|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08-2.del
17.12.2007 17:57:23   
Sunny Morning
Sem se pa spomnila, da s tem, če rodim pred Novim letom rešim največji problem, ki ga trenutno imam.user posted image user posted image

Lunca1 lepa smrekica in okraski. Pina je pa že prava punčara. Gre čas hitro.user posted image

TONČI vse najboljše.user posted image user posted image

vaney ti pa od zdaj naprej kar svojega ponucaj za prevoz na pregled. 55 km je le predaleč, da bi se sama vozila v tem stanju. Zakaj bi se matrala, pusti se razvajat. Upam, da si na pregledu dobro opravila.

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
   [Brisano sporočilo]
17.12.2007 18:00:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1402
17.12.2007 18:21:05   
Lunca1
Muzika ja okraske sem delala sama, tiste ki jih videš v stari datoteki, darilca in leseni okraski so pa kupljeni, pa tisto na girlandi je tudi vse kupljeno.

Drugače sem se pa jaz tudi za jutri naročila za frizerja. Sem najprej mislila, da bo frizer novembra zadoščal, samo so mi preveč zrastli in če pomislim, da pri Pini nisem šla pol leta k frizerju???user posted image  Evo lovim še zadnje trenutke. Potem jih bom šla pa še malo v službo pogledat in nesti darilo, ki ga bo Božiček podaril Pini v četrtek. Pojutrišnjem imam pa tudi jaz pregled.

(odgovor članu muzika)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
17.12.2007 18:29:02   
limma
jaz še vedno strašim tu gor, za nobeno delo nisem user posted image  sicer moram pa počivat zaradi krčev, kar lahko tudi sede oz. pol leže na stolu pred rač. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Sunny Morning
Sem se pa spomnila, da s tem, če rodim pred Novim letom rešim največji problem, ki ga trenutno imam.

user posted image  user posted image  vse bo ok, boš videla.. pa če bo model 07 ali 08 user posted image  zakaj bi ti naredili CR in ne samo sprožili poroda  ob povečani količini plodovnice?

hvala za odg. glede dioptrije, čakam, še kakšnega ... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1404
17.12.2007 18:30:20   
limma
še to - ne vem, kdo je Tonči, da bi mu zaželela vse najboljše?

Neposredna povezava do sporočila: 1405
17.12.2007 18:44:47   
nana35
Tinča1,sadnega kruha pri nas ne bo,ker ga Nana ne mara!Sploh če so notri rozine.user posted image Rozine pa so fuj in suhih fig tudi nimam rada,tako da peka takega kruha sigurno odpade.Pride pa kako drugo pecivo,pa če ga bom delala sede!!
Tudi jaz nimam pojma o tem čepu in ne vem ali bi se ga naj prestrašila ali naj bi to mirno sprejela,kako bi naj to izgledalo...
Benika,upam,da nisi jezna,jaz sem tudi pogledala ta link...user posted image in si vse te verze kar poslala na svoj mail.Morda še prav pridejo.
limma,jaz mislim,da je bolje z očali malo počakati,jaz jih tudi imam,pa jih sicer redno ne nosim,ampak bom tudi še počakala malo,da vidimo,kako in kaj bo realno z vidom.Potem pa se bom potrudila,da jih bom redno nosila in upam,da mi uspe!!
sunny m.,potem pa bo to verjetno v mojem primeru isto kot pri tebi,kajti jaz sem prejšnji torek imela tudi maternico veliko 39 cm,sicer mi kaj posebaj niso preverjali količine plodovnice,ampak moj user posted image  je tako živahen,da ne vem no...sem kar malo v skrbeh.Kaj tudi tvoj tako miga v trebuščku,da je joj??
In res,gibov imam tudi jaz neznansko veliko,hvala bogu,še ena taka,ki me malo potolaži.Ali je to narobe če imaš več plodovnice?Zakaj?
Tonči pa je naša soklepetulja!!A je še nisi zasledila??user posted image

:))

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
17.12.2007 18:44:54   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: limma
user posted image  user posted image  vse bo ok, boš videla.. pa če bo model 07 ali 08 user posted image  zakaj bi ti naredili CR in ne samo sprožili poroda  ob povečani količini plodovnice?

Meni je G razložil, da velika količina plodovnice pomeni, da ima user posted image veliko prostora za gibanje in lahko, da se zaradi tega še ni dobro "zagozdil" in bi v primeru prediranja plodovnica prehitro odtekla in bi lahko potegnila popokovnico. S tem pa lahko pride do prevelikega pritiska na žile in user posted image ne dobi zraka ali nekaj takega. Lahko se tudi zgodi, da se maternica zaradi tega prehitro skrči in spet ni dobro za user posted image . Mi je pa tako nazorno opisal, za primer mi je dal poln lijak vode in potem potegneš zamašek in kaj se zgodi. Nekako tako zgleda tudi to. Bomo videli kaj se bo odločil v ponedeljek.
Me pa vsekakor zanima kdaj bo dan D. Če me sprejmejo 24. sigurno tega ne bodo delali 25. ali pa 26., če ne bo nobene potrebe. Če bo rekel, da bodo porod sprožili v četrtek 27. se bom probala dogovorit, da takrat pridem. Zakaj bi brez prave potrebe ležala v P, če lahko ležim doma. Saj bom tako ali tako v primeru, da se karkoli zgodi takoj letela tja.

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
17.12.2007 18:46:01   
Lunca1
Kar se dioptrije tiče, se je moji mami z nosečnostima poslabšala, prej je rabila očala samo za branje, potem pa jih je morala začet nosit stalno. Tudi meni se je vid po prvi nosečnosti poslabšal.

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
17.12.2007 18:48:49   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: nana35
sunny m.,potem pa bo to verjetno v mojem primeru isto kot pri tebi,kajti jaz sem prejšnji torek imela tudi maternico veliko 39 cm,sicer mi kaj posebaj niso preverjali količine plodovnice,ampak moj user posted image  je tako živahen,da ne vem no...sem kar malo v skrbeh.Kaj tudi tvij tako miga v trebuščku,da je joj??
In res,gibov imam tudi jaz neznansko veliko,hvala bogu,še ena taka,ki me malo potolaži.Ali je to narobe če imaš več plodovnice?Zakaj?

Meni je G preverila količino plodovnice, ker se ji zdi, da imam vsakič ko pridem veliko večji trebušček. Je pa res, da vse nosim spredaj. Že pred 1 mesecem je ugotovila povečano količino plodovnice in mi je čez 14 dni spet naredila UZ in je bilo takrat malo bolj v mejah normale. Zakaj to ni najbolje sem napisala v prejšnjem postu.
Je pa naša user posted image tudi nenormalno živahna. Točno tako kot praviš, včasih že kar malo preveč. Ima res veliko prostora in to s pridom izkorišča.

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
17.12.2007 18:59:37   
nana35
Sunny,jaz samo upam,da bo vse ok,da to ni preveč narobe.Jutri pa itak grem na ctg in bom malo vse skupaj omenila,pa bo.

:))

Neposredna povezava do sporočila: 1410
17.12.2007 19:06:59   
Sunny Morning
nana35 ti jutri kar povprašaj. Boš vsaj mirna zaradi sebe, če ne drugega. Tudi jaz upam, da se bo vse končalo tako kot mora.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
17.12.2007 19:20:56   
koala
Čer punce!

ulla meni se tvoje dete ne zdi nič preveliko, jaz sem imela kontrolo rasti pri 32t 2d, pa je bil že takrat težak 2221g.

limma meni so rekli, da lahko pride do poslabšanja dioptrije zaradi pritiskanja pri porodu in baje da je tudi visoka dioptrija indikacija za CR. Sem si že zapisala, da moram v petek pri g malo povprašat, ajz že imam visoko dioptrijo, pa nebi rada še višje.

Sunny Morning a so ti rekli da je maternica prevelika? Meni je to čudno, ker mi je sestra pri g rekla da mora biti razdalja F/S enaka tednom nosečnosti oz, se za normalno šteje še +/- 2 cm, tako da pri tebi čisto štima.

muzika mala pikica je govorila o zvezdicah pod nickom, ti imaš že dve. Za četrtek pa tudi meni ustreza, se zmeniva preko ZS za podrobnosti?

TONČI. vse najboljše in naj se ti izpolnijo vse skrite želje.

Kje se pa mala pikica skriva? Se je zadnje čase malo več oglašala, pa menda že ni šla rodit?

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

Neposredna povezava do sporočila: 1412
17.12.2007 19:36:39   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: koala
Sunny Morning a so ti rekli da je maternica prevelika? Meni je to čudno, ker mi je sestra pri g rekla da mora biti razdalja F/S enaka tednom nosečnosti oz, se za normalno šteje še +/- 2 cm, tako da pri tebi čisto štima.

Velikosti maternice nihče ne omenja, preveč je samo plodovnice in to je problem.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
17.12.2007 20:16:23   
vaney
no, pa sva še midva prispela do doma. uf, naporen dan. snega imamo na cesti kot da smo v Sibiriji. sem imela zjutraj 20 cm snega na avtu. groza.
na pregledu je bilo vse ok, kri in voda bpuser posted image imam pa ctg šele 4. januarja, ko bo že 38. teden, tako da tudi pri nas to delajo bolj pozno. user posted image mi je pa dala kar napotnico za P, če me slučajno med prazniki kaj prehiti.

ima pa naša bebica zdaj končno vse. sem oropala Millerja in BC in zdaj je zapravljanja res dovolj. jutri grem kupit samo še nekaj malenkosti za Božička in konec. bančne kartice več ne primem v roke, ker se mi že smiliuser posted image

ja, izgleda, da je moj spomin krajši kot od zlate ribice. rodit sem poslala kar malo pikico. jao jao. vse zbrkam. res sem samo še za pred televizijo, drugje znam bit že nevarna.

z dragim sva šla še na pico, tako da zdaj sem sita in lena in se premaknem samo še v ležeči položaj.

sunny, tebi pa srečno, no, pa boš le rešila problem s taščo, če greš 24. noteruser posted image  le glej, da te ne bo s posteljo vred odpeljala k sebi na večerjouser posted image

no, pridne bodite in se beremo spet jutri. nočka

Neposredna povezava do sporočila: 1414
17.12.2007 21:59:08   
mala pikica
Benika user posted image user posted image

Tinča
glede na to, kako si jaz vse skupaj predstavljam, potem gre najprej čep... ja, čakaj, lahko pa gre verjetno tudi oboje skupaj... ja, pa pravijo, da ni nujno da čep sploh gre... user posted image user posted image user posted image kdo bi vedel... Potem pa se nekaj oglašam in se delam pametno user posted image

sunny torej še ena decembrska januarčica user posted image No, pri meni še ni nič sigurno, čeprav še jaz vedno trmasto vztrajam, da grem v četrtek rodit user posted image

muzika zvezdice imaš takoj pod nickom, samo ti nisi tako pridna, ker non stop nekaj 'zabušavaš', v klepetanju seveda user posted image Malo heca... Zvezdice pa so res takoj pod nickom, dve imaš... Za četrtek pa torej velja, če me seveda naš otrok ne bo ubogal, ker sva sicer dogovorjena, da grem rodit v četrtrek user posted image Koala, v četrtek torej... Za približno uro se bomo dogovorile v sredo. Sicer pa sem še tukaj user posted image

Tako, zdaj pa grem še malo pred TV, potem pa v pančkovo deželo. Upam, da še bom zjutraj doma, me neki čudni krči dajejo. To bo verjetno psiha user posted image Dragega jutri cel dan ni, pa še kar precej daleč od doma je, pa me je verjetno že zdaj strah, da se ne bi kaj začelo dogajat. No, upam, da bo vse vredu, četrtek je šele čez dva dni user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
18.12.2007 6:53:16   
mala pikica
Dobro jutro punce!

Spet jaz user posted image Še niti nisem dobro končala včeraj zvečer, pa sem spet tukaj.

Danes sem bolj zgodnja... Pa saj vam nimam niti kaj veliko povedat.
Spala sem dobro, le da sem celo noč sanjala, da sem hodila rodit, čeprav nazadnje nisem nič rodila user posted image

Saj pravim, verjetno je vse to psiha, ker sem cel dan sama doma, pa še dragi potrebuje več kot uro, da pride domov. Pa se bojim, da se ne bo začelo kaj dogajat.

Se še potem seveda oglasim user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
18.12.2007 7:51:54   
Lunca1
No tudi jaz samo toliko da vas pozdravim. Potem grem pa v LJ. Bo treba najprej avto zdrgnit.

Neposredna povezava do sporočila: 1417
   [Brisano sporočilo]
18.12.2007 7:54:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1418
18.12.2007 8:28:10   
puri
Dobro jutro še od meneuser posted image

Meni je včeraj spet cel dan nekaj trebuh otrdeval, ampak to bom pomojem sedaj vsak dan napisala dokler ne rodimuser posted image

Sunny Morning,....držim pesti, da se bo vse dobro izteklouser posted image user posted image user posted image

Jaz imam pa danes še zobarja, potem grem pa še v lekarno po par stvari.

se beremo

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
18.12.2007 8:43:56   
Ketrin24
Dobro jutro še od mene user posted image

Vidim, da ste OK in še kar v enem kosu razen nekaterih. Nazadnje je rodila ljubljana če se ne motim.
LJubljana iskrene čestitke, veliko lepih trenutkov ti želim. user posted image user posted image

No jaz sem vredu, razen prehlad, ki sem ga staknila in še ni ponehal in otrdevanje trebuha, kar je verjetno čisto normalno za zadnji mesec, sploh pa če mi je že prej otrdeval 100 na uro. Pijem še vedno magnezol šumeče tabletke, samo ni ravno veliko pomoči. Bila sem tudi pri g. in mi je dal tablete Ferrum Lek (železo), je rekel, da ga sicer nimam premalo, vendar da je bolje da ga jem, ker bo drugače user posted image moj železo pokuril, kar pa ni dobro. Naslednji pregled imam 3 decembra, takrat bomo pa mogoče že začeli kaj z CTG-jem. Dobila sem že napotnico za v P, če me slučajno kaj prehiti, no upam, da me ne bo, in da ostanem do novega leta v enem kosu. Ker greva z dragijem na Bohinj, se še malo cartat, dokler sva sama.

Pri nas je tudi kar veliko snega, so mi drugi kar lušte delali ko so kidali zunaj, jaz pa žal tega ne morem letos početi, to je drugače meni ful v veselje. 
No za dojenčka imamo sedaj tudi vse pripravljeno, jutri grem nabavit še preostala božična darila, potem pa bančno kartico skrijem user posted image

Zdaj grem pa malo pospraviti po hiši, nato grem pa narediti novoletno jelko. Ponavadi sem jo delala vedno na božični večer, obvezno 24., letos sem se odločila, da to postorim malo prej.

lepo se imejte,
byd

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
18.12.2007 9:13:36   
martinca
dobro jutro souser posted image !
jaz sem bila včeraj na CTGju. in je bilo že viet rahle popadke saam jaz jih tam nisem čutla. utrip srčka je vredu. tak da zdaj mam naslednjič v ponedeljek, če pa bi blo kaj narobe pa moram prej prit, se razume. me je pa v nedeljo zvečer tak krč zgrabu al popadek, saj še sama ne vem. sem mela potem celo noč tak trd trebuh da pat nisem mogla. pa spodaj pod trebuhom me je tak bolelo da sem se komaj okrog obračala. no pol je pa še mojega user posted image sredi noči luna nosla po sobi.user posted image user posted image user posted image . samo njega sem že tak navajena da ga luna nosi. se potem večkrat nasmejimo tem njegovim lunam user posted image user posted image
danes pa je s temi bolečinami že boljše. sicer še vedno dol pritiska, ampak bo že.

mala pikica,
jaz bi tud temu rekla psiha. ker že tak pričakujem da bo user posted image prišel. te pa vse kar me zgrabi v trebuhu al pa v križu si že mislim da je to pa že mogoče tisti čas. user posted image res sem že cela blentava, tak si že želim malega user posted image stisna k sebi. pol pa še ne vem kako bo točno zgledalo, kdaj mi je voda odtekla al pa kaki občutek je to .....boljše da zaključim s tem ker vas bom samo zamorila.

grem še jaz malo pospravljat, pa cote prat....

lepo se imejte

nana35, sporoči kak ej blo na CTGju user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image tudi za druge ki imate kakšne težave.

Neposredna povezava do sporočila: 1421
18.12.2007 9:16:44   
sonček balonček
Jutro,

zunaj je mrzlo, jaz pa zavita v deko berem forume. Po dolgem času imam dopoldne samo zase in uživam. Se lahko zgodi, da bom tudi jaz danes spekla kakššne piškote, ipd...

Grem po en kapučino, potem pa naredim plan za danes. Popoldne greva z Laro na predstavo mojega nečaka - poje v pevskem zboru.user posted image  

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
18.12.2007 9:18:32   
katee
Dobro jutro!

Sem se hotela včeraj še javiti, pa sem že cel post napisala, pa sem ga zbrisala, ker ni vseboval čisto nič drugega kot jamranje in nezadovoljstvo. Ampak danes je že bolje in se že smejim. Hormončki so pri meni med vikendom in včeraj res ful delovali.

Jaz sem pa sedaj s kolegico zmenjena na kavi, pa še ene police moram kupiti. Sta včeraj dedi in omica kamero kupila, da bosta prvega vnučka posnela user posted image .

No, lep dan vam želim!!!

P.S.: v Ljubljani še vedno nič snega

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
18.12.2007 9:24:31   
martinca
katee, super za kamero. se vidi da se dedi in omica fejst veselita user posted image . midva zuser posted image sva si tud včeraj kamero kupla. sva se odločla za predčasno božičkovo darilo. user posted image user posted image

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
18.12.2007 9:24:44   
Katrin
Dobro jutro, klepetulje!

Na hitro sem preletele zadnjih nekaj strani (je preveč, da bi vse pokomentirala user posted image ).

Glede branja in računalnika: res ni priporočljivo nekaj tednov po porodu. No, meni se prvič dioptrija ni poslabšala, sem pa šla na kontrolo nekaj mesecev po porodu.

Včeraj me je malo stisnilo, ko sem likala še zadnje cunjice (kako je vse MAJHNO) - človek hitro, prehitro pozabi, kako majhno je bitjece, ki te osreči user posted image

Tudi mi gremo popoldne v Ljubljano na Dedka Mraza, v četrtek pa imam G pregled.

Vsem želim srečo na pregledih, čim manj težav in praznično počutje user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?