bamby
|
mary lou, a tvoj je pa iz Idrije?? Naj ti povem, da od lani baje tudi idrjska občina daje za novorojence 125 ali 130€. Ni veliko, nekaj pa je, ker prej res še tega ni bilo. Se moram pa še malo pozanimat okrog tega, ker zdaj na spletu nič več ne najdem . Otroka naj bi se široko povijalo, dokler mu ne naredijo UZ kolkov. Nekaterim to že v P naredijo. V LJ tega žal ne delajo. Na pregled se ponavadi gre pri enih dveh mesecih, do takrat pa dan in noč na široko povijat. meti, ko sem bila jaz 1. noseča, sem baje imela celo noč popadke in to kar konkretne, pa nisem vedela kaj me matra. Naslednji dan sem itak imela pregled v LJ porodnišnici, pa mi je na CTG pokazalo, da jih imam. Lahko si misliš, da so bili kar konkretni, če me je že na pritiskanje tiščalo, ampak odprla se pa nisem nič . Ampak jaz pa tud blond in ne nikamor it , ker grem itak naslednji dan v LJ . lara, tašče ali mame so po moje vse iste in enako pametne. Na srečo se meni nobena ne vtika. Kadasr se se pa največkrat moja mama , ampak njej tudi povem kar ji gre, če preveč pametuje. Drugače pa jaz nič ne pripravljam v skrinjo. Tisti čas ko me ne bo, bosta že kaj jedla, ko se pa rnem bomo pa tudi že nekako. Bom kar malo mojega zaposlila v kuhinji, pa naj malo kuha. Če bo v službi bo kuhal pa takrat ko bo doma in bomo samo pogreli . Ali naj pa tašči naroči,da nam bo kuhala. V prvo nam je res ona kuhala kakšen teden ali celo dva, ko sem prišla iz P, pa je on hodil k njej domov iskat že kuhano hrano. Je bilo prav fajn, ampak takrat je bila tudi ona na dopustu, ker je bilo ravno poletje, zdaj pa dela tudi ona. Morda bo pa tudi moja mama nam kaj skuhala . Mah, se ne obremenjujem! anariya, koliko pa imaš ti pritiska? Jaz sem ga imela včeraj najprej 152/95, v drugem merjenju pa 145/90, pa G tudi ni bil preveč zadovoljen. V noge tudi jaz precej zatekam, ampak toliko kot sem pa v 1. nosečnosti pa ne. Pa spodnji del trebuha mi tudi oteka . Upam, da boš kmalu doma!!! IZVIRNO SPOROČILO: Lanchy Punce, ena je danes imela vprasanje glede ocetovstva, ce sta koruznika...mene pa zanima, ce moramo tudi porocene to urejati, al kako je s tem? Poročene nesemo samo poročni list s sabo v P ali pa naj ti ga mož prinese, ko pride k tebi pogledat . pina, za pregled. Glede kričanja mulcev mi ne govori . V nedeljo, ko smo bili pri mojih starših na kosilu, je po kosilu Tim ves čas samo kričal in to brez veze za vsako stvar . Šele po dveh urah mi je prekipelo in smo po hitrem postopku odšli domov, da se je mulc ohladil . Pritiska pa je bilo tudi pri meni precej preko normale. IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu Jaz samo upam, da bom mela potrplenje za našga mulčka ko bo imel napade tečnarije Anaryja, upam, da ti nogice hitro splahnijo Le upaj in da imaš dobre živce! Nama vem,da popuščajo in če bi vse na lahko šlo skozi, bi nama že po glavi skakal , tako pa ga še držimo v vajetih, da ga oštro primemo. Pa ne pomeni to tepežkanje. Največkrat je to ostro izrečena beseda, kazen, da mora npr. iti spat, ali ne gledat TV... Če pa seveda ne gre z lepa, pa pade tudi kakšna po riti! Nogice bojo pa šele po porodu splahnele . Jaz sem tudi iz šopinga. Sem dobila za taščo kar sem iskala - pižamo . Potem sem si pa mogla iti kupiti še eno kremo za roke, saj imam tako suho kožo po vrhu dlani, da se mi kar lušči . Upam, da jih kmalu spravim v red.
|