|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
17.1.2008 13:17:14   
Muca83
Punce, zdej sem pa res žalostna. user posted image Očitno tudi v tretje ni uspelo. Pa tako sva bila pridna. Do sedaj sem zanosila v drugem in tretjem poizkusu, zdaj pa tudi v tretje izgleda ni ratalo.

Sploh mi ni več nič jasno. Prejšnji mesec mi je ful zamujala user posted image , zdaj je pa ful kmal prišla. Tako kratek cikel nisem še nikoli imela. Bilo bi pogojno možno, da bi se prikazala jutri, čeprav sem jo realno pričakovala nekje v nedeljo. Moji cikli so bili vedno nekje 29-30 dni, zdaj je pa 27 dni user posted image Da sploh ne govorim o tem, da zadnja 2 meseca ne vem več kdaj imam ovulacijo, pa sem jo prej vedno čutila kot špikanje po jajčnikih, zdaj pa nič. Se že sprašujem če jo sploh imam user posted image Mojemu telesu se je očitno po drugi abraziji zmešalo.

Naslednji mesec pa tako ne vem koliko imam kaj možnosti za user posted image , ker gre moj dragi v bolnico na operacijo sinusov za 4 dni in to ravno nekje v času ko naj bi bila O. Čeprav sedaj res ne morem več vedeti, glede na to, da se je vse pomešalo.

Mah... sej mi ni tok problem počakat, samo ko se začnem spraševati, kaj pa če so kaj zašuštrali pri abraziji...

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 776
17.1.2008 14:04:24   
...Martina...
Dej muca83, sej bo vse v redu. Dej se malo v mir in boš vidla, da ko ne boš razmišlajal o tem, bo ratalo. Kar samo, brez truda, brez študiranja.
Tudi ti boš kmalu videla +.
Glede pa tiste zbrke med user posted image , začni merit si BT. Za probat je...

Srečno...

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 777
17.1.2008 15:11:25   
Anonimen
Muca83 a pa si bila na vaginalnem UZ pri G po abraziji...te je pogledala?? Je dobro pogledala, da nimaš kakšne anomalije maternice, glede na to da si že 2x ali 3x splavila?!?! Rada bi ti kaj pomagala.
user posted image

(odgovor članu ...Martina...)
  Neposredna povezava do sporočila: 778
17.1.2008 22:10:21   
*talcy*
MUCA83.....ŽAL MI JE ZATE ČE SI RES DOBILAuser posted image .....TOČNO VEM KAKO TI JE.....PRIDRUŽ SE NAM FEBRUARKAM ...TUD ČE BO ŠEL TVOJ DRAGI NA OPERACIJO BOŠ VIDELA DA BO ....

DRGAČ PUNCE JE BOL ZATIŠJE NA TEJ TEMI......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 779
18.1.2008 10:33:39   
Mavrica32
user posted image , muca potolaži se, vsaj nisi tako spet kot jaz!

Meni se najverjetno spet obeta prazna vrečka. Sem bila danes na pregledu user posted image ,
kao 8 teden, zadnja M sem začela 21 novembra...  po 24 dneh mi test še ni pokazal nosečnosti... in sedaj spet prazna Vrečka...  dans sem šla dat kri....
čist sm sesuta...

punce, ko bi se vam to nikol ne zgodil...  nikomur ne privoščim...

user posted image user posted image

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 780
18.1.2008 11:00:27   
*talcy*
MAVRICA32...OJLA...ŽAL MI JE....ma so ti prav povedali da je prazna al je še kaj upanja?

(odgovor članu Mavrica32)
Neposredna povezava do sporočila: 781
18.1.2008 11:59:40   
KAHLO
OJ pupike!!!

Mavrica32.
...jaz ti ne moram povedati kako hudo mi jeuser posted image user posted image ....upam da je še kaj upanja kot talcy pravi.....sem mislila da bomo pa zdaj res me na vrsti da bomo vesele user posted image in donosle teuser posted image , nevem najprej Vebo, zdaj pa še ti slabe novice prinašaš.......naslednja sem pol jazuser posted image , kako to misliš da ti po 24 dne test ni pokazal +, kdaj si pa pol delala test!?!?! jaz sem pr moji prejšnji user posted image k se je končala s prazno GV tri dni pred dnevom ko naj bi prišla user posted image že zagledala +, no pa se je veselje pol vseeno v osmem tednu končalo..!!! jojjjjjjjjjjj, jaz sem že čist na trnih do tega 31.1 še je cela večnsot.

Včeraj sem doživljala prave grozote....najprej je zvečer iz mene teklo (ampak upam, da je blo krivo zelje, pa popita voda, pa mango), pol sem našla na papirčku za tako svetlo rdečo kri, k takrat k si mozoljček istisneš, ampak ga na srečo (moram potrkati) do danes ni več,  no pol sem še včeraj večer na wc ju odkrila malo vlečljive (k vozger) sluzi k je bla rahlo zelenkaste barve, verjetno sem še staknila kakšno vnetje (pa nimam pojma od kje, k se une tam doli tud dotikat ne upam, kaj šele da bi svojga dragega zraven spustila).......................a mislite da prehitro paničarim?!?!? mene je strah in to zelo....se pa opravičujem, če vam težim.......ampak sem vsa iz sebeuser posted image

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 782
18.1.2008 12:01:03   
Anonimen
Mavrica32 bomo vse tukaj gor DRŽALE PESTI, da je še vsaj kanček upanja za tvojo pikico, da bi bilo vse v redu...vem, vem da je težko, ampak tukaj imaš nas...ko bi ti lahko sedaj kaj več pomagala user posted image
Prosim javi se takoj ko boš kaj novega zvedela user posted image

(odgovor članu *talcy*)
  Neposredna povezava do sporočila: 783
18.1.2008 13:37:30   
Muca83
Vesnyca, po prvem SS (delna mola) sem bila na pregledu. Takrat je mojo G nadomeščala ena druga, ker je bila moja na porodniški. Tisti G se je zdelo, da vidi pregrado in me je poslala na pregled. Pregledal me je prof. Tomaževič z UZ in on je baje najboljši strokovnjak v SLO za pregrade in mi je rekel, da je nimam in je vse videti OK. Tako, da jaz mu zaupam. Po drugem SS (zamujeni splav, odmrtje ploda v 9. tednu) pa sem tudi prišla k G na pregled po abraziji in sem imela samo pogovor. Je rekla, da nima posebnega smisla me gledati, glede na to, da sem že bila pregledana za pregrado.

Tako, da ne vem, glede na to, da sta bila dva različna vzroka za neuspelo nosečnost naj bi bilo to naključje. No ja, saj to bomo videli v tretje. Samo nekako sem mislila, da bom tudi v tretje tako hitro zanosila kot v prvo in drugo.

Mavrica32, user posted image zelo mi je hudo zate. Večkrat se spomnim nate, ker vem, da je to že tvoja tretja nosečnost. Že tako verjamem da si na trnih, tudi če bi vse potekalo ok bi bila, tole pa mora biti ubijalsko za živce. user posted image Kdaj boš izvedela kaj novega? Močno bom držala pesti zate in upajmo na najboljše.

KAHLO, zate sem pa jaz prepričana, da bo vse ok, tako da niti ne razmišljaj o tem, da ne bi bilo!

*talcy*, seveda se bom vpisala med februarke, tudi če gre moj dragi na operacijo. Sem še enkrat vse preračunala in zdaj ko sem jo tako kmalu dobila celo imam nekaj možnosti, da vseeno zanosim v februarju.

Punce, jaz predlagam, da držimo močno pesti ena za drugo, mogoče bo pa množična pozitivna energija pomagala, da bodo ene uspele obdržati nosečnost, druge ugledale user posted image in tretje lažje dočakale, da minejo user posted image in grejo v nove boje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 784
18.1.2008 13:43:53   
Anonimen
Muca83 potem je pa v redu je, če te je pogledal prof.Tomaževič in rekel da pregrade nimaš, potem to sigurno drži, ker je najboljši na tem področju. Tudi meni je on potrdil pregrado in me tudi on operiral, tko da mu povsem zaupam.

Ti pa samo pozitivno pa bo user posted image

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 785
18.1.2008 13:58:02   
KAHLO
Muca...glede zanositve, midva v decembru še nisva planirala delat na user posted image , sva imela namen komaj januarja (takrat bi bila za mano druga user posted image ), pa mi je pušenjak napisal da ne vidi razloga da bi mogla počakat še ta drugo user posted image , no in pol sem jaz doma mojmu rekla, lih je bil dan O, kaj bi pa je rekel, dajma probat, saj tak ne bo v prvo ratalo, pa samo enkrat!!! in glej konec decembrauser posted image , sploh nisva mogla verjet, sva si računala da je zelo mala možnost glede na to da sva samo tisti danuser posted image , ostalo pa ne.  Boš vidla, nič se obremenjevat, k boš čutla O samo pod oddejo sproščeno in bo boš vidla!!!!!

jaz prav nevem od kje naj črpam ves ta optimizem, največ ga itak pr vas dobim, čeprav se tudi zmeraj dobro zavedam da me lahko nesreča doleti tudi tokrat in še nekajkrat......tako da miru ni nikoli...
Mi pa res nikakor niso jasni včerajšnji dogodki, ker danes je pa vse b.p......!?!?!?

Se pa strinajm s tamo v zvezi s držanjem pesti ...in se tega tud držim, prav za vsako posebej.......ker enostavno si zaslužimo bit mamice, pa še kako dobre bomo!!!user posted image

Mavrica32.
..ti pa nam poročaj....jaz globoko v semi še zmeraj verjamem da je vse o.k!!!!!

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 786
18.1.2008 16:57:50   
*talcy*
...kahlo...kaj ga pa ti zdaj "serješ" neki.....??...... hitro s tistimi črnimi misli proč in usmeri jih v user posted image  da je z njim vse ok in bo prišel ven živ in zdrav....proč s črnimi misli....boš videla da bo......
kot je rekla muca83...dajmo držat pesti ena za drugo da nam rata in da bo vse ok .....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 787
18.1.2008 18:03:24   
špelin@
Srčice zlate, redno vas berem, trdno stiskam pesti za vsako izmed vas user posted image user posted image user posted image  in jočem z vsako, ki trpi user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 788
19.1.2008 8:49:41   
Mavrica32
Hvala za vse lepe besede in spodbude.
Res, Muca tole je postala prava živčna vojna. Čakanje, čakanje... še en cel teden. Itak že cel mesec čakam.
Samo tokrat sem bila res tako zelo prepričana, da bo vse vredu. Potem pa na UZ spet ni bilo nič videti.
G hladen k ...  milo sem morala prosit, da mi je dal še en teden bolniške. Drugače bi mogla it ta teden v službo. Pa si predstavljajte... groza... potem pa verjetnost, da sem seveda spet en teden doma, če....
ampak v to preprosto nočem verjeti... desetkrat sem šla čez svoje zapiske in še vedno upam, da sem pozno zanosila in da....
preko tete sem dobila telefonsko od njene G ... in jo zvečer poklicala... škoda, da je tako daleč... meni se je že v Lj včasih dolgo vozit... vse sem ji povedala od začetka do konca in povedala rezultat testa --- zaenkrat imam še zelo veliko prisotnost nosečniškega hormona v krvi... drug teden bom verjetno se tresla k šibivca na vodi, ko bom šla delat še en krvni test, da bomo vidli, če je stopnja hormona upadla...
ker nimam krčev je rekla ni treba, da jem Buscopan, še vedno pa sem na Dabrostonu... da ne bi slučajno krvavela..  ker te tablete tudi same povzročijo določene nosečniške znake... mi to nič na pomaga predvidevat...
ostane mi samo čakanje... in to da pazim nase... user posted image user posted image

lep vikend   in hvala  vsem, ki ste z mano.. pa čeprav samo v mislih

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 789
19.1.2008 9:20:27   
Bety upa
jao punce....zelo mi je žal za te grozne dogodke...user posted image user posted image user posted image

Mavrica32.....jaz upam, da se bo fižolček pojavil na naslednjem UZ-ju in bo vse OK. Če pa ne, pa naj ti jaz povem zagotovo, DA TI NISI PRAV NIČ KRIVA. Še strokovnjaki  ne vedo, zakaj se to dogaja. Ni res, da je edino merilo kvalitete spermija OPLODITEV!!! Ni res!!! TUdi on nosi gene, ki so mogoče drugačni, nekontabilni s tvojimi, okvarjeni zaradi bolezni in alkohola....

Dober zarodek, vitalen se vgnezdi kamorkoli in hoče živeti. Meni je zdravnik Reš rekel, da se dober zarodek vgnezdi celo na črevesju, kjer sluznice in pogojev za življenje sploh ni. In tam raste, dokler ga ne odstranijo (ker ni ogroženo njegovo življenje, temveč življenje mamice).

Pregrada pa vpliva na zarodek toliko, da do ss-a pride nekje okrog 20.tedna, ali pa se zgodi prezgodnji porod. Prej ne.

Te genetske stvari niso dovolj raziskane. Dela se na tem in še vedno je vse velika uganka.

Je treba pač poskušati, poskušati..... malo se izjokati,ko je hudo....in vztrajati...

Vem, punce, da se ponavljam........Samo, ni druge....

Pustite črne misli daleč stran od hiše......Mora nam uspeti ....In uspelo nam bo...

Muca38.....Včasih psiha zelo ovira in vpliva na zanositev.....Ne misli o tem kdaj bo, ker bo zagotovo...Naj bo v redu in naj se potem rodi zdrav user posted image ....Samo na tem forumu sem doživela vsaj 50x, da so ženske zanosile, ko so že obupale in se prijavile na umetno oploditev. Potem je kar ratalo spontano. In nobenih krvavitev in težav, saj še testa niso hotele delati, ker ni bilo nobenih znakov za user posted image . To, da si dobila M tako zgodaj je lahko VGNEZDITVENA KRVAVITEV. Čez par dni naredi test. Mogoče bo user posted image user posted image .

Vse bo dobro, punce, boste videle.....da imam prav....

LP

Neposredna povezava do sporočila: 790
19.1.2008 19:00:22   
Joob
Joj kok žalostnih postov...jst ne morem bit več priča tem stvarem, zato se za nekaj časa poslavljam, saj padem pod velik vpliv in me skrbi moja psiha.user posted image

Punce, želim vam vseeee naj naj! SREČNO!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 791
19.1.2008 21:32:50   
Mavrica32
Joob, tako je pač življenje. Saj so tudi vesele novice tukaj gori. Lej, Kahlo gre vse ok.  Kar nekaj punc je tik pred zdajci, da se jim pokaže kaki user posted image user posted image .  Vedno bližje so tudi datumi posegov nekaterih ali pregledov.

kaj čmo... sej mal mormo pojamrat, da nam je lažje. jaz sem včeraj user posted image  kot dež. Sedaj me tudi vsake tolko časa napada obup za znoret... Ampak se nekako nočem predat, ne še. 

Nujno moram v ponedeljek vprašat mojega G za stopnjo S-Beta HCG pri moji prvi nosečnosti dve leti nazaj. Tokrat sem šla v samoplačniški labaratorij - da sem dobila tudi sama svoj izvid. Ne, da ponižno kličem ginekologa in ga vprašam za izvid. Že laborantka, pa tudi, tetina G je rekla, da je bil krvni test zelo zelo pozitiven.  To me nekako dviga pokonci. Našla pa sem tudi podatke na netu zase.
od 7 do 12. meseeca naj bi bilo normalno 11,500 - 289,000, jaz imam pa 43 536 in sem vsekakor zanosila po 24 dnevu od prvega dneva M.
Ma bomo vidli.
Vsekakor moram pridobiti malce na energiji. Saj sem zjutraj popolnoma fuč in bi samo spala. Mama pravi, da je to psiha.

Betty, ne vedo najbolj, kaj bi bilo. Mi je pa tetina G, rekla, da bi me ona poslala že po 2 SS na teste... ne pa da se jz zdej tuki matram.  Sam iskanje razloga zakaj... ne vodi nikamor....

Sem se pa definitivno odločila, da bom odslej iskala srčne ljudi... ljudje postajamo samo še številke na seznamih v računalnikih. Tudi če plačam, želim si en človeški odnos ... 
Sem pač občutljive sorte. Že en človeški pristni topli odnos- pristop  lahko rešuje.
Tako, da sem trdno prepričana, da bom zamenjala G.
Ginekologinja, s katero sem se pogovarjala osebno, pravi, da pri njih nikoli žensk po 2 SS ne pošljejo v službo, tudi če imajo zelo lahko službo. Mene je pa sprva zavrnil, da je pač tak svet in sem se mu morala skoraj zjokat pred njim.
Pravo ponižanje sem čutla.   
Nč upam, da čas spet hitro mine in seveda na pozitiven test

lp         user posted image user posted image

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 792
19.1.2008 21:52:42   
*talcy*
mavrica32...pa tale tvoj g. je za u koš smeti.... joj čist razumem kaj prestajaš...men da se v drugo zgodi nevem kaj bo....vsi pravijo da po dežju posije sonce in tako bom rekla tud jaz tebi...bo prišel sonček tud za nas ... zgleda pa da malo kasneje.......user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 793
19.1.2008 22:15:48   
Muca83
Mavrica32, močno stiskam pesti zate! G pa le zamenjaj, ker očitno res ni ok. Moram priznati, da imam veliko raje, da sem dobila M, kot da bi se mi zgodilo kaj takega kot se tebi dogaja. Pa si pri prejšnjih dveh nosečnostih tudi krvavela in takole čakala?

Bety upa, tudi jaz sem prvi dan upala, da je vgnezditvena, samo sedaj pa to tako lije, da mislim da ni šans da bi bila. Pač ni uspelo. Zdaj sem čisto ok, tisti dan me je pa malo razžalostilo, ker sem kar pričakovala, da bo. Ni kaj... pa naslednjič. Saj sem že enkrat izjavila, da raje malo dlje počakam, pa da bo potem vse ok. Dobra si ti, da si tako pozitivno naravnana, ker vem da si že veliko dala čez. Kolikokrat si pa že bila noseča? Jaz sem zasledila, da že večkrat in ti nikakor ne uspe. Tudi zate držim pesti, da čimprej prideš do svojega user posted image !

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 794
20.1.2008 17:06:23   
*talcy*
punce kje ste ve....user posted image .....bolj zatišje tuki gor......pridite kaj navijat med februarke k se tko močno borimo.....user posted image user posted image user posted image .... lep pozdrav

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 795
20.1.2008 18:40:08   
Mavrica32
Ma ja tud  moji svakinji, ki cel šiht samo stoji in se sklanja, noč, (isti G.)  dat 8 urne bolniške, pa je prav tako imela A v pred 8. meseci.  Tako reva hodi na šiht za štiri ure, ki nikol ni to, pa še do Lj se vozi celo večnost vsako jutro.
Sej ne rečem, da bi pretiravale, toliko žensk sam zakašlja pa ostanejo 9 m doma. Ene, ki bi pa res potrebovale pa ne dobijo in ne dobijo.

Ej, Muca. Vsakič je drugače veš.  Moja prva prazna vrečka ni poznala krvavitev. Počutla sem se enkratno, samo plodu ni blo. Tokrat se je začela krvavitev že malo po 4.t. Veš, pol pa razmišljaš, al bi takrat pustil, pa bi šlo vse po naravni poti. Tako pa so mi tablete pomagale ohranit. Čeprav pravjo, da če ni, tud s tabletami gre naprej. Pri meni ni šlo naprej. Samo pikice še vedno ni.
Prvi SS sm zbrisala s spomina, tolko je blo drugih stvari, da sem kr malce pozabla in se spomnila res zelo redko. Moj G. je rekel, da se to ne ponavlja in pika. Bila sem mirna drugič. Zakrvavela sem že v petek zvečer, pa sem šele dan potem šla sama na urgenco. Grozeči splav. V nedeljo zvečer sem imela delni SS doma. V ponedeljek sem že vedela, kaj me čaka in sem šla na urgenco - bilo je v 7.tednu. Pikice nism vidla.
Nihče mi ni hotel sedaj ko sm prišla drugič z diagnozo grozeči splav, že zelo zgodaj - začetek 5. teden, povedat ali je šlo drugič za isto.
Sedaj me stisne pri srcu, ko pomislim, da sem vedno manjkala za isti rezultat v službi pet dni, sedaj sem pa doma že cel januar.
Sedaj ne mislim več dalje, kot do četrtka, ko grem na zadnji krvni test.
Sej po svoje, važno bo, da bo mimo. Moram začet spet živet, tole NEODLOČENO, me že ubija.
lep začetek tedna user posted image user posted image

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 796
20.1.2008 19:24:14   
vebo
Eh, Mavrica mene tudi NEODLOČENO odbija. Jaz čakam izvide iz histologije, sedaj že drugič prazna vrečka, včeraj mi je test nosečnosti še pozitivno kazal, prsa me še bolijo, je pa že 10 dni od abrazije. sploh nisem več vesela, ker ne vem pri čem sem. Nimam nobenih napotkov, preko prijateljice sem izvedea ( imava istega ginekologa in je tudi noseča), da mi je odstranil tudi košček resičaste placenta. Jaz upam, da nisem imela mola nosečnost, saj sploh ne vem, nimam nobenih napotkov, dokler ne pridejo izvidi. Tudi to ne vem, kdaj lahko spet poskusim, kaj pa če bodo izvidi šele čez dva meseca. Eh, mal sem se razpisala, ker nimam koga za izpovedat, lahko bi možu, sam tudi njemu ni vseeno. Upam, da ne bom zabredla v kakšno depresijo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 797
21.1.2008 9:28:42   
fragola
Dober dan punce, se nisem kar nekaj časa oglasila, ker sem bla spet v bolnici.
Dobila sem zelo visoko vročino in sem začela malček krvavet, bali so se da ne bi dobila vnetja zato so me sprejeli in sem bla tam pet dni v bistvu sem staknila virozo vendar ker sem imela visoko vročino so me imeli tam in mi dajali antibiotike in infuzijo. Lih sem pršla malo k sebi zdaj sem spet vsa čudna, no danes sem pršla delat in upam da to grdo obdobje bo šlo mimo, ker prav res ne morem več! Pogledala sta me dva ginekologa in sta rekla, da je vse ok in da bi lahko začeli delati na otroku po 3user posted image , vendar verjetno bova počakala do poletja, bomo vidli no. Sej nevem še sama ali je bolje počakat al ne.

(odgovor članu vebo)
Neposredna povezava do sporočila: 798
21.1.2008 10:52:04   
tane
pozdravljene punce,

že kar nekaj časa vas berem kot neregistriran uporabnik in danes sem se končno opogumila oz. odločila, da vam tudi jaz povem svojo zgodbo.

17.1.08 sem imela spontani splav v 14. tednu doma... ne vem kje naj začnem morda od 8.tedna naprej ko so se začele prve krvavitve, pa krvni strdek do vse večjih in močnejših krvavitev, ko sem nazadnje po močni krvavitvi in krčih, ki so se začeli ob 17h pa vse do naslednjega dne, pristala na gin.oddelek v KC, tam sem bila na opazovanju 4 dni zaradi močnih krvavitev (kot pri močni M) kjer sem še naprej jedla Dabroston in Buscopan, ter bila deležna večnega opozarjanja, ja 50% možnosti je, da ne splavite pri takšni krvavitvi, le sestre so bile res zelo vredu in so me bodrile ter govoril naj bom pozitivna.
no, potem so me odpustili domov ker tako in tako nič ne morejo, da bo narava odločila sama. v 13. tednu sva z mojim nato odšla na nuhalno sv. kjer je najinega normalno razvitega in zelo živahnega otročka prvič videl tudi on in ko nama je G rekla, ko sem ji omenila moje krvavitve, ki so bile nespremenjeno močne, da bom verjetno še nekaj časa krvavela, ker vidi en velik strdek in da naj me nič ne skrbi. no, moram reči, da sva si oba takrat prvič rekla, vse bo o.k. in naju je začelo biti manj strah in sva tudi pustila čustvom in ljubezni do otroka prosto pot. mojemu sem rekla, poglej brez veze da naju skrbi kar bo bo, in da je bolje da sva optimistična ker se potem tudi jaz bolje počutim in to bolje vpliva na otročka.
ta zadnji teden sem bila prvič pomirjena in dobre volje, ko se je v noči  17.1 začelo, najprej samo napenjanje nato pa vse močnejša krvavitev še močnejša kajti ves čas sem imela močno, da sem od 1h ponoči vsatjala, ker mi vložek ni več zdržal in nato še krči, vendar začuda sploh ne tako močni ko, sem malo pred 5 uro zjutraj že vedela, da se ne bo dobro končalo, ne znam opisati občutka ampak čutila sem pritisk in nagonsko stegnila roko pod seboj (bila sem na WC) najprej le veliko strdkov in veliko krvi, in ko sem umaknil aroko še enkrat tak čuden občutek in vedela sem, da je to to...rodila sem najinega otročka, ki mi je visel na popkovini...čakala sem in najraje bi na ves glas zakričala od jeze, žalosti, nemoči.
ker je kar tako visel sem ga prijela in potegnila ter ga seveda pogledala, ne vem zakaj se je to zgodilo, ker otroček se je boril do zadnjega, umrl je šele zdaj, kako to vem, ker mu je tekla kri iz oči in noska tako, da vem da je bil do zadnjega živ. pogledala sem za spol vendar sem mu na žalost potrgala spodnji del, ko sem ga potegnila, prijateljica, ki je bolj v duhovnih vodah pravi, kaj čutim ali je bila punčka ali fantek in priznam, da ne vem, moj pa pravi, da misli, da je bil fantek tako, da sva mu dala ime za fantka.
zavila sem ga in ga položila na tla, ter mehansko odšla klicat na urgenco kaj zdaj, ko se je zbudil še on in ko je zaslišal moj glas je takoj vedel, da je nekaj zelo narobe. povedala sem mu in ga je šel tudi on pogledat.
nato sem se sesula, noge so se mi tako tresle, da nisem mogla hoditi tako da me je moj nesel na posteljo, nato pa jokala in jokala...nato je sledila pot na urgenco in abrazija posteljice ter ostalo in domov še isti dan.

naslednjih nekaj dni je bilo najhujših, ves čas sem jokala, nisem si upala zapreti oči, ker so se mi prikazovale  zadnje ure in znova in znova sem podoživljala tisti grozni občutek, ko je otroček prišel na svet.
pa njegov obrazek, pa lepe rokice vse to se mi še danes prikazuje.
so dnevi, ko mi ni tako hudo in so dnevi, ko me zopet preplavi jeza ZAKAJ jaz, zakaj se dogaja to meni.
zadnjič sem si šla pogledat slikce iz UZ v 13.tednu in seveda ponovno jok.

ko berem vas in primere, ki so še hujši se tolažim, da sem imela srečo, da se je zgodilo tako kot se je, vendar potem pa spet jeza, zakaj ravno meni...

se opravičujem, ker sem bila tako dolga vendar se to nabira v meni že dolgo, prijateljicam sem povedala ko se je zgodilo, zdaj pa se ne morem z njimi več pogovarjati o tem, ker vem, da ne razumejo in ker sem sita poslušanja, da se to dogaja, pa komu se je že vse to zgodilo, pa da bo drugič bolje...ne zanimajo me drugi, mene zanimam jaz, moj partner in najin nerojeni otroček, ki se je ves čas boril in bil zelo živahen vsakič, ko smo ga gledali na UZ in je moja G rekla, me sploh ne skrbi poglej ga kako je živ...kakšna ironija

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 799
21.1.2008 11:14:35   
tane
moje zadnje dolgo sporočilo, 17.12. 07 se mi je zgodil SSuser posted image

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......