|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  192 193 [194] 195 196   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice-2.del
18.12.2007 14:57:18   
Suzi*
Haj bejbe.

Malo da se javim, ker pol dobim tamalga domov, pa še prebrat vas moram...

Včeraj bla na našem CSD, je bla ena prijazna, mi je dala papirje in vse napisala kaj moram zraven dat od prilog. Bom pa upam še decembra dala, ker po novem letu se bodo paketi spremenili, pa baje ne bo več možno vzet dinarčkov ampak bo možno samo namensko jih zapravit in po ozbiri kaj kupit. Bodo pa verjetno le 3 paketi.

Sem hotla včerej smreko postavit, pa je od dveh lučk ena veriga crknla in cmo šli v Merkur po novo....seveda nimajo niti enih več belih lučk s programi. user posted image  user posted image  In tudi dobili več nič ne bodo. Ostalo jim je rumeno in modro. user posted image  Danes sem pa celo mesto in vse štacune obletalauser posted image user posted image , če bi še kje dobila take lučke, da bi šle z našimi in sem jih potem končno po dveh urah dobila zadnje v enem centru od soseda. user posted image  Tako da zdej je smreka že postavljena in je prav fajn izpadlo.user posted image

Danes sem imela tud že pregled za cuker. Vse je ok, mal sem shujšala, povprečje od cukra je 4,9 (je šlo za 0,1 dol), kar je ok, skratka nadaljujem s tako prehrano, za statistiko naslednji pregled za cuker imam 8.1.08.

Zdej pa šibam še mal vas prebrat.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 4826
18.12.2007 15:16:20   
pina-1
ojla suzika, samo da si fajn odpravla in da je cukr pod kontrolo...

Mi pa smrekice nismo še postavli. Me mojne pusti, češ da je še zgodiuser posted image  No če ne prej bo narejena čez vikend.

A res ne bo možno izbrati denarja v 2008? To pa ni glih fajn ne???? Jaz bom tudi še v tem letu oddala papirje. Upam, da mi bo moja G v petek dala potrdilo o PDP. Če ne jo bom spomnila.

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4827
18.12.2007 15:28:55   
itata
helou!
evo mene. sem šla na izobraževnje pa že tko se mi ni dal sedet pa še vsebinsko sem ga čist falila... tko da mi ni ostal drugega kot da sem šla lepo v šoping in kupila sebi par zadev (majico za dojenje pa blazinice pa par takih stvari), darilo za mojga pa še tko sem kako malenkost nabavla. fajn je blo user posted image

mnenje rabim vaše: glede na to, da nimam težav, se mi ni panike peljat 6 ur z avtom, da imam majhen trebuh - sem kar pokretna in nič ne zatekam pa še dobrih 7 tednov do PDP bi šla naslednji teden za 4 dni v Sarajevo... poznam tudi eno zdravnico tam, če bi glih kej zagustilo in neke ljudi na ambasadi... kako se vam kej zdi ta ideja? ful bi rada šla z mojim nekam še sama. še pred novim letom, da ne bo prevelike gužve - božiča pa itak ne praznujeva...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4828
18.12.2007 15:30:29   
Suzi*
Oj, pinči, to glede paketov so se dve uslužbenke menile ko sem bla tam, ampak ni še nič dorečenega. Nekaj se nagibajo v to smer, da bi si pač v določenih trgovinah za tist denar sam izbral stvari. Denar kot denar pa verjetno ukinjajo, čeprav so babe na CSD kar pisano gledale...baje itak večina vzame denar.
Od prilog pa tako kot so ti rekle še kopijo osebne in bančne izkaznice, pa rabiš še neko potrdilo, ki ga dvigneš na ZZZS (nek izvleček iz evidence zavarovanj).
Za bebico sem pa kupila samo 2 dudice in en večji paket robčkov za rito čistit, pa včeraj sem šla po pleničke v Mullerja. Računam na šoping s tabo, kokr smo se zmenile. user posted image  Glede vremena sem pa slišala, da je bil to zadnji sneg letos. user posted image tako da nič izgovorov. user posted image

Dolenjka, vidim da je tvoj user posted image  že pod kontrolo. user posted image  pridna. user posted image  mene dec kar iz bajte vrže, če bi mela kakšen tak izpad. user posted image user posted image

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4829
18.12.2007 15:33:53   
MetiLu
evo mene s pregleda, najprej poročilo potem vas grem pa prebrat user posted image

Naš mali je že pravi korenjak, saj ima že 2170g, G mi je določil gestacijsko starost po UZ 33 tednov, torej mali prehiteva za en teden user posted image . Z njim je vse ok, MV je zaprt, sicer me je pa skoraj kap, ko me je še ročno pogledal in potegne prste ven in so bli čist krvavi user posted image  jest sem pomojem čist bleda ratala... Pol je še enkrat pogledal ok kod sedaj ta kri, pa je ugotovil, da z zunanje strani MV, da je očitno tko občutljiv. Pol mi je en vatke basal in je nehala tečt. Hvala bogu, res. Sem celo gužvo naredila danes, ker sem bila tako dolgo v ordinaciji. Posteljica je ok, ni nizko ležeča, tako da zaenkrat ni panike, da bi se odpirala oz. iz tam krvavela. Je pa reku G, da če mali samo še 1 teden počaka, pa če bo potem treba rodit, da sploh ni panike user posted image  tako, da sem pomirjena. Na UZ se je pa ful dobr videlo, kako si prstke tlači v usta user posted image  user posted image  user posted image  aja, pa z glavico je tudi že navzdol obrjen, tako da je vse ok. Glede otrdevanja je bil G presenečen, kako da se mi to dogaja tako pogosto. Predpisal mi je še buskopan in počitek. Tako, da sem uradno do konca na bolniški. No pa še to, železo se mi je popravilo na 117 user posted image  voda je pa tudi ok.

Potem me je dragi peljal še na šiht, sem uredila s papirji, pa tajnici naročila kako bi koristila dopust pred porodniško, žal šefa ni bilo, mu moram še kakšen mail poslat. Potem sem šla še sodelavke in sodelavce pozdravit in se poslovit, sedaj sem pa doma. Bo treba it kej skuhat.

zdej grem pa pogledat, kaj ste načvekale user posted image

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4830
18.12.2007 16:06:19   
MetiLu
Sem pozabila napisat naslednji pregled: 22.1.2008 user posted image  čez 1 mesec. Sem sestro vprašala če ni malo pozno,pa je rekla, da vse tako naroča. Od tega datuma naprej pa na 1 teden. Dobila sempa tudi potrdilo za CSD, napotnico za rešilca in bolnico pa dobim naslednjič user posted image  če ne bom že rodila do takrat user posted image  user posted image

Zdej grem pa kuhat, danes bodo njoki s pršutom v smetanovi omakci in solatka za radičem, če bo volja bom pa še štrudelj spekla user posted image  user posted image

Dolenjka, glede darila sem žal brez ideje, jaz nikol ne znam nič pametnega kupit, zato najraje dam darilni bon. Za srečanje pa računam, da se bom s tabo peljala, pa lahko spotoma tud Pino pobereva user posted image  Edino za jutrijšnjo kavo ne vem kako bo. Upam, da se mi tole otrdevanje danes malo umiri. Ti pa še javim zvečer (če nisi že pozabila user posted image ).

Jao, glihkar me je šef klical, ker sva se zgrešila, ko sem bila v firmi. Je reku, da ne smem komplicirat in da danes teli strokovnjaki malo preveč potencirajo in blah, blah.... Je reku naj se še kaj oglasim, če ne pa naj pridem potem malega pokazat user posted image  Ah ta naš filozof user posted image  user posted image  user posted image  V glavnem, ni drame, škoda res, da se nisem osebno poslovila...

Pina, za spremembo paketov sem tudi jaz slišala. Samo če oddamo do novega leta, potem še lahko dobimo denar.
Itata, če si res ok, ne vidim problema za potovanje, čeprav smo res že visoko noseče.
Anandrej, super za ženko, zdej ji pa le neki sladkega privošči user posted image
Bamby, si me tko zdražila s temi piškoti, ne vem, če ne bom še jest začela kaj pečt user posted image

Moram kuhat, lubek je lačen...

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4831
18.12.2007 16:15:47   
bamby
meti, pri tebi pa kakor ti gre vse narobe kar dobro voziš skozi user posted image . Ma tile krvavi prsti mi kar ne grejo iz glave user posted image . Meni se ne sliši tako nedolžno user posted image . Samo da ti zdržiš vsaj še dva tedna, pol si res najbrž na konju!

suzi, jaz samo upam,da ne bo tako kot si slišala, da ne bo možno več denarja dobit. Morda bo pa za tiste, ki bomo to uredile še pred novim letom veljalo še vedno, da imamo možnost izbrati denar. Jaz sem že to možnost obkrožila user posted image . Ma kaj jaz rabim tolko enih cotik, ker bo pa naša user posted image  že 6. otrok, ki bo nosil te obleke user posted image . Pa še vsak ki pride na obisk prinese nekaj za otroka. Jaz sem sedaj kupila samo kombinezonček in kapico, pa eno stekleničko. Zdaj moram še nekaj malenkost kozmetike nabavit in pleničke, pa robčke, kakšno vatko in Bepanten v lekarni. Škarjice za nohte, krtačko za laske imam še od prej in je vse kot novo. Aja pa podlogo za previjanje moram tudi novo kupiti. Se je prejšnja začela že trgati, pa smo jo vrgli v kontejner.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4832
18.12.2007 16:23:29   
bamby
meti, če si dovolj pri močeh potem kar navali na piškotke. Jaz sem prvo rundo že spekla. Sem naredila brizgane in sem jih tudi že z marmelado spravila skupaj. Do jutri bojo počakali, da konce še v čokolado pomočim in nekatere še v kokos user posted image . Zdaj še zadnjo rundo vzhajam kruh, pol pa ga dam pečt. Imam pa tudi že testo za linške oči zamesen in se mi sedaj hladi v hladilniku. Upam, da bom zmogla vse danes spečt, ker me trebuh res že močno boli. Se nimam časa dat malo v ležeči položaj, ker vem da bi bilo prec bolje, tako pa kar trpim.... user posted image . Pa še pomivalni stroj imam za spraznit user posted image . Se mi ga prav nič ne da, ampak bo treba, drugače bo moja kuhna cel dan v razsulu user posted image . Saj ni tako hudo, samo spravit se bo treba k delu.
Aja, pa cotike me tudi še čakajo od nedelje zvečer user posted image user posted image user posted image .

februarka, jutri pa le opravi zagovor kot se šika. Držim pesti!!!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4833
18.12.2007 16:45:10   
Februarka08
Joj, a res ne bo več možnosti denarja?user posted image user posted image Pol morm pa jest tud pohitet in upam da uštimam pred novim letomuser posted image . Začnem v četrtek...
Bamby, hvala za lepe želje!user posted image Bom z veseljem sporočila lepo novico (vsaj upam). Jutr bom mela tako natrpan dan, da je kaj... Takoj zjutraj se morm ululat v kozarček, potem na hit odnest v laboratorij, pol spet dam, mal pojest in kaj ponovituser posted image , pol že user posted image pride domov, pa kmal via Lj... Groza, da bi blo le hit za mano... Upam, da bojo kej palili na bauhijauser posted image .
Pridno čvekajte, vas še pridem kaj pogledat...
Bamby, jaz bi se med prazniki kar k tebi malo preselila... Pomoje vse tako lepo diši po piškotih in vsem domačem, da je kaj...user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4834
18.12.2007 16:53:42   
bamby
februarka, če boš prišla prav na začetku praznikov, potem boš morda še delžna kakšnega piškotka, kasneje pa težko dvomim, ker imam dva prava sladkosneda. Tim bi mi najaraje že sedaj spotoma jedel piškote user posted image . Sem ga mogla skozi malo nazaj držat, drugače bi bila kmalu ob vse. Jih pa količinsko ne naredim veliko. Dvoje piškot, za vsake iz pol kg moke, tako da ne pretiravam. Na predbožični dan pa spečem še sadni kruh, ki pa je božanski, pa kaloričen tudi, saj pridejo notri lešniki, orehi, fige, rozine in suhe slive. (meti to ne bi bilo zate user posted image )

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 4835
18.12.2007 16:58:27   
Janey
Evo meneuser posted image user posted image smo meli pisan obisk..kak so zlati mali bauciuser posted image user posted image

Papirologija:
-Obrazci:(http://www.mddsz.gov.si/si/obrazci/)<-  na tej strani jih najdete
S-1/1 - vloga za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta
S-2/1 - vloga za uveljavitev pravice do starševskega nadomestila
S-6 - podatki o plači oziroma osnovi, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo
S-2 - potrdilo delodajalca o zaposlitvi

Oče:
vloga za uveljavitev pravice do očetovskega dopusta (obrazec S-1/2)
-Potrdila:
potrdilo od ginekologa o predvidenem datumu poroda

Kar se kopij tiče...jaz nisem potrebovala nobene...drugače pa na enem izmd obrazcev piše da potrebuješ kopijo bančne kartice in osebnega dokumenta, vendar mislim da ni potrebno.

Mislim da je to vse kar je potrebno. Dobila pa sem vse potrebne obrazce za nego in vastvo i jih moram vrnit enkrat marca.

Vprašala sem še za otroški dodatek - ta se pa obveljavla lahko do 90 dni po rojstvu.
Za tiste ki niste poročene - oče lahko prizna otroka na uradu, kjer urajete osebne dokumente ali na centralni enoti csd v tisti občini.

Upam da je dovolj.

Neposredna povezava do sporočila: 4836
18.12.2007 17:02:21   
bamby
janey, ali mora oče istočasno oddati papirje za očetovski dopust, tudi če se odloči ta dopust korisiti kasneje in ne takoj ob rojstvu? Možnost koriščenja ima do dopolnjenega 6. meseca starosti.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 4837
18.12.2007 17:04:59   
Janey
bamby to pa res ne vem, ker midva nisma tega dala, ker je moj še študent in nisma rabla. Sorry.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4838
18.12.2007 17:08:30   
Februarka08
Janey, hvala za informacije... user posted image
Bamby, verjamem da gre vse sproti, saj je še do mene zadišalo...user posted image
Joj, saj res - jutri nameravam v Tosamo - koliko rabim približno tetra plenic? Upam, da mi bo kera znala odgovortuser posted image . Nimam pa še nobene...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 4839
18.12.2007 17:10:35   
*Naja
Metiuser posted image za pregled. Madonca, ti pa nosiš korenjaka...ni čudno, da si s kilcami na +10user posted image . No tolk le počakaj, da bo letnik 2008....

Pina- Kruh s pršutom uspel....sam to je problem, ko zdej sploh stran od pekača ne morem....bi ga kr glodala, pa glodalauser posted image .

Bamby- a mi lahk prosim napišeš recept za ocvirkovco in za "zeljševko"(ne vem točno kak se ji že reče, pa sj ti verjetn veš o čem govorim)user posted image

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4840
18.12.2007 17:25:08   
MetiLu
Februarka, jaz jih bom mela vseh skupaj 35, 15 že rabljenih, 20 pa novih naročenih. Po mojem bo to pri meni ful porošni material user posted image  user posted image  user posted image  k sem bolj pedantne sorte user posted image  user posted image

Bamby, maš kar prav, sadni kruh pri men ne gre gre v promet.

Jaz imam vse tele obrazce že pripravljene, jutri jih grem samo še oddat. Upam, da bom uredila brez težav...

Kosilce je že v predelavi, zdej pa še eno kavico spijem. Sem vzela buscopan, upam, da bo kaj pomagalo. Včeraj in danes je bilo prav noro s telim otrdevanjem user posted image  user posted image

Samo sem res vesela za malega, da je že tako velik in težek user posted image  user posted image  Komaj čakam, da pride user posted image  Tudi, če bo januarček, samo da bo zdrav, tele praznike naj pa le še počaka na toplem. Samo se mi kar zdi, da bom racala tja do roka user posted image  user posted image
Bamby, nič skrbet, krvavitev se je takoj ustavila. Me je Ratko čist pomiril, si je čas vzel, da je pogruntal, za kaj gre. Sej sem omenila, da se je za mano nabrala ful gužva v čakalnici user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4841
18.12.2007 17:27:56   
katka37
Listek, čuvaj se!

Dolenjka, hormoni nam vedno bolj nagajajo, mene je včeraj končno minila potrtost, jokavost... Je danes že boljše, z mojim sva spet prišla malo k sebi. Ah, ti naši živčki.

Mlavla, user posted image , končno malo boljše stanje pri tebi.

Februarka, bravo torej za naju obe, tudi naš divjak se je obrnil, mi tišči tazadnjo med rebra. Težek je 2105 g, moja teža pa je na + 10,5.

Anandrej, naslednji pregled imam 9.1.2008. user posted image  za izboljšano stanje sladkorja pri tvoji dragi.

Srečka nosečka, ti je že Janey odgovorila glede papirjev.

Suzi, super tudi za tvoje stanje, si se očitno kar pridno kontrolirala.

Meti, zdaj pa uživaj še naprej s svojim user posted image , še malo, pa ne bomo čutile nobenega otrdevanja več.user posted image   Februar bo kmalu tu.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 4842
18.12.2007 17:32:15   
ella79
janey, ali mora oče istočasno oddati papirje za očetovski dopust, tudi če se odloči ta dopust korisiti kasneje in ne takoj ob rojstvu? Možnost koriščenja ima do dopolnjenega 6. meseca starosti.

meni je rekla, da oče ureja vse papirje po rojstvu otroka. Takrat odda tudi tvoje papirje za starševsko nadomestilo. Razen če nista poročena, pač prideta pred rojstvom podpisat papir o očetovstvu (nujno morata priti oba).

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4843
18.12.2007 17:35:33   
Suzi*
Jaz moram dat tudi kopijo osebne in bančne in še potrdilo z ZZZS!!!
K vlogi za nego in varstvo, ki se odda po rojstvu otroka, je pa obvezno treba dat tudi kopijo rojstnega lista otroka!!

IZVIRNO SPOROČILO: bamby

ali mora oče istočasno oddati papirje za očetovski dopust, tudi če se odloči ta dopust korisiti kasneje in ne takoj ob rojstvu? Možnost koriščenja ima do dopolnjenega 6. meseca starosti.

Oče odda papirje malo preden nastopi ta dopust, mora pa pred tem tudi on od svojega delodajalca dobit neko potrdilo o plači.
Še to, bamby, a te lahko prosim za recept za sadni kruh??? user posted image

februarka, glede tetra plenic....rabiš jih kakih 10 sigurno, raje 20, da ne boš skos prala user posted image , pa tudi tiste male tetra krpice so tud zelo priročne. Teh tudi rabiš ene 20.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4844
18.12.2007 17:37:45   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu

Februarka, jaz jih bom mela vseh skupaj 35, 15 že rabljenih, 20 pa novih naročenih. Po mojem bo to pri meni ful porošni material user posted image  user posted image  user posted image  k sem bolj pedantne sorte user posted image  user posted image

Sem jih šla štet, pa jih imam tudi jaz ene 30. Na začetku jih res povsod rabiš.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4845
18.12.2007 17:44:55   
bamby
februarka, 20 plenic imaš dovolj.

lara, za zeljševko in ocvirkovco rabiš enako kvašeno testo za kruh.
1 kg moke, pribl.6-7 dcl vode, sol, malo olja in kocka kvasa

Za ocvirkovco jaz na malo masti (pol žlice) prepražim eno srednjo čebulo (najboljše v teflonu), potem ko fajn porjavi dodam različne stvari: lahko ocvirke, lahko svinjsko na kockice narezano meso, panceto, pršut, klobase, skratka tega imaš morje (npr. eno celo klobaso in 20-25dag na tanko narezane pancete, pa še malo ocvirkov)
To vse skupaj potem pocvreš na hitro s čebulo.
Vzhajano testo pa razvaljaš (NA PRTU!!!) in po njem potreseš ta nadev, ki ga enakomerno porazdeliš po vsem testu. Lahko tudi na rahlo popopraš, ni pa nujno. Potem lepo zviješ v štruco, po sredini prerežeš in daš obe polovici v pekač (prerežeš kot potico!, razen če imaš okrogli model, potem ni treba). Pustiš še enkrat vzhajati kake 3/4 ure in spečeš na 200° v 50 minutah.

Za zeljševko pa rabiš samo drug nadev, testo je isto.
Kislo smetano zmešaj z enim jajcem, s tem pa namažemo razvaljano testo (iz 1 kg moke). Čez se pa potrese z narezanim drobnjakom tako na gosto, da se testa skoraj ne vidi. Poleti, ko imamo mlado čebulo, lahko narežemo tudi nekaj čebulnih stebel. Ne sme pa manjkati tudi meta, ki je lahko tudi suha. Sveže rabimo enih 10 listkov, suhe pa po občutku potresemo po vsem nadevu. Testo z nadevom zvijemo v štruco, damo v pekač in vzhajamo tako kot ocvirkovco in spečemo.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4846
18.12.2007 17:54:02   
*Naja
Bamby- hvaaaaaaaaalauser posted image .

Jst imam pa samo 10 tetra plenicuser posted image Torej jih morem še vsaj 10 nabavit.

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4847
18.12.2007 17:57:38   
MetiLu
Jest mam še eno? glede porodniške, ki se nadaljuje od zadnjič, le da sedaj vem, kaj točno me zanima user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image  (blond sem, ja!): Ali se ti porodniška kaj skrajša (za obdobje bolniške), če greš direkt iz bolniške na porodniško al je vseeno? Včasih so zaradi tega prekinile z bolniško, koristile par dni dopusta in nato začele s porodniško?

Pa še to: Ali je potrebno oddati tudi obrazec S-8 (izjava očeta o varstvu otroka), takrat ko mož ureja pravico do očetovskega dopusta? Torej po rojstvu. Pa kam se po rojstvu odda vloga za vrtec?

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4848
18.12.2007 18:00:10   
Suzi*
Tetra plenice se rabijo za vse možno...za pod glavo med dojenjem in spanjem, za kupčka podirat, med previjanjem za na tisto gobo, nekatere boste tud široko povijale, pa za senčko delat na vozičku, pa za kopanje,...

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 4849
18.12.2007 18:03:30   
MetiLu
Lara, pomojem jih bo 10 premalo. Nam so v MŠ rekli, da jih 5 rabiš za iz P, eno za široko povijanje, eno za dojenje/brisanje, eno za v lupinco, ena nam bo zaradi nervoze na tla padla user posted image , eno pa še za ... ne vem, sem pozabila user posted image  user posted image
Pa potem imaš eno za v posteljico, pa za v voziček, pa če jih imaš kot podlago na previjalni... V glavnem od začetka jih bomo najbrž res malo več rabile, če ne bo pa skoz stroj laufal user posted image .

Bamby, slaščičarka user posted image , ziher maš kakšno idejo, kako bi jaz lahko štrudelj spekla. Namesto kot "salamo" imam v mislih kot kakšne žepke ali kaj podobnega. Kako naj narežem in nafilam vlečeno testo (imam pa kupljenega, ker ga sama ne znam narest, niti se mi ga ne da pacat) user posted image

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 4850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  192 193 [194] 195 196   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  192 193 [194] 195 196   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?