|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08-2.del
20.12.2007 17:18:06   
puri
Lusa,....res fino, da se je tvoja pupika obrnila tako, kot je treba,.....naj tako sedaj ostane do koncauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1626
20.12.2007 17:25:06   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: nana35
mala pikica,sem pogledala slike v albumu,prav lepe so te zadnje in že nakazujejo,da prihaja tvoj čas...trebušček pa zdaj imaš že kar velik,ampak z mojim se lahko primerja le klepetkin in suuny-jin (po velikosti)user posted image !!

Me bi lahko ustanovile "KLUB VELIKIH JANUARSKIH TREBUHOV"user posted image user posted image user posted image

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1627
20.12.2007 17:40:13   
mala pikica
Lusa user posted image user posted image user posted image za Dašo, je že zdaj pridna, kaj šele bo user posted image Bo čisto po sestrici...

nana sem dobila pleničke iz muellerja, je koala kupila user posted image Koala user posted image Smo pa s koalo in muziko ugotavljale, da so pamperske kar nekaj tanjše od dm-ovih pleničk. Bom videla, katere se bodo boljše obnesle.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu lutiropan)
Neposredna povezava do sporočila: 1628
20.12.2007 17:40:54   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: vaney
še nekaj me zanima: na koga boste ve prijavile otroka? oz. na koga se splača. jaz imam trenutno višjo plačo, ampak imam pogodbo za določen čas. moj ima nižjo plačo, ampak ima pogodbo za nedoločen čas. in zdaj ne veva, naj koga naj prijaviva otroka. ima katera kakšne informacije o tem?

Moj ima ful večjo plačo, vendar od 1.1. ne bo več zaposlen v Sloveniji, tako da druge izbire kot, da ga prijaviva name že nimava. Je pa odvisno kako si mislila "prijavila". Zdravstveno lahko otroka recimo prijavita nate, za davčno olajšavo pa na njega ali pa obratno. Ponavadi je tako, da je zdravstveno otrok prijavljen pri mamici, davčno se pa odločita komu se bolj splača (tistemu, ki ima večjo plačo). Če ima on pogodbo za nedoločen čas ga zdravstveno prijavita kar na njega (rojstni list naj nese v službo in bodo tam uredili na ZZZS). Za davčno se bosta morala pa sama odločit. Dokler si na porodniški je najbolje, da je kar pri njemu. Kasneje pa lahko to spremenita.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
20.12.2007 17:51:44   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: benika
še nekaj me zanima: na koga boste ve prijavile otroka? oz. na koga se splača. jaz imam trenutno višjo plačo, ampak imam pogodbo za določen čas. moj ima nižjo plačo, ampak ima pogodbo za nedoločen čas. in zdaj ne veva, naj koga naj prijaviva otroka. ima katera kakšne informacije o tem?

Če govoriš o zdravstvenem zavarovanju, potem res nima veze, po kom je prijavljen. Benjamin je prijavljen pri mojem v službi, pa ni nikoli nobenih problemov.

Če pa govoriš o tem, kdo naj bi ga prijavil v službi, je pa moj nasvet takle; NIHČE! Ker če ga prijaviš pri komerkoli od vaju, ga potem ne bosta mogla uveljavljati kot olajšavo v dohodnini!

Benika se ne morem strinjat s tabo glede tega. Razlika je samo v tem ali olajšavo koristiš že med letom (plačaš mesečno manj dohodnine in dobiš večji neto) ali pa si na koncu leta otroka enemu vpisal in denar pobral v enem znesku. Do zdaj je bilo to vse mogoče, ne vem pa kako bo zdaj, ko bo davčna samo obračunala dohodnino na osnovi podatkov, ki jih bodo dobili iz službe in bomo domov dobili samo odločbe. Ne boš imela nobene možnosti dodatno vpisat otroka. Se bo treba glede tega še malo bolj temeljito pozanimat.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1630
20.12.2007 17:58:52   
koala
No pa sem le uspela prilest do računalnika.

mala pikica hvala za pogostitev, recept je že varno prepisan in punce, to pecivo ne samo da zgleda njami tudi je njami. Zdaj mi je pa mala pikica z slikico lušte nardila. Prav mi je, kaj pa nisem htela še enega kosa, ko mi ga je ponujala.

limmauser posted image user posted image user posted image

Lusa bravo az Dašo, pridna punčka.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 1631
20.12.2007 18:06:11   
Sunny Morning
Aja, v albumu sta 2 slikici mojega trebuščka. Sicer se na sliki to ne vidi, ampak obseg mojega velikana je zavidljivih 129 cm (merjeno včeraj zvečer).

benika tebe tudi vabimo v "KLUB VELIKIH JANUARSKIH TREBUHOV"user posted image

Ste pa tako pridne s pisanjem voščilnic.user posted image  Jaz jih letos sploh ne bom pošiljala. Tudi do zdaj nisem imela navado pošiljat, tako da nadaljujem s tradicijo.

Sem imela pa danes najtežjo noč do sedaj. Do 1.30 nisem mogla zaspat in sem gledala TV. Potem sem imela pa na vsakih 30 minut obisk WC-ja, vmes me je seveda mučila zgaga...groza. Sem že ob 7.00 vstala in sem potem dve runde oddremala dopoldne na kavču. Upam, da se taka noč ne ponovi več.
Popoldne sem šla še v BC zapravit bone, ki sem jih dobila. Sem kupila lupinico in imava glede nujno potrebne opreme vse kar rabiva. Jutri se bom še odločila glede sterilizatorja.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1632
20.12.2007 18:08:19   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica
Še slikica:

user posted image

Ne vidiš, ampak se mi sline cedijo.user posted image

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1633
20.12.2007 18:21:44   
puri
Sunny Morning,....a si to mogoče že tiste bone dobila, ki jih vsako leto pošljejo, glede na nakupe? Kdaj sploh pošiljajo tiste bone,..a sedaj konec leta ali v začetku?

Neposredna povezava do sporočila: 1634
20.12.2007 18:34:34   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: puri
Sunny Morning,....a si to mogoče že tiste bone dobila, ki jih vsako leto pošljejo, glede na nakupe? Kdaj sploh pošiljajo tiste bone,..a sedaj konec leta ali v začetku?

Ne, to sem dobila bone v službi. Tele, ki jih pa pošilja BC pa glih ne razumem. Nekaj sem brala na njihovi strani in sem ugotovila, da ti pripadajo, če si zapravil najmanj 417 €. Malo veliko.user posted image

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
20.12.2007 19:08:52   
benika
Benika se ne morem strinjat s tabo glede tega. Razlika je samo v tem ali olajšavo koristiš že med letom (plačaš mesečno manj dohodnine in dobiš večji neto) ali pa si na koncu leta otroka enemu vpisal in denar pobral v enem znesku. Do zdaj je bilo to vse mogoče, ne vem pa kako bo zdaj, ko bo davčna samo obračunala dohodnino na osnovi podatkov, ki jih bodo dobili iz službe in bomo domov dobili samo odločbe. Ne boš imela nobene možnosti dodatno vpisat otroka. Se bo treba glede tega še malo bolj temeljito pozanimat.

Ja to vem ja, ampak vseeno se mi zdi, da je precej razlike v finančnem smislu, ali dobiš večji neto ali pa kar precej dohodnine nazaj. Po novem bo tako, da boš do 31. januarja morala vpisati, če želiš uveljavljati olajšavo za vzdrževanega družinskega člana.

Evo najin primer; Benjamin ni prijavljen ne pri meni, ne pri user posted image . V dohodnino ga vpisuje user posted image , ker ima precej višjo plačo kot jaz in na koncu se nama to pozna kar dobrih 500€. Tako bo tudi on do konca januarja moral oddati vlogo, da mu bodo upoštevali vzdrževanega družinskega člana.

Tistim, ki boste rodile prvič januarja , ni potrebno vlagati tega obrazca, decembrke pa ja.

Neposredna povezava do sporočila: 1636
20.12.2007 19:23:08   
Sunny Morning

Benika se ne morem strinjat s tabo glede tega. Razlika je samo v tem ali olajšavo koristiš že med letom (plačaš mesečno manj dohodnine in dobiš večji neto) ali pa si na koncu leta otroka enemu vpisal in denar pobral v enem znesku. Do zdaj je bilo to vse mogoče, ne vem pa kako bo zdaj, ko bo davčna samo obračunala dohodnino na osnovi podatkov, ki jih bodo dobili iz službe in bomo domov dobili samo odločbe. Ne boš imela nobene možnosti dodatno vpisat otroka. Se bo treba glede tega še malo bolj temeljito pozanimat.

Ja to vem ja, ampak vseeno se mi zdi, da je precej razlike v finančnem smislu, ali dobiš večji neto ali pa kar precej dohodnine nazaj. Po novem bo tako, da boš do 31. januarja morala vpisati, če želiš uveljavljati olajšavo za vzdrževanega družinskega člana.

Evo najin primer; Benjamin ni prijavljen ne pri meni, ne pri user posted image . V dohodnino ga vpisuje user posted image , ker ima precej višjo plačo kot jaz in na koncu se nama to pozna kar dobrih 500€. Tako bo tudi on do konca januarja moral oddati vlogo, da mu bodo upoštevali vzdrževanega družinskega člana.

Tistim, ki boste rodile prvič januarja , ni potrebno vlagati tega obrazca, decembrke pa ja.

Ma saj je fajn, če dobiš vse nazaj v enem znesku, ampak če pa pogledaš z druge strani, si pa celo leto "financiral" državo, pa zato ne dobiš nobenih obresti. Vsak se mora odločit po svoje.
Najbolje, če izračunaš koliko je razlika v netu, otroka prijaviš že takoj po rojstvu in si tako vesten, da razliko, ki jo dobiš daješ na neko vezavo ali pa kaj takega in jo porabiš v začetku naslednjega leta. Znanstvena fantastika, a ne?user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1637
20.12.2007 19:59:36   
urssyy
Samo pozdravim vas, ker vas nisem uspela prebrati - nisem nobeni nič komentirala, bom zato jutri popoldne. Zibelko sem ekspresno dobila, jo je moj ati že sestavil. Jutri poslikam in jo dam v album. Jo hodim že cel dan samo občudovati user posted image . Jutri obavim pregled za koleno, pa še nekaj za user posted image  kupim pol pa vam pridem delat družbo.

Lepe sanje in upam, da bomo zjutaj vse še v enem kosu user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1638
20.12.2007 20:01:38   
vaney
jaz tole berem in berem, pa mi je vsakič manj jasno...user posted image če bom rodila januarja, naj ga potem prijavim takoj, ko se rodi ali naj čakam in ga prijavim šele na obrazec za dohodnino? če prav razumem, je razlika edino ta, da če ga prijavim takoj, ko se rodi, bom vsak mesec dobivala nekaj za njega, če ga pa šele pri dohodnini, mi bodo pa šele potem pri obračunu dohodnine vrnili vse za nazaj v 1x znesku. je tako ali sem spet vse zbrkala?

Neposredna povezava do sporočila: 1639
20.12.2007 20:06:36   
Alfabeta

jaz tole berem in berem, pa mi je vsakič manj jasno...user posted image če bom rodila januarja, naj ga potem prijavim takoj, ko se rodi ali naj čakam in ga prijavim šele na obrazec za dohodnino? če prav razumem, je razlika edino ta, da če ga prijavim takoj, ko se rodi, bom vsak mesec dobivala nekaj za njega, če ga pa šele pri dohodnini, mi bodo pa šele potem pri obračunu dohodnine vrnili vse za nazaj v 1x znesku. je tako ali sem spet vse zbrkala?

Najprej se moramo zmenit o čem govorimo. O prijavi na ZZZS, za zavarovanje otroka ali morda o "dajanju" v dohodnino ali kaj?
Jaz sem že včeraj razložila.... Glede zavarovanja je vseeno na koga je, ampak ponavadi je na mamo. Glede dohodnine pa je bilo do sedaj za moje pojme najbolje tako, da si ga pač dal šele pri oddaji dohodnine, tistemu, ki je imel več dohodkov in si dobil več nazaj.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1640
20.12.2007 20:34:02   
vaney
ok, zdaj mi je jasno (spraševala sem za dohodnino, za zavarovanje mi je že vse jasno) tudi za dohodnino. zmedlo me je edino to, ker je ena napisala, da se bodo stvari z letom 2008 spremenile, pa mi ni bilo jasno, kako.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
20.12.2007 20:50:59   
mala pikica
Jaz še pa vedno ne vem, kaj mislite s tem, da ga en prijavi pri plači oziroma pri dohodnini? Vem, da je mene vedno ati dajal v olajšavo za družinske člane. Kaj pa je še druga možnost user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1642
20.12.2007 20:54:31   
nana35
Sunny m.,ampak hitro je treba ta klub ustanovit ker še malo pa se bo moj zmanjšal.Ja,BC pač pošlje,če si toliko zapravila tam,potem pa moraš že kakšen voziček tam vzet ali pa mogoče pride v poštev drugo leto,ko čez vse leto tam nakupuješ.Meni je vseeno,ravno nič ne bom prihranila,če bom vse leto tam nakupovala,ker imajo pa oblačila res draga.

Pa tudi mene še vedno muči zgaga,ampak mi je do zdaj uspelo pojesti le dva Rutacida,ker so te tablete pa res fuj!!user posted image
mala pikica,kaj pa hvala nana,da si zrihtala pleničke??user posted image Vidiš,da nisem zastonj namigovala!Upam da Koala ni huda!!user posted image Malo heca je bilo,ampak je pa bilo vredno.user posted image user posted image

urssyy,to pa je super,da si tako hitro dobila zibelko!!Ponavadi moraš na vse tako kruto čakat.

Jaz pa bom o tem zavarovanju in dohodnini razmišljala kasneje,zdaj mi res ni...

:))

Neposredna povezava do sporočila: 1643
20.12.2007 20:58:07   
mala pikica
nana user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1644
20.12.2007 21:02:11   
nana35
mala pikica  user posted image !!

:))

Neposredna povezava do sporočila: 1645
20.12.2007 21:41:34   
muzika
Mala pikica, tega sem jaz sama naredila skupaj, lahko pa se tudi kupi, samo ne dobi se ga povsod. Pa sploh ni problema tega sam skupaj zmešat. Jaz najraje uporabim cvetlični med, je pa res, da se ta hitreje strdi. Torej: čimprej ga porabi, če pa se strdi, ga daš v vodo 40 stopinj in se zopet utekočini.
Vsem ostalim: mislim, da mala pikica ne bo jezna,  če povem, v kakšen krasen domek bo prišel njen user posted image . Me čudi, da se mu še nič ne mudi.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1646
20.12.2007 21:48:48   
mala pikica
muzika zdaj pa mi je kar nerodno user posted image Hvala vseeno za pohvale!

Med in cimet pa sem že probala, je super, bom pa te prosila, če mi boš zaupala recept, lahko na ZS.

Zdaj grem še pogledat CSI, potem pa v posteljo, me glava tako boli, pa me celo nosečnost niti enkrat ni user posted image

(odgovor članu muzika)
Neposredna povezava do sporočila: 1647
20.12.2007 22:22:27   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica

Jaz še pa vedno ne vem, kaj mislite s tem, da ga en prijavi pri plači oziroma pri dohodnini? Vem, da je mene vedno ati dajal v olajšavo za družinske člane. Kaj pa je še druga možnost user posted image

Druga možnost je, da v službi izpolniš nek obrazec in ti tako otroka upoštevajo pri plači. Dobič nekaj dodatka pri neto plači (plača je višja). V tem primeru potem otroka ne moreš uveljavljati pri napovedi dohodnine kot vzdrževanega družinskega člana. Kot je že rekla sunny morning, pozanimajte se, za koliko se poveča neto plača in koliko približno bi dobile nazaj pri dohodnini, potem pa izberite varianto, pri kateri je finančni izkupiček za vas višji.

Spremembe v letu 2008 so v tem, da moraš sedej do 31. januarja poslat na davčno en obrazec, v katerega vpišeš, kdo bo uveljavljal otroka pri napovedi dohodnine. Do sedaj smo to namreč sami vpisovali v dohodninske obrazce potem, ko smo izračunali, kaj se nam najbolj splača.

Vaney, če boš malega prijavila pri plači, potem ga prijavi takoj. Ta podatek vpišeš potem na obrazec za dodatek za nego otroka, ki ga moraš odnest na CSD po rojstvu otroka.

Če pa ga bosta potem drugo leto uveljavljala pri dohodnini, potem ne vpisuješ nikamor.

Ma komplicirano, vem.

Neposredna povezava do sporočila: 1648
21.12.2007 6:22:37   
Lunca1

včeraj sva šla pogledat od kolegice user posted image , je star 3 tedne. kako je to mickenouser posted image  pri meni je zaspal v naročju, moj dragi si ga pa ni upal prijet v roke, ker se je bal, da ga bo polomil. Pa sem ga hecala, da ima še dobre 3 tedne, da premaga strah, pa je rekel, da bo to potem drugače, ker tisto bo njegov baby in si bo več upal. zanimiva logika.

he he saj mu ga bodo tako ali tako kar v roke porinili, sploh ne bo imel izbire, hočeš nočeš moraš - držiuser posted image

Kar se dihanja tiče, če se še spomnimuser posted image , je bilo rečeno, da najprej globoko vdihuješ in izdihuješ s celimi pljuči, na koncu pa dihaš plitvo hitro skozi usta čez jezik kot kuža. Bo treba na inštrukcije k našemu psu. Ta obvlada. user posted image

Midva imava Pino prijavljeno na mojega moža, ker ima  boljšo plačo, jaz se pa tako ali tako skoz ubadam z zaposlitvami za določen čas. Načeloma se bolj splača tistemu, ki ima višjo plačo. Zavarovanje pa mislim da nima veze. V bistvu je fora pri olajšavi za dohodnino.user posted image  Zdaj si me pa mal zmedla. user posted image

Mala pikica kar prijavljanja tiče. Eden od staršev mora otroka prijavit zaradi zavarovanja, drugo je pa za dohodnino, kdo ga bo uveljavljal kot olajšavo. Lahko že en pove v službi in zato že sproti dobiva na račun tega višji dohodek, lahko pa sta ga, vsaj prej, uveljavljala vsak za nekaj mesecev. Vem da so pa zdaj neke spremembe v zvezi s tem, da se je treba prej odločit ali nekaj takega.???

Pa lušten trebušček imaš že.

Raja zmenjeno, če te ne bom prehitela.user posted image  Drugače bom pa mml posredovala.

Benika dobro skrivaš tele centimetre.

Več citatov pa lahko narediš na dva načina, lahko skopiraš iz teksta in dodaš oglate oklepaje in quote, kot ti drugače napiše, ali pa pritisneš citiraj in iz drugega okna skopiraš v prvo okno. nana35 namesto copy stisni Ctrl + c, za vnos pa Ctrl+v ali Shift + Insert.

Klepetka, še dobro da ne sanjaš mačka Silvestra kako rojeva.user posted image  A si ga predstavljate kako hitro predihava popadke.user posted image

Luša super, da se je tamala že obrnila spet na glavo.user posted image

Nalin bo treba hitro en mini motor nabavit.user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1649
21.12.2007 7:44:55   
Lunca1
Dobila sem tale mail, samo žal ne morem skopirat direkt pdf file. Bom prepisala bistveno.

Ključna vprašanja in odgovori v zvezi z vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine za leto 2007

Kdo naj izpolni vlogo?

To vlogo vložijo zavezanci za dohodnino, ki med letom (pri izračunu akontacije dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja, pokojnine ali drugega dohodka) niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane in zavezanci, ki so olajšavo med letom uveljavljali, pa želijo te podatke spremeniti.

Zakaj je potrebno oddati vlogo?

V preteklosti so zavezanci lahko napovedali uveljavljanje vzdrževanih družinskih članov v letnih dohodninskih napovedih. Za odmerno leto 2007 se bo pri odmeri in poračunu dohodnine na letni ravni uporabljala nova ureditev. Davčni organ bo zavezancem prvič posredoval informativni izračun dohodnine, ki se bo pod določenimi pogoji štel za odločbo o odmeri dohodnine. Na ta način bodo zavezanci razbremenjeni vlaganja dohodninskih napovedi.

Davčni organ bo informativni izračun dohodnine sestavil na podlagi podatkov uradnih evidenc, s katerimi razpolaga davčna uprava, in podatkov o dohodkih ter vzdrževanih družinskih članih, ki jih bodo davčni upravi do 31.1.2008 posredovali izplačevalci dohodkov. Informativni izračun bodo zavezanci prejeli najpozneje do 31.5.2008. V kolikor zavezanec med letom (pri izračunu akontacije dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja, pokojnine ali drugega dohodka) ni uveljavljal posebne olajšave za vzdrževane družinske člane ali pa sedaj želi način uveljavljanja spremeniti, lahko vloži vlogo. S tem si bo zagotovil (seveda le, če bo vlogo oddal pravočasno), da bo davčni organ že pri sestavi informativnega izračuna upošteval pravilne podatke o vzdrževanih družinskih članih in mu zaradi tega razloga ne bo potrebno vložiti ugovora zoper informativni izračun.

Kakšne bodo posledice, če vloge ne oddam?

Če vloge ne bodo oddali pravočasno (do 31.1.2008), bo informativni izračun sestavljen na podlagi podatkov o vzdrževanih družinskih članih, ki jih bodo davčni upravi do 31.1.2008 posredovali izplačevalci dohodkov. Zavezanci, ki se s takim informativnim izračunom ne bodo strinjali, bodo morali na davčni urad po prejemu informativnega izračuna poslati ugovor. Dohodnina jim bo tako odmerjena šele jeseni 2008.

Kaj pridobim, če oddam vlogo?

Če bo davčni organ do 31.1.2008 prejel vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, bo lahko s pridobljenimi podatki davčnemu zavezancu izdal korekten informativni izračun dohodnine. Temu zavezancu tako ne bo potrebno dajati ugovora zoper informativni izračun. Na ta način mu bo dohodnina za leto 2007 odmerjena veliko prej, kot sicer.

Kje je dostopen obrazec?

Obrazec vloge je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa si ga natisnete tudi s spletne strani Davčne uprave RS. Vlogo bo od konca decembra dalkje mogoče oddati tudi prek sistema eDavki.

Kaj potrebujem za izpolnitev vloge?

Za izpolnitev vloge so potrebni predvsem osebni podatki vlagatelja vloge in vzdrževanih družinskih članov. Podrobnejša navodila za izpolnjevanje vloge so sestavni del obrazca.

Tole je kratek povzetek, verjetno pa je kaj več tudi na strani DURSa.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?