|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08-2.del
21.12.2007 18:56:12   
SuzanaKK
Tinča, kako je s tem streptokokom b, kako so ti ga odkrili, ker baje je to preiskava, ki jo ne naredijo vsaki.
Katee, sem dobila odgovor ja, ti odpišem, ko bom imela kaj pametnega za napisatiuser posted image . Ti pa uživaj v mestu, če gresta z dragim lučke gledat.

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
21.12.2007 19:03:14   
Tinča1
Suzana KK, na kolposkopiji je rekla, da bo vzela bris. Verjeto je že vedla zakaj. Zato, ker so toliko rovali po meni.
Baje ni to nič hudega, ker user posted image  dobi po porodu antibiotik. Slabše bi bilo, če bi ga potreboval, ša ga ne bi dobil. Za sebe pa ne vem, ali ga dobim ali neuser posted image . Sicer pa sej bom videla.

Lp

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
21.12.2007 19:16:05   
nana35
Suzana,februarke so ful klepetulje,prišle bodo sigurno do 4.dela preden bodo vse rodile!!
Tinča,se ne spoznam,ampak upam,da ta okužba ni prehuda.user posted image
karatina,ali je bila babica na ctg-ju?Taka s kratkimi lasmi,temna?Saj hodiš v Mb porodnišnico na ctg,kajne?
mml,lepo si se ti napekla,jaz sem mislila,da nas malo hecaš,ko si pisala da si skoraj vsak dan pekla!!Pa vidim,da so resnični!user posted image
Sunny m.,to pomeni,da je možno,da boš Božič preživela v P??!!user posted image Ampak ni vse tako črno,kajne??Jaz bom pa novo leto tam,pa bom vseeno vesela!

Še vas danes pridem kaj pogledat!!

:))

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
21.12.2007 19:27:29   
katee
IZVIRNO SPOROČILO: nana35

Sunny m.,to pomeni,da je možno,da boš Božič preživela v P??!!user posted image Ampak ni vse tako črno,kajne??Jaz bom pa novo leto tam,pa bom vseeno vesela!

Kaj ne boš vesela, saj boš imela svojega pikca že pri sebi. Ostale bomo pa na trnih čakale, kdaj ga bo dedek mraz prinesel!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
21.12.2007 19:29:37   
nana35
katee,kmalu,zelo kmalu vam dedek mraz tudi prinese user posted image ,mogoče le z majhno zamudo po novem letu!!

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
21.12.2007 19:35:52   
katee
nana35: saj vem, da bo dedek mraz tudi nam z malo zamudo prinesel user posted image , ampak veš kako zoprno je to čakanje. Saj verjetno ni samo meni, je vsem puncam. No, bomo pa takrat, ko bo prišel ta trenutek, toliko bolj vesele, a ne?!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
21.12.2007 19:37:55   
mml
nana seveda sem pekla...zdaj imam pa tega zadosti, tako na oko sem napekla ene 8kg piškotov...večina je romala v škatel in jih dobijo za darila user posted image . V bolnici za novo leto sploh ni tako hudo, vsi so malo bolj nasmejani in prijazni, sploh boš pa imela pri sebi svojega pikca in ti sploh ne bo dolgčas user posted image

tinča kar se tiče streptokokov skupine B je tako, da jih imajo nekatere ženske v nožnici druge pa ne in nima to nobene povezave s takšnimi in drugačnimi pregledi in posegi. Izven nosečnsoti ne povzroča nobenih težav, ob porodu pa lahko pride do prenosa na user posted image  in to je po tem vzrok za sepse pri novorojenčkih. Večinoma je tako, da dobiš antibiotik ti že med porodom, ker tako prehaja preko popokovine še v user posted image  pred porodom, po tem dobi pa user posted image  še po porodu, mislim, da samo en odmerek, lahko pa tudi, da se motim in dajejo 3 odmerke, tako natančno na pamet ne vem. Skratka pomembno je, da to vedo in lahko ustrezno ukrepajo. Ponekod po svetu je to rutinska preiskava, pri nas pa zanekrat ni. Večinoma se za to odločajo, če je imel user posted image  v prejšnji nosečnosti sepso povročeno s streptokoki skupine B ali če je v prejšnji nosečnosti prišlo do prezgodnjega razpoka mehurjev zaradi vnetja

Mi2 sva odpeljali user posted image  na službeni žur in ga pričakujeva enkrat po polnoči, po tem je Manca po garaži vozila kolo, zdaj se pa igra, ampak mislim, da bo kmalu želela mojo pozornost user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
21.12.2007 19:44:37   
Lusa
Jaz sem pa že boljše volje ,saj se veselim tega ,da bo možek lepo od danes pa do 7.1. doma in bomo zadnje dni še mi trije lepo skupaj.

IZVIRNO SPOROČILO: SuzanaKK

Luša, pa ti otroški operil kaj pomaga? No pa saj, tudi te Nisita niso čisto čisto zanič. Ima pa mama neko zeliščno mentolovo zadevo, ki se vtre v prsa in bi naj z vdihavanjem pomagalo, ne vem, mogoče bom s tem poskusila zvečer, ko je itak najhuje, saj čez dan še nekako zdržim.

Ja tudi jaz sem si dva dni mazala po prsih in po hrbtu mož s to kremo-wick.Čutiš pa kot neko hladino in kot da bi te peklo.Operil pa mi je zelo pomagal.Na začetku nič potem pa sem leo vso noč dihala skozi nos.

tinča1-kako se pa ugotovi ta strptokok ,ker če sem jaz slučajno s tem okužena potem niti slučajno ne smem v vodi rodit.Sem že videla ,da si odgovorila.

mml-drugač nisem piškotova ,ampak enga bi pa zdaj z veseljem pohrustala.

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
21.12.2007 20:34:06   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: katee

Kaj ne boš vesela, saj boš imela svojega pikca že pri sebi. Ostale bomo pa na trnih čakale, kdaj ga bo dedek mraz prinesel!

Ja nana35 možno, da bom za Božič v P, vendar upam, da ne bom tam zastojn ležala in čakala na četrtek, ker me potem tam ne bodo videli. Bom raje doma ležala, pa bom šla v četrtek nazaj v P. Bomo videli kaj bodo rekli v ponedeljek.

Sem zdajle eno uro likala in me vse boli. Sem pa zlikala 3 svoje majice, vse ostalo je pa od mojega. Dostikrat perem čiste stvari, ker nima pojma kaj je oblekel, če pa pride s službene poti pa kar vse nameče v umazano.user posted image Ga bom morala še malo dresirat.user posted image

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
   Januarčice 08-2.del
21.12.2007 21:16:30   
karatina

karatina,ali je bila babica na ctg-ju?Taka s kratkimi lasmi,temna?Saj hodiš v Mb porodnišnico na ctg,kajne?

Hodim v ZD na Vošnjakovo kot Klaja.

Vidim, da ste ful pridne s peko. Kako leto nazaj sem bila tudi jaz. Vsak teden sem vsaj enkrat morala kaj pričarati na mizo, sploh med prazniki user posted image . Bom pač nadoknadla, ko mi bo moja punčka pomagala in bova skupaj ustvarjali sladke pregrehe.

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
21.12.2007 21:25:23   
martinca
Tinča1, mene pa zanima kaj je to streptokok B. pa kaj je je to kolposkopija?

vidim da bo kar ene par naših user posted image doma. moj je tudi danes delal zadnji šiht. zdaj pa je do sedmega doma. jupiuser posted image

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
21.12.2007 21:28:20   
klaja
Karatina tudi jaz imam v četrtek pregled, mogoče se srečava. Samo še ne vem ob kateri uri bom šla, ker mi je v materinsko napisala samo da pridem popoldan. Odvisno ob kolkih bo moj prišel domov in kdaj se bo Julija zbudla. Mogoče bom šla sama, se še odločim do četrtka.

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
21.12.2007 21:51:06   
nana35
katee,res je zoprno to čakanje,saj vem,dobro,jaz vsaj vem kdaj bo moj dan D,ampak verjemi meni se že zdaj to vleče,ko vem...ampak saj bo,za vse pride čas in bo res potem bolj veselo.Uh,kako bomo srečne,kajne??

mml,saj vem,da so vsi malo boljše volje ko je novo leto,pa bodo tudi v P!Sploh pa res,ko bom imela mojega malega pikeca pri sebi,mi sploh ne bo pomembno,kako bliskajo rakete in kako so vsi pijani...user posted image user posted image

lusa,kako lepo da boste skupaj,moj user posted image  pa res dela samo zjutraj in nobene sobote ,od 7h do 15h ampak zato pa mora v ponedeljek v službo,ko bodo drugi po večini že doma...ampak saj bo bolje,verjetno ne bodo delali do 15h,samo do 12h.

sunny,to pa res!!Če boš samo v P ležala,se moraš že malo zbuniti!!Razen,če mislijo,da boš rodila takrat,potem se sigurno splača.Pa mislim,da te na tak dan ne bi držali tam,da bi samo čakala kaj bo.Potem bodo že resno mislili.
Joj,groza,moj pa je tak,da mi dela kupe na pralnem stroju v kopalnici,ko kaj sleče,pol pa ima za službo,pa za doma,pa za user posted image ven peljat trenerko,potem pa še kaka moja cotika in je kup tu.In ko se jaz razkurim...user posted image Vse vržem v perilo,potem pa jamra,da je imel samo 1x gor.Pa kaj to meni je!user posted image

Lepo noč vam želim in papa.

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
21.12.2007 21:58:45   
urssyy
Klaja čestitam za novi avto. Želim vam srečno vožnjo. Si skromna, nič se ne pohvališ kaj ste nabavli?
Lunca in ketee ne se obremenjevati s službo. Tudi me, ki imamo za nedoločen čas službo, to ni garancija da boš vedno tam. Delodajalec ti zateži da ne izpolnjuješ delovnih nalog, pa smo tam. Mu ne moreš nič, tak da vidve sam uživajta doma. Delovne dobe pa tak ne bomo rable, ker za nas ziher ne bo več denarja za penzije. Se bomo morale same znajdit.user posted image

Klepetka si pisala, da piješ malinova čaj. Vem da ste že napisale, ampak moja skleroza , koliko ga že moraš popiti dnevno? Jaz sem ga dans kupla pa ne vem kolk ga lahk popijem.

Mala pikica lepe slikice trebuščka, bo imel tvoj princek lep spomin. Vidim, da imaš danes slab dan, jutri bo bolje. Pa ko nas user posted image  pocartajo se mi zdi, da je takoj boljšuser posted image . Se vidi da se pripravlja polna luna ...... al prazna, ni važn vpliva na nas. Upam, da bo čimprej mimo.
Meli res ni fajn 3 mesece v bolnici, ampak samo še malo in imela boš čudovito leto 2008.
Katrin user posted image , da je bilo na pregledu vse b.p.. Kok je fajn če imaš fajnega G. No moja je tudi super.

Puri glede nočnih težav sva že dve. Danes dopoldne je bilo vse ok in nisem šla h G. Bom videla kaj se bo danes ponoč dogajal.
Suzana KK jaz grem jutri popoldne v Lj, se pa ziher kaj oglasim na RR, da bomo klepetale.

Martinca kadar imam jaz zamašen nos si vzamem olje 31 od Justa in mal pomažem okoli nosa in globoko vdihnem. To tak odpre nos, pa še spiš fajn po tem. Je pa to olje iz zelišč in nič ne škoduje ne tebi ne user posted image .

Lusa user posted image  samo zate. Vidiš kako lepe praznike bosta imela s tvojim dragim. Izkoristi ga, ko ga boš tako imela celega doma, samo zase.

Benika čestitke za rojstni dan še od mene. Glede sladkorja, so ga tudi meni najdli v urinu in imam tudi 28.12. pregled in se bova
z G. odločili kako naprej.Da ne bova kje na isti datum rodileuser posted image

Nana bolje da je tvoj dragi povedal prej v službi, bi se lahko pripravili na to, pa mogoče bi ga presenetili še s kakim darilomuser posted image .

Karatina bravo za uspešen CTG. Vidiš da se na koncu vedno vse samo uredi.
MMl pa ti so kot naša Rebeka Dremelj, multipraktik. Vse ti gre od rok user posted image .

Sunny Morning bolje da da tvoj user posted image  kaj več v pranje kot pa premalo. Moj se včasih zmoti user posted image  in da namesto med umazano perilo, umazano majico nazaj v omaro s čistim perilom user posted image .

Zdaj pa sem tolk napisala, da počakam sam še mojega user posted image , da pride iz nočne smuke in grem v posteljo. Upam, da se naspim.

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
21.12.2007 22:00:38   
SuzanaKK
Mml, to pa je en zajeten kupček piškotov in vsi zgledajo prav slastni. No, da se pohvalim, tudi moji so šli v promet, ampak jih je bilo samo 1 kg, pa še ti so bili bolj preprosti, ko nimam še ravno prakse pri peki slaščic. Jaz sem vso popoldne delala voščilnice, ki sicer nimajo neke umetniške vrednosti, upam pa, da tisti, ki jih prejemajo vsako leto, cenijo to, da jih izdelam sama. Sedaj me pa ful križ boli, tako da grem v ležeči položaj. Vsem januarkam želim mirno noč, sladek spanec, minimale obiske wc-ja. Pa da se vse zjutraj javite, da ste še v enem kosuuser posted image

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
   [Brisano sporočilo]
21.12.2007 22:05:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SuzanaKK)
  Neposredna povezava do sporočila: 1741
21.12.2007 22:11:22   
katee
Ve ste itak vse čisto preveč pridne s peko piškotov. Ma jaz si grem raje v trgovino kake kupiti, pač nisem neka pekačica user posted image .

Tudi jaz grem počasi spat, sem bila spet cel dan na nogah, pa mi oči kar skupaj lezejo. Še dobro, da je moj user posted image  doma, da je še user posted image  ven peljal (sta tako hitro nazaj prišla, ker je petarda počila in se moja user posted image  tega ful boji). 

Lepo noč vsem srečkam nosečkam!

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
   Januarčice 08-2.del
21.12.2007 22:28:39   
karatina
IZVIRNO SPOROČILO: klaja

Karatina tudi jaz imam v četrtek pregled, mogoče se srečava. Samo še ne vem ob kateri uri bom šla, ker mi je v materinsko napisala samo da pridem popoldan. Odvisno ob kolkih bo moj prišel domov in kdaj se bo Julija zbudla. Mogoče bom šla sama, se še odločim do četrtka.

Upam, da boš izbrala ˝srečno˝ uro in ne boš preveč čakala. Danes, ko sta mene naročala, sta namreč gledala po neki tabeli, ker imajo za četrtek in petek določene ure, kdaj ima kateri G CTG na voljo user posted image . Mogoče pa se res srečava. Jaz sem naročena ob dveh. Zna pa biti, da bom tam tudi do večera, če bo naše dete spet štrajkalo user posted image .

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
21.12.2007 22:33:38   
martinca
urssy, sem že to olje tudi sprobala. jaz si ga na ono palčko za ušesa pucat pokapam gor. pa si tisto noter v eno nosnico potisnem pa vdihavam, pa spet v drugo nosnico. pa mi že nič več ne pomaga. sem že od ponedeljka taka. me glava boli od tega prehlada, solze mi tečejo, zob me že boli, ni da ni. sam finta je danes, da danes še lahko kiham, juter pa ne bom mogla. mam full smešn jaz to nareto. en dan kiham ko nora, drugi dan pa mi samo solze tečejo ko ne morem kihnat.user posted image
kam pa hodi tvoj dragi na nočno smuko? na celjsko kočo? jaz bi se tud šla malo smučat. user posted image pol pa ne bo več snega na Pohorju, ko bom rodila, da bi se šla smučat.

lahko nočko

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
21.12.2007 22:41:09   
mala pikica
Jaz sem še tukaj, da ne bo katera mislila, da me več ni. Ampak se mi res ne ljubi kaj preveč pisat user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: katee

nana35: saj vem, da bo dedek mraz tudi nam z malo zamudo prinesel , ampak veš kako zoprno je to čakanje. Saj verjetno ni samo meni, je vsem puncam. No, bomo pa takrat, ko bo prišel ta trenutek, toliko bolj vesele, a ne?!

Joj, o tem jaz raje ne bi. Sploh ne vem, ali naj štejem dneve ali ure ali minute... user posted image Je pa mi čisto vseeno, pa četudi bi bila skozi obojne praznike v P, samo da bi bila. Z otrokom v naročju, seveda! Jaz vam sploh ne morem povedati, kako si že želim, da bi se ta naš otroček rodil... Ah, pa ne bom spet začela obremenjevati vseh, sem že dopoldan dovolj zatežila...

Boljše, da se čimprej spravim v posteljo! Nočko vsem, pa upam, da bo jutri boljši dan, da vam ne bom težila user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu karatina)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
22.12.2007 2:48:54   
dašabina
No, zdaj pa so se začeli moji nočni pohodi pred računalnik, ker ne morem spat. Sem čist zamenjala dan za noč.
Bila na CTG, vse ok, ni popadkov in naročena za 31.12.2007, plodovnica primerna. Gibi se morajo dobro čutiti, je parkrat poudarila. In potem grem jaz najprej na nastop k ta mali in dete brca in potem grem še na koncert violin k ta veči in je dete čisto ponorelo, saj je premikalo trebuh gor, dol, levo, desno. Tako da če se mi bo zdelo, da se premalo giba, bom sam prosila, da naj kar zaigrajo na klavir in violino.

V vsakem, še tako majhnem koraku je smisel življenja....

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
22.12.2007 5:43:47   
Lunca1
Dobro jutro, evo mene, sem že med budnimi.

No danes bova šla pa verjetno v kino. je treba še izkoristit, ker vprašanje, kdaj bova lahko šla naslednjič. sploh zdaj ko bosta 2 otroka.user posted image

(odgovor članu dašabina)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
22.12.2007 8:55:46   
puri
Dobro jutro, čeprav zame ni kaj preveč.

Celo noč sem imela popadke in to že kar malo boleče, pa tudi zjutraj so še bili, tako da sem se šla počasi kar stuširat, ker sem že res mislila, da bo kaj iz tega,.....no pa so se k sreči nehali, vsaj tisti boleči. Zgleda, da se pojavlja zgodba iz prejšnje nosečnosti, ko se mi je tudi to dogajalo. Aja,...pa ko sem se tuširala, sem na otip začutila, da je tam doli že vse nekaj "zatečeno", tako kot se to spominjam iz P, ko sem se tam po klistiranju tuširala.
Upam, da bom vseeno še nekaj časa zdržala, ker mi je sedaj res še prekmalu. Do katerega tedna se mora pa dati tista injekcija za pluča????

se vema še kasneje kaj javim,.....

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
22.12.2007 9:12:44   
katee
Dobro jutro punce!

Sani je rodila hčerkico Manjo. Veseli dogodek se je zgodil včeraj ob 21.07, mala princeska pa je bila velika 42 cm in težka 1875g. user posted image user posted image user posted image  Sani je zelo vesela. Iz vsega srca ji čestitam in pošiljam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
22.12.2007 9:17:53   
puri
Sani,..... čestitke za malo princeskouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?