ninocka
|
Hitr tipkam, dokler mam se 5 min miru Raj ne govorim, kaksen je bil cel prejsnji teden v ponedeljek zjutraj Evan bruha (ampak ma to on en refleks, ker ce kaslja in lih prej kaj poje, vse ven zbruha), torek pride domov ves ozuljen in cist vneta ritka - glivice, ponoci mi 2x bruha, tko da smo preoblacli komplet vse in vse prali (hvalabogu za posteljnino za obiske). Cetrtek je bil OK, zvecer zacne mene zvijat, v petek sem ze cist adijo (drisjkanje, bruhanje, glavobol, vse kosti bolele, brez moci - komi sem Rubna dvignla) V soboto smo bolj ali manj vsi OK (mene boli se trebuh), v nedeljo zacne Evan ful kasljat (ponoci je kaslja 2 uri skupi, nic ni pomagalo), pa se Ruben mi zvecer vse zbruha ven. Evana je peljal vceri moj k P in so ugotovili, da ima nek strptokok in virozo, ki zdaj ful razsaja. Je ful nalezljivo, bi blo boljs, da ga nimam doma zarad Rubna (ampak kam naj ga pa dam?). Je dobil antibiotike, danes je ostal doma, klicem jst mojo zdravnico, razlozim situacijo (s tem da mene danes boli se grlo, uho in zob) - mam jst isto kot Evan in sem tud dobila antibiotike (preventiva zaradi Rubna). Groza!!!! Da niti ne govorim, kaj mi je vse to nardilo z mlekom - seveda ob tem, da nisem nic jedla in da je vse samo slo ven iz mene, tud mleko ni blo lih neki najbolj hranljivo in v izobilju. V soboto se je Ruben dojil na 1/2 ure, spal ni nic oz. max 45 min (1x) od cca 10ih zjutraj. Zvecer sem bla ze cist izzeta, scuzana, brez mleka, tamal se je drl, lacen na polno. OK, mu bomo dali dodatek, ampak kaj, ko ni hotu po flaski pit. In pol se v bolj histericen jok, se obracal k men in iskal zizo, jst pa nic mleka oz. ne dost, da bi se on naenkrat nasitil. Jst sem cist zivcna ratala, sem se ful zjokala in preklela to dojenje in matranje z njim in virozo in vse po spisku . Na koncu nama ga je ratalo tko nahranit, da ga je hranil moj, jst sem sla pa sploh ven iz sobe, da me ni vohal. Vam povem, da sem bla tolk na koncu z zivci, da ce bi mi en takrat samo omenil, kako lepo je dojenje, bi ga bla sposobna ubit Je ze boljs, ampak mleko mi je pa vseeno malo upadlo, tko da smo zdej zvecer se dodatek dajali. Upam, da bo slo danes tud brez tega. Drugac vam pa moram povedat, kaksno sonce je bil vceraj Ruben - se mi je ful smejal in me iskla z ocmi in potem spuscal ene grlene zvoke (gggg) in ko sem mu jst to nazaj delala, se je se bolj smejckal Sva ga posnela, k je bil ful dober Plenicke - mi mamo 2ko od Mullerja. Ze pri Evanu uporabljam njihove, ful zadovoljna, zdej pa tud. Men je pri plenicah tud ful pomembno, da ima zadaj elastiko. Kolcanje - pristavim, da se mal pocuza, pol pa neha, al pa pustim da se skolca. Kupcki - ponoci ne podiramo, podnevi pa takoj, ko se odstavi, ga dvignem in pol takoj podre, pol pa lahko naprej jemo. Sem pa to sele zdej pogruntala. Prej sme ga najprej dojila, pa spet pristavla, ce se je odstavil, ko je pa nehal jest, smo pa podiral kupcke. Ponavadi neuspesno. IZVIRNO SPOROČILO: Mamathea pa tresenje dojk, vsaj 20x potrest med tuširanjem, nagnem se navzdol in stresam dojke, res smešno sam pomaga To sem jst prebrala v Unicefovi knjigici o dojenju in se mi je zdelo ful smesno. Sva se s cimro ful smejali, ko sem to brala. To in da je dojenje - nova druzinska aktivnost IZVIRNO SPOROČILO: mamuška Ne začni opuščat pristavljanja, ne nehaj črpati, pa boš do poletja (no, ja!) na zeleni veji. Sori, samo tole - matraj se s crpanjem in dojenjem, da bo mogoce do poletja steklo? Halo?? Poleti bojo nasi stari ze cca. 7 - 8 mesecev in bodo jedli ze gosto hrano. Da ti pa sele takrat dojenje stece, je pa brezveze, ker takrat zacnesotroka ze odstavljat. Ce je blo pa misljeno ironicno, pol pa spreglejte zgornje vrstice Morm it...