Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 25.12.2007 19:53:00
|
|
|
|
ninaki
|
Hej punce, vsi trije vam zelimo lepe praznike, predvsem pa veliko zdravja, srece in ljubezni! Uzivajte, N
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 25.12.2007 21:01:18
|
|
|
|
sazi
|
Danes smo bili pri dežurnem zdravniku, ker je bil Lev ponoči še slabše, kot včeraj - ima spet vneta ušesa in spet novo dozo antibiotika . Tudi jaz vsem želim lepe in vesele praznike, pa veliko zdravja in ljubezni v prihajajočem letu.
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 26.12.2007 8:53:21
|
|
|
|
jer.za.
|
Samo na hitro. Jerca je bolna , sta sla sedajle z dragim v dežurno-že od sobote se ji vleče vročina, pa kašlja, danes pa je zjutraj dvakrat bruhala od samega kašlja, pa čisto rdeče oči je imela že takoj ko je vstala, pa rekla je da jo ušes boli tako da jo je dragi kar peljal v dežurno. Jaz si pa tudi že od včeraj zbijam vročino, pa grlo me boli -imamo res prekrasne praznike. Me pa še zanima če katera kaj ve:za koga se mi bolj splača vzet bolniško-zame ali za otroka? Ker na bolniško bom definitivno šla, mi je škoda dopusta ker ga imam še zelo malo. Bolniško pa lahko dobim brez problema ali zame ali pa za otroka. Bolančki, pozdravite se čimprej! apošiljam vam en koš vitaminčkov. Lp, se še javim kaj kasneje in sporočim kaj je z Jerco. Grem zdej pod kovter.
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 26.12.2007 10:42:30
|
|
|
|
jer.za.
|
Jerca ima vneta ušesa , tako da smo tudi mi na antibiotikih-Hiconcil. Grem zdaj malo mal pocrkljati, Zala in dragi pa sta odšla na sprehod.
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 26.12.2007 12:07:10
|
|
|
|
sazi
|
jer.za - želim čimprejšnje okrevanje. Lev je po 3eh dozah antibiotika brez vročine in precej boljši. Je še nekaj jokav in siten, teče mu iz nosa, noče jesti, ampak glede na prejšnje dni je super. Glede bolniške - za tvoje "finance" je zagotovo bolje, da vzameš bolniško zase, sploh, ker lani nisi bila zaposlena - v tem primeru je bolniška za otroka katastrofalna. 1. če jo vzameš zase, dobiš 90% tvoje sedanje plače, a ti bolniško krije delodajalec. 2. če jo vzameš za otroka, dobiš 80% plače v preteklem letu (torej iz leta 2006), vendar delodajalec dobi povrnjeno izplačilo za bolniško od ZZZS-ja Torej zate je definitivno bolje, da jo vzameš zase, za delodajalca pa, če jo vzameš za otroka. Tebi se ne bi tako poznalo, če bi jo vzela za otroka le v primeru, če bi imela že od lani konstantno plačo - pa še v tem primeru bi dobila nekoliko manj, kot bolniške zase. Jaz pa,, ker delam v domačem podjetju in gre plača takorekoč iz žepa mojih staršev, vedno vzamem bolniško za otroka, ker tako firmi veliko prišparam, čeprav se mi kar pozna na plači (sem imela tudi lani slabšo plačo - oz. porodniško še po prejšnji službi). Npr. sem 1 teden na bolniški, dobim 150 EUR manj plače, firmi pa prišparam 600 EUR, ker sem na bolniški za otroka in ne zase. (so to le približne številke) Čimprej ozdravite vsi.
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 26.12.2007 12:31:40
|
|
|
|
jer.za.
|
Sazi, najlepša hvala za odgovor . Grem jutri k moji zdravnici se pokazat, in bom kar zame vzela bolniško. papa
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 27.12.2007 10:20:11
|
|
|
|
jer.za.
|
Pozdravček. Mi smo danes že boljše. Jaz sem brez vročine(sem se odločila da ne bom šla k zdravniku, ker sem klicala in ima čistooooooooooooo polno, pa še nadomestna dela, ker je moja na dopustu), imam pa nos čisto "zabetoniran" . Jerca je pa tudi spet živa, in leta po stanovanju z vsemi njenimi "hudički" v očeh in samo gleda, kaj bi še "ušpičila" . Antibiotik ji je prijel, je bila pa zelo pridna ponoči ko sem ji ga dala-sem jo zbudila ob 0.30, se je vsedla, lepo popila sirup in zaspala nazaj . Edino kar je, se nam počasi že meša, ker smo ves čas notri. No, jaz sem včeraj malo goljufala, sem šla na sprehod za 15 minut-to je bilo najboljše zdravilo do sedaj. Mi je pa obljubil, da če se čisto pozdravim, bova šla v soboto ali pa v nedeljo na en izletek čisto sama-najprej kakšen dolg sprehod, ali pa mogoče še celo smučanje, potem pa še savna. Šibam, so prišli trije kralji hišo "žegnat".
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 27.12.2007 20:25:25
|
|
|
|
jer.za.
|
Evo, da nas spravim nazaj na prvo stran. Tamali že spita, jaz pa pijem . Mož je šel pa s kolegi v savno v Atlantisa, pa potem na eno pivo. Je rekel da bo doma ob 0.30, da bo dal Jerci še sirup. Ampak si bom jaz raje naštimala budilko, ker se nikoli ne ve . Glede na to, da je jutri frej, se mi zdi da se bo stvar kar malo zavlekla. Bolančki, kako ste kaj? Je že kaj boljše? Kje pa ste kaj ostale čveke?
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 27.12.2007 20:54:03
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Čer! Vidim, jer.za, da si še gor, pa da se ti malo oglasim... Vidim, da ti tud "samevaš". Nik je tud že v postelji, dragi pa na neki službeni večerji in pride bolj pozno. Js pa tule za računalnikom na kavču, zraven pa film na popu... Mi smo ok. Nik ima sicer že nekaj dni neke fore s hrano - je bolj malo, pa drisko ima, drugače je vse normalno. Pojma nimam, kaj je temu vzrok, malo pa sumim, da mu škodi mleko (ga je v zadnjih dneh kar veliko zaužil), pa mandarin sva tud vsak dan veliko pojedla. Drugače pa ne vem, kaj bi še lahko bilo... Bolančki... Upam, da se hitro pozdravite in preživite lep preostanek praznikov. Lp
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 27.12.2007 21:36:12
|
|
|
|
jer.za.
|
Bonnie_, te nisem vidla, ker malo skačem sem in tja po forumu. Pa vmes sem si še za jest nardila-topla žemljica in pršut. Glede driske pa: mandarine in mleko niso ravno najboljša kombinacija. Če normalno pije, je vse v redu. Če pa bo začel odklanjati pijačo, in še naprej driskal, ga raje pelji k pediatru, da slučajno ne pride do dehidracije. Je pa trenutno tudi zelo veliko rota virusov. Lp
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 28.12.2007 9:32:00
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Jer.za., js sem pa potem kmalu zaspala in me je šele dragi zbudil, ko je, okrog 23h, prišel domov... Drugače pa Nik kar dost pije, zato me tale driska malo manj skrbi. Pa še tako je, da je en dan boljše, potem pa spet malo slabše itd. Zdaj mu dajem za jest bolj takšne stvari kot so: banane, postana jabolka, kruhki... Pa že nekaj dni nazaj smo malo skenslali čokolado, ker je tale praznični čas prav in gospod potem samo še to hoče, ostalo pa zavrača... No, upam, da bomo kmalu porihtali tega drekca... Današnji plan je pa naslednji: Nik gre zdajle k babici malo na počitnice, midva bova med tem hišo malo počistila, potem skuhala kosilo, ko se bo pa Nik zbudil, greva pa po njega in na en obisk malo kolege pozdravit. Imata par dni starejšo punčko in mislim, da bo kar "veselo"... No, zdaj moram pa zaključit... Se beremo...LP
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 28.12.2007 15:03:22
|
|
|
|
sazi
|
se malo na kratko oglašam Lev je že dober. Razen tega pač, da naju še malo izkorišča, ker sva ga med boleznijo spet malo več "ujčkala". Popoldne gremo še na kontrolo v ZD, pa da tam še malo povprašam, kaj si zdaj v mrazu in z antibiotikih na jedilniku sploh lahko privoščimo. Šele potem bomo začeli planirat, kaj bomo v naslednjih dneh. Imam pa zaprtosti v stanovanje že malo čez glavo - no, pa bo že bolje. Ostalim bolančkom želim čimprejšnje okrevanje.
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 28.12.2007 15:50:44
|
|
|
|
jer.za.
|
Še jaz na hitro. Mož je šel ravno z Jerco malo ven na sprehod-Sazi, mi kljub antibiotikom gremo ven po parih dneh, ko se stanje izboljša, sploh če jih ima zaradi vnetih ušes. Nam je tako tudi pediatrinja rekla. Smo bili že dopoldan malo na sprehodu, ene pol urce, pa še sedajle ene pol urce. Ker notri se nam je res že malo . Zala je spodaj pri tašči, pečeta piškote. Jaz pa za računalnikom in pijem . Bonnie_:da nista najinedva včeraj zvečer skupaj lumpala, ker je moj tudi ob 23.00 dam prišel . Sem bila pa zelo presenečena nad njegovim prihodom tako zgodaj, pa mi je pojasnil da mu ni pasalo pit po savni, pa je prišel domov . Toliko res na kratko. Pa pa, se oglasim še kaj zvečer, ker bom spet sama ker mož pelje svaka in kolege v Ljubljano na železniško-grejo na silvestrovanje v Beograd.
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 28.12.2007 17:23:49
|
|
|
|
sazi
|
jer.za - očitno ima vsak pediater spet svojo filozofijo in navodila sem ravno s kontrole in so Levova ušesa že v redu. Mi je pa rekla, naj še nekaj dni ne gremo ven. Sem jo spraševala, kaj lahko v času antibiotikov, pa je rekla, da ven raje ne, sploh, če se jih jemlje zaradi vnetih ušes . No in prej sem imela v mislih, da bomo šli še v center pogledat sprevod dedka mraza (ki je (bil) ravno ob 17ih, pa sem naju potem pred ZD lepo spokala v avto in domov.
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 28.12.2007 22:24:15
|
|
|
|
Valentina76
|
LP Pozdravljene punce! Mi smo bili zares bogi ta teden. Začelo se je v nedeljo z bruhanjem in driskanjem ter nazadnje še z vročino 40. Takoj sem pomislila na rotavirus saj je kaki smrdek ful drugače in plenice smo zamenjali 20x. In Že drug dan-v ponedeljek je Jošt ležal na infekcijskem oddelku z infuzijo zaradi preteče dehidracije. Delno je že bil dehidriran. Joj.....pogled na tako bogega otroka. za znoret. Z njim je ostal ati ker jaz še dojim Jaša in sem morala domov. Imela sta svojo sobo in vsak svojo posteljo tak da je še kar šlo. Noč je bila huda. Dohtar je hodil ponoči k njemu in kar filali so ga z zdravili. Zjutraj je bil malo bolši. Po treh dneh sta včeraj prišla domov. Sedaj smo že boljše a blato še ni čist ok. Jošt pa je že živ in nori kot zmešan. Kako otroci hitro pozabijo kaj je bilo. No v glavnem ful fajn da je sedaj ok. Pravi čudež pa je da Jaša ni dobil nič kajti ta virus je ful nalezljiv. Joštov kaki je še zdaj kao kužen in moramo ful pazit. Vse razkužujemo in je res pestro. V ponedeljek zvem uradne rezultate. Me res zanima. Sedaj ne moremo nikam na obisk in tudi k nam nihče ne pride. Prazniki pa taki. Mah......glavno da bi bila mala dva zdrava. Ker gledati malega tako bogega me je stalo preveč žicvev. Punce vsem vam želim srečno 2008 in veeeeeeeeeeeelik koš zdravja. LP Tina
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 30.12.2007 9:43:08
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Samo na 1. stran nas spravljam, drugače pa nimam časa kaj več napisat... Lepo nedeljo vsem! Lp
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 31.12.2007 10:29:47
|
|
|
|
tinkatonka
|
Hojla punce! Jaz sem na šihtu, zjutraj bila že pri frizerju, delovno mesto pa lahko danes zapustimo že ob 13h. Vidim da je kr nekaj bolančkov. Tudi mi smo med njimi in sicer sračkamo na veliko. Danes smo imeli sicer namen nekaj uric preživeti z marčico katjoandraž in februarčico uršo_p ter njunimi družinami, pa se jim žal zaradi sračkanja ne bomo pridružili. Novo leto bomo kar doma, saj je tam najlepše. Kakšno so kaj vaše novoletne zaobljube in želje Nekaj mojih: - shujšati za nekaj odvečnih kg - nekje aprila, maja začet delat na novem druž.članu - uspešno iti skozi predsedovanje EU,... Predvsem pa velika želja, da bomo ZDRAVI. In zdravja želim tudi vam!!!! LP Tina
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 31.12.2007 15:26:06
|
|
|
|
jer.za.
|
Da se še jaz malo javim, zadnjič v tem letu . Jerca sedajle spi, da bo zvečer malo dlje pokonci. Jo pa zelo motijo petarde, smo bili prejšnjo noč zaradi tega pokonci do pol polnoči . Zdravje:mi smo bolje, smo že vsak dan zunaj, edino na bazen pa še ne upam, da ne bo spet kašelj, kihanje, ....in pa antibiotiki. Sazi to, da imajo pediatri različno mnenje za isto stvar jaz vem že dolgo. Vendar pa ko gre za ušesa, grem vedno ven po parih dneh ko pade vročina, ker so nas tako učili tudi na praksi. Vedno pa pravim, da naj vsak dela s svojo glavo. Kako ste kaj ostali bolančki, ste se že vsi pozdravili? Moje novoletne zaobljube: - zgubiti vsaj 5 kg do poletja - DIPLOMIRATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - trikrat /teden iti na sprehod sama za petnajst minut, da se zbistrijo misli - prišparati 200€ mesečno - z možem pa sva se že dogovorila, da bomo vsak večer za 15 minut ugasnili televizijo(imamo to GRDO navado, da je prižgana ves dan če smo doma, pa čeprav je nihče ne gleda) in se malo pocrkljali, pogovarjali - ob mojih sitnih dnevih nehati "težiti" za brez veze, biti bolj potrpežljiva v določenih situacijah Toliko o mojih novoletnih zaobljubah. Konec leta, ko bom potegnila črto, bom najbolj vesela, če se mi izpolne druga alineja. Seveda se pa zavedam, da je to čisto odvisno od mene. SREČNO NOVO LETO, VELIKO ZDRAVJA, TOPLINE, LJUBEZNI, USPEHOV IN IZPOLNITEV VSEH SKRITIH ŽELJA VAM ŽELIM. Se tipkamo spet drugo leto
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 1.1.2008 12:25:59
|
|
|
|
jer.za.
|
En prav lep dober dan vam vem skupaj želim v novem letu! Kako ste kaj preživele Silvestrovo? Mi smo se imeli kar v redu-pri nama je bila tudi najina prijateljica, njen mož pa je žal na Kosovu(vojska), do polnoči smo plesali, peli, se pogovarjali, ob polnoči pa smo šli ven pogledat ognjemete. Sta bili tamali pokonci do 0.30 . Ko sta pa zaspali, smo se šli pa mi še ene družabne igre, ob katerih smo se neskončno nasmejali. Seveda pa ni manjkalo piva, likerja, vinčka, šampanjca-sem bila kar malo kom sem ob pol štirih odhajala v posteljo . Edino, kar je malo "zagrenilo" vse skupaj, je bil klic moje sestre okoli pol dveh ponoči. Me je klicala vsa objokana,čisto koma če lahko pride k meni spat. No, na srečo jo je pripeljala njena kolegica. Ko je prišla k nama, je v tisti "pijanosti" in med spanjem odgovorila na vsa vprašanja(nas je očitno med spanjem registrirala ko smo se šli mi igrice), taka za katera moraš imeti že kar nekaj znanja in velikooooooooo splošne razgledanosti. No danes zjutraj pa je ugotovila kaj je bil temu vzrok. Namreč nekdo ji je prav lepo stopil eno tabletko v pijači -se ji je začel odvijati film. Na srečo se je vse v redu končalo. Praznuje pa tudi 20. rojstni dan danes. SESTRICA; ŠE TUKAJ ČESTITKE! Grem zdej na en sprehod, moji trije mušketirji pa spijo. LP.
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 1.1.2008 18:39:38
|
|
|
|
jer.za.
|
Spet jaz Samo sporočam, da smo bili danes spet v dežurni, tokrat z Zalo. Rezultat: vneta ušesa in antibiotiki . Je bila pa dežurna danes čisto polna, dobro da otroke vzamejo naprej. Šibam si zdej še lase polikat, dokler so še risanke, pol pa počasi dat tamali spat. Nočko
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 1.1.2008 22:47:24
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Oj! Samo pozdravček v novem letu. Upam, da ste lepo praznovali, kaj več pa jutri ali v naslednjih dneh... LP
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 2.1.2008 13:15:03
|
|
|
|
suky
|
Da vas še midve z Gajo polubčkava v novem letu Pa nej se vam vse začrtane želje in cilji izpolnijo. Sama se bila vse praznike v službi tko, da je blo brezveze vse skupi. sem v službi tud zdej tko, da šibam, ker se že gužva začenja... lp
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 3.1.2008 7:44:16
|
|
|
|
tinkatonka
|
Živjo punce! Kako ste kaj! Najprej seveda ena iskrena čestitka ob novem letu, DA VAM BO ZDRAVJE SLUŽILO IN DA LJUBEZNI BOSTE IMELI OBILO!!!! Novo leto pri nas….Jaz sem sicer bila še v službi dopoldne, potem doma sva malo pospravila, pripravila vse za večerjo, vmes je šel Anej z očijem še za kako uro ven in ko sta prišla notr smo imeli silvestrsko večerjo. Je bilo prav luštno, mirno, anej priden. Po večerji so prišli svak s punco, možev bratranec in moji starši ter smo spustili par raket in si ogledali še druge ognjemete po vasi, potem smo šli vsi skupaj malo na toplo k tastu in tašči, okrog pol desetih pa še enkrat ven na ognjemet (35 raket baterija) je bilo super in anej je skoz govoril še oči, še. Anejček je šel nato spat, midva pa sva ob TV-ju pričakala novo leto, si čestitala, pogledala ognjemete čez okno (je bilo pri nas ful jasno in se je videlo daleč naokrog), se pocrklala in šla ob 1h že spat. Mal penzionistično, ampak tako nama je pač pasalo in smo vsi skupaj ful uživali. Anej še ni v vrtcu, saj so moji starši zdaj šele začeli z dopustom in so si zaželeli, da bi ANej ostal še dva dni doma. Želja uslišana, anej ima še ta teden počitnice in z vrtcem štartamo naslednji teden. Zdaj pa šibam počas delat, pa ravno sem se spomnila, medtem ko vam pišem, da moram poklicat še v vrtec, da sporočim, da ga ne bo. Lp Tina
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 3.1.2008 7:50:33
|
|
|
|
jer.za.
|
Čvekice, kje ste vse Jaz sem že pridno v službi. Bi lahko bila sicer še ta dva dneva prosta, vendar imam kar nekaj dela in bom lepo v miru delala, ker drugače bi drug teden sano norela in ne bi vedela kje se me glava drži. Pa še prav mi bo prišlo, da bom imela še kakšen dan dopusta na zalogi. Smo imeli pa kar pestre noči. Zalo(ta večjo) noro kuha , antibiotik ji še ni prijel, tako da spi kar pri nama-posledično pa seveda midva nič ne spiva ker se ves čas premetava. Če ne bo do jutri boljše, jo bo mož peljal nazaj k pediatru, ker se mi zdi da je še hripova ratala. Jerca ga pa tudi kar nekaj sračka, ko je treba zvečer spati je samo jok , tudi po pol ure skupaj. Pa samo mami, mami, mami. Se je kar malo razvadila, ko smo bili toliko časa doma, ves čas skupaj,... Sva se pa včeraj in predvčeraje zajšnjim kar malo potepale-sva bili pri sorodnikih, pa na sprehode sva hodile, sva se imele res fino.Mož in Zala pa sta bila doma žal doma. Flaška:smo imeli do sedaj še vedno flaško čokolešnika za jutranji in večerni obrok, je pa začela nekaj dni nazaj odklanjati flaško. Noče več, tako da sedaj končno vsi sedimo lepo skupaj za mizo pri zajtrku in jemo. Je pa obvezno treba biti zraven nje, ker drugače samo poliže namaze dol s kruha, kruha pa ne poje . Govorjenje:Jerca je začela povezovati besede skupaj, tudi po dve ali tri že pove . Tako, je zmanjkalo, šibam delat.
|
|
|
|
RE: februarčki in februarčice 2006 3.1.2008 9:41:30
|
|
|
|
tinkatonka
|
jer.za...upam da se tvoji princeski čimprej pozdravita. bolančki...tudi ostalim bolančkom želim veliko vitaminčkov in čimprejšnjega okrevanja zbirčnost...a se vaši otroci že kaj zmrdujejo pri hrani. Anej to počne kr veliko. Tako, da ga moram zdaj vprašat kaj bi jedel npr. za malico, zajtrk, večerjo, za kosilo pa tako in tako skuham in če mu paše je, če ne pač ne. Zadnjič sem pred njega postavila posodivo z grisolinom in je bil tako užaljen ker sem želela da to poje. Me je tako užaljeno gledal. No pa sem ga vprašala, če bi kaj drugega, je rekel da ja in nato v hladilniku pokazal na jogurt, ter ga celega zmazal. Sej vem, da imajo tudi otroci pravico do tega, da jim je nekaj pač všeč drugo pa ne, ampak včasih mi gre pa to njegovo zmrdovanje, kaj bo jedel in česa ne, prav na živce. Zdaj se bodo pa počasi (konec meseca) že začeli RD naših malčkov. Prvi bo praznoval Evan, če se ne motim? Potem jih pa konec meseca sledi kar nekaj. No mi smo bolj pri tazadnjih, ampak vseeno komaj čakamo na RD žurke.Že kaj premišljujete o njih, tortah,....Mi že vemo da bo torta v obliki Muci-ja, ki je zdaj najbolj popularen pri Aneju. čakamo...v moževi družini čakamo na dojenčka. Danes ima namreč rok njegova sestrična, nič ne vemo kaj bo imela, fantka ali deklico, konec koncev se pa najbolj veselim besed, da je otrok zdrav, z lulčkom ali brez. Šibam spet mal delat. Čakam na ene par klicev, pa očitno še več kot pol ljudi še ni začelo delat in imam vmes čas pisat. Lp tina
|
Najbolj brane vsebine v rubriki BLOG: Pogovori z otrokom o seksuŠestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?