mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka IZVIRNO SPOROČILO: mamuška Ne začni opuščat pristavljanja, ne nehaj črpati, pa boš do poletja (no, ja!) na zeleni veji. Sori, samo tole - matraj se s crpanjem in dojenjem, da bo mogoce do poletja steklo? Halo?? Poleti bojo nasi stari ze cca. 7 - 8 mesecev in bodo jedli ze gosto hrano. Da ti pa sele takrat dojenje stece, je pa brezveze, ker takrat zacnesotroka ze odstavljat. Ce je blo pa misljeno ironicno, pol pa spreglejte zgornje vrstice Ma ni blo mišljeno ironično, mišljeno je bilo, da je treba dat času čas. Ene ženske pač imajo srečo in dojenje steče preden rečeš keks, ene se pa namatramo, da vsaj za silo laufa. Tiste, ki jim teče b.p. težko razumejo, koliko truda in napora druge vlagajo v to, da otroka hranijo s svojim mlekom. Ker prvega otroka nisem niti 1 x dojila, pa vem tudi, koliko je v psihi, v glavi. Vem tudi, da je prvorojenec magnet za infekte, da noben ne mine banalno, vsak se zakomplicira v tri čoške in če za kaj, sem bila vsa ta leta hvaležna za dejstvo, da živimo tako rekoč na dvorišču bolnišnice in ZD. Koliko ima to z dejstvom,da ni bil dojen, ne vem, dejstvo je, da imamo vsi v familji imunski deficit in da glede na to, kaj vse sem sama prebolela, bi z mojim mlekom dobil ogromno protiteles. Koliko pomagajo, ne vem, če bo drugi samo pol manj bolan od prvega, je vredno. O tem bom kaj več vedela čez kakšno leto. Hotela sem samo scubi ins otrpinkam povedta, da se ne forsirat, ne se obremjevat z mililitri in s tem, koliko časa je že od poroda, da naj si dajo čas. Če bo steklo po dveh, treh mes je to še vedno veliko bolje, kot da ne steče. Porod je stres, za telo in duha, če si prvič mama, še toliko bolj, iščeš sebe, otroka, hrpa dvomov in vprašanj, če delaš prav ali ne - vse to še kako vpliva tudi na dojenje. Vseeno pa brez truda ne bo šlo, vsaka pa si mora sama odgovorit, ali se ji zdi vredno ne, vsekakor pa trdu za dojenje še ne pomeni, da se je treba na pol prelomit in vse podredit zgolj in samo temu ali še celo zapast v kakšno krizo - nikakor. Dejstvo je, da tudi otroci, hranjeni z adaptiranim mlekom, zrastejo gor. Druagče smo danes tudi mi hodili po sončku in zraku. DOminiku se je prebava čist obrnila na glavo, prej je kakal 8 x na dan, zdaj pa po 3 dni ne Jaoooooo!! Nič, jutri imam hud dan, navsezgodaj je NFTH, potem pa se moram lotit priprav za Rd ta velikega, ki ga ima na Sveti večer. Šibam še malo mižat!