|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
20.1.2008 8:21:49   
san
IZVIRNO SPOROČILO: Katiandi

Sem mal po netu srfala in ašla stran, kjer so slikce s porodi, če hoče katera mal pogledat:
http://www.birthdiaries.com/diary/index.vaginalbirths.html

A veš, da si kar ne upam?

user posted image jaz tudi ne

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
20.1.2008 8:26:02   
san
joj, sem po pomoti kliknila potrdi...

dobro jutro tudi od mene. zgleda je bila taka noč, ker jaz tudi nisem dosti spala. sem ponoči pol še do pol treh mal po netu brskala, pa se z dragijem pogovarjala, ker je delala zraven. in če ne bi reklel, da greva spat, bi jaz še kar klepetala. no, pol sva pa res še do ene treh klepetala v posteljii in je on zaspal, jaz sem se pa levo i ndesno premetavala. mi tko ni pasalo na bokih spat, ker mi je kar noge omravljinčilo. no in pol sm vstala ob pol sedmih, nisem več zdržala in sem šla likat.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
20.1.2008 8:52:55   
Sonnja
ojla.včeraj ste ble pridne glede na to da je bil vikend. js se vam pa nisem nič oglasila moja sestra je imela rojstni dan in boga revica je tak zbolela da je šla dežurnemu zjutraj in zvečer pa še v bolnico. hvala bogu ji ni blo treba tam ostat in nisem bila kaj razpoložena da bi vam pisala.
drugače me pa zadnje dve noči tak krči v noge grabijo da je za znoret.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
20.1.2008 11:27:26   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Sonnja
drugače me pa zadnje dve noči tak krči v noge grabijo da je za znoret.

A veš da mene tudi. Predvčerajšnjim me je tak krč zgrabil in sledili so mu še trije, da sem kar kričala in moj dragi mi je z masažo pomagal kolikor se je le dalo. Pa še danes me boli tam, ko me je zgrabil krč in včeraj sem prav šepala... Pij ful magnezija, jaz sem si kupila šumče tablete in je G rekla naj kar 2 na dan popijem. Ali pa si kupi magnezol. Ko te pa krč zgrabi, pa takoj na nogo stopi in bo boljše - tako je meni prijateljica svetovala.

Drugače pa berem, da ste že vse tako pridneuser posted image . Kupujete, perete.. Jaz sem tudi že skoraj vse nabavila, prala bom, ko nastopim porodniško. Me pa neki zanima. A ste ve kupile nepremočljivo podlogo za na posteljico? Eni pravijo, da ni ok, ker pol ne diha, saj je na eni strani te podloge plastika. Pa da je baje nadvložek boljši, saj diha. Mene pa zanima, kaj sploh to je nadvložekuser posted image , koliko to stane in kje se to kupi? Res prvič slišim.
Sem pa razmišljala, da bi nepremočljivo podlogo ali pa previjalno podlogo za enkratno uporabo kar sama uporabila, ko se bom iz bolnišnice vrnila, saj se bojim, da bi s čiščo zapacala jogiuser posted image . Kake pa imate izkušnje tiste, ki ste že rodile?

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
20.1.2008 11:47:07   
Katy13
Lep pozdrav.
Ravnokar sem se vrnila iz krajšega sprehoda, sedaj bom pa počasi začela pripravljat kosilo. user posted image  je v službi do 13h tako, da sem do tedaj še sama.

Tudi pri nas je oblačno, nikjer ne duha ne sluha o kakšnem soncu, ki so ga tako napovedovali.

Sama sem dobro spala, sem pa pogruntala, da mi najbolj ustreza, če spim brez blazin. Eno imam le pod glavi, med nogami in pod trebuhom pa nimam nič. user posted image  Zanimivo...

Zofy - jaz bom kupila to podlogo, ker če en bo prišlja prej prav, bo potem, ko se bomo odvajali od pleničke. user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
20.1.2008 13:23:07   
Dinki
Še en pozdravček iz moje strani.
Jaz sem pa ponovno spala skoraj 10 ur, tako kot zmeraj čez vikend, je pa to zagotovo zato, ker čez teden še delam in se vidi potem, da mi primanjkuje spanca. Sem danes tko neki tečna in slabe volje. Sem ful pričakovala sonce, da bi kam lahko šla, pa kar ta megla pritiska in sploh noče oditi stran user posted image . Danes zjutraj sem malo pospravljala, pobrisala po tleh, sedaj pa čakam, da se kosilo speče do konca. Mogoče pa potem vseeno odrinem na en sprehod.

Sonnja in Zofy, tudi mene so kakšen teden grabili krči in to zmeraj v meča in to tako naglo in boleče, da je za popuser posted image , no zdaj je spet mir.

Jaz imam nepremočljivo podlogo za čez jogi že, iz Ikee...kako se bo obnesla pa bomo še videli...bom poročala čez nekaj mesecev user posted image

Punce, a imate že vse vsaj kakšen modrček za dojenje? Jaz si nisem še nobenega nabavila ker vsak drugače svetuje....eni, da je bolje pol, drugi, da ga imaš kakšnega že v porodnišnici....kje ste ga kupile in kakšno cifro - večjo kot jo imate sedaj? hvala za info....

lep nedeljski popoldan še naprej....

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
20.1.2008 14:07:04   
Arabela
Modrci za dojenje...  jaz sem si enega kupila pred porodom, dala kar nekaj zanj in mi je prodajalka predlagala večjega (drugače imam 75A ali B) in sem kupila 80B... NAPAKA.... Dojke so sicer bile velike ko so bile polne, ampak je mala pridno pila in mi je bil prevelik.. Nato sem si pa po kakšnih 3mesecih kupila 75B bombažnega, poceni in je bil ful fajn... je pa seveda odvisno pač od vsake ženske... v porodnišnici pa nikoli nisem imela modrca gor....

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
20.1.2008 15:56:02   
Čakajoča
Pozdravljene tudi iz moje strani!

Tko lep sonček je, moj možek pa aja z glavobolom, jaz pa na rač., saj mi ni sami ven za iti.
Vedno bolj mi gre vse na živce. Vse povsod sam prah in prah. Sama pa ne morem več sesat. Mi kar trebuh zateguje. Potem pa moram možek vse sam narediti. Res je priden.
Banjico bom tudi jaz imela na stojalu. Sem sestri kupila, ko se je mali rodil, sedaj pa dobim to banjico jaz. Je pa super, ker se ne rabiš toliko prepogibat.
Pri kozmetiki vse razumem, razen tega, zakaj potrebujemo alkohol? Ali za popek?
Plenice sem hotela zadnjič kupiti Fixies, pa najmanjših (2-5 kg) niso imeli. Moram iti naslednji teden po njih.
Mene pa mora tlači zaradi nekaj drugega. COTIKE! Kupila sva za iz P kompletek, ki je sestavljen iz dveh delov. Jaknice in hlače, ki so kot žabe. Ful lepo. Št. 56 v H&M, ki imajo tako velike številke. Sedaj pa me mori, kar obleči spodaj. Male žabe (št. 56) imam vse z naramnicami (no, take, ki jih "zašpilaš" na rami). In to vse lepe potiskane iz pliša. Vem, da mora imeti spodaj pod kompletkom žabe. Sedaj pa, če mu dam navadne žabe (te imam št. 62), se bojim, da mu bodo ful prevelike. Če pa mu dam one z "naramnicami", pa bo grdo izgledalo, ker bo na vrh imel žabe brez teh "naramnic". Zgoraj pa tako 2 majčki. Upam, da ste razumele moj problem. Če ne, vam slikam in potem razložim!

Lepo uživajte na sončku!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
20.1.2008 16:31:52   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Punce, a imate že vse vsaj kakšen modrček za dojenje? Jaz si nisem še nobenega nabavila ker vsak drugače svetuje....eni, da je bolje pol, drugi, da ga imaš kakšnega že v porodnišnici....kje ste ga kupile in kakšno cifro - večjo kot jo imate sedaj? hvala za info....

Jaz sem si ga ravno predvčerajšnjim kupila v Muellerju za 8€. Je bombažen in ker je bil poceni, sem ga kar kupila, da ga bom imela v porodnišnici. Kupila sem si 1 št. večjega po obsegu in košarico D, čeprav nosim sedaj C, pa mi je modrc malo premajhen, tako da je D res komot in tudi če mi še zrasejo, bo dovolj placa. Si bom pa potem, ko bojo prvi navali mleka mimo, kupila vsaj 2 boljša in dražja, da mi bosta dobro držala pokonci moje mlekarneuser posted image user posted image .

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
20.1.2008 17:29:22   
Sonnja
ja meni pa pomaga donat sem opazala ko sem ga pila proti zgagi me niso krči grabli.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
20.1.2008 17:30:06   
Sonnja
aja neke nepremočljive podloge sm vidla v mullerju sam ne vem kake so če kira pozna koštajo pa okol 10 al 20 evrov.

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4461
20.1.2008 17:31:23   
Sonnja
aha sam še to da ne bom monologa mela a ve ste si kuple magnesol al ti ga G da na recept? a pomaga 100%? kolko stane? šele zdj sm domov prišla pa vas berem na obrokeuser posted image

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4462
20.1.2008 17:50:19   
*medica*
pozdravljene so user posted image ..

vidim da govorite o podlogi pa banjici pa.....
no banjico mam jest navadno brez stojala ...se mi to stojalo zdi brez veze ker ga ne bom dolgo uporabljala..kvečjem na začetku pol  se bo pa nek po kleti valjal..tko da ga jest nisem kupla čeprav me je moj spraševal a naj ga nabaviva al ne..pa raj ne..modrčke za dojenje sem pa jest kupla en mesec nazaj ker druzga nisem gor spravla vse me je nekako žulilo..pa sem si zj nabavla še dva navadna bombažna..no velikost je pa od moje normalne eno cifro več ...

glede magnesola bi ga jest tud mogla nabavt pa ga nisem...sam mi G ni nobenga recepta napisala ..mislim da si ga kr sama moram kupit brez recepta...

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4463
20.1.2008 18:17:50   
san
čakajoča, alkohol rabiš za popek v primeru, da rosi in je moker - se pravi, da bi bila možnosy vnetja. to ti bo pa patronažna povedala, če ne bi bil ok. pa za razkužit npr. škarjice in pribor je tud ok.

modrčke za dojenje sama nimam, ker se spomnim, da so me pri hčeri nervirale prav te njihove zoprne cifre. ker al mi je bil prevelik, al me je pa tiščal in potem sem pri sinu odkrila benettonove navadne športne modrce iz microfibre, take raztegljive univerzalna številka in so res super.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4464
20.1.2008 19:04:31   
Vilma
Vem, da mora imeti spodaj pod kompletkom žabe.

Vidim, da je precej govora o žabicah...
Čakajoča moj sine je rojen na začetku decembra, pa ni imel pod kompletkom žabice za odhod iz porodnišnice. Dvoje dolge rokave ja, dvojno kapico ja, na nogah pa take hlačke, ki imajo stopalca, na nogicah pa še naštrikane copatke. Take, ki jih none štrikajo. user posted image   Te so najboljše, ker se ne sezuvajo.
Večina kopletkov za novorojenčke že ima stopalca, tako da daš čez to še naštrikane copate in to je dovolj. Za moje pojme ni potrebno imeti dveh slojev na celih nogah. Na stopalih ja, na celih nogah ne.
No če pa ima navadne hlače brez stopalc, samo v takem primeru bi pa oblekla spodaj žabice.
Moj sine je imel čez celo zimo samo ene žabice, pa še to samo zato, ker imam samo ene navadne žametne hlače. Vse ostale hlače, kompletki pa imajo stopalca in sem čez namontirala samo copatke.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
20.1.2008 19:10:44   
Vilma
U še eno vprašanje, vedno pozabim! user posted image
A pride katera rodit v Postojno? user posted image  
Sama tu živim in me zelooooo zanima, a bo katera z ringaraje v naših krajih rodila. user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4466
20.1.2008 19:58:09   
Arabela
Magnesol... moraš ga kupiti ker je brez recepta... jaz sem ga v obeh nosečnostih jemala, zdaj proti koncu pa se ne jemlje več..

Banjica s stojalom... zakon!!! Mi imamo samo tuš kabino in mi to stojalo ful fajn pride.. je pa res da je stojalo stalo več kot banjicauser posted image .. mi ga pridno uporabljamo že leto in pol...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4467
20.1.2008 19:59:48   
Naša črtica koraka
'čeeeer,

do Naklega megla, potem pa sooonček, toplo, 
ahh se počutim prav prezračeno (in nasončano)user posted image user posted image user posted image

Seveda na Bledu ni šlo brez procesije okrog jezera (naval ljudi iz meglenih kotlin), ampak po raznih kotičkih pa smo tudi sami špancirali user posted image .

Malo sem načitala, kaj čvekate, pa še jaz pristavljam svoj lonček:

PAJACKI - pojma nimam, koliko naj oblečem otročka ... vedno čekiram po prstkih na nogah in med lopaticami na hrbtu. Imam pa vedno rezervo sabo. Se pa spomnim, da je pri taprvem (ki je tudi marčevski) bilo kar nekaj težav predvsem zato, ker mu je bilo v vozičku hitro pretoplo - prevroče. Tudi če ni sijalo sonce. Imam pa tak trd plastičen košek od Chicco (user posted image  al kolk se že piše).

BANJICE - nobena nima izkušenj s čebričkom (ali bi poznala koga, ki bi jih imel?)

Sicer pa sem 1.  tudi mislila, da  ne bom rabila stojala za banjico, pa se je izkazalo da je še prav prišlo ... tja do takrat, ko začne user posted image ZANESLJIVO sedeti. Takrat sem šele banjico preselila v veliko banjo (in spoznala bolečine v križuuser posted image )

DIABETES, nosečniški - zdravnik mi je rekel, da po porodu res mine, je pa potem več možnosti, da se na stara leta pojavi (kot tapravi, ne nosečniški). Kaj so to stara leta, pa ni natančneje objasnil. Upam, da tam nekje po 98-em.

KRČI v mečih - samo in only MAGNESOL (se da kupit - ni ga mogoče dobit na recept, pravi moj G- še en močnejši pripravek v lekarni vprašite) oz. DONAT. Mene so prvič taki krči dajali ... kaj češ nisem imela interneta doma, pa nisem vedela za RR user posted image .

Priporočam vam pa tudi dodatek vitaminov za nosečnice (sAmo da je brez vitamina A). To user posted image , ko jih papcam, sem OK, polna železa in veliko, veliko manj utrujena (pa zdaj hodim v službo!), brez belih lis na nohtih, brez razjed v kotičkih ust ... ko ena fletna user posted image    (user posted image )

PORODNIŠKI DOPUST : je že katera začela? Al bo treba na februar počakat? Mene čaka še ceeeel februar, z vsemi 29 dnevi (kdo si jih je zmislu?!!! 28 je čist ok! Pa glih letos! Grrrr)

Mamamija, kdo bo to bral!
Končujem,

pobožajte mulčke in mulčke v bušijih, pa une tavelike mačkone  
in lep začetek novega tedna vam želim!

NČK, 31t

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4468
20.1.2008 20:04:45   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

U še eno vprašanje, vedno pozabim! user posted image
A pride katera rodit v Postojno? user posted image  
Sama tu živim in me zelooooo zanima, a bo katera z ringaraje v naših krajih rodila. user posted image

Samo po pomoti, npr. na poti z morja user posted image  

Prideš ti k nam v KR?
Imamo tak fletne ploščice v porodni, se jih spomnim še od rojstva ... lastnega user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4469
20.1.2008 20:09:24   
Dinki
Dober večer punce,

danes se je malo pred tretjo uro le narisal sonček tudi pri nas user posted image , tko da sem izkoristila priliko za en sprehodek...me je kar kmalu vse začelo pritiskat navzdol (trebuh), tko da si nisem upala privoščit daljši sprehod.

Zdej sem pa ravnokar gledala en dokumentarec na HTV-ju o nosečem paru in poteku celotne user posted image  in poroda...je blo kar zanimivo gledat.

Hvala vsem za info glede modrčka za dojenje...moram iti tudi jaz kakšnega nabavit...najprej sploh kakšnega probat, da vidim kako zgleda ta zadeva.

Zdej se gremo pa še mal skopat in se pripraviti na nov deloven teden...

Se tipkamo jutri,
lahko nočko....

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4470
20.1.2008 20:14:50   
Dinki
Banjica s stojalom... zakon!!! Mi imamo samo tuš kabino in mi to stojalo ful fajn pride.. je pa res da je stojalo stalo več kot banjica .. mi ga pridno uporabljamo že leto in pol...

Arabela, tudi midva imava samo tuš kabino, sicer veliko (120x80), ampak sem razmišljala, da ko user posted image  enkrat malo zraste ni več za zaupati tem stojalom. Kaj vi vašo tamalo še zmeraj kopate v banjici na stojalu pa se obnese?

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
20.1.2008 20:14:53   
max81
ojla bejbe...kako ste????

mi smo se cel dan potepali, smo bli na kosilu pri mamici, pol smo šli pa še na Bled okol jezera in je blo prav super, čeprav smo bili malo pozni in ni bilo več sončka
mala je v postelji, jest pa na kavču z računalnikom v roki in sem kr malo zmatrana..sploh zdejle k je ratalo toplo v bajtiuser posted image

ne nč ne bomo hodile v postojno, bomo šle kr na jeseniceuser posted image

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 4472
20.1.2008 20:17:47   
Vilma
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka
Samo po pomoti, npr. na poti z morja user posted image   
Prideš ti k nam v KR?
Imamo tak fletne ploščice v porodni, se jih spomnim še od rojstva ... lastnega user posted image

Samo po pomoti, npr. na poti z Bleda. user posted image  user posted image  user posted image

A res ne pride nobena na EA v Postojno?
Pa takooo obiskana z vseh koncev Slovenije.
Očitno same pogumne punce, bodo vse naravno rodile. user posted image
Al dajejo EA zdaj že povsod, pa sem jaz mal za časom?

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 4473
20.1.2008 20:53:00   
janet
Hy!

Danes sem vas samo brala, sem tako zaspana...
Včeraj sma z dragim šla na abrahama, pa sma prišla domo šele ob 04.30 pol sem pa spala do 9h-obisk wc-ja pa nato še do 12h ampak sem še od prejšnjega večera zmatrana ko sem tudi malo spala. No jutri je moj dragi zjutraj v službi, hčerka gre v šolo, tako da bom jutri dopoldan nadoknadila- čeprav pravijo ne planiraj za naprej ker se tedaj stoprocent ne izide, no bomo videli.

Js dobim banjico s stojalom od kolegice, pa vam pol povem kako se izide.user posted image

Glede modrčkov za dojenje, imam dva bombažna in isto številko kot zdaj - imam trenutno 1 številko večje kot preden sem zanosla, pa upam da mi nebota potem prevelika, eh saj mora biti prostor še za blazinice za dojenje.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
20.1.2008 20:54:38   
janet
Aja moti me edino to da niso s kostjo, ker sem je navajena.

Nič se jutri slišimo, grem pod tuš!Čav!

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?