Arabela
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Pa še ena stvar: ko bomo šli z dojenčkom iz porodnišnice, bom lupinico prekrila z tetra plenico. No fajn je, da imaš s sabo 2 kljukici za obešat

Ideja je super, sam nam so rekli v Lj. porodnišnici, da naj user posted image  ne nosimo ven v lupinici, ampak v naročju...lupinica naj čaka v avtu in ko partner pripelje do vrat, ga damo notri. Naj bi bil že tako velik šok za user posted image , ker gre za konkretno spremembo okolja - gre prvič iz toplega na mrzlo če ga nosimo v lupinici, in zato ga raje objamemo k sebi.

Vidiš nam pa so prav rekli naj jo v lupinici ven peljemo... mi jo je bilo pa lažje lepo  v miru namontirt v lupinico v sob   ¸2i, ker še nismo bili navajeni pakiranja otročka...user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4494
21.1.2008 10:30:02   
Arabela
Sem dalje brala pa vidim da je jagoga isto napisala kot jaz..user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 4495
21.1.2008 10:36:02   
Vilma
Tudi jaz mislim, da je bolje otročička namontirat v sobi v lupinico.
Joj ko se spomnim sebe, kako sem bila nerodna. user posted image
Rodila sred zime, valjda da sem imela pajacka (dva celo!!!), ki pa jih seveda nisem in nisem mogla oblečt. Prvega zato, ker je bil vreča in ga nisem mogla med nogicamii zapet, drugi pa je bil tudi precej debel in nikakor nisem dobila tistih paskov skupaj. user posted image   Sicer je tudi od lupinic odvisno. Romerjeve so glede tega kr zoprne, sicer varne, samo kakor hitro malo bolj debelo oblečeš otroka, jo ne moreš zapet.
Tako da punce, tudi zdaj ne pretiravajte s kakšnimi jaknami. Raje brez, pa čez s kakšno dekico fajn pokrit.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 4496
21.1.2008 10:42:50   
meryy
pozdravček

vidim da ste že vse nafilane z informacijami iz materinskih šol. jaz pa komaj to sredo začnem v KR upam da bo fajn. a kakšna hodi v KR?
no kar se tiče priprav se tudi jaz počasi pripravljam manjka le še nekaj stvari ampak to se da tudi sproti dokupit.
Fajn ste me spomnile res moram v lekarno po magnesol ker teli krči ponoč so pa obup!! pa še sirup za železo rabim na pregledu sem imela le 103 user posted image
no tudi meni je začela zastajati voda(že??) v treh dneh je vaga  zrastla za tri 3 kg user posted image user posted image  grozljivo!! upam da ne bo tako svetlobno naraščala teža  do konca nosečnosti!!

modrčke sem pa tudi jaz v mullerju nabavla pa je.Povejte mi a kupujete pumpe za mleko? mislim stanejo 50 eur pa sploh ne veš a boš imela mleko ali ne? al čem počakat da rodim pa po potrebi naj gre dragi iskat?

drugače sem pa dobila plenice iz dm-ja premium newborn. a katera ve če so ok?
grem si kofetek skuhat za boljšo voljouser posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 4497
21.1.2008 10:48:57   
Lona76
Hojla user posted image . No jaz sem danes iz dopusta, smo bili na smučanju. Vreme nam ni bilo preveč naklonjeno, ampak otrok je užival in to je važno.
Vidim, da ste bile v tem tednu zelo pridne in ste pridno čvekale, ampak žal nimam časa vse prebrati ker imam full dela v službi. Seveda me je vse počakalo. V sredo imam pregled, baje bo zopet UZ. Komi čakam da vidim našo user posted image .

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 4498
21.1.2008 11:01:08   
jagoga
Vilma, se strinjam s teboj, otrok je proti mrazu iz hrbtne stani zaščiten z lupinico in je bolje, da se ga normalno obleče brez kakšnega pajacka in fajn pokrije s toplo odejo ali pa dvema.
Meryy, pumpe za mleko pa nikar ne kupuj v naprej. Če bo sila boš lahko delno izpraznila dojko pod tušem  in na roko, potem boš pa možeka poslala po njo.  Ker je zadeva kar draga in je škoda da mečeš denar stran, potem pa jo ne boš nikoli rabila. Poskušaj si jo kje izposoditi.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 4499
21.1.2008 12:37:05   
jagoga
Ja, kje pa ste ženske, so nas vsi ostali že čist povozili, smo na konc seznama padle

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......