Dolina
|
Dan, ne ne, NiLe, nisem šla v P, pa tud konkretno nisem praznovala. Ne Rd, ne novoleto, skrtaka nič. Kot berete sem bolj slabe volje, pa nisem želela še druge "okužit" s tem. Vzrok je pa moj , ker je še vedno bolan in tud s prstom ne migne že 14 dni. Eh, ne bom o tem, ker mi gre samo na Hvala vsem za prelepe čestitke in vse želje. Mogoče drugo leto praznujem kaj, ko bo okrogla... Sem si pa včeraj spekla čokoladno torto, ker mi pa nismo imeli obilnih praznikov in si zdaj lahko privoščim. Čeprav po pravici povedano, jem kot en prič, ker imam tako malo prostora, moje dete očitno nima garsonjere, ampak dvosobno stanovanje v najemu. Res sploh popoldan lahko pojem en jogurt pa kak kos kruha, potem pa ni več prostora in še to se mi včasih dviguje. Špacka, čestitke k zaroki! To bo veselo. In bravo za Špaca, da je pokleknil. Rainbow, saj tvoja Enja je prav pridna, izpadi trme pašejo zraven, pa tako malo pošeš o tem, da se mi zdi, da ne spada k trmastim otrokom. Ko bi ti našo Zojo videla. Če ji kaj prepovem, ko bi ona rada, teče vreščeče do kavča, se vrže najn tako, da potem kao pade dol in se vrže ob tla in se vala. obvezno vsakič, ko jo to piči. Ali pa se začne odbijat od tal in kričat, cmerat, pol se pa vsede na tla (tud sred luže ). Mah, saj potem mi je vedno smešno, ko se pa to dogaja, bi jo pa po riti. Ampak včasih se probam zadržat in ji lepo razložit kako in kaj (čist vedno se dere naprej), včasih grem stran (pa pride za mano in se dere), včasih se pa zjokam zraven (in se dere naprej, potem se pa počasi umiri). Jaz je ne morem nikjer kar pustit, ker njo to ne gane, da rečem, tako, jaz pa grem.... Tud če smo sredi centra. Zato je na javnih mestih pponvadai varianta B (jo odnesem oz odvleče, ker jo zdej že tako težko dvignem). Jo pa občasno dobi tud po riti, kot je bilo dva dni nazaj. Tak, da svaka čast, da si obdržala mirne živce, daj povej mi, kako ti je ratalo? Na kaj si mislila, dihala...? Ker jaz bi mogla to večkrat dosežt, pa mi ne uspe. Suzi*, pri nas mislim, da skoraj ni bilo problemov s čiščenjem. Eno idejo sem od tebe porabila in sicer, da sem ji začela daja pasto in ker ji je všeč okus, jo pač dol poje. Vedno si ona najprej sama umiva in moram rečt, da ji kar gre, da kar iz vseh strani drgne zgoraj in spodaj, potem ji obvezno še midva. Drugo varianto pa mislim, da je napisala Špacka, ne vem sigurno, ne zamerit, če je katera druga to pisala: o škratih. Da pridejo vrtat luknjice in da bodo zobki zelo boleli in bodo grdi črni.... in to pali. Ji pa ne govorim potem, da bo treba k zobarju, da je ne bo slučajno strah. Pejta mal k zobarju na pregled, pa ti bo dal še on kako idejo, nasvet. mi imamo enega maldega, finega zobarja. Saj bi mogle tja že septembra, sem mal pozabila. Da se navadi na preglede, ker že zdaj noče odpret ust, pa nima nič za popravljat. Meni pa vsi govorijo, da bomo imeli fanta in so šokirani, ko jim rečem, da bo punčka. Pa vsi se ustrašijo, če ne bom šla kar jutri rodit. Meni pa je najbolj važno, da bo moje dete zdravo. NiLe, jaz se spravljam k tej omari že sto let.... danes pride sestrična in bova mal oblekce za sortirali, ker jih dobivam od vsakinje in imam že ziljon vrečk. Počasi bom začela urejat vse za prihod novega člana. Že komaj čakam, da pokuka na svet. Tako me razveseli, ko mi začne delat akorbacije po trebuščku. Pa Zoja, ko začne trebušček objemat in se pogovarjat z Nežo in dajat lupčke... kot pri vas. Joj, to je čudovito. Imam pa že polno strij okrog popka, pri zoji pa sem dobila ene tri na bokih. Zdej pa celo vojsko. Katrin, mal ziher še uživaš kot . Pa naj tvoje dete hitro pokuka na svet, ko bo čas za to. Jaz si tud želim, da bi šel drugi porod tako hitro kot prvi in da me ne bi prerezali. Teh šivov me je prav strah. A je katera v drugo šla v materinsko šolo, al kaj je že to? Jaz bi šla na kak dihalni tečaj, če bi ga kdo imel. Zato mi je bila tista telovadba všeč, na katero NiLe hodi, samo kaj bo mi potem non stop trebuh otrdeva. Mojčca, a z Manco nista hodili dva meseca na terapijo? Zakaj pa ne, vaju niso več naročili, al kako? A doma ne moreta delat kakšnih vaj? Jaz upam, da se vama samo zdi, da vedno bolj po prstih hodi. Naj se čim prej popravi to stanje. In tebe naj neha bolet glava in Manco naj mal zapusti trma. Meni je pa teta rekla (pediatrinja), da se ji zdi, da Zoja vsake toliko časa mal poškili, da naj to omenim na sistematskem pregledu pri 3 letih. Men se pa ne zdi, upam, da se je zmotila. Skaana, kdaj se boste pa vi selili? Sigurno sem še kaj pozabila, samo mislim, da je čas, da končam ta roman. Grem še mal brskat po netu, vem, da je enkrat imela ena ženska neke priprave na porod. Mogoče jih ma še. (zdej bi prilepla enga smileja, ki se uči dihat, če bi obstajal ). Čau čau
|