*Naja
|
Misar- evo še moje poročilo glede očetovstva. Moj je prijavljen v Laškem, jst v Velenju. Vse se ureja na CSD, v občini, v kateri je prijavljena bodoča mamica. Za očetovstvo so naju samo poslali v eno od pisarn, potrebovala sva vsak svoj osebni dokument....podpisala 4 izvode in to je to. Glede priimka otroka te res vprašajo, a je to zgolj formalnost in si lahko do vpisa v matično knjigo še premisliš. En izvod bom sedaj jst mogla imeti s seboj v P, ker pride matičarka, da vpiše podatke. Glede očetovskega dopusta se prav tako stvari urejajo na CSD, tam kjer si ti prijavljena. Tisti čas, ko si ti v P, more it očka urejat te zadeve. Potrebuje pa potrdilo o zaposlitvi od delodajalca, ki si ga lahko sprintaš z neta. Meti- ti si tudi ena taka uboga revca...Pa ravno v ponedeljek sem se ful hvalila, kako dober se počutim, da imam spet kr nekej energije . Eh....sj gremo h koncu. Včasih razmišljam in sem že čist nora od neučakanosti, da se bliža dan, ko bom stisnila k sebi to mojo štručko. To morejo biti res ful lepi občutki . Dejte še povedat, a vam pride kdo v prvih dneh po porodu pomagat? Kakšna mama ali tašča? Jst sem se tako odločila, da prvih nekaj dni bo tako moj doma, potem bom pa mogoče samo kakšen dan poklicala mamo, da mi pride kaj zlikat, al pa pospravit. Ne vem, mogoče pa tudi to ne. Moj itak ni skompliciran kar se kuharije tiče, sploh pa lahko je v službi.Nekaj stvari pa bom tako dala zamrznit, pa da se potem samo pogreje. Pospravljam tudi če ne prvi mesec, bomo že preživeli. Se mi zdi, da na začetku družinica rabi svoj mir, da se navadijo vsi skupaj na nov ritem in mi res ni za gledat ene tašče, da mi bo letala po stanpvanju. Gre se namreč za to, da mi je že ful zatežila, da pride k nama za en teden, ko bom jst iz P. Da jst morem takrat strogo ležat....no, da kao kdaj pa kdaj lahk tudi dete previjem. Halooooooo....Men grejo kr lasje pokonci ob teh njenih izjavah in že vidim, kako bo imela nos do tleha, ko ji bom rekla, da ne rabi hodit, da jo bom že sproti poklicala, če bi jo slučajno kej rabila. Je v penziji in ima čas in upam, da zdej ko dobi prvo vnučko, da ne bo kr pr naju visela. Hvalabogu, da je vsaj 15km stran doma. Zadnjč ko je bila na obisku sem ji pokazala predalnik in cotike od tamale. Pa vzame en bodi ven, pa mi reče, da te cotke morem pa obvezno k njej prinest, da jih bo ona oprala še enkrat in v sušilca dala, ker so ful trde. babji, kok me je razkurla. Jst sem cel teden prala in likala....In zdej, ko sva bila v nedeljo pr njej na južni, mi je spet rekla, da kdaj bom prinesla cotke za oprat. Pa ta babnica ni normalna. Mislim, a sploh pomisli kake komentarje daje Kakorkoli, ona in njen sušilc že ne bodo vidli teh cotik . Tako, sem se mal izkašljala, ker mojemu rajš ne govorim o teh zadevah, ker potem kr misli, da imam kaj proti njegovi mami.