maja_
|
Punce, jaz vas večkrat na teden na hitro počekiram, ne pridem pa do tega, da bi kaj napisala. Skratka, pri meni nič novega, vsak dan služba, potem family, kako decembersko veselje... Ta mesec smo si privoščili še zadnje počitnice v troje na Malti in moram rečt, da je kar pasalo odklopit službo-toplo priporočam. Trenutno sem v fazi povečane energije in včasih kar pozabim na trebušček . Sicer pa uživamo veseli december, ta čas mi je vedno všeč, ker je veliko žurk in prilik za srečanja s prijatelji-letos, ko nič ne pijemo, pač več plešemo, pa je tud super. S službene žurke sem se vrnila ob 4 zjutraj in me je moj soprogič kar pisano pogledal in izjavil, da se bo še on moral potrudit, da me bo "premagal" v tej disciplini. Kupovala še nisem nič, niti pripravljala, to bom januarja, da ne bo doma preveč dolgčas, sicer pa so nas pred dobrimi 3 leti v materinski šoli učili, da naj ne peremo stvari prej kot največ mesec dni pred rokom, sicer bo potem treba še enkrat (take vneme pa nimam, da bi 2x prala ). Nekih težav nimam, gin. pravi, da bo dete dolgo (po mamici). KGji +10 , obseg trebuščka (čez popek, kjer je najširši) 94 cm (s takimi cm in kilami sem šla 1. rodit)!!! Imam pa sladkor na meji, zato sem pri hrani disciplinirana, ker so nas na predavanju na Polikliniki čisto prestrašili kaj vse je lahko narobe..., skratka: nič sladkega, nič bele moke, navadnega riža, nič zdroba, polnomastnega mleka, samo po 1 kos sadja naenkrat(pa še to samo "dovoljenega sadja", grenke pijače, nič sadnih jogurtov , nič delikates (pršutov, salam-to me najbolj boli)... čisti dolgcajt na jedilniku...ampak kaj čmo-so se mi pa zard tega kile umirile-vsaj nekaj od te bede na krožniku. Aparat za merjenje cukra sem nabavila in trenutno imam vzorčne vrednosti-seveda ob taki prehranski žalosti. Kljub vsemu pa se še vedno od srca nasmejem, ko mi kdo reče, " a ti si noseča, ja kje pa?", o.k. saj sem velika, sam žogice pa tud ni za spregledat. Skratka punce, želim vam vse dobro do "zaključka velikega projekta". Danes bom šla verejtno prej iz službe, zato moram še par stvari zaključit... Januarja, ko se konča praznična norišnica in spokam počasi v porodniško, pa vas bom kaj bolj spremljala in zasliševala v smislu kaj že moramo vse pripravit, v 3 letih namreč človek vse pozabi. Če pa mi bo preveč dolgčas, bom pa šla mal obnavljat znanje v materinsko šolo, pa šopingg do onemoglosti, pa bo. Predvsem vam vsem želim veliko zdravja, čim bolj vesel december in uživanje v zadnjih 2 mesecih nosečnosti (sploh zadnji 9.mesec, potem ko si doma, zna bit kar dolg, še zlasti, ker velika večina nosečnic rodi po roku, celo 90 % sem nekje prebrala ) No, bomo videle, jaz 1. sem po roku, pa tud vse moje prijateljice.
|