|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08-2.del
21.12.2007 8:07:00   
klaja
Jutro!

Sem hotla to prilepit, kar je Lunca1, pa me je prehitela.

Pri nama je bilo do sedaj tako, da Julije čez leto nisma imela prijavljene, tako da jo je on uvlejavljal kot olajšavo pri dohodnini, sedaj pa bo on kar obe uveljavljal pri plači, ker nama bolj koristi zaradi kredita. Edino nekaj mi ni jasno (mogoče mi bo Lusa znala kaj povedat o tem), glede na to da imama otroka s posebnimi potrebami, sem nekje zasledila, da ko ga ti uveljavljaš pri plači, se to ne šteje zraven, da je otrok s PP, ampak da moraš še to vseeeno uveljavljat pri dohodnini. Upam da katera razume kaj mislim. Ne vem mogoče se da vse uredit pri plači, pa so ti, ki  so nama to povedali pač naredili po svoje, da so lahko nekaj denarja pridobili na obeh straneh!?

Eh že na vsezgodaj kompliciramuser posted image .

Včerajšnji pregled je za mano, vse ok, razen pretoka - brezveze! Na teži je v enem tednu pridobila 200g, tako da ima sedaj 2485 g. Sem pa bila priklopljena na CTG 45 minut (Karatina ti je to kaj znano!?) in sem skoraj okamenela v tistem stolu. Naša  punca pač nima mira in se je nenehno obračala, tako da je zmes spet prišlo čez 200. Tudi na UZ ni dala miru, smo se že vsi tam smejali, kako rogovili.

Julija pa je ta čas, ko sem bila na pregledu, bila z atijem na fizioterapiji in je kar pošteno zlasala terapevtko, pa to še ni bilo dovolj, ji je še eno klofuto primazala. Upam da si terapevtka zdaj ne misli, da se doma tepemo. Pravi hudiček je postala.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
21.12.2007 8:08:09   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: vaney
jaz tole berem in berem, pa mi je vsakič manj jasno...user posted image če bom rodila januarja, naj ga potem prijavim takoj, ko se rodi ali naj čakam in ga prijavim šele na obrazec za dohodnino? če prav razumem, je razlika edino ta, da če ga prijavim takoj, ko se rodi, bom vsak mesec dobivala nekaj za njega, če ga pa šele pri dohodnini, mi bodo pa šele potem pri obračunu dohodnine vrnili vse za nazaj v 1x znesku. je tako ali sem spet vse zbrkala?

Najprej se moramo zmenit o čem govorimo. O prijavi na ZZZS, za zavarovanje otroka ali morda o "dajanju" v dohodnino ali kaj?
Jaz sem že včeraj razložila.... Glede zavarovanja je vseeno na koga je, ampak ponavadi je na mamo. Glede dohodnine pa je bilo do sedaj za moje pojme najbolje tako, da si ga pač dal šele pri oddaji dohodnine, tistemu, ki je imel več dohodkov in si dobil več nazaj.

Vaney pravi, da ima pogodbo za določen čas, mož pa za nedoločen čas. Pri njej bo najbolj pametno, da user posted image zdravstveno zavarujeta na moža in sta ta "problem" dolgoročno rešila.

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
21.12.2007 8:18:46   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: benika
Druga možnost je, da v službi izpolniš nek obrazec in ti tako otroka upoštevajo pri plači. Dobič nekaj dodatka pri neto plači (plača je višja). V tem primeru potem otroka ne moreš uveljavljati pri napovedi dohodnine kot vzdrževanega družinskega člana.

Seveda je vzdrževani član pri napovedi dohodnine. V primeru, da bi ga imela prijavljenega med letom kot dodatno olajšavo na otroka in ga potem ne bi prijavila kot vzdrževanega člana pri napovedi dohodnine, bi morala ves davek za nazaj vrnit. Problem je samo, da ga mora kot vzdrževanega člana prijavit tisti, ki ga je imel tudi med letom.
Se mi zdi, da so nas na DURS-u "skužili" in nas bodo zdaj malo zajebali, da se ne bomo mogli več toliko "zmišljevat". Po moje bo marsikdo, ki otrok ne bo imel prijavljenih med letom pozabil do 31.1. oddat papir o vzdrževanih članih in bo državi ostalo več denarja.

Da pa zaključimo s tem prijavljanjem user posted image . Najbolj pomembno je, da ga čimprej prijavimo na ZZZS, da bo imel user posted image zdravstveno zavarovanje, da ne bo težav pri zdravniku (v službo je treba dostavit rojstni list). Za dohodnino se lahko kasneje odločimo ali ga bomo dali kot olajšavo že med letom ali samo na koncu leta.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
21.12.2007 8:22:46   
klaja
Še enkrat jaz, sem prejšnji post kar objavila, ker sem se bala da mi kaj zbriše in bi še enkrat morala pisat.

Mala pikica si mi take lušte naredla, da sem se spravla kar na riževo čokolado (boljše to kot pa nič).

Limma si imela prav, da se po kolcanju ne moreš orientirat, še vedno je lepo obrnjena na glavico. Upam da se tvoja tudi kmalu spet obrne tako kot je treba!

Lusa, super da si je Daša premislila, da le ostane tako!

Nalin pa imaš še potem vseeno veselje do pečenja, ko nekaj roma v koš. Jaz niti blizu pečice ne bi šla več, če se mi ne bi posrečilo!?

Ussyy hura za zibelko, midva je še vedno nisva sestavla, moj pravi da še imama časuser posted image .

Danes pa gremo uredit papirje za avto JUPI! Sem rekla da se hočem peljat rodit z novim avtom in očitno ne bomo čakali na prevzem do 3. januarja, ker sma preveč nestrpna.

Vse tarnate da imate preglede šele po novem letu, mene pa naslednji čaka že kar v četrtek in spet si lahko rezerviram slabo urco za CTG user posted image . Komaj čakam, da rodim, da se rešim teh pregledov!!! Že mesec in pol imam preglede na tedne dni in bi mi že lahko kako postlo tam rezervirali, saj sem že redna stranka.

Lep petek vam želim!

Kako pa je kaj s Piškomiško in če se ne motim s Sani?

< Sporočilo je popravil klaja -- 21.12.2007 8:24:48 >

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
21.12.2007 8:24:34   
Lunca1
če se ne motim je potrebno otroka zavarovat v 1 mesecu, samo prosim ne me prijet za besedo

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
21.12.2007 8:27:23   
Sunny Morning
Danes se je ponovila včerajšnja noč. Skoraj sploh ne spim več. Ne vem ali sem živčna zaradi ponedeljka ali me muči kaj drugega, ampak se mi zdi, da ni nič posebnega. Do 23.30 sem gledala TV (moj user posted image je že veselo smrčal). Potem sva se preselila v spalnico in se je začelo. Sploh nisem mogla zaspat, vsake pol ure sem gledala na uro, noč ni šla nikamor. WC niti ni bil pretirano na tapeti, vendar vseeno. Ob 4.30 sem šla nazaj pred TV. "Zaspala" sem nekako ob 6.00 pa do 7.00 in zdaj sem že eno uro pokonci. Sploh se mi ne spi, ne vem kaj se dogaja z mano, prej pa kot povhek. Saj vem, ko se bo meni spalo bo pa že user posted image in mi ne bo dala mira.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nana35
Sunny m.,ampak hitro je treba ta klub ustanovit ker še malo pa se bo moj zmanjšal.

Moj bo mogoče manjši že pred tvojim (meni nekaj obljubljajo že za ponedeljek).user posted image

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
21.12.2007 8:28:21   
Lunca1
Aja še za tiste, ki ne veste. Otroka prijavite tako, da v službi izpolnijo M-DČ obrazec in ga odnesejo na ZZZS. Vi v bistvu s tem nimate ne vem kakšnega dela, mislim pa da je potreben rojstni list. ZZZS izda en začasni obrazec, na osnovi tega lahko koristite usluge, kartica pa pride naknadno po pošti. Prvi pregled otroka pa naj bi bil pri 1 mesecu, vaš pa pri 6 tednih. Pa vsaj jaz sem morala sama poklicat.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
21.12.2007 8:28:41   
urssyy
Jutro drage moje user posted image .

To noč nisem spala nič, ampak res nič (vsega skupaj 1 uro). Imela sem celo noč slabost, čudne bolečine...po moje ni to niti popadek....saj niti ne vem kak izgleda, ampak imam občutek kot da se hoče moja user posted image  obrnit in potem se nekje zatakne in ne gre ne naprej in ne nazaj. Boli ko user posted image . Pa vmes popusti, pa zopet. Zdajle se grem stuširat, nazajtrkovat in v Celje v bolnico na kirurgijo s kolenom. Če se bo bolečina še ponovila se grem hkrati pokazat k G. Saj vem, da bo rekla da sem panik, ampak bolje da bom imela miren vikend kot da bom nervozna, a ni tako?

Upam, da ste ve lepše pančkale kot jaz.

Neposredna povezava do sporočila: 1658
21.12.2007 8:29:58   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1
Otroka prijavite tako, da v službi izpolnijo M-DČ obrazec in ga odnesejo na ZZZS. Vi v bistvu s tem nimate ne vem kakšnega dela, mislim pa da je potreben rojstni list.

Ja, rabiš rojstni list otroka.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
21.12.2007 8:30:01   
Lunca1
Sunny mogoče je to že mal zaradi adrenalina in treme pred ponedeljkom.user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
21.12.2007 8:31:20   
Lunca1
Vsaj pri nas je bil pregled pri 1 mesecu, uveljavljaš pa s tistim potrdilom. Je pa res to najbolje urediti čim prej.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
21.12.2007 8:33:53   
Sunny Morning
Lunca1 koliko časa je pa trajalo, da ste dobili rojstni list?

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
21.12.2007 8:34:39   
urssyy
Sunny Mornining midve bi bile glih za skupi. Ti nič ne spiš, jaz nič ne spim. Najina user posted image  sta bolj mal doma, sva večinoma same. Bi lahk ponoč poker igrale, pa debatirale, pidžama party......bi nama hitrej minil čas.user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
21.12.2007 8:37:35   
Lunca1
Midva sva ga morala it sama iskat, mislim pa da sva to uredila že v prvem tednu. Dobiš pa rojstni list na matičnem uradu kjer si rodil, vsaj bilo je tako. Očetovstvo sva pa uredila že pred tem. Mislim da se pa da zmenit, da te dajo v bazo in potem lahko dobiš papir tudi na drugih UE. Mislim da je isto za poročni list. Moj je moral po papir na Jesenice.

Neposredna povezava do sporočila: 1664
21.12.2007 8:41:32   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: urssyy
Sunny Mornining midve bi bile glih za skupi. Ti nič ne spiš, jaz nič ne spim. Najina user posted image  sta bolj mal doma, sva večinoma same. Bi lahk ponoč poker igrale, pa debatirale, pidžama party......bi nama hitrej minil čas.user posted image

Se strinjam.user posted image

Lunca1 hvala za odgovor.

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
21.12.2007 8:51:34   
katee
jutro user posted image !

Meni je bilo ponoči ful slabo (sem jedla za kosilo ričet in seveda eno klobaso, ki je bila ful dobra, ampak posledice sem čutila ponoči). Sem se basala z gastali, pa še mojga ni doma, da bi me tolažil. No, ampak sedaj je že bolje. Malo še čutim, da imam težek občutek v želodcu, je pa veliko bolje.

Joj, se pogovarjate o teh papirjih za olajšavo, mene pa kar stisne, ker bom brezposelna, ko končam porodniško (pogodba se mi izteče sredi januarja). Sicer sem se z mojim zmenila, da bom 2 leti doma in se tega ful veselim, ampak kaj to vse potegne za sabo! Ah, si ne bom kvarila jutra zaradi tega.

Zdaj grem pa  user posted image  spiti, potem grem pa malo po trgovinah. Me ful grabi nakupovanje (ampak vse bi kupovala samo zase, pa mi je v tem trenutku brezveze).

A sta se kateri piškamiška in Sani oglasili?

Lep dan vsem!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1666
21.12.2007 8:56:44   
Lunca1
Katee jaz bom na istem kot ti, meni poteče zdaj konec decembra. meni je CSD rekla, da naj prinesem ali kopijo pogodbe, iz katere je razvidno do kdaj sem zaposlena ali pa sklep o prenehanju DR in delovno knjižico, da me potem oni zavarujejo. Po končani porodniški pa na Zavod za zaposlovanje.user posted image  no s tem se bomo pa obremenjevali čez slabo leto, a ne. Prej se ne mislim.user posted image

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
21.12.2007 8:56:50   
klepetka
dobro jutro

jaz seem pa danes spala superuser posted image .Še na wc mi ni bilo treba iti.
Me je pa včeraj zvečer tako zelo nekaj špikalo v nožnici ,da sem skoraj zvezde videlauser posted image .SEm bila že malo pripravljen ana to ,da gremo  rodit ,glede na to da je danes petek.user posted image Ampak ne ,dete ve ,da grem danes še na en čvek zvečer in je toliko uvidevno da bo počakalo.Še vsaj do nedeljeuser posted image

pregledi pri pediatru;pri nas so pri starosti 1 meseca.Po navadi takrat že dobiš kartico ZZZS ,ker rojstni list pride kar hitro(pri tamalmu je hodil en dober teden) tako da lahko kar hitro urediš v zvezi s tem.

naan35
,danes sem te pustila v sanjah čist pri miruuser posted image ,tak oda si imela mir pred manouser posted image

malapikica
,si me sam orazkurila s tole lambad o in jutri jo bom tudi jaz naredila za eno praznovanje .Upam da uspeuser posted image .Videt i je prav slastna.Kolk imata lepo sobico uštimano.Pa kolk lep trebušček ,tak nič nerodenuser posted image

več citatov v enem postu;tega se pa jaz ne grem ,ker sem se komaj enega navadila citirat.user posted image

Luša ,user posted image da se punčica  obrnila.naj Daša  zdaj tako tudi ostane.

nalin,mene pa vse mine ,ko kaj pečem in se m ivse ne izide po planu.Dobra si ,ko praviš da ti vsi medenjaki niso ratali,amapk si kar vztrajalauser posted image

klaja,pa saj  200g na teden  je čist mormalno da je Hana pridobila na teži,nič premalo.Tako da tud tvoja princeska ne bo tako lahkauser posted image .Sem pa prej gledala malo albume,in je Julija tak cuker,sploh pa na tisti sliki ,ko sedi na tisti oranžni vreči.
Pa ne misli da so res kje na FTH mislil da se doma pretepate;po moje so tiel zdravstveni delavci vajeni vsega,sploh  še otroški zobozdravniki user posted image

sunymorning,a daj ,da boš ti že zdaj rodila.Pol pa res bo malo noseč ostalo za januar.Mogoče pa še ne boš v ponedeljek.Se mi zdi da sem jaz v prednosti pred tabo za rodit ene 3 tedne  al nekaj takega ;saj veš ,petek pa touser posted image user posted image Tak oda kar čakaj lepo v vrsti.

urssyy,naj si mislijo pri G kar hočejo ,če imaš težave ti kar pejt  na pregled ,da boš bolj mirna.Pol pa še tole koleno glih zdaj;saj se bo porihtalo vse.user posted image
Pauser posted image super za zibelko.Jaz jo moram še tud pripravit;sem zgodnaj ,a ne,glede na to da teče že tatretji petek ko naj bi rodilauser posted image .Saj posteljica je pripravljen a,zibko bom imela pa v dnevni sobi za čez dan

zdaj pa si grem en malinov čajček narest ,pol pa Piko nogavičko gledat,ker zdaj ko je tamali na bolniški ,je itak samo Pika na sporedu ,poleg vseh dvd-jev.Če se ta ne bo zdrgnila ,pol pa ne vem ,če se bo kater.user posted image user posted image

lep dan

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
21.12.2007 8:58:44   
nussy
Dobro jutro punce!

Po zelo dooooolgem času se vam javljam. Računalnika nimam pri nama v zg. nadstropju, dol pa nisem ful letala, ker se nisem dobr počutila. Če bo brat zrihtal brezžično povezavo za notebooka, bom pa veliko več z vami. Obljubim.
Nisem brala vsega, ker je res veliko, čestitam pa novima mamicama (mislim, da Ljubljana in malamedika) in pa želim vso srečo Piškimiški in Sani.
Upam, da sem vse prav napisala.

Jaz se komaj premikam, pa ne vejo kaj bi lahko blo. Vmes so me poslali že tudi v P, kjer so samo naredili CTG in preverili, če sem odprta, pa nisem, tko da sem šla domov. Jaz mislim, da me mogoče kosti tolk močno bolijo, ko se širijo, obenem pa še user posted image  dol pritiska. To je edino možno še. V glavnem, bom preživela še teh nekaj dni. Shopping odpade, ker ne morem hodit več kot 5 min, sicer imam pa že vse. Zadnjič sem kupila zadnje stvari v LJ, ko sva se srečale z Ursulino. Tudi roj. dneva ne bom praznovala letos, ker ne bi bila dobra gostiteljica, bodo že razumeli, kajne?

Že pred 14 dnevi mi je G rekla, da je posteljica zelo zrela. Ni pogledala, kolk je user posted image  velika in tut kasneje ni več delala UZ. A mislite, da otroček sam ve, kdaj mora ven, če ne dobi dovolj hrane? G je rekla, da ja.
Od mojega brata sinček je imel pa ravno zaradi posteljice na koncu zastoj rasti in je bil pol manjši, pa rodil se je čez rok. Tko da res ne vem.user posted image

(odgovor članu lutiropan)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
21.12.2007 9:00:37   
Lunca1
IZVIRNO SPOROČILO: klepetka

Me je pa včeraj zvečer tako zelo nekaj špikalo v nožnici ,da sem skoraj zvezde videlauser posted image .SEm bila že malo pripravljen ana to ,da gremo  rodit ,glede na to da je danes petek.user posted image Ampak ne ,dete ve ,da grem danes še na en čvek zvečer in je toliko uvidevno da bo počakalo.Še vsaj do nedeljeuser posted image

He he klepetka, saj dan je še dolg, mogoče bo pa še danes. Boš na čveku popadke predihavala, potem pa direkt v porodno.user posted image

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
21.12.2007 9:01:30   
mml
sani in  piškamiška sta včeraj zvečer gledali v P TV in sta omenili, da ne gresta domov, dokler ne bosta imeli svojih štručk v naročju..to je pa vse kar vem

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu nussy)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
21.12.2007 9:02:26   
Lunca1
Da ne pozabim.

Benika vse naj naj za rojstni dan. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
21.12.2007 9:07:43   
katee
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

meni je CSD rekla, da naj prinesem ali kopijo pogodbe, iz katere je razvidno do kdaj sem zaposlena ali pa sklep o prenehanju DR in delovno knjižico, da me potem oni zavarujejo. Po končani porodniški pa na Zavod za zaposlovanje.user posted image  no s tem se bomo pa obremenjevali čez slabo leto, a ne. Prej se ne mislim.user posted image
Meni je pa na CSD rekla, naj samo en dopis napišem, da mi s tem in tem datumom poteče pogodba, nič ni omenjala delovne knjižice. Ker so mi v računovodstvu v službi rekli, da mi bo dala delovno knjižico šele po preteku porodniške in mi bo tudi datum delovnega razmerja zaključila po preteku user posted image  Sploh mi ni nič jasno. Se moram še 1× dobro pozanimat, kako je s tem.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
21.12.2007 9:12:13   
klepetka
a Lunca ,pri meni pa to ne gre tako hitro ,vešuser posted image .Jaz rabim kar nekaj ur ,da rodim.user posted image user posted image

nussy ,lep oda si se oglasila ,smo te že večkart pogrešale.In če ti bo kaj lažje ,vedi da tudi mene bolji te kosti in kolki ,in....user posted image .Ma ni da ni.Ampak baje da pol dete kar ven pade ,ke rse vse zdaj tako pripravlja in mehča in...user posted image (in to grem napisat jaz ,ki imam za sabo maratonske porodeuser posted image ).RD boš pa drugo leto praznovala ,veš da bodo vsi  razumeli.kaj bi nekaj na silo ,če pa veš da bi težko zmogla

katee,čist možno ja ,da si slabo spal zaradi ričeta ,ker tud men iprav dobro ne dene  zdaj v nos.,zato ga sploh ne kuham zdaj.Se ti pa pridružujem spet pri zgagi,ki me je spet včeraj tako zelo pekla.Vse za nazaj in naprej menda.Ma saj sam oše malo ,pa bo vse za nami.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
21.12.2007 9:13:28   
klepetka
ojej ,jaz pozabljivka;

BENIKA VSE NAJ NAJuser posted image user posted image

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?