mojčca
|
No, uspelo mi je prebrati vse, kar ste napisale, zraven pa sem si privoščila red bul. Manca in Matic spita, moj je šel na potapljače (no, nahranil je Manco, pet minut, preden je šel Matic spati, pa je šel od doma, tako da mi je lepo pomagal, ker je videl, da sem ena velika živčna razvalina, ampak gre počasi na bolje). No, saj mi je ponudil, da je lahko z menoj doma, ampak imam namen likati in oprati še nekaj cunj, tako da mi je čisto vseeno, če gre ven. Je pa včeraj zvečer oba spravil on spat. Ravno, ko sva z Matice pojedla večerjo, je zazvonil telefon, mi je oče sporočil, kaj se je zgodilo in sem se samo vsedla v avto in šla. No, mojemu sem v minutki razložila situacijo in že me ni bilo. Kakšno minuto do dve, pa je pred menoj odšel na kraj nesreče brat, tako da smo bili tam vsi trije, se pravi, jaz, sestra in brat. Midve s sestro sva odšli na dežurno takoj za rešilcem, brat pa je počakal na kraju nesreče s policaji in da so odpeljali avto. Lahko pa rečem samo groza, ko sem vidla kako je vse skupaj izgledalo: cesta skoraj čisto zaprta, rešilci, gasilci, same lučke. Sem si šele včeraj prestavljala, kako je izgledalo pred tremi leti, ko sva jaz in moj imela podobno nesrečo. Se je ena pijana baba zaletela v naju (pripeljala nama je nasproti in direkt v naju). Jaz sem jo odnesla še kar dobro, ker sem vozila in mi je pomagalo, ker sem držala volan, moj pa si je pregriznil jezik, ko je zakričal pazi, pa rebra je imel poškodovana, po nogo. Mene pa je zategnil pas in hude bolečine v vratu. Nisem pa imela zračnih blazin, tako da je vsak, ki je videl avto rekel samo: hvala bogu, da sta živa. Hariba: so ti že ostale napisale svoje mnenje glede tvojega pokojnega moža in lahko rečem samo, da te ful, ampak res ful občudujem in si te enkrat res želim spoznati tako, v živo. Upam, da se mi želja uresniči. Ne vem pa, kako bi jaz reagirala na tvojem mestu, ker sem ful paničen človek. Izgleda, da je bil lanski december in letošnji januar res samo za jokati. Bogi Grega in otroci, saj me zadnje čase vidijo non stop zaskrbljeno, pa vsa živčna sem, ma same skrbi. Sem pa sedaj še bolj začela ceniti življenje, ne bom se več sekirala zaradi nepomembnih stvari, skratka, zame je bila to še ena velika izkušnja. Ja, vem, da bo kakšne tri mesece hudo za vse, sploh za mene, ki mi je sedaj mami na veliko odlašala rit in skrbela tako za pranje cunj, likala je skoraj vedno ona, čeprav sem rekla pusti, bom jaz, pa je rekla, posveti se otročkoma, jaz imam pa čas. Tudi kuhala je za vse ona, jaz sem kuhala Maticu in pa sebi, kadar se grem kakšne shujševalne. Ja, bo to kar dobra šola za mene, sploh pa dobra šola za takrat, ko gremo na svoje in bom za vse sama. Ja, imam zlate starše, ampak to na žalost ne znam pokazati vedno. Sem se danes zamislila, da recimo, če se kdaj skregam s starši, jima povem vse, kar si mislim, velikokrat tudi z previsokim tonom, medtem ko se lahko nek tuji človek dere name in ne vem kaj vse, pa nimam toliko jajc, da bi se tudi jaz recimo na njega. Je enkrat naokoli krožil prav lep email in sicer, da če se kdaj npr. meni kaj zgodi, starši, otroci in sorodniki bodo trpeli celo življenje, v službi pa bodo kakšnem teden še pomislili name, potem pa bodo pozabili, da sem sploh kdaj obstajala. Nauk vsega: posvetimo se svojim družinam, najprej družina, potem pa služba in ostale stvari. Ja bom nehala, sem danes tako občutljiva in ne vem, čudna. Piškotek: vse naj Nejcu za 9 mesecev. Vsem, ki ste dobili kakšen nov zobek čestitke, bolanim pa želim, da se hitro pozdravite. Je ravno prišel ati k meni v dnevno in mi pokazal vrat, ki ga ful boli in je bil zaradi tega danes še enkrat v bolnici. Čisto je črn, obupen. Da ne govorim, vrat črn, nos ves popraskan, med nogami črne bule, prsa čisto črna, ne moreš verjeti, če ne vidiš. Komaj pa čakam jutrišnji dan, ko pride domov mami. Kakšno uro bosta z očetom sama, ker imava ravno z Maticem terapijo, potem pa domov. No, naš Matic pa od danes naprej veselo deli poljubčke. Je tako posrečen, ko stiska ustnice in ne ve točno, kaj bi z njimi počel, potem pa ti da poljubček.