|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  193 194 [195] 196 197   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice-2.del
18.12.2007 18:05:43   
bamby
lara, pina, koliko parmezana pa rabiš za ta kruh???

suzi, še tebi recept za sadni kruh, ali še katero drugo mogoče, če ji bo zadišalo.

SADNI KRUH

Testo:
1 kg moke
7dcl mleka+30dag medu (med stopimo v mleku)
1 jedilna žlica sode
1 pecilni
sol

sadje
250g suhih fig
140g suhih sliv
200g lešnikov
200g orehov
300g rozin

Suho sadje nareži in dodaj spodaj navedenim sestavinam. Vse skupaj zamešaj in pusti stati vsaj po ure!

suhemu sadju dodaj
200g sladkorja
1 žlička zmletih klinčkov
1 žlička cimeta
5-8 žlic ruma

Navlaženo suho sadje zmešaj s testom in vse skupaj daj v pomaščen podolgovat pekač. Sestavin iz tega recepta je za 3 pekače!!! Testo se zelo lepi na roke, zato si jih navlažite z vodo.
Peci 50-60 minut na 180°

Tako. Jaz naredim samo 1/3 tega recepta. Kruh se pa potem reže zelo na tanko na pribl. 3 mm ali malo več.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4851
18.12.2007 18:06:19   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu

Jest mam še eno? glede porodniške, ki se nadaljuje od zadnjič, le da sedaj vem, kaj točno me zanima user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image  (blond sem, ja!): Ali se ti porodniška kaj skrajša (za obdobje bolniške), če greš direkt iz bolniške na porodniško al je vseeno? Včasih so zaradi tega prekinile z bolniško, koristile par dni dopusta in nato začele s porodniško?

porodniška se nič ne skrajša. ti jo v vsakem primeru nastopiš 28 dni pred PDP in traja vedno isto dolgo.

Pa še to: Ali je potrebno oddati tudi obrazec S-8 (izjava očeta o varstvu otroka), takrat ko mož ureja pravico do očetovskega dopusta? Torej po rojstvu. Pa kam se po rojstvu odda vloga za vrtec?

vem samo to, da oče vlogo za očetovski dopust odda malo preden ga želi nastopit.
Vloga za vrtec pa nima veze s CSD. To se pa ureja v vrtcu. Greš v vrtec, pa ti vse povejo. tam daš vlogo za v vretec, za izračun plačila za vrtec se pa odda mislim da nekam na občino. user posted image  Jaz moram tud za našga tavelikega zdej kmalu to zrihtat, pa pol bolj točno sporočim.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4852
18.12.2007 18:10:18   
Suzi*
Bamby, hvala za recept. user posted image user posted image  A pride ta kruh zelo sladek?? Se bi dalo kaj zmanjšat količino sladkorja ali medu???

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4853
18.12.2007 18:15:52   
*Naja
Bamby- nisem imela Parmezana..pa sem dala kr Edamca....tako na pršut...kot potem po vrhu, ko še potreseš. Pa je izpadlo zelo dobrouser posted image . Ga pa nisem dala več kot ene 20dag. Za parmezan ti bo pa Pina odgovorila.

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4854
18.12.2007 18:15:54   
bamby

Jest mam še eno? glede porodniške, ki se nadaljuje od zadnjič, le da sedaj vem, kaj točno me zanima user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image  (blond sem, ja!): Ali se ti porodniška kaj skrajša (za obdobje bolniške), če greš direkt iz bolniške na porodniško al je vseeno? Včasih so zaradi tega prekinile z bolniško, koristile par dni dopusta in nato začele s porodniško?

Meti, bolniška se ti avtomatsko konča takoj, ko nastopiš porodniško. Porodnišk se ti pa zaradi tega nič ne krajša. G ti napiše točen datum, kdaj imaš PDP in 28 dni prej se ti začne porodniški dopust. Da pa grejo ene prej na dopust grejo pa zato, da jim le ta ne propade, ker je itak bolje plačan od bolniške. Seveda na dopust grejo lahko samo v primeru, če jim G ne da do konca bolniške. V tem primeru bolniške ne moreš končati, da bi koristil dopust, zato se nekatere poslužujemo te možnosti, da ga bomo koristile po 105 dneh porodniške.

Kako bi ti pekla štrudeljček v obliki žepka?? Ne vem ti povedat, ker sem ga jaz vedno zvila v klobaso. Imaš pa samo še to možnost (iz moje glave), da testo polagaš v pekač izmenično z nadevom, kot bi delala lazanjo (testo, nadev, testo, nadev...) in potem to spečeš in pečeno razrežeš.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4855
18.12.2007 18:19:04   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

Bamby, hvala za recept. user posted image user posted image  A pride ta kruh zelo sladek?? Se bi dalo kaj zmanjšat količino sladkorja ali medu???

Verjetno lahko zmanjšaš količino sladkorja ali medu. Itak meni ni bilo toliko sladko od testa, bolj je sladko od suhega sadja.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4856
18.12.2007 18:19:15   
Suzi*
Meti, štrudeljček lahko spečeš tudi kot ena osja gnezda...ga pač zaviješ v štruco, pol pa narežeš na enakomirne kose (npr. 3-4 cm) in polagaš v pekač pokončno. To lahko zaliješ z vodo in cukrom in cimetom....po želji....in pečeš.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4857
18.12.2007 18:23:39   
Suzi*
ok, Bamby, hvala. Ga bom probala naredit v "diabetični" varianti, s čist malo cukra. user posted image  če ostalim ne bo dobro, ga bom pa sama pojedla. user posted image user posted image  

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4858
18.12.2007 18:24:29   
MetiLu
Ahaaaaaaaa, Suzi in Bamby, še enkrat tenksi za odg. Pol bi jaz tudi lahko koristila teh 5 dni letošnjega dopusta po končani porodniški, to je 105 dni in teh 5 dni je lahko moj dragi doma. Že štekam user posted image  user posted image  user posted image  

Ja štrudeljček bi spekla kot žepke, da bi bili bolj v kosih. Tudi do sedaj sem jest pekla kot salamo, pa sem mislila mal ustvarjat user posted image  Mogoče bi pa lahko kot rogljičke zavila?
Ah, danes itak ne bo nič, ker grem zdele mal ležkat. Sem bila pridna dones. Jutri pa spet diplomca naprej. Če je naš mali en teden starejši, imam jaz en teden manj časa za pisanje user posted image  bom mogla bit kar pridna user posted image

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4859
18.12.2007 18:53:42   
MetiLu

Ahaaaaaaaa, Suzi in Bamby, še enkrat tenksi za odg. Pol bi jaz tudi lahko koristila teh 5 dni letošnjega dopusta po končani porodniški, to je 105 dni in teh 5 dni je lahko moj dragi doma. Že štekam user posted image  user posted image  user posted image  

Še neki user posted image  a potem moj možek takrat koristi neplačan dopust za nego in varstvo otroka (5 dni od 70), ali kaj drugega user posted image  po porodu bo koristil strnjen očetovski dopust 15 dni.

Grem pečt štrudelj, si ga je dragi zaželel user posted image  Bo pomojem kar v klasični verziji user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4860
18.12.2007 19:16:42   
mlavla
no vidim, da ste se razpiškotile..tudi mene je prijelo, da bi kaj pekla...imam pa kar nekaj idej..
medenjake, slane štručke, potico-po pininem receptu..pa še kaj..tud štrudelj bi bil vredu...user posted image user posted image user posted image
danes sem bila pridna pa sem veliko naredila za faks, pa voščilnice sem napisala cca 40 kom..nekaj sem jih poslikala bom kasneje objavila v albumu...
bom pa zdele še previjalno poslikala..no se oglasim malce kasneje...

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4861
18.12.2007 19:41:13   
MetiLu
No ekola, štrudeljček je v pečici, sem spet pozabila prvega sladkat in naredila celo pacarijo, da sem ga nazaj razvila in sladkor potresla user posted image  user posted image  user posted image  jao jao, moja pozabljivost

Kam ste se pa vse poskrile?
Dolenjka, kje si?? Kakšen je zdej najin plan? user posted image

Mali mi spet kolca, madonca je žejen user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 4862
18.12.2007 19:47:27   
katka37
Bila sem pridna, razpakirala sem nakupljena darilca, da ja vidim, če imam vse. Potem pa se spravim počasi delat darilne vrečke v naslednjih dneh, pa malo še okrasim in to bo to. Pa nekaj keksov bom že morala spečti, ste vse tako pridne, kar se tega tiče.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4863
18.12.2007 19:48:07   
mlavla
evo slikce sem uspešno naložila....
zdej pa šibam še ene škatle od čevljev prebarvat, da bodo postale take lepe darilne..no če mi uspe bom tud te poslikala....user posted image ma sam hvalim seuser posted image

Meti: Bravo za štrudelj...

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4864
18.12.2007 19:56:29   
katka37
Mlavla, kar pohvali se, ker si res naredila lepe voščilnice, gotovo bodo tudi škatle lepe.

Sem danes ekstra utrujena, počasi me kar zmanjkuje. Se vidi, da sem zdaj več kot 10 dni bolj ali manj preležala, bom pa zdaj morala nadoknaditi, kolikor mi bo gleženj dopuščal.

Prijetno noč vsem.

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 4865
18.12.2007 20:20:35   
MetiLu
Mlavla, voščilnice so res lepe user posted image  user posted image  Previjalna mi je pa sploh všeč.

Moje pa svak sploh še ni začel delat user posted image  user posted image  Že vidim, da ga bo treba fajn priganjat. Malo mu oprostim, ker si je par dni nazaj zlomil nos...

Katka, ti pa le počivat. Moj možek je tudi omagal na kavču. Jest sem dones čist naspidirana, ko sem vidla malega na UZ ... user posted image

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 4866
18.12.2007 20:32:09   
pina-1
čer!!!!!

midve z Mio sva linške oči nafilali in spekli še ene piškote s čokolado. juti jih še končava..

bamby parmezana nasuješ po okusu.

suzi na najim šoping tudi jaz računam....

vsem čestitke za preglede. sedaj pa grem z MIo na kavč, ker me vse pošteno tišči in boli..

evo še mia vam nekaj napišeuser posted image user posted image user posted image :  kkkkh n7z7jhz hu b gjh hhn bbcbbccbvv vbvhbcvhbjhhgzujhi

no a ste razumele??? vam je zaželela lahko nočuser posted image user posted image user posted image user posted image

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4867
18.12.2007 21:00:33   
nizy
Uuuhhhh čveke kolk ste že napekleuser posted image .No jaz sem bla tudi pridna,sem glihkar spekla baklavo,se že hladiuser posted image user posted image .

Pri nas je pestro tavelka punca je imela laringitis in  zdaj ne hodi v šolo.Pa tamala je tut fasala vročino 39C,pa kašlja. Še dobr,da sem v BS . Upam samo,da še jaz kaj ne fašem. Haha bo pa user posted image  v BS zaradi nas .

Pa vsemuser posted image user posted image user posted image  za dobro opravljene preglede.

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4868
18.12.2007 21:03:26   
bamby
pina, za parmezan že vem,.da ga rabiš po okusu, vendar me zanima konkretna količina user posted image  15 dag  ali več user posted image user posted image .

meti, tistih dni, ko boš ti imela letni dopuat, lahko tvoj mož koristi varstvo in nego otroka in ima plačano (to je od 260 dni varstva in nege otroka), zato se tebi to nič ne podaljšuje, ampak nastopiš redno delo točno po 365 dneh, ali ti pa letni dopust propade, če ga ne porabiš do konca junija 2008.

mlavla, krasne voščilnice si ti naredila. Kaj pa je to za ena tehnika, ki mi je delovala kot servietna tehnika na valoviti lepenki? In super previalna!!

Jaz sem sedaj vse piškotke napekla, jutri jih samo dokončam user posted image . Sem pa malce prej preden sem prišla sem, v hodniku padla user posted image user posted image user posted image  in se nikakor nisem mogla pobrat, ker me trebuh že tako boli cel dan user posted image . Sem pa ravno iz kopalnice stopila na mokre ploščice in mi je spodrsnilo. Mi jih je pa Tim namočil, ko si je zobe umival user posted image . Si lahko mislite, kako to izgleda user posted image user posted image , ko si mulc zobe pere user posted image . Na srečo je vse OK!

Lepo se imejte in mirno spančkajte in pobožajte svoje user posted image  v bušijih!!!!!

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4869
18.12.2007 21:11:27   
mlavla
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

mlavla, krasne voščilnice si ti naredila. Kaj pa je to za ena tehnika, ki mi je delovala kot servietna tehnika na valoviti lepenki? In super previalna!!

ja čisto prav si ugotovila..na valovito lepenko sem lepila servetke...meni so tud všečuser posted image

Upam, da se počutiš že kaj boljše??Zdaj pa le počivaj..pa pazi na svoje korake

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4870
18.12.2007 21:25:15   
dolenjka
Čer user posted image

Sem se potepala z mamo in sestro. Smo šle v božičkovo vas, mami za asistenco user posted image  Naši Tari je hotla na vsak način nekaj kupit, sploh ji nisem mogla razložit, da otroček še ni na svetu in da bo drugo leto na vrsti user posted image  Seveda nobeden ne ve, da nosim punčko user posted image  Komi jezik držim za zobmi user posted image
No, pol sem mogla pa v Leklerku neki zbrat in mene je na roza vlekl, pa nisem smela. Sem po nesreči kr eno roza v rokah držala, pol sem pa glumila, da me sam material zanima user posted image  No, pol me je prepričala v eno luštno pižamo, pa sem kar za 1 leto vzela, pa eno majčko oranžno za 3 mesece, tko da je bila babi zadovoljna user posted image

Meti, prideš na kavo jutri?? Dej no! Jaz sem doma do 12h oz. moram od doma ob 13h. Sem pa imela namen štrudel brez rozin spečt, zdej pa berem da ga boš pekla (al pa si ga že spekla) pa ne vem al bi al rajš ne, da ne bom za kako deko + na tvoji vagi kriva user posted image  user posted image  user posted image

Aja, pa z mojim že govoriva user posted image  Celo jedla sva skupaj za mizo user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 4871
18.12.2007 22:10:34   
MetiLu
Oj Dolenjka, štrudelj je že v želodčku,kakšen košček bo še za jutri user posted image  tako, da ga ne rabiš pečt. Lahko ga jest prinesem.
Malo me jezi tole otrdevanje, ker je spet zlo pogosto, sicer pa lahko priletim okol 10-ih al pa 11-ih (ti povej) za kakšne pol urce user posted image  če bom najdla user posted image  Ampak v trenirki, pa nenamzana, da se me ne boš ustrašla user posted image  user posted image  user posted image  Za deke se pa ne sekiram več, vem kam je šla zadnja kila user posted image

Bamby tenksi, moram prec mojmu povedat za dopust.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 4872
18.12.2007 22:16:32   
dolenjka
Hi hi hi, sej štrudel sem hotla tut zase in za mojga spečt, da ne boš mislila da sam zate user posted image
Pa prileti med 10 in 11, ko se sestaviš in v trenirko zlezeš, sej jaz te nisem mislila v večerni obleki počakat user posted image
Našla pa itak da boš, pokliči od doma, da ti razložim kam, pol te bom pa še sprot usmerjala če bo treba user posted image
V bistvu te nujno rabim, ker ne vem kaj greva v četrtek kupovat, sem pa tut jaz dobila v MŠ en seznam. Še vedno ne vem za katero znamko naj se odločim, sem si premislila glede Diorja user posted image  user posted image  user posted image  
Pa rabim mal tvoj par oči, da poveš kaj mi še manjka od cot, ker sem mal zmedena se mi zdi user posted image

Mojmu sem ravno jaquzzi naštimala in svečke, tko da uživa (se moram mal za včeraj odkupit), jaz pa čakam da sem mal ohladi voda, pol se mu bom pa pridružila in ga nafehtala, da mi spodnje sobane mal uredi, ker grem jutri v Postojno na pregled user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4873
18.12.2007 22:28:15   
MetiLu
No ok, pol se pa zjutraj sestavim, pa te pokličem. Bova mal pregledale, kam bi sploh šle v šoping, jaz prov preveč najbrž ne bom sposobna okol hodit user posted image  Predvsem sem jaz mislila nabavit še kakšen body št. 62, zase modrček za dojit, pa potem nekaj kozmetike (blazince, vato, ....) Bom prinesla moj seznamček, pa bova mal prečvekale.

Se slišva zjutraj user posted image  Nočko

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 4874
18.12.2007 22:35:15   
dolenjka
No, zgleda da bova na isti valovni dolžini user posted image  user posted image  user posted image

Pokliči, ko boš imela misijo puzzle opravljeno user posted image  user posted image  user posted image  Jaz bom ob 8h itak že med živimi user posted image

Nočko vsem so user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  193 194 [195] 196 197   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  193 194 [195] 196 197   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?