|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007
18.12.2007 22:18:34   
naraščaj
ninocka, ful grozno. Upam, da se čimprej pocajtate.

Za otroški: vneseš podatke za 2006 iz dohodnine

Nayya še šew., čeprav se čez dan pa že občasno zamoti v ležalniku z dudo in celo mal zakinka user posted image user posted image

jooly, user posted image user posted image  bravo za spanje. Kdaj bo pri nas kaj takega. Lah sam sanjam še o tem. Ko bi vsaj 5 ur potegnla bi že bil napredek.

dajica, jaz sem tut neki jokava dans, kr nč mi ne sme reč. pol pa tut kr hodi za mano in me objema, pa pomaga, ja najbrž so hormoni

laubica, ful si dobra, da ti vse znese, kar se mora ni težko, al kak že gre.

nč grem dat tamalo spat, ker spet spi na rokah po podiranju kupčka (itak je spet mogla mal zbruhat)user posted image user posted image .

ma neke bibe not po nosu pa jih ne dobim ven, prevč svalkov pa tut ne upam not rint. to se ji dogaja, ker večkrat bruha in gre včasih tut čez nos, takrat se mi tok smili.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 726
18.12.2007 22:19:34   
naraščaj
aja,

vsem želim mirno in lahko noč.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 727
18.12.2007 22:24:16   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76

AJTAK...tudi jaz imam starsevski dodatek, pa sem rodila 16.10.dobila sem v petek izplacilo za november ter polovico oktobra....tako da moras dobit...to se le pozanimaj...

Aha, torej ce si ti rodila 16.10 in si sedaj dobila za nazaj potem dobim jaz drug mesec za december in polovico novembra. Hvala ti za odgovor. Potem je sigurno tako!

Sem vidla, da pisete o tem sooru, a da to se vidi ker je bel jezicek, kako pa veste da ni bel od mleka? Moj ma tud belega sam sem mislila da od mleka... A moram kaj ukrepat oz a so se kaki drugi znaki, da bi vedla ce je to to?

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 728
18.12.2007 22:47:19   
naraščaj
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Sem vidla, da pisete o tem sooru, a da to se vidi ker je bel jezicek, kako pa veste da ni bel od mleka? Moj ma tud belega sam sem mislila da od mleka... A moram kaj ukrepat oz a so se kaki drugi znaki, da bi vedla ce je to to?

ja to pa sem tut jaz že hotla vprašat. moja ma večkrat belga, sam vedno po bruhanju, se mi zdi user posted image  

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 729
18.12.2007 23:33:36   
mamuška
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

IZVIRNO SPOROČILO: mamuška

Ne začni opuščat pristavljanja, ne nehaj črpati, pa boš do poletja (no, ja!) na zeleni veji.

Sori, samo tole - matraj se s crpanjem in dojenjem, da bo mogoce do poletja steklo? Halo?? Poleti bojo nasi stari ze cca. 7 - 8 mesecev in bodo jedli ze gosto hrano. Da ti pa sele takrat dojenje stece, je pa brezveze, ker takrat  zacnesotroka ze odstavljat.
Ce je blo pa misljeno ironicno, pol pa spreglejte zgornje vrsticeuser posted image

Ma ni blo mišljeno ironično, mišljeno je bilo, da je treba dat času čas. Ene ženske pač imajo srečo in dojenje steče  preden rečeš keks, ene se pa namatramo, da vsaj za silo laufa. Tiste, ki jim teče b.p. težko razumejo, koliko truda in napora druge vlagajo v to, da otroka hranijo s svojim mlekom. Ker prvega otroka nisem niti 1 x dojila, pa vem tudi, koliko je v psihi, v glavi. Vem tudi, da je prvorojenec magnet za infekte, da noben ne mine banalno, vsak se zakomplicira v tri čoške in če za kaj, sem bila vsa ta leta hvaležna za dejstvo, da živimo tako rekoč na dvorišču bolnišnice in ZD. Koliko ima to z dejstvom,da ni bil dojen, ne vem, dejstvo je, da imamo vsi v familji imunski deficit in da glede na to, kaj vse sem sama prebolela, bi z mojim mlekom dobil ogromno protiteles. Koliko pomagajo, ne vem, če bo drugi samo pol manj bolan od prvega, je vredno. O tem bom kaj več vedela čez kakšno leto. Hotela sem samo scubi ins otrpinkam povedta, da se ne forsirat, ne se obremjevat z mililitri in s tem, koliko časa je že od poroda, da naj si dajo čas. Če bo steklo po  dveh, treh mes je to še vedno veliko bolje, kot da ne steče. Porod je stres, za telo in duha, če si prvič mama, še toliko bolj, iščeš sebe, otroka, hrpa dvomov in vprašanj, če delaš prav ali ne - vse to še kako vpliva tudi na dojenje. Vseeno pa brez truda ne bo šlo, vsaka pa si mora sama odgovorit, ali se ji zdi vredno ne, vsekakor pa trdu za dojenje še ne pomeni, da se je treba na pol prelomit in vse podredit zgolj in samo temu ali še celo zapast v kakšno krizo - nikakor.  Dejstvo je, da tudi otroci, hranjeni z adaptiranim mlekom, zrastejo gor.

Druagče smo danes tudi mi hodili po sončku in zraku. DOminiku se je prebava čist obrnila na glavo, prej je kakal 8 x na dan, zdaj pa po 3 dni neuser posted image Jaoooooo!!

Nič, jutri imam hud dan, navsezgodaj je NFTH, potem pa se moram lotit priprav za Rd ta velikega, ki ga ima na Sveti večer. Šibam še malo mižat!

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 730
19.12.2007 0:04:37   
Dajica
Kar se tice soor-a. Kaja je najprej imela cisto malo belega po jeziku, pa sem vprasala babico, ce je to mogoce okuzba, pa je rekla, ah ne, to je od mleka. Ampak ta belina kar ni in ni izginila, temvec se je se stopnjevalo in je imela full na debelo bele obloge na jezicku. Pojavi se lahko tudi po ustnicah in dlesnih, no pri njej se na sreco se ni toliko razvilo. Tako da je danes babica potrdila, da je to soor, dala gel in rekla, da naj bi v parih dneh izginilo. Lahko se pojavi tudi po spolovilu. Ta gel-Daktarin se da na zlicko in otrocku v usta, da ga sam polize in "valja" po ustih. Je sladkastega okusa. Prvic ji je bil kar vsec, potem ko sem ji ga se sama mogla dati 2x, pa ji ni bil vec toliko vsec. Ga je kar pljuvala ven, pa kremzila se je, tako da je bila na koncu cela sladka in lepljiva po obrazku. Pa tudi meni je rekla, naj si s tem namazem bradavice pred dojenjem.
Babica pride spet v cetrtek in upam, da bo do takrat ze bolje. Je imela ze prej konico jezicka boljso, nic vec tako belo, tako da smo na dobri poti.

Lahko nocko vsem skupaj pa se en objemcek za vse vas!!! user posted image

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 731
19.12.2007 8:21:06   
Laubica
Dobro jutrouser posted image jaz vam pa čaj kuham ,ker kave ne pijemuser posted image
Naraščaj-jaz mojemu kar z bebi palčko ščistim ,ker sem se z svalki preveč mantrala in njemu je bilo pre dolgo in je jokal

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Dajica)
Neposredna povezava do sporočila: 732
19.12.2007 10:11:44   
Tanayya29
jutro...
hvala za čaj laubica,jaz pa vam pošiljam še kavo...user posted image

včeri sm se hvalila,da lepo spiuser posted image user posted image ,no prvo rundo ja,ob petih se zbudi,ves zadovoljen ,sem ga previla,pojedla,pol je pa kar čivkal,in pel zraven unga vrtiljaka.
Sem ga dala k sebi pa je bil vidno ves zadovoljen in nezaspanuser posted image user posted image .No ob 7h je zaspal nazaj...

tiste,ki ste imele CR,a vam gre kej na živce,oz. vas še kej boli?jaz čutm tisto mrtvo kožo,pol ko mi mali nabija z nogami pa ravno notr v tist predel,je pa tud veselica.Včeraj sem ga mal pokregala...hehe..ravno ve zakaj gre....user posted image user posted image user posted image .

Lep sončen pozdravček,mozolko me že kličeuser posted image user posted image .

P.s.A pesmice vam kej grejo?A vam še kero napišem?user posted image

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 733
19.12.2007 10:36:46   
tintin
Hojla novembrke,
no mi smo imeli pa včeraj športni dan. Prvo, smo bili zjutraj na posvetovalnici. Pri nekaj manj kot 6 tednih ima naš korenjak 5235g in 59 cm (zrasel 5 cm in zredil 1300g od odpustne teže), obseg glave se mu je tudi povečal za 4 cm. Dobili smo napotnico za razvojno ambulanto, ker je bil težek novorojenček in imel/ima prolongirano rumenico (=je še malo rumen). Ker je bil težak in je posledično ful močan, je obravnava v razvojni potrebna, da ne bi napačno razvijal gibalnih vzorcev.
Sicer pa je vse ok, naslednjo posvetovalnico imamo pri 3.mesecih. Aja, jemat moramo Oleovit, zdravnica pa je še dodatno opozorila naj vse obiskovalce vljudno naprosimo, da si umivajo roke in ne lupčkajo dojenčka (tega je bila mamica zelo vesela, ker že to en lep čas tumba in ji zeloooo najeda, da ljudje NE umivajo rok in da ga določeni ljudje lupčkajo po rokah, obrazu - beri taščauser posted image ...). Kot da ni ravno zimski čas in polno okužb. user posted image
Potem smo šli pa v Lj. Sem šla v službo malega pokazat (so me že ful vabili) in je bil res atrakcija. Sodelavke so ga pestovale, meni je bilo pa tudi fajn mal poklepetat. DObila sva super igralnico (baby gym), cort pižamico in pa zelo izvirno - jaz sem dobila lonček s slikcami od Vasje (tistimi, ki sem jih v službo poslala). No, tam sva ostala 2 uri, potem pa smo šli še en krog po Lj. (malo do Maxija - na tortico, pa potem v Namo - super previjalnica in dojilnica, kjer sem malega podojila in previla, nato v Mullerja), pa malo lučke pogledat. Domov smo prilezli ob 18h, torej smo bili cel dan zdoma.user posted image
Mali je super prenesel vse skupaj, nič jokal in bil super vzoren otrok cel dan, no potem zvečer je pa tečkal, ampak vseeno zaspal ob 22.30 in spal potem do 3h. Nato pa še od 3.30 do skoraj 8h. No, jaz sem po včerajšnjem dnevu kar kaput.
Danes sem se odločila, da grem kupit spalno vrečo, ker se skoz razbrca in je vse razkrit in posledično ves hladen...Najbrž ni prekmalu, ne?
Noski: naš ima zamašenega že 10 dni. Recept. V vsako nosnico po pol ampule Niveine fiziološke (Nivea Baby Nasen Frei) in nato hop po aspirator (najbolje onega za na sesalec). Ven izvleče čudeže...ne le smrklje, ampak prave smkavceuser posted image
Mali pa tudi nič ne protestira...
Lepo bodite, šibam malo pospravit, potem pa ven po plenice (ja, gremo že na št.3 Midi) in spalko.

Neposredna povezava do sporočila: 734
19.12.2007 10:44:39   
nicolina
Hvala za čaj in  kavico, jaz pijem kavico, eno zjutraj s ful mleka. user posted image

Mi še ne prespimo toliko časa ( 5 ur) v enem kosu, se kar zbudi na 3 ure, ampak poje in zaspi nazaj.  Jaz sem se kar navadila, se kar naspim.

Dajica, te čist razumem, tud meni pridejo včasih taki dnevi, ampak sem nekako ugotovila, da je vse treba jemat spontano in je potem lažje. user posted image
Laubica, si prav boga, če moraš delat. user posted image
Jaz Tinu spucam noska tako, da mu dam fiziološko, pol če ima kaj noter, mu dam počasi s palčko ven, včasih pa kihne in gre samo.

Dejte mi povedat, a je danes premrzlo, da bi šla ven, glede na to, da nisva bila še na sprehodu, samo 2x na balkonu?

Neposredna povezava do sporočila: 735
19.12.2007 10:47:18   
tintin
Aja glede dojenja in lakote: jaz sem občasno ful prestradana. Nujno rabim vsak dan cuker...in imam ful slabo vest, ker non stop jem..user posted image Tako smo morali včeraj v Lj. nujno na tortico...da ne omenjam, da sem non stop žejna in pijem kot kamela...na dan stankam po 3-4 litre. S kilami sem na 1,5 kg plusa od prednosečniške. Torej praktično na istem (če odštejem še težo prsi in mlekauser posted image ).

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 736
19.12.2007 10:47:44   
potepinka
Dober dan
Tudi Mark ima ful spuščajčkov po obrazu mi grejo prav na živce.Pediatrinja mi je rekla da naj mažem z riboderminom.Pa se mi zdi da nič kaj ne pomaga.

Punce kaj naj naredim!
Mark se sploh noče dojit,probala sem z nastavkom,en čas je delovalo zdaj pa že 2 dni zavrača,pa si probam dat kapljico Koroških kapljic na nastavek in noče.Zdaj si črpam sam to je tolk zamudno pa še ponoči ,ah da ne govorim.

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

Neposredna povezava do sporočila: 737
19.12.2007 10:48:48   
tintin
Nicolina, za sprehod počakaj do ene 12 ali 13h, ko bo nula ali celo kaj plusa. Bojda mora biti za prve sprehode nad 0 stopinj. Fajn ga zadekaj in kombinezon pa bo. user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 738
19.12.2007 10:56:28   
ajtak
Tintin imate pa res ze pravega korenjaka!!!

Tudi midva sva imela vceraj sportni dan! Sva sla pes od doma do Atija v sluzbo pa v Tusa na kavo, v Spar po hrano (sem kupila Milumil in bomo vidli ce ga bo kaj manj zapiral kod Aptamil) in na zadnje se v Merkator po tasco, ki je mela avto in z njo domov user posted image .

Sem prebrala da za ta soor se vidi razlika al so obloge od mleka la od okuzbe ce das pit caj. Ce so od mleka jih caj splakne...

IZVIRNO SPOROČILO: nayya28
P.s.A pesmice vam kej grejo?A vam še kero napišem?user posted image

lahko ce mas voljo!
Mi smo trenutno na murenckih, dici dici dica urno na konjica, tike tike tacke in se kaksna ki jo mama spesni med previjanjem in kopanjem user posted image .
A ve katera besedilo od sloncice Neli (k je bila una risanka), mamo namrec ropotuljico sloncka ki smo mu dali ime neli in bi mami rada spet znala to pesmico pa se ne morem celga besedila spomnit...

Punce, ko cistite s pumpico nosek a ta drugo nosnico zamasite?? Jaz sem danes poizkusila in je prvic uspelo! Prej sploh ni slo nic ven...
Drugace pa tud jaz prisegam na pumpico na sesalec sam se mi ne lub vsako jutro vode v rovusa natakat...

Nic grem hitro po posto in perilo obesit pa speglat ce bo cajt. Sedaj bo spal (upam) do kakih 11:30 potem greva pa na spancir.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 739
19.12.2007 11:05:40   
zirafa76
Dobro jutro od nas..user posted image

V Bratislavi imamo tako dolgocasno vreme, da je groooooza.....kako morbidno....sivo, pusto,..zadnje tri dni sva veselo copotale zunaj na soncu..no, danes bo avto zastartal...Izabela je se pridna, trenutno drema v lezalniku..se je kar navadla in sem vesela, ker jo lahko pustim in kaj naredim..beri..racunalnik..user posted image user posted image

Nicolina...kar pojdi, dobro obleci otrocicka in pojdi ven..zrak dela cudeze, pa ceprav za pol ure...user posted image user posted image Jaz sem ze prisla na tri ure hoje vsak dan, ce je lepo vreme....ce pa ni, pa ze kam gremo, ce je ati doma...Ker jaz lahko zdrzim v stanovanju sam dan, pol ze morem kam, ce je seveda vse vredu....

Drugace pa gremo kasneje se v bozicni nakup, no bolj kulinaricni....Tukaj imajo malo drugacen jedilnik za bozicne dni, moj pa je mojster v kuhanjuuser posted image , tako da bom samo zraven visela...res, to je super....potrudila pa se bom specit potico ali kolac..

a ima katera kaksen fajni recept??????

Nic se javim se kaj...sem tako vesela vseh nakazil, da je treba malo zapravit....user posted image user posted image saj zato pa je denar.....
kot sem ze povedala, nam poln racun ni pomagal, da bi resili Sofijo, ceprav bi dali vse...user posted image Sem pa na darila za Izabelo prilepila angelcka, tako da mislimo tudi na Sofijo..tudi ona bo z nami za bozic, ceprav ne fizicno, ampak v nasih srcih...in tudi na smrecko bom obesila lepega angelcka...zanjouser posted image Smo pa doma kar izgubili vero v boga, se posebej mojuser posted image no, kakorkoli....

pozdravcek vsem ter papa

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 740
19.12.2007 11:20:31   
Mamathea
Lep pozdravček

Vanja da najprej tebi odgovorim, ko si spraševala za tortico, jo je spekel moj možek in ni dal noter nobenih posebnih sestavin, sam jajčka, pa moko, pa mlete piškotke in margarino, to se mi pa zdi, da vse lahko jem, ni dal pecilnega... Pa jaz naploh poskušam vse jest, sj mi je bilo tako svetovanom, sam tistim stvarem, ki napenjajo se izogibam.
Dajica popolnoma te razumem tud js sem n podobnem, kr zjokala bi se, včasih zelo živčna... kr neki pride, pa sploh ne vem zakaj, oz. vem hormončkiuser posted image user posted image user posted image user posted image . Pol pa še ti presneti šivi, pa nikamor ne morem it, sej se še v avto ne morem vsest, pa sej hvala bogu gre počas na bolje.
Ninočka uboga revica vam se pa dogaja, ampak za vsakim dežjem posije sonček in prav kml bo vse ok.
Glede dojenja z nastavkom so men v P rekli, da je treba nastavk pokapljat orng z glukozo (doma prekuham vodo in dodam sladkor noter) potem to v flaško nalijem in poškropim nastavek prav čist celega, če ga noče zagrabit in potem zagrabi. sej vem ni dobro navajat jih na sladeko, sam če drgač ne gre je tud to ok. imamo pa glukozo sam za res zelo hud izhod v sili, ponavd zagrabi nastavk kr lepo brez vsega.
Jaz sm bila v Lj P na oddelku D in nekaj sester je bilo res obupnih, so se pa našle tudi kakšne zlo fejst prijazne. Pa sej na splošno je blo kr ok, sam ena nočna mi je pa res kri pila.
Lepo se imejte in se beremo še kaj, zdj me kliče sirenca, bo treba jest.

Na prelepi torkov dan 04.12.2007 Tijan pokukal je na plan. Mamica in očka sta zelo vesela, da sta ga končno lahko objela in k sebi vzela.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 741
19.12.2007 12:07:49   
scubadiver
Ojla punce,

Včeraj mi kar nekako ni zneslo pridet na RR. Najprej je prišla patronažna in smo se prvič kopali. Lana je prej spala, tko da jo je patronažna zbudila in skoraj takoj začela kopati. Se mi je otrok kar malo smilil - takoj iz spanja v vodo. No pa je prav pogumno prenesla, niti malo zajokala, prav neki vidno uživala pa tudi ni. Upam, da ji kopanje ne bo muka. No ja, če ima gene po svojih potapljaških starših bi ji moralo biti v užitek user posted image
Drugače pa že dve noči spimo kot angelčki. Popoldne in zvečer je precej nemirna, tako da jo uspeva uspavati šele tam nekje ob polnoči. Je pa predvčerajšnjim spala do petih, danes ponoči pa celo do pol šestih. Joj upam da bo ostala tako pridna kljub temu da jo hvalim.

IZVIRNO SPOROČILO: tintin
Noski: naš ima zamašenega že 10 dni. Recept. V vsako nosnico po pol ampule Niveine fiziološke (Nivea Baby Nasen Frei) in nato hop po aspirator (najbolje onega za na sesalec). Ven izvleče čudeže...ne le smrklje, ampak prave smkavceuser posted image
Mali pa tudi nič ne protestira...
Lepo bodite, šibam malo pospravit, potem pa ven po plenice (ja, gremo že na št.3 Midi) in spalko.

A to uporabljaš kar to pumpico od Rije? Od kdaj pa jo že uporabljaš? Meni se kr nekako zdi da smo še premajhni za to pumpico in se bojim da bi jo kaj poškodovala? Verjetno spet en brezvezen moj strah?

Jaz sem bila v P tudi na D oddelku in morm rečt da so me sestre tam po večini zelo zelo razočarale. Predvsem ena s katero sva si bili takoj antipatični in po stricu murphiju vedno kadar sem pritisnila na un gumb za sestro je prišla prav ta.
Škoda Mamathea da nisva istočasno rodili, bi bili mogoče res cimri user posted image . V kateri sobi si pa bila? Jaz sem bila v 1.

Žirafa v teh prazničnih dneh še posebej mislim na vas in na Sofijo. Bom prižgala eno svečko za tvojo princesko ki ji pot življenja ni bila usujena user posted image

Dajica po  mojem taki dnevi pri vseh pridejo. Tudi jaz sem se nekaj dni nazaj zjokala kot dež in moj nekako ni mogel razumeti kaj se mi dogaja. NO ja, je pravilno odreagiral. Ni nič spraševal, samo stisnil me je k sebi user posted image . Razumel pa verjetno ni zato, ker me med nosečnostjo nič kaj niso dajali hormončki. Jah enkrat se pa mora odpret.

Ninočka vi ste pa res imeli grozne dneve. Še dobr da je sedaj že boljše user posted image

Rotavirus - ne vem a ste o tem že kaj govorile. A bo dala katera cepit svojega otročička?

Otroški dodatek - kdaj je treba oddat prošnjo? A je to kaj določeno? Morm poiskat obrazce in vložit, ker je bil moj dragi 2006 pol leta brez službe in sva mogoče upravičena do kakšnega ekstra evrčka...

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 742
19.12.2007 12:29:13   
makica
kdaj je treba oddat prošnjo? A je to kaj določeno? Morm poiskat obrazce in vložit, ker je bil moj dragi 2006 pol leta brez službe in sva mogoče upravičena do kakšnega ekstra evrčka...

Če ga oddaš predden je otrok star 3 mesece dobiš od rojstva dalje. Če pa zamudiš ta rok potem pa ti pripada od treh mesecev naprej. Nam se kar pozna. ko sva imela enega sva padla ven zaradi "prevelikih" dohodkov (ko bi res bili. No sedaj ko pa imamo 2 user posted image dobimo 43€. Se kar pozna iz 0 na cca 40€. Se ti splača oddat.

Rotavirus pa zaenkrat ne bom dala cepiti. Mogoče drugo leto ko bosta obe v vrtcu. Zaenkrat še nismo imeli problemov s tem virusom

ninocka: res ful grozno kar ste preživljali. mene je zadnjič en večer šraifalu pa mala ni hotela sprejeti flaše, jaz pa sem bila tudi čisto hin. Še med dojenjem sem šla 2x na WC. Sem tudi preklela to dojenje, tako da res včasih zavidam tistim ki včasih dodajajo. Ampak te ponavi si želijo pa polno dojiti. Očitno nikoli nismo povsem zadovolniuser posted image

Mi smo danes tudi kar fajn spali. 2 x po 4. Ima pa še vedno nočne krče in ko sva se zjutraj zbudile je bila kar 15 cm pod oddejo. Je zlezla po postelji navzdol kar za 25 cm in še zasukala za 45 stopinj. Se pozna da je že močna. Dobro da imam angelcare, da bi zagnal paniko če bi nehala dihati. Danes ji moram nekaj dat pod noge. Zavihan kovterček ne pomaga. Vzmetnico pa imamo dvigneno za 30 stopinj. A ima katera kakšno idejo?

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 743
19.12.2007 12:48:38   
Oranža
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver

Otroški dodatek - kdaj je treba oddat prošnjo? A je to kaj določeno? Morm poiskat obrazce in vložit, ker je bil moj dragi 2006 pol leta brez službe in sva mogoče upravičena do kakšnega ekstra evrčka...

Pozdravljene,

Scubadiver mislim da imaš 3 mesece časa, da oddaš, pa dobiš povrnjeno še za nazaj do rojstva. Če pa to zamudiš, pa za nazaj ne dobiš nič. Se pa vseeno pozanimaj na CSD-ju.
Dajica - super pesmicauser posted image
Mamuška - se podpišem pod tisto kar si napisala. Kar se pa tiče odpornosti pa lohk samo povem tole: prvorojenec dojen 2 leti, pa do dasnes razen noric(vrtec) nismo imeli resdnejših bolezni, morda kak prehlad in z njim povišana telesna temp. za en dan, pol je blo pa okuser posted image user posted image user posted image .
Nayya - pesmice ti sam napiši, vse je dobrodošlouser posted image user posted image user posted image .
Laubica - a si mogoče pomislila da bi lahko zdej odprla salon posebej za novemberske levinje in naše user posted image , saj nas je kar nekaj, nekaj profita bi že blouser posted image user posted image user posted image .
Ninočka  -samo da ste zdaj ok.
Žirafa - jst mam na mailu eno luštno knjigo z recepti, če želiš ti jo pošljem. Lahko tudi katerikoli drugi, samo rečte.
Spalna vreča - jst ga imam že skoz notri.
Sprehodi - meni je blo rečeno po 3 tednih, pa če je nad nulo. Če je pa minus pa rajš ne.
Nastavki - jst sem v P. začela dojiti z nastavki, ker ta mala usteca niso mogla zagrabit moje bradavice pravilno, je čist premalo odprl usteca, no danes je pa že drugi dan kar se dojiva brez nastavkov, malce se morava potrudit ampka nama kar gre. Pa še manj zraka tako pogolta zraven, pa še mokra nisem vsepovsod, k se je tamal prestavil pa nastavek za sabo potegnil pol pa tisto mleko ven steče, sem skoz bla vsa od tega mleka, grrrrruser posted image user posted image user posted image . Aja pa kupčke nama tud kar rata podretuser posted image user posted image user posted image . Smo ful hecni, malemu ful ploskam k ga podre, ta velikmu pa govorimo kolk je to grdo, da je pacek ipd....user posted image user posted image user posted image
No mi smo danes tudi dobro spali, mali je res priden, je spal od 23h do 03h pa pol od 03.30 do 07.30. jst menim da je to super. No zdej tud pančka.
Jst grem pa hitr testo za pizzo pripravit - bomo imeli zelenjavno - jupiuser posted image user posted image user posted image .
Se tipkamo kasneje....

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 744
19.12.2007 14:30:23   
Tanayya29
scuba jaz bom verjetno dala cepiti,so mi tko svetoval,delam v vrtcu,no otroc so kar bogi s tem rotavirusom.no,ne vem še.tam na eni temi pri dojenčkih so punce pisale o tem cepljenjuuser posted image .bi pripela link pa itak ne znam...hihihi....

sva bila na fulll dolgem sprehoduuser posted image user posted image ...full fajn sonček.

mamathea uuuuuuuu men je tut ena živce spilauser posted image .jst sm prvi dan ,ko sem prišla z intenzivne na oddelek,skoz un gumb prtiskala,in me pol nakuri,da nisem urgenca,naj jo pridem iskat..user posted image user posted image .ene so bla pa full fajn..user posted image user posted image

pesmice bom napisala potemuser posted image .

šibam kaj skuhat.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 745
19.12.2007 15:14:23   
tintin
Scuba - ja imam pupmico od Rije, tudi jaz sem imela tak strah (bogi mali nosek itn...) in sva mu najprej zaugala midva (tam kjer naj bi sesalec) ter tudi kar nekaj zvlekla ven, samo je oba glava bolela od tega napenjanja...no, potem se mu je nos fejst zamašil in sva rekla, mah bova probala in sva. Mali res nič ne joka, potem se celo smeji, ker mu odmašiva nos. Saj v bistvu ni tako močno, ker pumpica naredi podtlak. Tako da kar pogumno.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 746
19.12.2007 15:15:31   
tintin
Nayya in Scuba: ja tudi jaz razmišljam o cepljenju za rota...moj sicer ni preveč navdušen nad nepotrebnimi cepljenji, ampak jaz pa mislim, da bi bilo pametno...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 747
19.12.2007 15:17:04   
tintin
Aja glede mozoljčkov: naš je bil dva tedna nazaj ko 13-letnik...zdaj ima pa kožo ko pravi dojenček. Nič mazat, samo voda in čas sta zdravilo.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 748
19.12.2007 15:33:22   
Mamathea
Scubadiver js sem bila v lj p na D oddelku v sobi 6 in res škoda, da nisva bolj skupaj rodili, bi lahko skupaj prekleel tiste sestre, ki so se znašale nad nami, pa še Dajica je bila v sosodenji sobi, poleg moje pa bi se vse tri lahko združile in jim jih napeleuser posted image user posted image user posted image user posted image . Sicer pa kot rečeno, nekatere so ble tud dokaj ok, še posebej fajni se je men zdel tisti med. tehnik Matej, ker je res lepo delal z otročki, pa še on je bil edini, ki mi je bil pripravljen pomagat pri dojenju, pa je prinesel glukozo, da je mali sploh zagrabil nastavk...

Meni se je pa začel nos mašit, joj, joj, joj kaj pa zdaj, kaj naredite vi za svojo odpornost. Jaz sem bila navajena pojesti zelo veliko svežega sadja in zelenjeva sedaj si pa ne upam in mislim, da me že lovijo neki prehladi. Razmišljam, kaj bi lahko naredila, da se stanje ne bi poslabševalo. Zaenkrat imam sam zamašen nosek... Upam, da bo kmal bolje.
Zdaj pa grem spet na previjanje in dojenje.

Lepo bodite, pocartajte svoje štručke.

Na prelepi torkov dan 04.12.2007 Tijan pokukal je na plan. Mamica in očka sta zelo vesela, da sta ga končno lahko objela in k sebi vzela.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 749
19.12.2007 15:35:11   
naraščaj
hoj

user posted image user posted image  tintin zA uspešen izlet

laubica, jaz pa ne upam s palčko, če ma tak micene luknce. včasih ji rata, da po fiziološki kar skiha pol pa še jaz mal s svalkom povrtam user posted image

nicolina, sicer pozno pa vendar, glede na to kak lep sonček je/bil bi jaz šla oz. sva bli zunaj dobro urco, peš do mojih stršev na kosilo in pol nazaj pa še en krog po vasi. grem pa zmeri okol 12-13 ure ven

ajtak, hvala za inf. glede soora. bom preverla kak je na stvari. morm jo sam prepričat, da ga dol spravi. ga nečeuser posted image user posted image

žirafa, super, da ste tok mobilni. men pa kr ni samo s tamalo še kam it. morm sploh pogledat, če bi jajčko znala namontirat v avto. saj bo. če ne prej 7.1. ko mam posvetovalnico in gineka

IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver

A to uporabljaš kar to pumpico od Rije? Od kdaj pa jo že uporabljaš? Meni se kr nekako zdi da smo še premajhni za to pumpico in se bojim da bi jo kaj poškodovala? Verjetno spet en brezvezen moj strah?

Žirafa v teh prazničnih dneh še posebej mislim na vas in na Sofijo. Bom prižgala eno svečko za tvojo princesko ki ji pot življenja ni bila usujena user posted image
tudi jaz

Rotavirus - ne vem a ste o tem že kaj govorile. A bo dala katera cepit svojega otročička?

se podpišem pod tole

no tole s pumpico od rije - mene je tut mal strah

rotavirus: kdaj pa se o cepi, a je 100% zaščita. jaz bom mal zaslišala P na posvetovalnoci. so baje dve dozi
al kako? nečakinja ga je enkrat staknla, pa ni bla v vrtcu in je bla ful boga, nekaj dni v bolnico, ni blo fajn.

spalna vreča, kak jo naj uporabim, ko pa jo morm šroko povit in ji med noge zalagam, da zgornja ne bingla??

nč, grem tamalo preložit, ker je spet zaspala na men med podiranjem kupčka user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?