|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007
5.12.2007 12:45:22   
mama11
Pozdravljene,

a potem ima krče samo, če kaka zeleno. Pri Tamari je bilo to le 1x. Mi pa ni jasno, zakaj se je večkrat, predvsem pa zvečer, zgodilo, da po dojenju, par minut po tem, ko zaspi na joški, začne besno nabijati moj trebuh z nogicami in otresati z glavico levo in desno ter se nagibati nazaj (kar je peklensko za bradavico, ki jih vmes niti pod razno ne izpusti). Sem bila prepričana, da so ravno to znaki krčev. Ko je takšna tudi spahovanje ne pomaga, ampak jo umirijo le kapljice... pa še te le za 20-30 minut. Zato pa priporočam termofor, ki jo edini uspava.

Končno mi je uspelo obesiti en album (geslo Tamara). Še vedno nimam pojma, kako vam uspe fotke obesiti direktno v sporočilo.

Mamathei pa čestitke za Tijana. Upam, da jo bomo lahko kmalu pozdravile med nami (pa zadnjo zamudnico Vanjo tudi).

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 301
5.12.2007 13:29:21   
naraščaj
Ajtak, ful hvala glede nasvetov za kakanje. Če še do jutr ne bo pa bom res skuhala te kamilce. Zdele je sicer že 2 urce v meževei, ampak jo slišim, da se prebuja.

Ilije, ti tut na šroko povijaš?? Kak maš zložene plenice. V P so mi pokazal drugač, kot pa pol patronažna. Je plenica zložena na tretine ne na četrtine in pride res šroko. Se mi kr smili moja pupika, ko jo tok prmetavama pri previjanju. Je še kr potrpEžljiva. Kok časa pa morš šroko povijat. Jaz do 3meseca pol pa kontrola pri ortopedu. Kdaj pa se naročiš ortopedu in kje????

A v Mullewrju ste kuple termoforček. Bom ob prilki tut jaz mojga poslala ponj. Upam, da bo kaj pomagal.
Jaz ji večkrat kr dekco pogrejem na radiatorju in jo pol not zavijem tut kr pomaga.

Mi pa ni jasno, zakaj se je večkrat, predvsem pa zvečer, zgodilo, da po dojenju, par minut po tem, ko zaspi na joški, začne besno nabijati moj trebuh z nogicami in otresati z glavico levo in desno ter se nagibati nazaj (kar je peklensko za bradavico, ki jih vmes niti pod razno ne izpusti).
- ISTO JE PRI TAJI sam da tut podnevi se to dogaja. Pol pa med kupčkom še bruhne zraven. No ne zmeri, se pa zgodi. In ful prdne zraven.

Nč, grem še kaj narest preden se zbudi.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 302
5.12.2007 13:40:21   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: naraščaj
Ilije, ti tut na šroko povijaš?? Kak maš zložene plenice. V P so mi pokazal drugač, kot pa pol patronažna. Je plenica zložena na tretine ne na četrtine in pride res šroko. Se mi kr smili moja pupika, ko jo tok prmetavama pri previjanju. Je še kr potrpEžljiva. Kok časa pa morš šroko povijat. Jaz do 3meseca pol pa kontrola pri ortopedu. Kdaj pa se naročiš ortopedu in kje????

Jaz imam plenice zložene na četrtino, se pravi, da gre nekako takole povijalna, prečna plenička zložena na četrtino in vzdolžna plenica zložena na četrtino in prepognjena na pol. Meni piše na izvidu iz porodnišnice, da imamo kontrolo čez 4-6 tednov, sem klicala na oddelek, kjer delajo UZ in so mi naročil, da si naj kar sama izberem katero sredo v tem času bom prišla, samo naj prej pokličem, če bodo takrat delali. Sam jaz imam kontrolo v Trbovljah, ker se je Ajda tam rodila, kako točno je v Celju pa ne vem. Predvidevam, pa da se bova na široko previjali še vsaj do januarja, ker ne verjamem, da bova v decembru ujeli sredo, ko bojo delali UZ kolkov dojenčkom (prazniki pač!)
Kakšen pa je izvid kolkov pri Taji. Ajda ima na levem in desnem 2A, sicer ne vem točno kaj to pomeni?!? Sam po moje to ne more biti preveč slabo, ali pač?!? 

mama11, če imaš slikice že enkrat v albumu jih je preprosto prenesti na forum. Označiš sliko v albumu, jo skopiraš (CTRL+C) in nato prilepiš v sporočilo, ki ga pišeš (CTRL+V)

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 303
5.12.2007 16:28:02   
*erika*
jst bi se tudi pridruzila novemberkam,sem mamica puncke ki je rojena 3 novembra,pa sem sele zj nasla nekj prostega casa za rac.

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 304
5.12.2007 16:30:32   
ajtak

Mi pa ni jasno, zakaj se je večkrat, predvsem pa zvečer, zgodilo, da po dojenju, par minut po tem, ko zaspi na joški, začne besno nabijati moj trebuh z nogicami in otresati z glavico levo in desno ter se nagibati nazaj (kar je peklensko za bradavico, ki jih vmes niti pod razno ne izpusti).
- ISTO JE PRI TAJI sam da tut podnevi se to dogaja. Pol pa med kupčkom še bruhne zraven. No ne zmeri, se pa zgodi. In ful prdne zraven.

tud pri nas je isto, navadno zvecer ali po sprehodu...
Se mi zdi, da je tok razburjen,da se jest nima casa... Samo, da tjas to dela z nastezaj odprtimi usti in bradavice sploh noce zagrabit user posted image  Mu jo moram prav porint v usta med tem ko mu glavico z drugo roko drzim in me zraven srce boli ko spusca take zvoke ko da bi se davil. Ampak ko koncno zagrabi in dvakrat potegne se umiri.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 305
5.12.2007 16:51:40   
kanarka

Waaw ratalo. Vanja  in Ilije hvala.
No to je naša Sarita (tako ji pravijo tukaj Španci)

Pišete o širokem povijanju. Sare tukaj še sploh niso slikali za kolke. Še kar čakam na termin. Groza. Pa bo že 3 tedne stara. Zdej pa razmišljam, da bi preventivno to vseeno začela. KAj mislite? Sploh ne vem, kaj tolk mutijo.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 306
5.12.2007 16:52:54   
kanarka
Zdej mi pa ni jasno.
MEni je slikco pokazalo, ko sem pisala tekst, gor je pa ni zraven? Hmmm,...no v albumčku je brez gesla. Nisem vedela, da geslo ni potrebno, pa sem pol vse spremenila.

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 307
5.12.2007 17:00:20   
naraščaj
Ilije, Taja ma tut na obeh 2A. Men so tut rekli v CE na sredo ob 15ih, sam sem pozabla vprašat kam morm to it. Bom kr klicala pa vprašala kak je s tem. Tak kot ti praviš, da povijaš so mi pokazal v P, sam patronažna pa mi je pokazala drugač . Men se tak kot jaz delam zdi ful čudno, ker je res šroko in pol komi skup spravim tamalo. Jo bom v petek ponovno vprašala, če je tak prav. Če ne bom pa počakala do prve posvetovalnice, sam jo mam ful pozno (7.1.).
Jaz sem razmišljala da bi po kakem mesecu tut kako rundo ven spusla, da se vsaj mal nabrca. Bom vidla kaj bodo rekli.

Zdaj je bla naša princeska skor 3 ure budna, vmes sva 2x jedli in sedaj spi (kak dolg bomo vidli).
Se je pa uspela celo pokakakt user posted image user posted image  in to ravno med previjanjem, no preden sem dala svežo pleničko. Jo ponavad pustim par minut, da se na brca, ker drugač tak ne more kaj dost migat z nogami. Ji bodo pa zarad šrokega previjanja kmal 56 premale, čeprav bi jo drugač lahk še kr en čas nosla.

Ajtak, men je tut prej tako delala, ko sva se spravlale jest (po prvem podrtem kupčku), hlasta in išče ko pa zagrabi pa kr zaspi user posted image  al pa išče in išče pa zagrabi in spusti,... ji morm tut pol kr mal porint not. Sam to se ponavad zgodi ko je že dojka mal bol prazna (mehka), ko je ful polna (trda) ni panike, razen če zaspi zraven.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 308
5.12.2007 18:18:54   
Ilije
dobrodošla erikauser posted image  Se te spominjam s foruma, ko si čakala na porod ;-)

naša frajla je pa bila danes skoz ful pridna do štirih, ko je prišel ati domov... potem pa ne jest in ne več spat, sva se sedaj skoraj dve urce cartali in nosili okrog... ne vem če je ne nekaj napenja in sedaj skoz razmišljam al sta kriva dva režnja jabolka ali dva ornk režnja čokolade z lešnikiuser posted image

naraščaj kar se pa širokega povinja tiče ti pa jaz predlagam, da jo povijaš tako kot je tebi lažje. mene je na primer patronažna vprašala, kako so nam pokazali povijanje v porodnišnici, ker vsaka porodnišnica prakticira malo po svoje in mi je potem zagotovila, da je tako čist ok.

celjanke ste pa vse ful pozno dobile prve posvetovalnico?!?

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 309
5.12.2007 18:24:57   
naraščaj
Ilije, mah bom tut jaz verjetn začela nazaj zlagat plenice na četrtinke, ker je tak lažje, no vsaj men.

Naša Taja ga tut svira zdaj že od dveh, prejle je spala lih 20 min. Zgleda, da točn ve kdaj je ati doma, saj je prišel ookl treh. user posted image
Jo pa tut neki zvija, spet je ven metala. Skratka kr narokah in na mojih zizah user posted image user posted image user posted image . Zdaj jo nosi še ati, ker jaz sem že čist preč. Dopoldne je bla pa tak pridna. Upam, da bo vsaj od noči kaj.

A se še keri pojavljajo strije na prsih. Men se zdi, da se mi jih je nekaj naredlo. A se lahk s čim mažeme????

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 310
5.12.2007 18:25:54   
naraščaj
sem pozabla:
Ja glede posvetovalnice v CE, zgleda, da majo ful gužvo pol pa so še praznki pred vrati. Kaj čmo.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 311
5.12.2007 19:38:29   
mama11

A se še keri pojavljajo strije na prsih. Men se zdi, da se mi jih je nekaj naredlo. A se lahk s čim mažeme????

Meni so se že proti koncu nosečnosti na spodnji strani prsi pojavile strije - na eni malo več, na drugi malo manj. Pa so se na drugi potem namnožile ob navalu mleka par dni po prihodu domov. Mazat jih ne upam z ničemer, da se ne bi naneslo na bradavice. Te pa mažem z lastnim mlekom ali lanolinom. Pa sploh nisem prej bila kaj blazno obdarjena - B košarica. Zdaj sem pri modrcih za dojenje na D košarici. Očitno mi veliko oprsje definitivno ni pisano na kožo... No, so pa strije vsaj na spodnji strani, tako da se v kopalkah ne bo poznalo...

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 312
5.12.2007 22:58:09   
potepinka
Dober večer

Da se malo javim dopoldan ni bilo časa Mark ful slabo spi dopoldan,pa kuhanje itd...
Ja uspela sem posesati,pa kosilo skuhati to je pa tudi vse.
Popoldan pa večino časa prespi
Danes sva se prvič sama kopala,zdaj pa spi ga ful utrudi kopanje.
Danes sem dala v vodo janež bom videla ali bo kaj pomagalo.
No zdaj pa grem tudi jaz spat.
Nočko

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 313
6.12.2007 7:56:24   
Tanayya29
Jutro!
Z TAJEM vama pošiljava kavico in tortico,saj je danes star en mesec!

user posted image

user posted image

No,bravo sinko!
Sicer pa je kar lepo spal,vendar jaz postajam tok utrujena,čez dan mi spi skoraj nič..že dva dni...

A mi pošlje katera kej spanja?user posted image user posted image

Sicer pa naju je obiskal miklavžuser posted image user posted image ..jaz sem dobila pižamo(moj miklavž rad nosi pižame),Taj pa eno knjigo in ropotuljico pa termoforček....

Lep dan....

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 314
6.12.2007 8:24:37   
Anonimen
DOBRO JUTRO,
hvala za kavico in tortico.Čestitke za prvi mesec

user posted image
Naya naj te potolažim, sem ravno se Gruški pohvalila, da smo pa začel spat. pa konec. Dve noči sta zopet bile neprespane,saj se bomo privadile na ritem naših sončkov.
Včeraj sva imela posvetovalnico in se moram pohvalit, ker je moj princ dobil 2040 g !!! v enem mesecu. Porodna teža je bila 2910g, odpustna 2780g včeraj je pa imel 4820g. Trikrat so ga tehtali,da smo videli da je res toliko dobil. Zame šok, ker še noben od mojih otrok se mi nizredil v enem mesecu, maximum je bil tam okoli 1200g. Zrasli smo pa za 2 cm. Smo zdravi, kar je najbolj pomembno.
Čišča mi je po treh tednih odšla, tako kot po vseh ostalih porodih. Pri prvih treh sem dobila M že po treh mesecih in mislim da bo sedaj isto. Bomo videli.
Oh, miklavžek je tudi pri nas okoli hodil mi je tudi pižamco prineseluser posted image .
Žal moram it, se zbuja

(odgovor članu Tanayya29)
  Neposredna povezava do sporočila: 315
6.12.2007 8:31:55   
Anonimen
Je zaspal nazaj. Kanarka, Nicolina, Soni čudovite sončke imate. Ful lepe slikce.
Ja nič ne bo se je zbudu

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 316
6.12.2007 10:18:03   
Tanayya29
Kanarka, Nicolina, Soni čudovite sončke imate

jaa,res jeuser posted image user posted image .

vav sliva,a samo dojiš,je pa res dobil veliko na težiuser posted image user posted image ...

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 317
6.12.2007 10:57:47   
Ilije
Ojla!

Čestitke Taju za prvo dvanajstino svečkeuser posted image user posted image user posted image .

Sliva, sam tvoj je res korenjak, da je dobil več kot dve kili v prvem mesecu... BRAVO!

Tudi pri nas je nosil miklavž, bi vam pripela slikico, pa shrani.si ne dela, tako če bom utegnala naredim kar album. Ker letos je bil miklavž še posebej radodaren do mojih rožic, saj se ni oglasil samo pri nas, ampak tudi pri botrci od Iris, pa pri babi in pri moji stari mami, tako da Iris je založena z darili za cel mesec, s sladkarijami pa po moje kar za cel letuser posted image . No men sicer razen čaja in čokolade ni prinesel nič drugega, ker sem pižamo dobila, ko sem prišla iz porodnišniceuser posted image user posted image user posted image

Drugače pa sta moji punci trenutno zelo pridni, ena barva, druga pa lepo leži v ležalniku in opazuje okolico... no jaz se moram pa tud k delu spravit - kuhanje kosila, tako da lepo se imejte.

Neposredna povezava do sporočila: 318
6.12.2007 11:05:02   
potepinka
dober dan

čestitke TAJ ZA 1 MESEC

NO SEM NA RRin mark mi leži na trebuhu,tako da za napake se opravičujem
jah ti krči sem probala z termoforčkom,pa nič kaj boljše.

ena je pisala za zajbljovo mazilo proti krčom,kje pa se kupi.mislim da je to napisala ajtak
noč prespimo na 3 ure je hranjenje drugače pa kar lepo spi dopoldan skoraj nič popoldan pa kar naprej
punce kolk ste ve zunaj z sonki ko je takle mraz

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------

Neposredna povezava do sporočila: 319
6.12.2007 11:10:42   
potepinka
DODALA SEM NEKAJ NOFIH FOTK NAŠEGA SONČKA

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 320
6.12.2007 11:39:33   
Oranža
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28

Kanarka, Nicolina, Soni, Potepinka čudovite sončke imate

Taju vse najboljše za 1 mesecuser posted image

Ilije po moje so lešniki kriviuser posted image .

no punce a vidte jst še kar s trebuhom okrog strašim, v glavnem so rekli da če ne prej v ponedelkjek bodo sprožili. Saj je že skrajni čas.
Pa sem že na unem forumu se mal bolj razpisala tko da vas ne bom morila še tuki.
V glavnem fajn bodte pa na sončka svoje sončke peljteuser posted image .
pa pa

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

Neposredna povezava do sporočila: 321
6.12.2007 12:24:04   
naraščaj
Naya, čestitke Taju za 1 mesec.

No mi smo danes kr dobr spali. Včeri popoldne pa bol mal, Pa naj bo kr tak, sam da ponoč kokr tok. Zdele tut spi že skor 2h zato sem jaz vmes spucala kopalnico (končno, ker je bla že katastrofa) in pobrisala po tleh, je ful praha. Moj user posted image  ponavadi sesa, jaz pa ko mam čas pa pobrišem. No in zdaj že res dolg ni blo.

Mi je pa Taja včeraj 2x ful bruhala, da sem jo mogla celo preobleč, nazadnje okol 8ih zvečer. Sam pool se je pa spet najedla (ene 3x je hotla v 2h urah) in je psla od 10 do pol treh user posted image user posted image . Se tut kr men pozna, da smo mal spali.

Miklavž je tut pri nas hodil, je Taja dobila ful lepih stavri, mamai pa enga parkla in ferero. Je moj mikavž prišel že prej, saj mi je dragi ob porodu kupil prstan in ful lep šopek.
Je pa letos mogel moj user posted image  v šopping za maiklavža, da sva obdarovala moje nečake in njegovga brata. Saj se mora navadit. Super, da so zdaj telefoni, ko lahk pošlješ fotko in pol se lažje uskladiš user posted image user posted image user posted image .

Me je pa klcala sodelavka in povedala, da je naša del. terapevtka tut rodila v ponedeljek. Je tut zamijala. Sami zamudniki. Je blča drgač tut novembrka, sam mislim, da ni bla na foromu

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 322
6.12.2007 12:25:54   
naraščaj
Se opravičujem za tiskarske napake. Kr ne znam več normaln pisat user posted image user posted image

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 323
6.12.2007 12:51:40   
makica
Mi smo imeli tudi včeraj posvetovalnico. Pridobila 1200 kg in zrasla 3,5 cm. Bile smo zelo pohvaljene.
Drugače pa smo kar OK, se mi zdi da ponoči vedno slabše spi, problem imamo s polivanjem in očitnim refluksom želodčne kisline. Lepo zaspi in se z jokom prebudi in vidim da je pobruhana. Tudi 2 uri po hranjenju. Včeraj je imela sploh en bruhalni dan sem jo zvečer 4x preoblekla. Danes je nekoliko boljše. Imamo že dvignjeno vzglavje amapk še vedno je obup. Če ne podre kupčka imamo pa hudo napenjanje in krče. V glavenm se zgodovina prvega otroka ponavlja, le da smo pri prvi veliko rešili z dudo, ki pa jo ta vneto in res zelo vneto zavrača.

Drugače pa se načeloma zbuja na 3 - 4 ure ponoči, le da je zadnji del noči obup, ker skozi renči in jamra (kot bi imela ribjo koščico v grlu) in to do jutra. Imam kar zamaške v ušesih. Sem morala malo pojamrat. Ali so pri vas noči kaj lepše in bolje spite. Kar zavidam enim, ki spijo več kot 5 ur v kosu. Upam da bom kdaj deležna tega. Že berem knjigo brez joka v spanje, vendar ne vem če bo kaj pomagalo. Se trudim jo dat še budno v posteljo in jo tako uspavat, pa ne ratuje najbolje. Kako pa vi uspavate vaše user posted image in jih speče prenesete v posteljo ali še budne.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 324
6.12.2007 12:55:11   
makica
aja pa še eno vprašanje, sej mogoče ste že obdelale, vendar nisem vsega prebrala, ker nisem prej vedela, da ste se že preselile na drug forum in sicer kako jih imate oblečene. Jaz jo imam še vedno v 2 bodijih iz dolgimi rokavi n žabicah do pasu, vendar se mi zdida 2 bodija kar velik za 1 mesec starega otroka. 

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?