|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08-2.del
18.12.2007 9:31:49   
koala
Jutro!

mala pikica velja, bomo pa videli koliko "poslušno" dete nosišuser posted image .

nalin kaj idi počivat nazaj če si že ponočevala, pa en user posted image za neuspele zvezdice.

martinca pa ne da že ti tudi bežiš rodit, nema ništauser posted image še ni januar.

nana dobro opravi na CTG-ju

Ketrin ti si se pa vrjetno zmotila v datumu, al misliš bit medicinski fenomen in bit še celo leto nosečauser posted image .
A ti tudi rada sneg kidaš, pa sem mislila da sem edina ki jo to zabava, samo do poroda nič, če pa bo potem kaj senga pa mogoče, če se mi bo dalo.

slonček balonček uživaj v kapučinu in popoldanski predstavi.

puri tebi pa nič ne zavidam obiska zobarja, meni je tako zoperno tam. Naj bo nežen če bo kaj delal.

Joj punce, da vam povem kaj se mi je pred nekaj minutami zgodilo. Sem že navse zgodaj dala prat še oblekice za našega sončka, zdaj ko lepo vreme napovedujejo in grem malo prej obešat te male oblekice, z ceste pa soseda, da kaj se važim in če mislim da bom edina imela otroka. Jaz sem jo nekako tako user posted image in vprašala z čem se pa važim, pa pravi ja z malimi cotami ne.
Mislim, kaj naj dete hodi v neopranem okoli? Svašta.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
18.12.2007 9:38:57   
Ketrin24
ups koala prav imaš, 3.januarja sem hotela napisatuser posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
18.12.2007 9:47:36   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: limma
še to - ne vem, kdo je Tonči, da bi mu zaželela vse najboljše?

24.1.
user posted image  tonči, user posted image + user posted image , Ljubljana

Je pa res, da je že kar nekaj časa nisem zasledila user posted image  Kje pa se skriva?

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
18.12.2007 9:51:50   
Tinča1
Lima, evo ti recept za sadni kruh. Jaz edino ne dam not suhih hrušk, ker mi jih ni za prekuhavat, dateljnov in mletih lešnikov, ampak cele oz. nasekljane, namesto hrušk in dateljnov pa dam orehe. Sadje pa zamesim v tri četrt testa in ne v polovico, ker se bojim, da bo tocast. Je pa to recept za 6 oseb.Upam, da ti bo uspelo, pa dober tek

Suhe hruške namočimo v toliko vode, da so krhlji pokriti. Pustimo jih nekaj ur, nato jih v isti vodi - skuhamo do mehkega. Odcedimo jih in sesekljamo. Drugo suho  sadje, hruške, dišave, rum in žganje zmešamo in pustimo v pokriti posodi stati najmanj pet ur, še bolje pa dan do dva. Izmoke, kvasa, mlačne vode in soli pripravimo kvašeno testo. Pustimo ga vzhajati. Nato ga razdelimo: v dve tretjini testa vgnetemo namočeno sadje, mlete lešnike in dišave. Oblikujemo v štruco. Preostalo tretjino testa tanko razvaljamo. V razvaljano testo zavijemo štruco, jo položimo v pekač, obložen s peki papirjem in pokrijemo. Na toplem naj sadni kruh vzhaja 2 uri. Potem damo v pekač v ogreto pećico in pri tem­peraturi 175°C pečemo 90 minut. Med peko ga od časa do časa premažemo z malo vode, da dobi lepo hrustljavo skorjico. Pečen kruh pustimo, da se ohladi. Nato ga zavijemo v alu folijo in ga pusti­mo nekaj dni počivati. Kruh ima sijoče gladko skorjo, če ga še vročega namažemo s sladkorno raztopino: v 4 žlicah vode raztopimo 2 žlici sladkorja, pustimo, da prevre, ohladimo in uporabimo za premaz.
Kruh nam bo med bližajočimi se prazniki prišel zelo prav, saj lahko počaka na hladnem tudi do deset dni. S starostjo se povečuje njego­va kakovost.

20 dag suhih hrušk
5 dag suhih fig
15 dag suhih sliv
12 dag rozin
8 dag dateljnov
8 dag suhih marelic
5 dag kandirane pomarancne lupimce
1/4 žličke cimeta, mletih klinčkov, janeža
8 žlic ruma in hruškovega žganja
20 dag mletih lešnikov
30 dag moke
2 dag kvasa
1 vrečka Regina vanilin sladkorja
1,5 dl vode

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
18.12.2007 9:55:13   
Tinča1
Nana, mi pa bomo sadni kruh z veseljem spekli in jedli. Sploh kar se mene tiče. Bi ga lahko sama celega pojedla.user posted image  Pol se bom pa čudla, če kg ne bodo šli dol.

Mala pikica, tudi meni ni bil jasen vrstni red glede čepauser posted image . Vidim, da nisem edina.

Ketrin user posted image , a pri vas naročajo za nazaj?

Lp

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
18.12.2007 10:11:05   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica
Spala sem dobro, le da sem celo noč sanjala, da sem hodila rodit, čeprav nazadnje nisem nič rodila user posted image

Jaz sem tudi sanjala, da sem šla rodit. So mi naredili CR, ampak sem hotela spinalno blokado in sem našo pupo takoj slišala. Je bila pa ful "čupasta".user posted image

Sem pa kar zgodaj zaspala in me je ob 3.00 kar vrglo pokonci. Potem pa nisem mogla zaspat in sem na TV pogledala en film skoraj do 5.30. Seveda sem potem zaspala in sem vstala pred pol ure. Sem se že čisto navadila poležavat.user posted image

Kje se pa klepetka skriva? A je šla zdaj resno rodit, ker hodi že ene 14 dni.user posted image

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
18.12.2007 10:11:31   
limma
IZVIRNO SPOROČILO: vaney
ja, izgleda, da je moj spomin krajši kot od zlate ribice

vaney, sem si kar tvoj citat sposodila, ker take neumnosti sprašujem - kdo je Tonči? user posted image user posted image  
Tonči, oprosti user posted image  boš morala večkrat kaj napisat  user posted image  sicer pa z zamudo - vse najboljše še z moje strani! torto ste najbrž že pojedli, zato ti pošiljam en svež šopek user posted image user posted image user posted image

Nalin - jaz ok. 2h zaspim vsako noč, tudi če grem v posteljo ob 11h... zjutraj se pa že kaj najde, da me zbudi user posted image  pa sem "znana" zaspanka, ampak user posted image  očitno naredi svoje... spočij se, preden pride Žan iz vrtca.

puri - dobro opravi pri zobarju.

Tinča1 - hvala za recept, zdaj se moram samo lotit peke, pa sem malo lena user posted image  jedla bi ga pa z veseljem, z vročim kakavom.. mmmmm user posted image

jaz imam tudi jutri CTG, potem pa najbrž šele po praznikih, ker ima G dopust. zdaj grem pa malo pospravit in rožice zalit, so že čisto "žalostne".

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
18.12.2007 10:16:23   
limma
IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica
Spala sem dobro, le da sem celo noč sanjala, da sem hodila rodit, čeprav nazadnje nisem nič rodila

veš, da se je meni zelo podobno sanjalo, zdaj sem se spomnila, ko sem tvoje prebrala user posted image   sem bila že v P sobi, imela sem popadke, ki niso prav zelo boleli, naslanjala sem se na okensko polico.. in potem smo čakali in čakali in nič.... user posted image  je pa ponoči brcala kot nora, še tega se spomnim... očitno se je upirala in še noče prit v ta mraz... ene moramo pa tudi januarja rodit, če smo januarčice user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1433
18.12.2007 10:31:25   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: limma
ene moramo pa tudi januarja rodit, če smo januarčice user posted image

Jaz tudi še vedno vsem povem, da sem se jaz z user posted image zmenila, da bova januarja, pa me nobeden noče poslušat.user posted image

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
18.12.2007 10:38:39   
SuzanaKK
Dobro jutro še od mene. Ponoči me je dajal tako moča glavobol, da sem prvič v 9-ih mesecih vzela lekadol, zaspala nazaj in sedaj je bolje. Upam, da me ne bo začela dajati kakšna viroza. Sem prebrala vse poste od včeraj in imam sedaj spet pomisleke, ker je meni moja G. rekla v četrtek, da imam veliko plodovnice, da se zato otrok še lahko tako intenzivno giba, ni pa bilo govora o tem, da bi bilo s tem kaj narobeuser posted image . Pa ena je pisala o tednih nosečnosti in velikosti maternice, jaz sem v 38. tednu nosečnosti, maternica pa je velika 28 cm, ker se je za dva cm že "pogreznila". Včasih sploh ne vem, če je dobro brati, kar govorijo ostali G., ker si lahko potem samo paničen. Bom vprašala v četrtek, ko imam ctg. Sicer pa že odštevamo, še 15 dni do roka, kolikor kaže, bomo zdržali. Nikoli se pa ne ve. V glavnem super, spet imam kar dva razloga, da se sekiramuser posted image .
Limma, meni se je zdaj dioptrija eno malo povečala, ampak je okolist rekel, da je to zaradi nosečnosti in da se bo stanje po porodu normaliziralo. Mi je pa odsvetoval nošenje leč, tako da zdaj kar očala nosim non stop. Hvala vsem za nasvete glede modrčka za dojenje, jaz res ne vem, kaj bi brez vas punce. Bradavičke imam še vedno ful vroče, ampak sem to pripisala hormonomuser posted image .

A še ima katera tako malo maternico proti tednom nosečnosti, da se ne bom zdaj psihirala po nepotrebnem? Ali bo moje dete res tako miniaturno? Meni se namreč ne zdi, ker pridobivam na kilaži in obsegu trebuha, brcike pa so tudi vedno bolj močne.

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
18.12.2007 10:50:31   
mateja80
Živjo, punce. Da vas po nekaj tednih malo pozdravim...
Najprej čestitke tistim, ki ste že rodile in k sebi že stiskate male štručke user posted image user posted image !!

Priznam, da nisem še uspela prebrati vsega za nazaj, saj ste res pridne v pisanju.

Končno sem zbrala pogum in se v Kranju dogovorila za EA. Mi je skor srce v hlače padu, ko sm čakala na razgovor. Kako bo šele, ko bom mogla rodit?! Sm kr čakala, da se slišjo kakšni zvoki z zgornjega nadstropja.... Čist sm bla trda. g.Rozman me ni glih prepričeval za ali proti EA, je pa izjavil, da EA ni tolk nevarna kot porod sam... A je to tolažba?! Rekel je, da je vedno en anesteziolog v porodnišnici in da se jo za zihr dobi kadarkoli. Recimo, da verjamem. Nekaj moram imeti za tolažbo, ane.
Včeraj sem imela pregled pri G. Poslušala je samo otročkovo srce, pogledala, če zatekam, zmerla trebuh in to je bilo vse. Fora je, da me je zdj naročila šele za 3. januarja na začetku 39. tedna, ker imajo od naslednjega tedna dopust. A se vam zdi normalno, da imam na koncu med pregledoma 17 dni?Do sedaj sem imela 8 pregledov oz. kontrol. Kolikor sem brala ste bile nekatere že na CTG-ju, meni ga ni niti omenila. Kdaj pa merijo koliko je zaprt oz. odprt MV? Meni ga je enkrat pred 10 tedni in je bil lepo zaprt, ampak kako naj vem, če je še tako? O štetju kakih gibov tud ni bilo govora, vprašala je, če čutim brce. Sj nočem delat panike, sam me skrbi, da bi lah šlo kj narobe v teh sedemnajtih dneh in sploh nebi vedela kaj naredit. Aja, pa spraševala je, če je anesteziolog omenil tudi "tisto novo metodo"? (Ultivo.) A ni čudn, da G ve manj o tem, kot pa me uporabnice foruma?

Skratka punce, držte se še te zadnje dni.

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
18.12.2007 11:25:44   
ursulina
pozdravljene!

glede dioptrije: jaz imam ful visoko, pa mi je G rekel, da to ni indikacija za CR, razen če so bili problemi z odstopanjem mrežnice oz. z očesnim ozadjem. če je katera imela kdaj kakšne večje probleme z očmi, naj gre k oftalmoloogu, da se preveri stanje, drugače pa zaradi večje dioptrije ni panike. lahko se poveča med nosečnostjo pa povrne ali ne v prvotno stanje, tako da jaz, ki tudi rabim nabavit nova očala sem zadevo pač preložila za potem...

je pa tako, da sem prebrala pri pušenjaku pa tudi moj G je rekel, da lahko na koncu uporabijo vakum, da se oči ne napenjajo preveč...dobro ali ne...

ctg-ja jaz tudi še nisem imela, vedno premeri trebuh, vpraša če brca posluša utrip in to je to... v četrtek pa me zanima, kdaj me bo naročil naslednjič....  svakinjo, ki ima rok 3.1. je naročil 7.1. user posted image  smo mal neroden mesec izbrale, kajne?

(odgovor članu mateja80)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
18.12.2007 11:34:02   
mala pikica
Koala tvoja soseda pa je res malo user posted image Nič se sekirat, mogoče ti ja samo fauš.

Jaz tudi že nekaj časa pogrešam tonči. Sem malo pobrskala po RR-u, pa saj je tukaj, skoraj vsak dan, samo k nam nič ne pride pogledat. Ti, ti Tonči!

Vidim, da nas kar nekaj sanja, kako hodimo rodit. Nekaj že bo na tem, če ne prej januarja user posted image

velikost maternice... meni tega nikoli ne merijo user posted image Kaj pa jim to sploh pove?

Budna sem danes že od petih, že dva dni čakam nekaj po radiu in ni in ni user posted image Zdaj pa se mi tako user posted image Greva z mami malo v mesto, popoldan bom pa sigurno kaj zaspala pred TV. Se pa še slišimo...

Punce, zdaj sem se spomnila; dihajmo skupaj s piškomiško, mogoče pa že rodi user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu mateja80)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
18.12.2007 11:34:56   
mml
Dan,

mene pa danes daje ena huda utrujenost in zaspanost, pa sem ponoči čisto OK spala, 1x do stranišča, pa parkrat mi je zgornji del pižame zlezel nekam pod pazduho, sicer pa nič posebnega, tako da imam verejtno spet nizek pritisk...no sej bo...mali m pridno rogovili in razgraja, tako da mi sploh ni dolgčas user posted image . Včeraj smo imeli srečanje decembrčkov 2005 in je bilo prav zabavno gledati male frkolinke in frkolinčke. Šele ko po dolgem času vidiš druge otroke, se zaveš, kako so že veliki in po svoje samostojni...

Sem pa danes zavila še v BC, kupila še dve pižamici, ki sta mi manjakli, tako da za oblečt ima sedaj mali m vse, moram se samo še lotiti pranja in likanja, ampak to bo drugo leto user posted image . Po tem sem kupila pa še knjigico od Tiney Love, ki sem jo iskala že za Manco, pa je takrat ni bilo v Sloveniji nikjer za dobit in sem sedaj prav vesela, da sem jo dobila...pa še v akciji je trenutno. No po tem sem kupila še aspiratorček za nos, ker s pumpicami nič kaj ne narediš, sicer srčno upam, da ga tudi tokrat ne bom potrebovala, ampak nikoli se ne ve.

mateja pregeldi po 36. tednu so večinoma na 1 teden, vsaj tako sem jih imela jaz v 1. nsoečnosti, je pa res, da je sedaj ko so prazniki vse malo bolj razpuščeno. Po mojem, če boš v dvomih, da kaj ni OK, je najboljše, da se greš pač pokazat v P...Sicer bo pa tako ali tako vse OK user posted image . Jaz imam pregled 28. decembra, ko bom noseča 36. tednov, po tem pa po moje na 1 teden ali pa še prvič na 2 tedna...bom videla

mala pikica jaz sem tudi Manco prepričevala, naj pride na svet ene 7 do 10 dni pred PDP, pa ni bila za stvar user posted image , tako da držim pesti ,da je tvoj user posted image  lepše vzgojen in bo upošteval tvoje želje in plane za četrtek user posted image

suzana nobenega smisla nima, da se obremenjuješ s stvarmi na katere ne moreš vplivati in po moje se tvoji user posted image  godi pri tebi čisto OK, razlika je pa med veliko plodovnice in preveč plodovnice (polihidramnion). Veliko samo pomeni, da posteljica še dobro deluje in da se user posted image  dobro godi in ima prostor za razgrajanje. Največ plodovnice je v 36. in 37. tednu nosečnosti, po tem se pa količina s salbšanejm funkcije posteljcie prične zmanjševati. Če pa gre za stanja, kjer je preveč plodovnice, je pa zančilno, da se maternico hitro veča in je prevelika glede na trajanje nosečnosti, pogosto zaradi tega pride do prezgodnjega poroda, je pa to stanje, ki se večinoma ugotovi že na UZ, ko se dela morfologija ali pa po tem v 32. tednu, tako da mislim, da ni nobenega razloga, da bi bila ti v skrbeh zaradi tega user posted image . Velikost maternice - oziroma razdalja fundus/simfiza - se pa normalno zmanjša v 9. mesecu nosečnsoti, ker se otrok pričen spuščati v malo medenico, tako da tudi to ni razlog za skrb. Ti lepo uživaj v zadnjih dnevih nosečnosti

klepetka kam si se potuhnila? Kako je bilo včeraj na pregeldu? Upam, da si še v enem kosu user posted image

dioptirija in leče meni je oftalmologinja že prrejšnjič rekla, da naj kakšnih 14 dni pred porodom nosim očala namesto leč in po tem še kakšne tri teden po porodu, da si oči spočijejo. Se mi pa ni niti v tej niti v prejšnji nosečnosti dipotrija nič spremenila. Skratka jaz sem imela leče prejšnjič do poroda, po tem sem pa res nekaj časa imela očala in mislim, da bo tudi tokrat tako. Po tem moram pa enkrat septembra spet na pregled. Posebaj je še povdarila, kako pomembno je prvilno pritiskanje v fazi iztisa, da ne pride do krvavitev v oči...skratka oči zapret, brado pritisnit na prsni koš, usta zaprta in pritiskat...ne pa z odprtimi očmi in dvignjeno glavo...Jaz sem jo prejšnjič odnesla brez ene pikčaste krvavitve...tako da res priporočam user posted image

nalin zato pa jaz pečem piškote čez dan, da se zvečer ne sekiram, če niso ratali user posted image

puri upam, da pri zobozdravniku ni bilo prehudo...jaz še razmišljam ali bi šla januarja ali ne...bom še malo razmislila user posted image

Nič grem k mojim pišktom, testo se že eno uro hladi, tako da nimam več kaj čakat

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu mateja80)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
18.12.2007 11:45:14   
mala pikica
IZVIRNO SPOROČILO: mml

suzana nobenega smisla nima, da se obremenjuješ s stvarmi na katere ne moreš vplivati in po moje se tvoji user posted image  godi pri tebi čisto OK, razlika je pa med veliko plodovnice in preveč plodovnice (polihidramnion). Veliko samo pomeni, da posteljica še dobro deluje in da se user posted image  dobro godi in ima prostor za razgrajanje. Največ plodovnice je v 36. in 37. tednu nosečnosti, po tem se pa količina s salbšanejm funkcije posteljcie prične zmanjševati. Če pa gre za stanja, kjer je preveč plodovnice, je pa zančilno, da se maternico hitro veča in je prevelika glede na trajanje nosečnosti, pogosto zaradi tega pride do prezgodnjega poroda, je pa to stanje, ki se večinoma ugotovi že na UZ, ko se dela morfologija ali pa po tem v 32. tednu, tako da mislim, da ni nobenega razloga, da bi bila ti v skrbeh zaradi tega user posted image . Velikost maternice - oziroma razdalja fundus/simfiza - se pa normalno zmanjša v 9. mesecu nosečnsoti, ker se otrok pričen spuščati v malo medenico, tako da tudi to ni razlog za skrb. Ti lepo uživaj v zadnjih dnevih nosečnosti

Punce, kaj bi me brez naše mml, a? Vedno nam vse tako lepo razloži in nas pomiri. mml samo zate od vseh januarčic (mislim, da lahko  v imenu vseh) user posted image user posted image user posted image

Klepetka pa kaj ti si res šla rodit?!? No, če je tako, potem pridno dihaj, dihaj... user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
18.12.2007 11:45:19   
Lusa
Suzana-ne sekiraj se gled maternice in njene velikosti.Dokler se otrok lepo giblje bi naj bilo načeloma vse ok.

ctg-ne paničarit ,če vam ne nardijo ctga-ja.Ctg se nardi ,če je kakšen problem ,da otroka manj čutiš ali pa kakšne ugotovljene nosečniške bolezni.Jaz sem ga v 3nosečnostih samo pri prejšnji imela 1mesec pred rokom ,ker nisem Ajše lepo čutila.Na koncu po porodu se je le izkazalo zakaj ,ker k Downovem sindromu spada hipotonost (slabše mišice),pa še hudo srčno napako je imela in ji očitno ni bilo do norenja.Tako ,d apunce ,če vam ne nardijo ,se ne SEKIRAJTE!!!!

Odprt ,zaprt MV-mene vedno vaginalno pregleda moj g. in mi vedno pove ,kako je stanje tam spodaj ,potem pa še takoj uz nardi in vidi ,kako nizko/visoko je vse skupaj.

Čep in odtek vode-ko je meni odtekla voda se mi ni odluščil čep ,tako ,da je lahko sam odtek vode in ne nujno čep.

Drugače pa še kaj o sebi.Zelo težko hodim in sploh ne morem ugotovit zakaj ,kaj mi je ,tako me vse tišči.Včeraj je bil extra katastrofalen dan ,danes je pa že malenkost boljše.Tako čudno se nisem počutila ob koncu v nobeni nosečnosti.In ogromno špikanja čutim.Ampak bomo že pregurali.Raje sem še kar en mesec s trebuščkom ,ker pol pa je na1x vse gotovo in nove spremembe.

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
18.12.2007 12:01:12   
martinca
koala, zgleda da so popadki oziroma krči bili lažni. hvala bogu.
si me pa zdaj lepo nasmejala s to tvojo sosedo. eni si pač upajo. jaz bi ji že ta svoje nazaj povedala. ti šment kak so eni Slovenci zavistni. kar ne moreš verjet.

tinča1, hvala za recept. sem si ga še jaz malo prisvojila. oziroma ga bom zdaj tašči nesla ker ona peče ta sadni kruh.

grem jaz zdaj neke rezance pomagat tašči do konca naret.
pridne bote

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
18.12.2007 12:04:29   
SuzanaKK
Mala pikica, res je kar si napisala, jaz ne vem, kaj bi brez mml in ostalih mamic (luše, puri, benike in vse ostale!!!!), ker res ne samo, da nas prvorodke pomirite, še en kup zelo dobrih nasvetov dobimo. Tisočkrat hvala. user posted image user posted image user posted image

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
18.12.2007 12:09:55   
mala pikica
IZVIRNO SPOROČILO: SuzanaKK

Mala pikica, res je kar si napisala, jaz ne vem, kaj bi brez mml in ostalih mamic (luše, puri, benike in vse ostale!!!!), ker res ne samo, da nas prvorodke pomirite, še en kup zelo dobrih nasvetov dobimo. Tisočkrat hvala. user posted image user posted image user posted image

Seveda nisem pozabila na vse ostale, vse ste zlate user posted image mml pa nas še tako strokovno pouči o vsem, da smo res potem pomirjene user posted image

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
18.12.2007 12:19:33   
klepetka
oj punce

evo mene še vedno v enem kosu ,še vedno prisebna i nprisotna ,samo mi nekaj danes net nagaja.Prej sem pa itak že napisala ohoho,pa mi je  vse zbrisalo.user posted image Očitno sem malo pretiravalauser posted image .

Suny morning ,ja prav imaš ,ko praviš da hodim rodit že ene 14 dni ,pa vse kaže na to ,da bom še ene 14 dni hodilauser posted image .

skratka ,včeraj bila na pregledu,ko me je G zagledala ,m ije rekla ,da me ne pošilja prej rodituser posted image ,ker je bila prepričana ,da me kao včeraj ne bo več  in da bom že v dveh kosih.
Ampak jaz ,stara grča ,se ne damuser posted image .In nazadnje bomo glih me, ,malapikica ,suny m.,jaz ,....in še katera čez rok.user posted image

Drugače vse ok,S/F 40 cm,me je pa na naslednji pregled naročila šele po roku (3.1),ker imajo dopust.Je pa pripomnila ,da kakor bi kaj sumila da kaj ni tako kot naj bi blo ,naj grem v tem času kar v P na pregled,pa tud če grem sam na uro pogledatuser posted image .
Edin kile malo nagajajo ,v 10 dneh sem pridelala +2user posted image .Pridna ,ni kaj.Lovim vse za nazaj.

vprašala bi tiste ,ki ste že pile malinov čas,zate mml ,vem da si ga ,če mi poveš ,kolikokrat na dan se ga lahk opije?!Jaz ga zdaj enkart ,pa ne vem ,če lahko dozo povečam na 2x..

tinča ,jaz sem tud imela namen naret sadni kruh ,samo me je po včerajšnjem + kg vse minilo .Ker se m inekako dozdeva ,kdo bi ga pojedel večino.

glede dioptrije in branja po porodu;jaz iamm očala za na daleč ,pa moram reč i,da se mi je dioptrija po vsakem porodu poslabšala.Zdaj ne vem ,al  je to res zaradi tega ,ker sem že kar takoj po porodu brala ali bi se mi vseeno.Ravno jutri imam okulista ,pa  ga še enkart izprašam  kako in kaj.

glede čepa
;meni  se je v prvi nos. odluščil ,voda pa mi ni odtekal.Kar nekako je moje mnenje ,da  nima veze vrstni red  čep -voda,čeprav naj bi blo logično ,ja.

muzika ,glede zvezdic;ma ni si za luno,user posted image bolj boš klepetala ,bolj bodo vidne ko se bodo namnožileuser posted image .Sicer pa sta ti mislim da koala in mala pikica odgovorili kako je s temi zvezdami.

koala,pa ta tvoja soseda je pa mal hecna ,no.Po moje je samo nevoščljiva al  kaj.Ma meni še na kraj pameti ne bi padlo ,da bi komu to pripomnila.

suzana kk,glede velikosti maternice ;sem nekaj časa nazaj brala na Pušenjakovem f.,da je to samo groba ocena in nikaor ne zaneslijiva in da bi se kakorkoli na njeno velikost zanašali..Tako da če je bil UZ vredu , se nimaš kaj  bat.

mala pikica
,velikost maternice moja G zmeri s šiviljskim metrom.

mml,user posted image za  uspešno srečanje decembrčkov.Kako dobra ideja ,ko so vsi pribl.enkao strai.Mali m je pa tud prišel včeraj na svoj račun ,k oje bil deležen dveh pižamicuser posted image .In se strinjam  tudi jaz ,ja glede tvojih strokovnih odgovorov .Smo takoj bolj mirneuser posted image

Luša ,user posted image ,ker tvoje počutje je  očitno tam nekje kot moje.Ma saj bo bolje

piška miška ,če ravnmo predihavaš popadke ,potem jih tud me  s tabouser posted image

zdaj grem pa kuhat ,lepo se imejte

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
18.12.2007 12:40:35   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: SuzanaKK

Se strinjam in se pod to podpišem. user posted image user posted image user posted image

klepetka kar ne morem verjet, da si še kar v enem kosu. Bi jo morale v Lj na kofetku videt kako nas je prepričevala, da bo ona v petek rodila in fertik.user posted image  Res pa, da ni povedala kateri petek.user posted image
Jaz bom videla v ponedeljek, če se ti bom res pridružila in vztrajala do roka ali pa še malo čez.

IZVIRNO SPOROČILO: lusa
Odprt ,zaprt MV-mene vedno vaginalno pregleda moj g. in mi vedno pove ,kako je stanje tam spodaj

Meni je to nazadnje naredila moja G na morfologiji in je bilo takrat vse super. Zdaj v ponedeljek mi bodo v P naredili UZ in pregledali kako je z MV.

Zadnjič je mala pikica predlagala, da si malo izmenjamo tel. št. Jaz nimam št. od nobene in bi lepo prosila, če mi jo katera zaupa (pa kar na ZS), da bom lahko sporočila, če me slučajno v ponedeljek zadržijo v P. Hvala že v naprej.

koala glede sosede se pa niti slučajno ne sekiraj. Sploh ni vredno besed in je najbolje, da kar pozabiš. Pa cunjice kar veselo obešaj. Jaz bi jih kar še enkrat zanalašč oprala, da bi ji jih nekam n.....user posted image  

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
18.12.2007 13:08:56   
mml
mala pikica in vse ostale meni se zdi logično, če nekaj vsaj približno vem, ozirom vem kje najti in lahko s tem komu pomagam, da to pač napišem...včasih sem malo dolga, ampak ne znam na krajše...pa saj ste se že navadile...sicer pa hvala user posted image

klepetka lepo, da si še v enem kosu in se počutiš OK, glede kg se pa nikar ne sekiraj, saj si prej "zaostajala", mogoče sedaj v zadnjih tednih malo bolj zadržuješ vodo in so +kg posledica tega. Kar se tiče malinovega čaja...prvi teden ga piješ 1x dnevno, po tem pa 2x in to je to user posted image

koala ja sosedje so lahko malo čudni, ampak ne se sekirat zaradi tega...mene je zadnjuič sosed vprašal, če sem že rodila, ko smo se srečali v garaži, pa tudi nisem čisto vedela, kaj naj si mislim user posted image

aja čep...meni se prejšnjič ni odluščil (ali pa ga nisem opazila), mehur so mi pa predrli tako ali tako šele v porodni sobi, tako da tukaj nimam pa nobene pametne izkušnje...mogoče bo tokrat drugače, čeprav sem psihično že skoraj pripravljena na to, da bom spet čez PDP okrog hodila...

lusa pride kakšen takšen čuden dan, ampak na srečo mine in je počutej spet boljše user posted image

Tako moji piškoti so pečeni, voščilnice pripravljene za pisanje, tako da se jih bom popoldan lotila...ali pa bom šla na telovadbo...no bom še videla

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
18.12.2007 13:11:16   
klaja
Hojla!

Da se po dolgem času spet malo pofočkam! Ma nekako mi ni za pisat, ker sem postala ful lena. Počutje se je sicer izboljšalo, tako da bolečin v križu ne čutim več, pa tudi otrdevanje ni tako pogosto.

Z današnjim dnem sem tudi jaz začela s porodniškim dopustom, sem še včeraj šla po delavsko knjižico na zavod. Pa odločbo sem tudi dobila, tako da malo več bom dobila, kot pa če bi dobivala starševsko nadomestilo.

Glede čepa pa je možno tudi, da ga spregledate, ko greste na WC. Meni je se je tudi prvič odluščil čep, pa če ne bi slučajno pogledala v školjko, sploh nebi vedela. Ni pa nujno, da ti potem takoj odteče voda, to je ful različno od nosečnice do nosečnice. Meni so na koncu celo mogli predret, pa tudi lahko traja kar nekaj časa, od odluščenja čepa, pa do poroda. Je pa to znak, da se vse skupaj bliža, sicer pa to že tako vemo.

Vse, ki ste bolne vam želim, da se čim prej pozdravite, tiste, ki imate težave, upam da kmalu minejo, tiste, ki pa imate preglede pa vam želim, da bi bilo vse vredu.

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
18.12.2007 13:21:58   
nana35
Pozdravljene,končno doma!!Sem bila na ctg,kolikor veste,seveda sem najprej morala dol v ambulanto po napotnico,čakala ginekologinjo,ki je nadomestna in namesto ob 8.30 prišla na ctg ob 9.45.Seveda je user posted image  spal,kaj pa druga,če pa je zvečer poln energije.No,neki rezultati so bili,tako da nisem delala počepov.
No,plodovnice je dovolj,ne preveč ne premalo,maternica je primerne velikosti(jaz pa vso noč nisem spala,ob treh sem že gledala kot sova zjutraj pa skoraj zamudila na ctguser posted image ).Otroček je težek 3230g,za velikost nimam pojma oz.velik je za 37t,malček večji.
In najpomembnejše je,da grem v P 27.12.ob 8.00 zjutraj tešča.In kaj to pomeni??Da bo naš Klemen že 27.12.prijokal na svet!!Tako da žal,ne bom januarčica,vendar bom ostala tukaj z vami,normalno.Moj user posted image  bi bil seveda srečnejši z novim modelom,ampak če že ima avto stari model,pa babo stari model,potem pa naj ima še user posted image  stari model 07!!user posted image user posted image Aja,pa obrnil se je navzdol!!

Zdaj pa da še malo pogledam,kaj ste danes napisale.
Ketrin,pregleda verjetno nimaš 3.decembra,ne??Si se malo zmotila pri datumu.
martinca,tebi posebaj en pozdravček in podatke imaš že zgoraj.Tako da se potrudi,da se vidiva v P.user posted image
Koala,joj,kaka ****sa mora biti ta ženska,da daje take kometarje!

Bom kasneje pisala dalje,je mama prišla in mi bo naredila novo frizuro!!

:))

Neposredna povezava do sporočila: 1449
18.12.2007 13:24:13   
martinca
jaz pa nano35 pogrešam! upam da je niso ki noter obdržali? ker midve sva se zmenili da bova skupaj rodile. user posted image user posted image no ja ona ima CR, ja pa zase še vedno navijam za naraven porod. 

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?