|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarčki in februarčice 2006
4.1.2008 7:52:00   
jer.za.
Jutro.

Danes izgledam nekako takoleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ne vem če sem spala vsega skupaj dve uri. Če se ni drla ena, se je pa ta druga. Zastopim Zalo, da jo boli ušesek, ampak da Jerca joka zato ker Zala spi pri namauser posted image user posted image  in potem še ona ne spi....Res komaj čakam da se Zala pozdravi, ampak zaenkrat še nič ne kaže na to. Jo sedaj boli še ta drug ušesek-kar se vidi tudi po imerjeni temperaturi, ki je precej višja v desnem ušesu.

Na srečo je danes petek, da bomo jutri malo potegnili. Zadnje čase spita zjutraj kar do osmih, pa tudi dljeuser posted image user posted image .

Sem bila pa včeraj ko sem prišla iz službe noro jezna na moža. Zjutraj sem mu lepo na listek napisala, naj da Zali ob pol devetih antibiotik, pa da naj ji skuha čaj z medom. Vmes sva se slišala po telefonu, sem rekla da do pol petih bom pa itak že doma da bom dala Zali naslednjo dozo zdravila. In kaj naredi on: ji je dal antibiotik že ob pol dvehuser posted image user posted image user posted image user posted image . Saj bi zastopila, če ne bi nikoli dajal zdravil, ampak se nam vlečejo tale zdravila že 10 dni, vedno ob istih urah, tudi on jih je dajal, tako da res ne vem kaj je mislil. Mi je rekel da je nekaj drugega razmišljal zravenuser posted image . Pa čaja seveda tudi ni skuhal, je lažje sok nalitiuser posted image . Pol se je pa cel večer okol mene "motal", pa me crkljal. Zdej se je moja jeza že ohladila, on ima pa danes popravni izpit.

Zbirčnost: Jerca ni na srečo še nič zbirčna,je pa zelo, zelo zbirčna Zala. Pri kosilu se zmišljuje zadnje čase sto na urouser posted image . Tašča seveda popusti in ji kaj drugega skuha, če pa sem doma jaz pa če ne poje za kosilo ima isto stvar za večerjo, do takrat pa nič. In vedno pride po ene dveh urah k meni, da je lačna, in potem vse poje. Očitno ji pa res ne paše rižota-če je še bolj lačna, pravi da je ne mara, tako da s tem jo pa ne silim. Ji raje že prej pipravim kaj drugega.

RD naših malčkov:mi še nič ne razmišljamo okoli tega. Najprej se moramo pozdraviti, danes ima RD moj oče, v soboto ga praznuje sestra, tako da počasi. Torto pa vendno naročujemo v naši bližini, bova pa en dan kar Jerco vzela s sabo, bomo malo pogledali slikice, pa se bo odločila kaj bi rada imela. Skoraj gotovo pa bo to kakšen junak iz risank.
Aja, pa pred Jerčinim rojstnim dnevom imava še midva obletnico poroke(14.2.), naju čaka še vikend paket v toplicah samo za najuuser posted image . Drugo leto, če bom jaz imela službo(se mi izteče tukaj pogodba 31.12., pa upam da mi jo podaljšajo), bova šla pa v Egipt za 5. obletnico. Sva bila na poročnem potovanju tam, pa si zelo želiva jit še enkrat. Je tašča že rekla, da bo pazila tamaliuser posted image .

Zdej grem pa še eno poročilo narest, upam da bom danes lahko šla že okoli enih domov. Moram pa počakati še računalničarja, pride nekaj naložit na moj računalnik.Rekel je da pride okoli devetih, tako da upam da bo res.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
4.1.2008 8:12:37   
Bonnie_RR
Dobro jutro!user posted image

Kako smo kaj?

Mi smo že spet v starem ritmu. Dragi je včeraj šel v službo, Nik v vrtec (ga je že kar malo pogrešal), js sem tud že štartala... skratka, spet jovo na novo.user posted image Pa tako je bilo fajn med prazniki. Nikamor se ni mudilo, veliko smo bili skupaj...user posted image Jah, bo treba spet počakat kakšen praznik ali počitnice...user posted image

Drugače smo vredu. Niku je ven pokukala leva zgornja trojka (sploh vemo ne, kdajuser posted image ), to je zdaj naš 13. zobek.user posted image

Dobrotniki so nas bogato obdarovali - smo bili zgleda res zelo pridni.user posted image Nik je spet dobil en kup igrač in drugih stvari,  zato sem šla včeraj v Merkur in kupila še en zaboj za shranjevanje igrač, ker kar ošpice dobivam, ko Nik vse nekam razvleče, potem pa se stvari porazgubijo.
Drugače pa rad sestavlja te lesene razne sestavljanke, pa leseno železnico smo včeraj sestavljali, ampak brez vlakca na baterije, ker mu je non-stop pot zapiraluser posted image , pa kock imamo polno in se velikokrat vsede za svojo mizico (ki ima zgornji del tak, da nanj sestavljaš kocke) in se spravi sestavljat stolp ali hišo.user posted image Pa še vedno veliko plešemo in pojemo.user posted image

Med prazniki smo bili tud po več obiskih in sva z dragim ugotovila, da imava res strašno živahnega otroka. Kako so punčke drugačne! Ful bolj mirne, nežne, občutljive. Naš "ravbar" pa samo akcija!user posted image
Smo šli z enima kolegoma in njihovo punčko (malo starejšo od Nika) na kavo in je mala cel čas lepo sedela na svojem fotelju, naš mali je pa skoz po meni plazil, pa vse je moral videt, pa skoz je moral stat na fotelju in se nagibat čez, potem si je izmislil in za foro cukre dol metal, potem je dol zlezel in se odpravil v množico, ki je čakala na kino (ful gužva, mi smo malo stran v kafiču sedeli), gre dragi za njim, dela sceno in se mu ful upira, potem se spravijo malo v "igralnico" z avtomati, midve se malo v miru pogovarjava, ne mine 10 minut, ko že slišim dretje in dragega čist tečnega, da gremo, ker je tamali nemogoč - ko je bilo treba nazaj, ga je ful odrival, ene parkrat udaril, izgubil noge, se v naročju zvijal, zraven pa tulil. In smo se spokali domov.user posted image

Ko smo obiskali druga dva kolega s punčko samo 1 teden starejšo od našega, je bilo pa ful boljše. Sicer sta se na začetku skoz nekaj kregala, ampak ne zaradi Nika. Tamala je namreč za vsako stvar, ki jo je Nik samo pogledal, zagnala vik in krik, ker je mislila, da ji jo bo vzel. In sta se pol bockala za svako stvar. Potem smo malo posegli zraven in sta se dalje lepo igrala. Tud Nik ni delal nobenih scen in smo se uspeli celo kaj zmenit.user posted image Je pa skoz okrog letal, vse igrače pregledal, pokomentiral, vmes prišel na en piškot, malo popil in spet nazaj.user posted image

Mi je pa ful hecno, ko imajo punčke te svoje dojenčke, pa jih vozijo v vozičku, hranijo, previjajo, jim pojejo... Ful nežno, pa s filingom. No, kolikor sem pač te dve videla. Nik pa pride, prime dojenčka za glavo, ga mal obrne, ne ve kaj bi z njim, ga da na tla in gre naprej. Ga je dala tamala v voziček, pa rečem Niku naj ga malo okrog pelje, pa me je gledal ko da sem z lune padla - sploh ni vedel, kaj hočem od njega.user posted image Men je bilo ful smešn...user posted image

novoletne zaobljube... Nič kaj posebnega. Uspešno pregurat izpite, se manj sekirat, večkrat vzet malo časa zase...

zdravje... Zaenkrat smo vsi zdravi. Trkam....user posted image

tuširanje... Smo se začeli tud tuširat po novem.user posted image Drugače je Nik vsakič, ko sem ga dala pod tuš popuser posted image in smo se do zdaj samo kopali, ker je bil drugače čist živčen. No, zadnjič pa vidi tamalo, kako se je kar sama tuširala (resno, mala je sama stala v tuš kabini in si držala pipouser posted image ) in smo ga le uspeli prepričat, da smo tud mi poskusili. Prvič je bilo hudo in sva že pri prstih na nogi nehala, drugič je pa že uspelo. user posted image

rojstni dnevi naših malčkov... Ja, se že bližajo... Js kar ne morem verjet, da bo mali že 2 leti star. Se mi zdi čist nemogoče, da je šlo tako hitro...user posted image Nič več ni moj dojenček...user posted image user posted image

duda... Imamo jo samo še za spat, drugače nič več.user posted image Me je pa prej dragi klical, da sta z Nikom dudo pozabila in je zdaj v vrtcu brez dude. Dragi sicer pravi, da ne bo problemov, js pa nisem tako prepričana in mislim, da bo kar problem, ker je zdaj navajen, da ko gre spat, ima dudo, zdaj je pa kar naenkrat ne bo. Po mojem bo ful scena.user posted image Bomo videli...

Tako, spet sem malo naložila, upam, da ni nastala predolga klobasa...

Grem se zdej js učit. Se mi februar bliža, z njim pa izpit, kolokvij...user posted image

Lep dan vsem!

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

Neposredna povezava do sporočila: 3402
4.1.2008 9:59:27   
tinkatonka
Hojla!

Vidim da sta se Bonnie in jer.za ful razpisali, ter da katjandraž ravno prebira te strani. user posted image

Tudi moj brat ima danes RD, tako kot jer.zin oče. Upam da me šefica spusti že ob 14h ven, ker moram še po darilo zanj, pa še pojma nimam kaj bi mu kupila. Pa še sama si moram it en top iskat, ja žal pred razprodajami, ker imam namreč v ponedeljek obisk danskega ministra in nimam nič za oblečt.

trmarjenje...zadnje čase kar uspešno trmarimo med trmo. Če sem huda ga odmaknem od kraja "nesreče" v kakšen kotiček in mu povem, da se tega ne dela, zakaj se to ne dela in potem greva skupaj "popravit" storjeno. Če koga udari, pa ne enkrat ampak večkrat in kljub opozorilom ne preneha, ga dam pa malo v kot, da kao premisli kaj je naredil, ponavadi sem zraven, da ga vidim in mu vmes še malo pridigo držim, potem pa mu dovolim, da pride iz kota, vendar se mora prej vedno opravičiti, to naredi s kakšnim poljubčkom, ali pa me poboža tam kjer me je udaril ali ugriznil. Dojela sem da pri mojemu sinu bo šlo vse zelo na "mehko" s pogovorm, ker ga vse drugo ali ne gane, ali pa ga preveč prizadane. Sploh če sem , ker me je udaril jokala kao na ves glas, je še on začel jokat in na koncu sem jaz mirila njega in ne on mene. No zaenkrat nam s pogovorom uspeva in upam da bo šlo tudi naprej tako. Se imava zaradi tega oba bolj fajn.

jer-za...upam da se boš danes naspala

Šibam spet telefonirat in reševat situacije. Pojma nimam zakaj se en delovni dan pred obiskom spomnijo 1001 stvar spreminjat.

LP Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
4.1.2008 11:20:56   
jer.za.
Tinkatonka:pojdi v HM, imajo že znižane stvari do 50%. Toliko sem včeraj opazila, za ostale trgovine pa ne vem.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3404
4.1.2008 12:48:03   
Bonnie_RR
Tinkatonka... NIk si je že skapiral ves sistem okrog tega opravičila... Ko koga udari, ga kregamo, povemo, da se to ne dela in da tega in tega zdej boli, pa da se nej opraviči. Mali hitr reče OPOSTI(s takim skesanim glasomuser posted image ),te poboža po glavi,stisne lupčka in spet vse ok. Se ti tak nasmeji, da ne moreš bit več "jezn". Ja, pa še hitr pove, da je to GDO in da ne bo več tega delal.
Pa se včasih še vseeno "spozabi"...

Zadnjič je punčko nekaj odrinil s plastičnim stolčkom, ki ga je imel v rokah, tamala je jokala ko dež, Nik pa še danes (po enem tednu) ponavlja, da Julijo boli, ker jo je tepu. In da je blo to GDO. To si je pa res ful zapomnu...

Drugače pa je pri nas nastopilo obdobje, ko se je treba nonstop nekaj prepričevat, pa obljubljat, pa pogajat... Se oba učiva diplomacije...user posted image Včasih sem že samo od tega čist izmučena in potem že tud brez idej. Če ga recimo na hitro prekineš med igro, da gre jest, previt ali karkoli, bo čist znorel. Hitro dobiš tud kak udarec, ali pa te začne odrivat. Če ga pa lepo in počasi prekineš, pa poveš, da bo samo to in to naredil, pa se bo potem spet igral, ali pa da bova plesala ali pa karkoli, kar veš, da ga bo potegnilo, pa takoj uboga. Res redko, da se ga ne da lepo prepričat.
Problem je samo takrat, ko se ti kam mudi, pa nimaš časa za prepričevanje, pa čakanje na njegovo odločitev... Moreš hitro kaj naredit, ni druge.

Se pa drugje tud drugače obnaša kot doma. Recimo zadnjič sva bila oba šokirana, ko je tako sceno delal v Planetu, da sva ga komaj pomirila. Po drugi strani je pa tud nemogoče od takega otroka pričakovat (glede na to, da nje tud drugače zelo redko pri miru), da bo pri miru sedel, mi pa kofetkali. No, tega še nekaj časa ne bomo ponovili...user posted image

Lp

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
5.1.2008 8:28:46   
jer.za.
Jutro čvekiceuser posted image

Mi smo danes odlično spali(to povem čisto potihouser posted image ), tudi Zala je že veliko boljša, včeraj ni bilo potrebno nič dajati svečka za zniževanje vročine. Imava pa antiniotik še do torka.

Bonnie_:veš tudi punčke znajo bit eni veliki "ravbarji"user posted image user posted image . Se mi zdi da je veliko odvisno od karakterja otroka in pa nasplošno od navad, ne glede na spol. Midva jih nisva nikoli učila, da je treba bit pri miru, pa lepo sedet ves čas obiskov naprimer-to pa zato ker jih poznam nekaj, ki so svojim otrokom ves čas govorili:ne tega, to ne smeš, pri miru bodi,....user posted image user posted image  in sedaj se ti otroci držijo mamice ves čas, starša nikamor ne moreta, še celo spijo skupaj v postelji. Pa tudi sama zelo rada opazujem igrive, navihane otročke, z iskricami v očeh iskajoč, kaj bi še "ušpičili". Mogoče to izhaja iz tega, da tudi mene in moža niso doma omejevali, da smo iz vasi in smo počeli ogromno enih "traparij", ob katerih se še danes starši zelo radi nasmejijo.

Se sliši en kreg iz dnevne sobe, grem preverit kaj je.

Pri nas pa pada dežuser posted image  Naj bo že nekaj snega.....................

Neposredna povezava do sporočila: 3406
6.1.2008 22:14:22   
sazi
Čer,

se vam oglašam prvič v novem letu. Kako hitro gre čas. No, ampak sem se dejansko šele sedaj lahko v miru usedla za računalnik.

Torej med prazniki je Lev zbolel, jaz pa tudi - sicer brez vročine, ampak kašljala sem pa tako, da sem se nekajkrat skoraj zadavila, piskaa v pluča, nos zabasan... No, zdaj sem precej bolje, Lev pa je zdrav.

V nedeljo, 30., smo se odpravili v Bohinj, z nami pa sta šla še 2 prijatelja, ki sta skoraj vedno z nama, sta spala na kavču v dnevni – vseh 5 dni, kolikor smo jih preživeli tam. Silvestrovo smo dočakali samo odrasli 4-je. Lev je zaspal okoli 9ih, potem pa od polnoči do pol enih, ko so pokale petarde in rakete jokcal in stokal in govoril ojojojojoj, ojojoj, ojojoj, jaz pa sem ga božala in mirila. No, če bi ostali doma, bi bilo tu med bloki še veliko huje. Čez dan smo del dopoldneva preživeli zunaj, čeprav je bilo grozljivo mraz (-8). 1x smo šli do Bohinjske bistrice na smučišče, drugič pa na Pokljuko, tako da smo se kako urico malo sankali. Je Lev ful hecen. Najprej bi se sankal, se zapelje dol, kriči šešeše, potem kar naenkrat ne bi več, pa ga čez pol ure skoraj na silo spet spraviš na sanke, se spustiš in on spet ŠEŠEŠE. Smo se imeli res lušno. Popoldne je odspal, ostanek dneva pa smo se preigrali, gledali neskončno mnogo risank vlakca Tomaža – je pravi mali odvisnik in zelo kriči, ko mu jih ugasnemo in še zvečer v postelji omenja vse vlake po imenih in jaz mu razlagam, da že vsi spijo...

Vrnili smo se v četrtek, petek preživeli v Ljubljani (sem šla zaradi nič boljšega kašlja k zdravnici, so mi pregledali kri in ugotovili, da ni hujšega in do danes sem res precej bolje), včeraj pa smo se končno odpravili v Maribor in je bil Lev res vesel dedija in babi in pa traktorja, ki ga je čakal pod jelkouser posted image . Danes zvečer smo se vrnili, saj smo se spotoma ustavili še pri mojih starših.

Sem malo razmišljala, koliko se je Lev spremenil v zadnjih mesecih. Veliko lažje je z njim. Ne sitnari toliko, zanima ga več stvari, ampak seveda ima še svoje muhe, sploh pri hrani, ampak gre na bolje. Noči imamo tudi včasih malo pestre, ampak upam, da se kmalu spet navadi na star sistem. Vsaka bolezen mu čisto sesuje ritem, se zbuja ponoči in potem kar traja, da spet prespi noč, bolan pa je kar pogosto.

Zdaj pa k vašim temam;

Valentina76, vem, kako hudo je, ko otrok tako obnemore, da zaradi dehidracije pristane na infekcijski. Sem bila z Levom 2 dni lani poleti. AMpak je pa fajn, ker vidiš, kako se mu stanje hitro popravi, ker mu infuzija res pomaga. So pa bogi - Lev je imel roko povito na eno leseno desko, da mu je res dobro držalo infuzijo. Še dobro, da ostali niste zboleli. Mi smo lani decembra čisto vsi - no, predlani.

zbirčnost - Lev je itak že ves čas izbirčen. 95% stvari noče niti probat, za ostale pa je skoraj ključnega pomena, s katero žlico dobi, s katero roko mu daš in podobne zahteve - no, ni točno tako, ampak v tem stilu. Mu dam z levo roko, noče, pa mu dam potem z desno, je pa OK.user posted image  Zdaj bi ves čas jedel njoke - ali pa mu je beseda tako všeč, da jo ves čas ponavlja.

rojstni dnevi naših malčkov - ja, bodo kar hitro tu. Jaz bolj razmišljam o darilih, da pravočasno kam sporočim, kaj si želi, da ne bo po nepotrebnem enih podvojenih stvari - no, še vedno kdaj, ampak če komu pomaga namig, sem tudi jaz vesela, da Lev dobi, kar mu je zdaj najbolj fajn. Nisem pa še razmišljala o tem, kako bomo praznovali. Najbrž po kosih, ker se nimamo kam dat. Itak bo glavno praznovanje z družino, s prijatelji pa v mmanjši skupinici ali pa kje zunaj. Kaj pa vem. Mogoče tako kot lani, v Koloseju?

punčke/fantki in razgrajaštvo - po mojem spol nima nobene veze. Sama sem bila zelo drobcena in mala punčka pa sem bila čisti divjak in me punčkaste stvari nikoli niso zanimale. Sem bila pa zraven pri vseh športih in pretepih. Poznam pa kar nekaj malih fantkov, ki prav z veseljem vozijo naokrog voziček s punčko, jo božajo in podobno.

tuširanje - Lev se tudi po novem tušira - ampak samo, če se lahko sam. Je prav hecen. Tuša se pa že od nekdaj ne boji  je že kot čisto mali z veseljem lovil male curke in jih hotel prijeti, pa pije tudi iz tuša.

trmarjenje - hja, je včasih kar kriza, sploh kot pravi bonnie, če ga na silo prekineš, ker se ti mudi. Se trudim temu izogibat, ampak ne gre vedno. Si pa ne predstavljam, da bi se lahko z njim pogajala, mu kaj na dolgo razlagala ali da bi me tolažil, če bi se delala, da mi je kaj hudega. Je to enkrat probala moja mama, ker je to vžgalo pri nečaku, pa je bila katastrofa. Je bruhnil v tak neutolažljiv jok in me začel klicat, mene pa seveda ni bilo tam.

No, pralni stroj je opral in letim obešat perilo. Fajn bodite in se beremo.

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
6.1.2008 22:52:29   
natalia
zdravo,

jaz se tudi javljam prvič po novem letu. Upam, da ste ga vse preživele lepo! Jaz sem dobila službo preko javnih del pri Zvezi prijateljev , tam kjer sem že delala in sicer me je klicala šefica če bi prišla nazaj, ker je ena ravno dobila službo drugje in je bilo prosto mesto! ful sem bila vesela, po dolgem času spet grem delat.
Malo mam sicer treme, kako bo z varstvom, ampak upam, da se bo obneslo, poleg tega me skrbi to, da eva še zdaj ne spi in se ponoči zbuja, pa ne vem kako bom preživela...user posted image

drugače hiška napreduje, položila sva laminate v spodnjih prostorih, ker pride konec januarja kuhinja in je vse pobarvano in perajt. bom poskusila nekaj slikic narest. selimo pa se nekje junija, če bo po sreči... upam..

Evica je vredu,zdrava, edino kot sem omenila zdaj ga že 4 dni sračka z nespanjem, jaz res ne vem več kaj naj s spanjem.user posted image user posted image pa ravno zdaj, ko grem v službo (14.1.)
Pri jedi je tudi postala izbirčna, določenih jedi sploh noče poskusit, pa kriči nočem,nočem, edina dobra stran je, da ima rada sadje, še posebej jabolka. drugače je pa mahnjena na testenine, krompir, meso in juhe. aja, pa sladkarije. Naročila sem jo tudi zobozdravniku in ga ima isti dan, ko imam jaz zdravstveni pregled za službo, bomo videli, če bo šlo skozi...

Moram se še naročit pri okulistu, za ponovni pregled, ker me spet nekaj matra. Imam neko prirojeno očesno napako, pri kateri mi očesi ne gledata v isto točko, ne vem točno, pa se mi pojavi dvojni vid ali pa zamegljenost.

no, sem kar precej naštrikala ,hehe.. se še beremo, pridne boditeuser posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
6.1.2008 23:22:37   
Bonnie_RR
Oj!user posted image

Sem vas prišla še na hitro prebrat...

Mi smo bili zdaj 2 dni brez dude tudi za spat (sta v petek zjutraj pozabila dudo doma in je moral v vrtcu zaspat brez nje, pa ni bilo nekih problemov, zato sem probala isto tud doma), danes pa se je "zalomilo".
V petek sem ga dala spat, pa je začel iskat dudo po kinderpetu, potem sva pa ugotovila, da je ni. Nekaj časa je še govoril: duda, duda, potem se je pa začel malo s pliškoti pogovarjat in sem šla ven. Nekaj minut je še nekaj pel, pa parkrat poklical dudo, potem je pa zaspal. Zjutraj se je zbudil ob pol 8h in sva vstala. Nik mi je začel pripovedovat, da mu je muca odnesla dudo.user posted image Js sem mu rekla samo, da je ne najdem in da jo bova mogoče potem našla. Sva se potem z dragim pogovarjala in prišla na idejo, da je to verjetno pobral iz predstave Muca copatarica, ki so jo imeli konec novembra v vrtcu...user posted image
No, potem je bilo v soboto isto, s tem, da je ponavljal, da mu je muca odnesla dudo. Danes zjutraj se je pa že pred šesto zbudil in začel težit, pa se dret duuuuuda!user posted image In se ga sploh ni dal prepričat, da dude ni, ker si je zapiknil v glavo, da bi imel dudo. Med dretjem je na veliko zehal, bil je še ful zaspan. Ker kar ni nehal, je dragi seveda popustil in šel po dudo. Mali je v nekaj sekundah utihnil in zaspal do 8h.
Popoldne smo bili pri mojih na kosilu in kar ni htel zaspat. Se je nekaj afnal in se smejal z dudo v ustih, sem mu rekla, da jo bom odnesla in mi jo je sam dal. Potem je čez nekaj časa (ko je vsem igračkam vse povedal in zapel nekaj pesmicuser posted image , niti enkrat ni zatežil za dudo) brez nje zaspal.
Zvečer je že takoj, ko sva ga dala v posteljo, začel iskat dudo in se je že videlo, da je pripravljen na boj za dudo, tako da jo je tud dobil.

Zdej pa res ne vem... Ali naj mu jo vzameva ali ne? Js sem takoj za to, sem pripravljena tud malo potrpet in se potrudit, dragi pa skoz ponavlja, da je še ful mali, pa da jo naj ima še vsaj za spat... user posted image user posted image user posted image
Po drugi strani mi je pa tud ful butast, da enkrat ima dudo, potem spet ne itd. Ali jo ima ali pa ne. To, nekaj vmes, je po mojem čist brezveze. Je samo zmeden. Glede na to, da je 2 dni šlo lepo skozi, sem mislila, da smo že brez, pa še očitno ni tako.
Mah, bomo videli, kako bo...

fantki, punčke... Joj, sem se verjetno malo narobe izrazila...user posted image Glede na to, da se družimo samo s pari, ki imajo punčke približno toliko stare kot Nik (ne poznamo nikogar s toliko starim sinom), je bilo to zame čist nekaj drugega, novega. Punčke, dojenčki in to. Pa tud vse 3, s katerimi se občasno družimo so toliko bolj mirne od Nika, da sem nehote v glavi naredila to primerjavo punčke-fantki.
Seveda, pa vem, da to sploh ni s spolom pogojeno, čeprav velikokrat slišim komentarje na njegovo živahnost: To je pa fant...user posted image

izbirčnost pri hrani... Ja, Nik je tud že precej izbirčen. Ima pa očeta, ki je res specialist v tem in se ima od koga za učit...user posted image user posted image Ja, smo se veliko pogovarjali, tud kregali glede tega, pa brez določenega vpliva vseeno ne gre. Upam samo, da mi uspe "vzgojiti" manjšega izbičneža, kot je moj dragi. Njega je pa mama res ultra razvadila, kar se tega tiče. Non-stop mu je posebej kuhala, samo tisto, kar je najraje jedel, kdajkoli si je izmislil... Ker se je tega že tako navadila, sedaj isto dela še pri Niku. user posted image user posted image user posted image Se tolažim s tem, da je  tam samo 1x na teden, drugače pa doma, zato upam, da se tega ne bo navadil. Ker ni nobenemu jasno, zakaj to ni vredu, sem s "teženjem" že obupala...user posted image

No, zdej sem spet naklepala celo klobaso... Upam, da je vsaj berljivo, ker nisem sproti nič gledala...

Pa lahko noč!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
7.1.2008 7:52:04   
jer.za.
Jutro!

Ste bile zelo pridne včeraj zvečer v pisanjuuser posted image user posted image . Kar tako naprejuser posted image . Jaz sem pa že pridno spala ob 21.00. Sem šla včeraj popoldan z mojo mlajšo sestro na 5 km sprehod, pa me je kar malo zmatralo, predvsem to, ker je po gozdu še čisto ledeno in sva mogli zelo paziti da ne bi kje padliuser posted image user posted image user posted image . Je pa pasalooooooooo...

Sazi:lepo, da ste uživali. Je pa Bohinjski zrak tudi zelo dober za zdravje, veliko bolj kot LJ. Mi tudi načrtujemo, da bomo šli v januarju za kakšen vikend v Bohinj-Češnjica, pa če boste tudi gor se lahko dobimo na kakšni kavi-ali pa na sankanju če bo sneg.

Natalia:user posted image user posted image user posted image  za službo. Pa kar pogumno danes teden.

Bonnie_:jaz bi na tvojem mestu vztrajala brez dude. Glede na to, da je pokazal sam od sebe da je zmožen zdržati brez, bi se pogovorila z user posted image  in potrpela par dni joka. Če bi se pa pokazala res zelo zelo huda kriza mu jo pa lahko še vseeno vrneta. Pa mislim da obstaja ena knjiga-pravljica o zajčku, kako je ostal brez dude-imajo jo v Svetu knjige.

Mi smo bili čez vikend bolj doma, ker je Zala še vedno na antibiotikih. Je pa že dobra, samo je treba zdravilo jemati do konca. Potem pa upam, da bo za ene dva meseca mir s temi antibiotiki.

Nič, šibam malo delat, pa zajtrk pojest-danes začenjam z ločevalno dieto.  

Neposredna povezava do sporočila: 3410
7.1.2008 7:53:47   
jer.za.
Sem pozabila:
Rojstnodnevna torta:sem Jerco vprašala, kakšno torto bi rada, pa je rekla da Fifija-iz risanke Fifi in cvetličniki. Tako da idejo imamo, bom videla če se bo kaj spremenila v enem mesecuuser posted image user posted image .

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
7.1.2008 7:57:28   
tinkatonka
Dobro jutro!

samo odgovor bonnie....tole cincanje z dudo res ni dobro. Enkrat ja drugič ne. Predlagam, da vržeš dude stran, eno pa res če bo huda kriza obdržiš, ampak zanjo vedi le ti, in dragiju kar povej, da ni dud, da si jih stran zabrisala. Moj mož je bil isti kot tvoj dragi, pa sem v pričo njega zabrisala vse dude stran, razen ene, ki sem jo skrila še pred možemuser posted image .No takrat ko so dude leteel v koš se je mož še skregal z mano, češ kakšna sem. user posted image  No sej je bilo par dni neznosno, ker se je trudil zaspat zvečer pa ni mogel, pa ponoči je dalj časa trajalo, da sem ga nazaj uspavala, ko se je prebudil. Ampak smo zmagali in smo brez dude. user posted image user posted image  Probaj, zdaj imaš idealno šanso. Par dni bo malo bolj tečno, ampak po 1 tednu bo 100% bolje. Samo odločiti se morata vidva, da je čas za ukinjanje dude. Dokler se vidva ne odločita in mu ob večjem trmarjenju za dudo, le-to data, bo lahko odvajanje trajalo dlje časa.

Pa vso srečo pri tem.

Lp Tina

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 3412
7.1.2008 7:59:43   
tinkatonka
user posted image user posted image  natalia ČESTITKE ZA SLUžBO!!!!!user posted image user posted image user posted image

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 3413
7.1.2008 8:35:35   
Bonnie_RR
Dobro jutro!

Res samo na hitro, ker nimam veliko časa...

Glede dude se mi zdaj res zdi idealna šansa, ker če je bil cela 2 dni čist brez dude, to pomeni, da lahko zdrži brez nje in da je treba samo vztrajati. To je meni vse kristalno jasno, mi pa "štrene meša" dragi, ker se mu mali smili že , če samo omeni dudo, kaj šele, da začne jokat. Pol pa meni: Dej mu dudo no, lej kako je bogi...user posted image Pa ker je tamali od njegove sestre imel dudo do 3 let, se mu zdi zdej še ful prehitro pa take fore...user posted image In potem sem js tist zmaj...user posted image
Knjiga o zajčku Matevžu: Adijo, duda! - jo imamo doma ja, večrat na dan jo prelistamo, na koncu, ko vrže Matevž dudo v smeti, se Niku zdi ful fajn in potem skoz ponavlja,da je Matevž vrgel dudo v smeti. Je ta knjiga dost pripomogla k temu, da ni več take navezanosti na dudo, po mojem mnenju...user posted image

Eh... Js bom kar dude pospravila,pa se ne bom nič več pregovarjala...user posted image

natalia... Čestitke za službo! user posted image Vidiš, da se je tud tebi nasmehnila sreča...user posted image

sazi... Lepo, da ste uživali...user posted image

bolančki... Upam, da boste kmalu bolje...user posted image

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3414
7.1.2008 23:10:23   
natalia
zdravo,

šefica me je klicala, če bi lahko že jutri začela, ker je ful nujno... tk, da me malo že matra trema, ne zaradi službe, ampak zaradi Evice. upam, da bo šlo vse o.k.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 3415
7.1.2008 23:14:46   
sazi
srečno, nataliauser posted image  - po mojem bo tebi huje, kot Evici, čeprav mogoče ne bo pokazala
Lev zadne čase zelo problemira, ko ga pustim pri varuški, ko ga pa pridem iskat, pa pravi, kako je bilo fajn in je ful dobre volje. Tudi varuška pravi, da se takoj pomiri, ko odidem, ker res zelo joka, ko ga pustim tam - se je v teh 14ih dneh, ko je bil bolan spet čisto name navezal.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
8.1.2008 10:26:18   
tinkatonka
Hojla punce!

Mi smo danes zelo slabo spali. Je mlaj, nič čudnega. Sva z Anejem pokonci že od 5:30. Jeee. Zaspano v glavnem. Danes me čaka najslabši del obiska delegacij in sicer pisanje poročil. Pa s predsedovanjem so se že začele muke in priprave. V Bruselj grem prvič danes teden in se prav nič ne veselim. Delo, delo in še enkrat delo. Pa še tako se slabo počutim ker imam M, vsa sem napihnjena, boleče je. Oh ja.

Anej…je bil včeraj zelo razposajen, ampak v dobrem smislu. Pomojem je bil ful vesel, ker je bil spet v vrtcu in je bil res prav lušten. Sva se veliko preigrala, pocrklala, zvečer malo skregala, ko je bilo treba knjigico vzet in spat, ampak drugače sva pa res uživala. Najbolj me je pa »bolelo« ker je kar nekajkrat vprašal, kje je oči, pa klical ga je, meni pa hudo ker ga ni domov in pride šele v soboto. No upam da bo čimprej minilo.

Zdaj pa šibam spet delat. Pri nas je res noro in mi je pisanje na RR prav pavza od vseh stvari. Na mesto čik pavze imam jaz RR pavzo. Ha ha.user posted image user posted image  

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
8.1.2008 11:13:21   
Eviii
pozdravljene, punce.
no, da se še jst malo oglasim v tem letu. kot vidim, je kar nekaj novih tem za obdelat...
natalia, čestitke za službo user posted image user posted image user posted image . boš vidla, da se bo tudi varstvo za evo uredilo. in kot je rekla sazi, verjetno bo huje tebi kot njej...
tinkatonka, to s službenimi potovanji ti prav nič ne zavidam. lani sem bla 5 dni službeno v pragi in se mi je kar rolalo po dejanu. najprej je blo ok, ker sm rabla malo pavze pred njim. proti vičiru pa sm ga kr fajn pogrešala. drugače boš pa vidla, da gre cajt hitro mimo.
bonnie, to z dudo popolnoma razumem. dejan se sicer na dudo ni navadil. imel jo je ene tri mesce, ko je bil še dojenček. ko je pa dubu prvi zobek, ga je duda začela motit in je ni hotu več videt. pol mu je pa nisem niti več ponujala. in je sploh ne pogreša. enkrat zadnič jo je našu v postlci, pa jo je samo gledal, češ, kaj je to. vem pa, kako je blo z odvajanjem joške... uf, to so ble muke! ampak je blo treba potrpet ene tri dni, pol je blo pa ok.
naše spanje... tu imamo pa veliko krizo. sicer je priden, ker več al manj spi celo noč. problem je samo za zaspat. mali user posted image  noče zaspat pred polnočjo. midva z možekom sva pa že ene živčne razvaline in ne moreva več. nimava sploh več idej, kaj nardit, da bi šou prej spat. pa sej ni problem, da bi se drl al kej. ne, on bi se kr igral cele dneve, do polnoči in še več. dokler ne omaga. jst mam pa podočnjake do tal user posted image .
me je pa možek pred par tedni prijetno presenetu. me je povabu na eno mini poročno potovanje (sploh nisva šla, ker sm bla že na poroki en mesec noseča, možek je mel takrat kr neki turnirjev na švedskem, začela sem novo službo, pol sm mela pa itak probleme v nosečnosti, pa porod in skratka cajta ni blo). in greva na portugalsko igrat golf za 5 dni. greva to soboto, prideva nazaj pa naslednjo sredo. dejan bo pa doma pr mojih. vam povem, da v tem trenutku prou rabim malo oddiha pred dejanom. mogoče si bo pa vmes uredu spanje in nam bo pol vsem lažje.
drugače moj mišek ne govori še nič. oziroma reče mama in teta. moj možek je pa vs ljubosumen, ker ne zna še rečt pappa user posted image . pr nas bo zgleda šou ta del razvoja malo bol počasi. pa nič zato. se nam ne mudi.
zdej pa grem še malo delat... lep dan user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
8.1.2008 22:07:30   
natalia
zdravo,

prvi dan v službi je bil super, kot da sploh ne bi odšla! res, vse je bilo tako kot sem pustila in sem lahko začela kar delat.
Evica je tudi bila zelo pridna v varstvu in se me je zelo razveselila, ko me je zagledala, lepo!

no, se še kaj javim grem prej spat, ker ima Eva jutri zobozdravnika, potem pa še nazaj v službo, naporno, huh!

papa, lepo spimouser posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
9.1.2008 8:29:38   
tinkatonka
Hojla punce!

Kako ste kaj? Jaz zaspano.

Moram se najprej mal pohvalit. Z 1.1. nisem več pripravnica, sem mislila, da bom dobila pogodbo za 2 leti, pa me je skor kap od veselja, ko sem včeraj podpisovala pogodbo za nedoločen čas. Ful sem vesela res, tako da se mi je kr smejalo od veselja ves dan.  user posted image user posted image

Natalia…super da je bilo prvi dan v sluzbi dobro, pa evici tudi cestitke, da je uspesno prestala mamin prvi delovni dan. user posted image

Mi smo drugace ok. Z Anejem se bova vpisala na telovadbo. Imamo v solski telovadnici tukaj pri nas na »vasi« ob petkih organizirani druzinsko telovadbo. Sicer ne vem kako to zgleda, bom sla pa najbrz v petek kr tja in se bom vse zmenila, pa ce mi bo vsec bova tudi hodila. Da bo Aneju zanimivo sploh ne dvomim, meni pa tud ne bo skodilo ce si bom to mojo okroglo rit malo razmigala.user posted image

Hotla sem vas se nekaj vprasat, pa sem sklerozna in se ne spomnim kaj, tako da bom pocasi zakljucila in vas preberem še kaj kasneje.

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
9.1.2008 8:33:36   
tinkatonka
evo zdaj sem se spomnila...

jer.za...kako se rece tistemu spreju za useska, ko pospricas pa gre maslo lepse ven???

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 3421
9.1.2008 11:36:12   
jer.za.
Dan!

Tinkatonka:user posted image user posted image user posted image user posted image  za službo. Mene čaka podpis nove pogodbe konec leta-ali za nedoločen čas ali pa odfrčim. Vse pa bo odvisno od razpoložljivih sredstev.
Sprej za ušesa-ne vem točno, ti sporočim ko pridem domov.

Drugače sem pa sedajle tečna kot user posted image user posted image user posted image . Je za mano en težek sestanek, popoldan imam še enega, vmes uradne ure-že kar slutim kako bodo danes ljudje tečniuser posted image . Pa še do šestih sem v službi.

Pri nas nič novega, včeraj smo imeli igralne urice-sta bili pohvaljeni kako sta pridni, jaz pa zraven v sedmih nebesihuser posted image user posted image . Res že komaj čakam da bo september da gresta v vrtec, ker zelo zelo uživata med drugimi otroci.

Pa še nekaj:Ali mi lahko ena tukaj čisto po kmečko razloži v zvezi s tole dohodnino, ki je potrebno oddati do 31.1.2008, kaj točno moram narediti? Vem da je en kup napisanega na forumu, samo se mi ne da brskat.

Pa da katera ne pozabi:Do konca januarja morate oddati za doklade za otroka.

Šibam delat, me čaka polna miza paprijev...

Neposredna povezava do sporočila: 3422
9.1.2008 17:20:50   
Eviii
dan user posted image .
kako ste kaj danes? mi smo spet obupno spali. ne vem, al je luna al so zobki user posted image . dejan je zaspal ob polnoči, se zbudu ob 5.45 in se eno uro igral, pol pa zaspal nazaj do devetih in pol. okoli enih je zaspal za eno urco in se pol zbudu. bomo vidli, kako bo zvičir. sva se z možekom odločla, da probava še eno stvar. zvičir okoli osmih devetih ga bova peljala vn z vozičkom. to ga je poleti uspavalo in tudi na švedskem smo ga decembra tako vozli naokoli in nam je zaspal. bomo vidli, če bo to kej pomagalo.
sem pa hotla še eno temo od zadnič komentirat. in sicer nagrajevanje oziroma "kaznovanje" naših škratkov. pr nas izvajamo tako kot pri večini, kar ste opisale. ko koga dejan udari, se more opravičit. al je to s poljubčkom al z objemčkom al z božanjem... glede na to, da še ne govori, nam je to dovolj. potem se bo pač mogu opravičit z besedami. in je to kar v redu. tako ve, da se more opravičit, ko kaj ušpiči.
in še neki. po zsju se malo pogovarjam z našo jery, ki se počasi pobira po dveh letih. ima še dolgo pot pred sabo, preden bo prišla dokončo k sebi, ampak počasi gre naprej. in mi je rekla, naj vas lepo pozdravim. nas pa še ne upa brat, ker ji je prehudo.
lep pozdravček vsem user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
10.1.2008 7:28:28   
jer.za.
Jutro!

Tinkatonaka:žal še nisem pogledala katere so kaplice za uho, sem prišla domov šele ob 21.30, zdele sem pa že spet v službi.

Smo imeli pa včeraj pester večer: ko sva prišla z možem domov, je Jerca vse pobruhala-je rekla tašča da je zelo kašljala, pa ji je dala sirup, v tistem je šlo pa vse vn. Smo jo potem preoblekli, stuširali, jaz sem še vse cunje zrihtala in dala v stroj, no in ura je bila enajst ko smo šli spat. Na srečo se bruhanje ni več ponovilo-upam, da je bilo od kašlja, da ni kakšen rota virus na pohodu.

Toliko na hitro, šibam delat ker me danes spet čaka norišnica v službi.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
10.1.2008 8:38:28   
tinkatonka
Hoj punce!

jer.za...upam da se bruhanje ne bo ponovilo.

evii...vam pa želim več spanja ( tud nam ga primanjkuje)

internet....danes se vam pa mogoče javim zvečer iz našega stanovanja, saj imam pozno popoldne naročene ljudi iz t2-ja, da pridejo zmoniturat internet in TV. user posted image

bonnie...kako gre odvajanje od dude?

anejev karakter....danes ko sem Aneja oddala v vrtec sem se mal pogovorila z njegovo vzgojiteljico. Povedala mi je, da je Anej priden, da nimajo problemov, da pa mu morajo kdaj kakšno stvar 10× reči, preden jo naredi. Pri njemu ne zaleže npr, da mu enkrat rečeš. Pravi, da je na trenutke kr v svojem svetu in sanjari. Če mu npr. rečeš sezuj se, zdaj, si on vzame še 5 minut. Pravi tudi da je anej "opazovalec", ker je najmanjši v skupini non stop opazuje druge kaj počnejo in srka vase vse vragolije in znanje drugih otrok. Igra se z drugimi otroci, če pa postanejo preveč glasni, se umakne in jih opazuje malo od daleč. Pravi, da ne vstopa vkonflikte in če mu hoče kdo vzet igračo mu jo da, ampak ne zato ker se ga boji, ampak iz čistega miru, samo da ne bo več vreščal. Vglavnem mi je svetovala, da moram Aneja čimprej naučit samostojnosti in ne delat stvari namesto njega. To sicer že zdaj delam, ampak bom še bolj pozorna zdaj na to, pa rekla, je tudi, da ga moram naučit, da če rečem "zdaj, takoj", da ne smem popuščat, da bo naredil nekaj čez 5 minut, ampak res takoj. Ful sme ji hvaležna za vse te podatke, saj je Anej večji del dneva v vrtcu in z drugimi in mi prav pride, da vem kako se znajde izven doma. Moj mali sonček, zasanjan, priden, nežen a zelo odločen, ko mu kaj ni prav.

Šibam delat.

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......