lara light
|
O, lejla, danes še nisem, ker je bilo včeraj dano prepozno, tako da začnem ju3 ob 6h..hvala ker misliš name. Saj jaz nate tudi, veš! Veselim se kavice s tabo! Se bova zmenile, ti bom sporočila, ko bom naslednjič v Lj. Kostanj, za ju3 Arneja in ostale...glede sokov in sokovnikov! Jasno da je najboljše hladno stiskani sok (hidravlična) a jo bomo večina le sanjale, ker blazno stane. Drugače so power juicer in podobni kar ok, le malo pregrejejo sadje in le-to s tem zgublja. Jaz že več let uporabljam knjigo Normana Walkerja: Sveži zelenjavni in sadni sokovi, kjer je točno določena količina sadja, zelenj., poleg te pa še Breussovo: Zdravljenje raka in levkemije, kjer je veliko o sokovih. Sama sem že delala 21 dnevni post ob min količinah sokov in je bilo uspešno. Rešila sem se pregrade in cista se je za nekaj cm zmanjšala. Upala sem, da mi bo post omilil tudi širitev endometrioze, a žal se je ta spet pojavila. Za vse naše težave je najboljši korenčkov sok, kot osnova, dodajamo, peso, kumare, petršilj, zeleno, kokos, regrat, repa, špinača....izmenično, nikar vse povprek mešat, pit na prazen želodec oz. daleč od obrokov...vsaj 20 min pred jedjo. Večkrat precedite, da je čim manj drobnih delcev, čim prej popit. Sveži najbolj zaležejo. Je pa res, da zahtevajo disciplino pri nabavi sestavin, pripravi, itd. Je le za ta pridne ...se bom morala tudi jaz spet lotit jih pit, ker sem se malo polenila. Priznam .
|