Mamathea
|
Lepo pozdarvljena Tjašu in Kaji čestitke, za dopolnjene tedne, mi bomo jutri stari 2 tedna. Glede čajčkov naj povem, da si jaz sama zase kuham čaj iz kumine in janeža, malemu Tijanu pa zaenkrat ne dajem še nobenih tekočin, saj je dojen in je patronažna rekla, da ne potrtebuje čajčka... Ga pa kr pogosto kovca in takrat je rekla patr., da naj mu dam prekuhano vodo po žlički, sam se mi zdi, da to ne pomaga kaj prida. Kaj naredite ve, ko vaše otročke kovca? Se pa tudi meni zdi, da našega pikeca že zvija še posebej zvečer, med 18 in 22.00 uro je neprepoznaven in zelo jokav, tu dudika ne pomaga... Sploh ne vem, kaj nardit, damo mu kakšno koroško vetrovno kapljico na dudko, sam ko jo poliže čez nekaj časa spet koca. Če ga imamo v naročju je treba nujno hodit z njim nakokoli, pa naj še kdo reče, da mali niso pametni, si znajo fajn priborit udobje in ugodje . Scuba glede dojenja ne obupaj: Jaz v P skoraj nič nisem dojila, sej prvi dan je tijan takaltak tako bruhal plodovnico, da so mi prepovedali, da bi mu sploh dala karkoli za jest ali pit. Po 24 urah je samo mal začel lizat bradavice, saj smo čakali nastavke za dojenje, potem je počas začel vlečt, ampak priteklo ni pa skoraj nič. Jaz sem bila že čist obupana, sestre na oddelku grozne, niso hotele pomagat pristavljat... enkrat ponoč je dobil umetno mleko v P. Ko sva prišla domov je skoz jokal, tud, ko se je podojil je jokal, saj očitno ni blo dovolj mleka. Pa je prišla patronažna ga stehtala in je izgubljal na teži, pa je rekla, da bo treba dodajat umetno mleko. Jaz pa v jok, moj možek me je zelo vzpodbujal in patronažna je pokazala še nekaj trikov, kako ga leže dojiti bolj uspešno, da ima glavco direkt na postlji, prej sem si ga na roke dajala in ga nekak skoraj celga "zlomila" pri tem, zdaj sva našla udoben položajč. No in s patr. smo se dogovorili, da do naslednjega dne počakamo in še ne damo umetnega mlekca in če do takrat ne pridobi na teži začneomo z dodajanjem. Ati je že kupil umetno hrano pa dest. vodo, flaške... mene je tako imelo, da bi odprla hrano in jo zmešala, saj je mali tulil na vso grlol. Pa me je možek prepričal, naj še mal vztrajam, pila sem vse mogoče čaje za dojenje, od Galexa, od Aventa..vse dokler mi ni možek kupil Hipovega čaja za dojenje (instant), takrat se je pa začelo in mlekarne so zalaufale na polno.seveda sem vmes ful črpala, pa mali je bil prikloplje skoraj cel dan, na 30 min. sem ga piklapljala in tako se je mleko še bolj tvorilo. Saj veš, povpraševanje-ponudba. Jaz sem vmes skoraj že čisto obupala, solze so mi tekle v potokih, saj se mi je zdelo, da malega mučimo, ker joče od lakote, pa je tehtnica drugi dan pokazala, da se je zredil (končno)in sem se popolnoma sprostila, mleko pa je začelo teči v potokih. Zdaj mi je jasno, da je res vse v glavi in da se je treba popolnoma sprostit in potem zalaufa. Pa priporočali so mi tudi masažo dojk od zunaj proti notranjosti in to pod vročim tušem, pa tresenje dojk, vsaj 20x potrest med tuširanjem, nagnem se navzdol in stresam dojke, res smešno sam pomaga . Tako, da ne obupa, če je uspelo meni, bo tudi vsem ostalim. Sicer je pa res, da tudi z umetnim mlekom pridobivajo otroci kajr rabijo in moja 2 bratranca sta oba zrastčla na umetnem mleku pa je eden od njih zdaj super košarkaš, drugi pa je tudi ful velik in močan, zdrav... Splača se vztrajat, zato veliko sreče, držim pesti. Drugače pa smo mi podnevi zelo pridni, sam spančkamo,.... leod 18.00 ga "sračkamo", pa sej mal pa mormo vedet, da ga imamo fanta zlatega. Zdaj pa me že kličejo lačna usteca. Gremo se previt in dojit. Jupi, jupi... Lepo bodite.