|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
11.1.2008 1:12:40   
*talcy*
ojla....kako kaj vam vse tuki gor??'

muca38...močno držim pestke zate da ugledaš čimprej user posted image

mavrica32...tud zate ravno tako da bi blo tokrat res to...brez kakih večjih problemov....,

joob...tebi pa želim čimprejšnje okrevanje.....

....jaz premišljujem da bi kar dol šla s tega rač. ker take žalostne berem tuki da me še bolj potlač vse skup.....

................držte se user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 751
11.1.2008 9:41:20   
...Martina...
Živijo pupike... Megleno danes? joj, tukaj je za it nazaj spat.

Danes zjutraj sem klicala mojo g. in zrihtala mi je datum v bolnici za histeroskopijo, da mi pogledajo če imam pregrado in da jo odstranijo.
In sicer 18.2. imam datum. Ne vem ali biti vesela ali ne. Namreč malo me je strah.... Ma upam da bo vse v redu in da bom končno dala to obdobje skozi in začela delat na user posted image . Konec meseca moram k moji g. da mi vzame kri, da neke tabletke in da se vse zmenimo.

Si pišemo....

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 752
11.1.2008 11:45:27   
*talcy*
...martina ...upam da boš fajn odpravila in da bi 18.1. tista pregada #čudežno # izginila......

(odgovor članu ...Martina...)
Neposredna povezava do sporočila: 753
11.1.2008 12:06:45   
vebo
Pozdravljene!

Danes sem dobila izvid in piše Pri evakuaciji kavuma uteri dobimo za lešnik debele sluznice in drobec resičastega tkiva - placenta??, ki ga pošljem na histološko preiskavo. Tale placenta se mu zdi  sumljiva, vprašanje od kdaj je? Moram povedat da se je ginekolog izredno zavzel zame in takoj ko dobim histološke izvide, se bova zmenila za nadaljne preiskave.
Zjutraj sem že skoraj scagala, ker samo mislim na kromosomske in genetske okvare, čeprav imam doma 2 leti staro punčko.
zdaj sem že bolj pomirila in upam da bom po prvi menstruaciji že lahko začela akcijo, Drugače se počutim dobro, brez krvavitev in krčev, le telesno sem še slaba. Pa tale anestezija me je dodobra zdelala.

LP

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 754
11.1.2008 12:58:25   
Mavrica32
Joob, tud mene verjetno že poznajo, če misliš na lj. urgenco.
Sam izkušenih G jim pa manjka. jz sm obakrat dobila dva zelo mlada... ki sta me tudi mal prestrašla. Drugač pa tisti histološki testi... brez veze... jz sem prav razočarana. Dobila sem ga zelo kmalu. Ampak piše kr neki. Pa noben od ginekologov niti na urgenci, niti moj izbran G ni povedal, zakaj se gre.
moj G, (srednjih let), še vedno trdi, da se to ne ponavlja. Potem ste tuki punce vprašale in dobile odgovor od 5 do 10 %, da se ponavalja. Tako mi je potem G prvič na urgenci rekel, kdo je pa potem rekel, da se vam to ne more ponovit.
Mislim kriza.
zdej pa še berem tole od Vebo, in me prav tako kot tebe Kahlo...stisne pri srcu in .. panika. Drugič  natančno ne vem, kako je blo. Prvič sem imela vedno prazno GV, plod ni niti odmrl.  Sam, zdej me je pa kr mal strah... Niti prva niti druga nosečnost nista meli hudih znakov. V prvi sem prav uživala. Utrujena sem bila. Samo zdej sem doma, pa sem lih takokr naprej zmatrana....za nobeno rabo. Skoz me neki črvič,,,upam, da v glavnem prebava... in še vedno nimam čistih spodnjic.  Vsake tolko časa me panika - izcedek. Bolj kot berem, bolj vidim, da so, 6, 7 in 8 teden najbolj kritični... takrat najbolj pogosto plod odmre. Sumim, da mi je drugič odmrl v 6.tednu, ker sem imela trebušno gripo takrat. No, sedaj sem itak v karanteni.
Ko sem bla prejšnji teden pri G, sem rekla, zakaj bi se pa ravno meni ponavljala GV, taka posebnost, pa tud ni treba, da sem! Kahlo, pozitivni morava bit pa bo!
ja, Muca, rek,v tretje GRE RADO, mora veljat! Tudi meni po zadnjem SS tale O ni bila čist jasna. Po opazovanju sluzi sem jo imela dva dni prej, kot po izračunu. vgnezdenje pa tako pozno, da bi tista teorija o potovanju ne bi  imela verodostojnosti.

VSEM želim čim bolje počutje in lep vikend ...  citirala bom pa Betty,
Verjemite v Naravo, svoje telo.....In uspelo nam bo, tako ali tako.....Pravijo, da uspe tisti, ki ne odneha....Pa dejmo, če je tako....
bravo Betty ... jaz tudi verjamem v to, vedno bolj...
ne dajmo verjet storpocentno, čisto vsakemu v beli halji...
user posted image user posted image
k sreči obstajajo forumi, ki so marsikomur rešili življenje...
moj žlahtnik se še vedno bori z rakom, če ne bi prebral na netu toliko stvari, bi bil sedaj že mrtev, saj so ga imeli zdravniki za simulanta pri 20...

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 755
11.1.2008 13:00:31   
Mavrica32
talcy, mene tud mal potre. Ampak po drugi strani mi pa daje upanje! Drž se!

(odgovor članu Mavrica32)
Neposredna povezava do sporočila: 756
11.1.2008 13:05:56   
Mavrica32
vebo, boš šla potem na raziskave?  lepo, da ti bodo vsaj razložili, meni niso.
koliko anastezij si dala skoz? Drugo sem že slabše preneslo kot prvo. Raje ne razmišljam o posledicah. Drugače si pa dobro prenesla... jz sem imela prvič hude krče in krvavela sem tud velik.. ko so mi odstranili prazno GV.
Kar pogumno... v nove boje...
lp

Neposredna povezava do sporočila: 757
11.1.2008 13:41:51   
vebo
Ja, bom šla, najprej bo počakal na histologijo , ker ne razumem najbolje. Dejal je , daj evrečka prazna, sedaj je pa potegnil še kos placente in naredil vprašaj, ne poznam anatomije in ne vem, kakšno vlogo imata gestacijska vrečka in placenta, kje leži kaj. če katera ve, jo prosim če mi lahko pove.

Neposredna povezava do sporočila: 758
11.1.2008 13:43:30   
vebo
aja, narkoza me je drugič tako zdelala, da se z ginekologom nisem morala pogovorit, ker potem je šel domov, nisem mogla premikat rok in nog, ne odpret oči in to kar uro in pol po operaciji.

(odgovor članu vebo)
Neposredna povezava do sporočila: 759
11.1.2008 21:33:31   
Anonimen
Čau miške moje.

No pa sem danes po treh dneh bolnice prišla domov in sem sem tko srečna da sem doma, tista bolnica mi je bljek.
V glavnem prof.Tomaževič mi s histeroskopsko operacijo (totalna anastezija)je odstranil 3cm velik septum-pregrado in rekel da sem imela pregrado skoraj čez celo maternično votlino in da ni bilo tko nedolžno. Sem ga vprašala kako to da sem sploh lahko zanosila pri taki pregradi, pa je rekel, da očitno da sva oba tolk zdrava da je ratalo, ampak da obdržati nosečnost pri takšni pregradi pa žal ne gre, zato mi je tudi plodek odmrl v 10.tednu.
Jutri imam za popit zadnjo tabletko KT, nato v nedeljo začnem jemat naslednjo škatlico, da ne dobim menstruacije in potem po škatlici ko jo pojem po menstruaciji morava takoj probati, ker so največje pmožnosti da se prime prav po operaciji.
To je to o meni, blo je hudo, ker me je blo strah ko sam hudičuser posted image AMPAKKKKK, hvala bogu je najhujše za mano, upam da naslednjič vidim porodnišnicouser posted image .

Vebo tako mi je žal...vem kaj prestajaš, in ne vem niti kaj naj ti rečem, ker ni besede ki bi nas potolažila ob takšni situaciji. Pomaga pa že to, da tukaj lahko kaj napišeš, se nam zjočeš, vse kat te teži in ti je hudo, tukaj napiši, zato smo tu.

Zdej sem pa tolk utrujena, da grem počivat, pa pridem jutri še kaj gor, da vidim kaj ste vse napisale ko me ni bilo.

Lupčka vsem in nočko.
V.

(odgovor članu vebo)
  Neposredna povezava do sporočila: 760
11.1.2008 23:48:17   
*talcy*
..ojla...pupe...spet sm tuki.....
....vesnyca....dobrodošla spet med nami....ma samo da je to za tabo....tud nate sm pomislila te dni....lepo je slišat da so ti odstranili tisto grozno stvar in po user posted image  veselo user posted image  in čimprej ugledat user posted image .....

vebo....kak pa kaj stabo??

lep pozdrav pa mirno noč ....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 761
14.1.2008 10:27:48   
Joob
Juuutro, kako ste? Spet ponedeljek user posted image .

Zanima me, če je katera kdaj uporabljala tablete klimicin (protivnetne) in kakšni so bili vaši stranski učinki.
Mene spremljajo kar bedni stranski ucinki...sem bila v soboto zvecer na urgenci pri nas v zd.domo...pa so mi dale Ultop, za zmanjšanje kislosti oz za uravnavanje želodčne kisline...ko tableto pogoltnem, me še istitrenutek začne v grlu žgati....je imela katera podobne str.ucinke?

No pa še to...jutr bo 1 teden od 2.abrazije, jst sem pa včeri zacela krvaveti, apak ne tko ot do zdaj, da je bila krvavitev bolj rjavkaste barve...ampak tko, kot una obična menstruacija. A mislite, da bi glede na to, da je bilo čisto malo za spraskat, da ni bila tako obsežna abrazija, lahko to bila že menstruacija?

Pozdravček vseeeeemuser posted image .

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 762
14.1.2008 13:21:39   
*talcy*
ojla joob glede menstruacije...kolikor sem jaz prebirala to po forumih bi bilo možno da je to že user posted image ...jaz je sicer nism dobila tako kmalu komaj na 42 dan sam kolikor sem jaz brala to ko pupe govorijo je prav možno ............
.glede klimicina ti pa ne znam nič povedat....

drgač punce čez vikend vas ni bilo ????

lp

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 763
14.1.2008 13:29:00   
Anonimen
Joob zelo malo je verjetno da si dobila že menstruacijo...to je še vse od abrazije, ne bi smela dobiti že sedaj menstruacije...dobiš jo nekako od 4-7 tednov po abraziji...

(odgovor članu *talcy*)
  Neposredna povezava do sporočila: 764
14.1.2008 18:39:02   
Joob
Mah ful mi je cudno, ker do zdaj sem mela res grde krvavitve...tiste nitkaste, želejaste "izločke" rjave barve...po tej mini abraziji pa kr ne morem verjet, da je to pač SAM krvavitev in ne menstruacija.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 765
15.1.2008 10:49:00   
...Martina...
Živijo pupe! Kako ste kaj?

Jaz sem v redu, Vesnyca me je razsvetlila z bližnjo operacijo.
Joop, jaz sem po abraziji krvavela 10 dni, user posted image  pa 31 dni po abraziji.

Lep dan...

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 766
15.1.2008 12:26:33   
Mavrica32
Joob, jaz si tud še vedno ne znam razložit ...  lej ker so me sčistili po delnem splavu, sem krvavela minimalno par dni. Nato 18 dni mir, potem pa spet skor cel teden, taka svetla kri, mogoče res malce presvetlo za M. Ampak kaj bi drugega to lhk blo?  Nisem pa G nič spraševala.
Še sedaj imam ogromno vprašanj, pa se mi vedno zazdi, da me nahitro obdela. Tokrat si bom napisala vprašanja na listek in mu jih ne bom zastavljala smo medtem, ko se preoblačim.

Drugače me je blo pa včeraj tako strah user posted image ... zdelo se mi je,  kot da se mi bo začel svet podirat. Bla sem obupana... češ, ne morem več, vem, da je verjetno katera dala še več skozi kot jaz..sam ne vem, zakaj se to ne da pomagat...
al so res vsi lahko do 3. splava tako površni in .... user posted image
sem se skoraj začela predajat mislim kaj je...

ker berem eno knjigo, ki mi veleva, da moram biti pozitivna, naj si vizualiziram samo pozitivne stvari, celo narisala sem si slikco svoje familije, ki jo bom imela in res veliko delam na pozitivni ideji, moči volje...

ker je sedaj spet vse ok ... mislim, da sta bila tista grozljiva svetlo rdeče roza fleka na mojih spodnjicah samo opozorilo...da je treba počivat in pustit službo na miru...včeraj sem namreč delala dopoldne za službo....tako, da se sedaj ustavljam...
in vedno bolj sem prepričana, da bom dosegla bolniško do porodniške... že tako bom verjetno vseh slabih 8 mesecev oprezno preverjala in se minimalno tresla ...

hm, Talcy zgleda, a je nezgovornost v zraku.... al pa se nam nič posebnega ne dogaja..hm res je pa, da so včasih nobene novice najboljše novice...
nč, grem jz spet ležat.... včerajšnja fleka sta me res pretresla...

punce držte se .... user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 767
15.1.2008 14:18:09   
vebo
Pozdravljene!

Kako ste kaj, jaz sem teden dni po drugem splavu, sicer sem že v službi, ampak sem tako utrujene, prsi me še občasno bolijo, imam pa samo malo črnega izcedka. Komaj čakam na rezultate iz histologije, ali mislite, da bodo v treh tednih?
Sem sigurna, tako kot je povedal ginekolog, da sta verjetno dve semencici oplodile eno jajčece, da je šlo za molo nosečnost. Ker na izvidu piše, da je bilo košček tkiva, verjetno placente. No, upam, da ne bo mola, ker potem nimam šans takoj zanosit. Najraje bi šla na samoplačniški odvzem krvi, da mi zmerijo nosečniški hormon, ker se mi zdi da je še vedno ful povišan.  Tako mi je noro, ker se nimam s kom pogovarjat. V službi se delajo, kot da nič ne vedo, jaz bi se pa rada pogovarjala. Moja prijateljica je tudi noseča, vendar sedaj vidi le sebe in mi kr naprej govori kdo je še noseč. Najraje bi kričala, da jaz sem tudi nekje, ne pa da me čist ignorirajo. Komaj čakam, da pridem do ginekologa, da se zmeniva za vnaprej. Ah mal sem mogla pojamrat, zdaj morem pa naprej delat
Čao

Neposredna povezava do sporočila: 768
15.1.2008 14:51:33   
...Martina...
Vebo, drži se, sej bo sonček tudi za nas posiijal. Je pa res zelo težko, ker v glavi imamo vedno tisto vpr. Zakaj prav jaz? Tudi jaz imam dosti prijateljic nocečih, ene bodo rodile, kadar bi mogla tudi jaz, druge hodijo zdaj na NS, tretje so dale 14 t. že mimo.
Draga Vebo, vem, da ti je zdaj zelo hudo, da ne veš kam bi se dala, da ne veš komu bi verjetla, vzemi si čas zase...  Tu na forumu nam lahko vse napišeš, kar te skrbi. Meni to ful pomaga, saj nobeden doma me ne vpr. kako sem, česa se bojim... ker pač v tej situaciji še niso bili in ne vedo, kako se enen počuti. Jim ni za zamerit,... tudi jaz prej nisem vedla da ss obstaja...

vsem pošiljemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vebo)
Neposredna povezava do sporočila: 769
15.1.2008 23:07:44   
*talcy*
pozdravljene..kako ste kaj?

...vebo.... tud mene so u službi ignorirali in se delali neumni kot da ni nič al pa kje si pa ti bla tok časa....kar neki jim bi kar kako prisolila in take sem kar ignorirala..... glede prijateljic pa jih imam tud jaz dosti...in to take k smo zanosile isti mesec .... kako lepo je videt trebušček mojega pa nikjer user posted image user posted image user posted image ..... ravno v soboto mi je kazala prijateljica kak voziček je kupla fullllll drag men pa kar solzne oči user posted image user posted image  sem se morala prou zadržat.....

.......ma bomo tud me prej al slej slišale prvi jok naših user posted image  in besedo mama ...dajmo času čas pa čeprav je zelo težko ma bo sonček tu na nas posijal..... bo moral...... user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 770
16.1.2008 14:47:00   
Mavrica32
Ja vse dajemo to skoz... ko sem dobila včeraj še en flek sem se ponovno hotela vprašat, kaj naj to bi bilo in zakaj...
pa sem se zadržala.  Pismo, kaj mi to pomaga, da se sprašujem, kaj, zakaj?
A sem s tem kaj na boljšem?  A to lahko pričara mojega otroka nazaj, ki bi bil sedaj star že eno leto? .... in bi se lahko igral s svojo sestrično, ki je samo nekaj mesecev starejša... ali pa bi lahko sedajle aprila rodila hkrati s svojo svakinjo....
pa ne bom.... samo upam, da bom preživela do avgusta..da bo vse vredu...
na bolniški sem že 10 dan... se predstavljate...
vsako leto sem najmanj 5 dni na bolniški ... sedaj.... ne bom razmišljala če ...

mora, da rata... še dvakrat grem spat... pa zvem... se bom pa z vsemi štirimi borila, da ostanem doma...

talcy, ja tud nas čakajo naši sončki...samo malce kasneje pač.. verjetno naj bo lažje prenašat porod in vse bomo jemale ne kot podarjeno, ampak kot resnično zasluženo... in bomo znale bolj cenite naše sončke...

Vebo, drži se, nisi sama, vse to dajemo skozi tudi me s tabo... tukaj gor smo zato, da si lahko pomagamo, kot nam nihče okoli nas ne more...

nč, grem spet ležat... upam, zbiram pogum in se trudim... ma v tretje bo že šlo...

hm, kera me že v petek operacijo...?  
user posted image user posted image user posted image  punce, mormo it naprej... prežvet to vreme te situacije...
ma, sam da gre januar skoz, pa februar, pa da pride pomlad mmm

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 771
16.1.2008 15:10:04   
Joob
No evo, kontrole so za mano in zaenkrat sem opravila z gin.urgenco Lj....vse je ok...tko, da zdej pa odstevaaanje ciklusov.user posted image

Srecno punce!

Neposredna povezava do sporočila: 772
16.1.2008 16:25:59   
vebo
joob, čestitam, vidiš, lahko rečem, da ti je fajn, jaz pa čakam tale histološki izvid, da vidim kaj je in kdaj bom lahko šla v nove boje. Saj bo, sam tole čakanje me bo ubilo.

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 773
16.1.2008 17:15:29   
*talcy*
joob....user posted image  super slišat da je s tabo vse ok.... zdaj pa počasi v nove boje za user posted image

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 774
16.1.2008 17:43:56   
Anonimen
Najprej user posted image  user posted image  user posted image  Vesnyca... hvala Bogu, da se je vse srečno končalo in da boš lahko kaj kmalu začela delati na novem user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
joob... samo da je vse ok user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Včeraj so pri meni minili 3 meseci od ss-ja. Prenesla sem ga brez user posted image . eprav me je kar malo stiskalo, k sem bila v cvetličarni. Tam pa je bil en novopečeni očka. Je rihtal šopke za mamico in hčerkico, k naj bi prišle domov. In vse to je razlagal cvetličarki, ko pa je šel, pa je cvetličarka men še enkrat vse povedala, čeprav sem že vse slišala. Ampak ok. Sem preživela. Pa saj niso oni krivi, da se je to meni zgodilo.
Drugače pa še vedno čakam na odgovor za službo. Nič še ni n ovega. Upam, da se bojo kaj kmalu mi kaj javili.

Punce, držite se in lep večer.user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu *talcy*)
  Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......