Jessy
|
Tina104 in Ery, tudi vama hvala za voščilo! Danes me očitno vzgoja spremlja že ves dan. Smo imeli sestanek učiteljskega zbora in smo se prav o vzgoji pogovarjali in res je tako, kot že vemo od nekdaj, da recepta za vzgajanje ni. Pri enemu deluje ena stvar, pri drugemu druga spet pri tretjemu čisto neka tretja. V tvojem primeru bi kar upala trditi, da si odreagirala pravilno, čeprav si ji hkrati dala točno tisto, kar je želela - pozornost. Če ta pozornost deluje pozitivno in se njeno "šobarjenje" zaradi tega ne stopnjuje, potem si ravnala pravilno. Če pa bo ta trenutek zdaj izkoriščala še naprej, potem je bilo napačno. To boš ugotovila s časom. Sama se takih situacij raje lotim z ignoriranjem v času nekaj minut, vmes pa si izmislim eno neumnost, da jo po nekaj minutah njenega trmarjenja preusmerim na drugo stvar in tako pozabi, da se je sploh kaj dogajalo. Običajno na satelitski poiščem kakšno oddajo o živalih, včasih kako risanko, potem pa naložim, kako zanimiva zgodbica je, pa čeprav nimam pojma o čem se gre, včasih pogledam skozi okno in si izmislim, da se pelje traktor, smetarji ali gredo konjički ("O, poglej, poglej jih, konjički, kako hitijo! Joj, kolk so lepi..." - ali kaj podobnega)....ko pride pogledat nič ne vidi, ker tega pač ni bilo, ampak namen je dosežen. Jaz pa sem se včeraj prepričala o neki stvari, katero opažam že dolgo časa. Namreč, zelo dobro zna poslušati. Pri telovadbi so se igrali z žogami na različne načine in se zelo zabavali. Potem vzgojiteljica da navodilo, ki je bilo za njihovo starost še kar obsežno. Od enajstih prisotnih otrok je samo Neja naredila točno tisto, kar jim je povedala, vsi ostali so se šli naprej prejšnjo igrico in so morali starši poseči vmes ter jim še enkrat razložiti, kaj je treba. Vsak torek pa sama sebi ploskam, ker sem bila tako "pametna" in jo vpisala k telovadbi, saj vidim, da je v tem času iz enega malega štorčka postala že prav spretna na različnih področjih. Doma tega res ne bi mogli tako razvijati, kot lahko tam. Ery, v vrtec sem jo mislila vpisati s septembrom, ampak glede na to, da so napovedali 15% podražitev vrtcev vedno bolj dvomim, da se bom za to odločila. Ne vem, res ne vem. Bom prosila raćunovodkinjo, če mi preračuna, kolk bi plačevali, ker resnično živimo samo z mojo plačo in se mi pred naslednjo plačo kar rade pokažejo ničle na računu. Tina, moj prav nikoli ne zahaja v gostilno. Ne dopoldne, ne popoldne. Je že prava redkost, če gre. Če se skušam spraviti v tvoj položaj, potem verjetno nanj ne bi bila huda, ker je že prej povedal, da gre na pijačo. Bi pa zagotovo dobil kak SMS, ko bi se mi zdelo, da bi bil že čas, da se nakaže domov. Mu pa tudi jaz povem, ko me kaj moti in prav briga me, če je potem slabo vzdušje v zraku nekaj ur. Zdaj pa moram nehat, ker ob 16h že šibam nazaj v šolo, saj so spet govorine ure.