ninocka
|
Dober dan! Mi smo meli danes prvo posvetovalnico. Pediatrinja (od zdej naprej bom za pedaitrinjo uporabljala P kot prej za ginekologa G, da boste vedle ) je tamalega ful pohvalila, je rekla da je ful lep dojencek Sej to itak vem V glavnem veliki smo 56 cm, tezki 4200 (pol se pa sekiram, da premal poje pa da mam premal mleka ), glavica je 37.5 cm. Misicni tonus je OK, refleksi OK, pa ful je bla presenecena, ko se je tolk smejal Sem bla pa jst tud pozitivno presenecena nad pregledom, ker Evan ima eno drugo P in ko smo meli prvic posvetovalnico, sem prisla ven cist znervirana, ker je rekla, da je moznost, da ima epilepsijo (ker se mu je od mraza nogica zatresla ). Najbolj vesela sem bla itak porasta teze, ker me je skoz skrbel, da se ne redi dost. Tko da jupi za mamine mlekarne Za siroko povijanje mi je pa rekla, da cez dan ni treba, zvecer pa se do nalsednjega pregleda, ko bo naredila tud UZ kolkov + se cepli ga bodo. Pa pohvalila me je zarad dojenja Dojenje: se zmeri po 1 uro (je rekla P da je to v obdobju prehoda cist normalno in lahko traja se 1 mesec ). Jst mam pa obcutek, kot da trenutno nimam nobenega zivljenja in da je trenutno moje zivljensko poslanstvo in da obstajam samo zato, da bubija dojim Ker po 1 uri dojenja mal joka, pol po 1/2ure brez ziziolenda bi pa on spet vleku... je rekla P, da so to pac moski AD3 kapljice - smo dobili danes recept, doza je 7 kapljic. Jih moram pa postopno uvajat - najprej 3 dni po 1 kapljico, potem 3 dni po 2 kapljici itd, dokler ne pridemo do 7. So pa te kapljice zaradi tega da se jim zapre mecava na glavi (to je tist mehek del). Cisca - jst je skor nimam vec, ampak ob mal vecjih naporih al pa bolj intenzivnem dojenju, mi pa spet mal pritece... Jst ma v petek pregled pri G - a ostale ste se ze narocile? Rotavirus - mi se ne bomo cepli proti temu, ga je pa fasal Evan, ko je bil star 5 mesecev, pa se na smucanju smo bli. ZA rotavirus je znacilno bruhanje in driska, prenasa se preko tekocin in stika (recimo, ce si po previjanju ne umijes rok). Mine samo od sebe v parih dneh, je pa treba poskrbet, da otrok dobi dovolj tekocine, da ne dehidrira. Evan je takrat okuzil vse kolege, s katerimi smo bli na smucanju s tem RV, naslednji teden se vse domace in se ene enodnevne obiske, ki so potem doma okuzli se vse bliznje. Jst sem ga mela 2 tedna - karkoli sem pojedla , je slo takoj ven. Edina dobra stvar je bla, da se na smucanju zato nisem zredila Nayya, Rubnu so tud izpadli laski povrh glavice. Zdej mam doma plesastega in mozoljastega dojencka Jst sem tud razmisljala o pilatesu, samo trenutno mi niti pod razno ne znese. Mogoce kasneje, ko bomo mal bolj meli ritem dodelan. Do takrat bom pa unga iz DVDjev trenirala (te smajliji so zato, ker mam te DVDje doma ze 2 leti, pa jih se pogledala nisem). Tintin - kr mej ga mal manj oblecenega, ker ce jim je vroce so bolj sitni. Pravilo naj bi blo, da ima dojencek obleceno eno plast oblacil vec kot mi. kanarka - glede krckov nimam nic novega za dodat, so ze vse ostale povedale. Edino ce jo mogoce se nosis obrnjeno navzdol (da gleda v tla, ti jo pa drzis za trebuscek), pa mej jo mal vec razvito, da je takrat nagica, pa mal z nogicami "kolesarta". S fiziolosko se pa nosek puca. Jst mojmu v nosek stisnem ful fizioloske (ne samo par kapljic), samo on ma res zamasenga (prehlad, zelen smrkelj). Drugace pa, ko ji stisnes fiziolosko v nosek, jo potem dvigni, pa ji bo vse samo ven steklo. Aja, se to ti moram povedat - v petek se je iz Spanije vrnila moja sestra. Mi je za tamalega prinesla tolk lusten novoletni pajacek. Zdej ga bom pa za vse obiske za bozic in NL mela skoz v njega oblecenga ajtak - jst se ne delam trebusnjakov Raj lezim na kavcu in jem cokoladne piskote pa mam ful pozitivne misli, da bo trebuh sam zginil...a mislte, da mi bo ratal Flaske za pretakanje fizioloske pa lahko kupis v Sanolaborju, stanejo pa tam okrog 10 centov. mama11, jst sem mrezaste hlacke uporabljala smao v porodnisnici, doma mam pa svoje. Vlozke imam pa odkar sem doma od Libress bombazne. Gruska, tale tvoja Taja je pa res pridna Dej mi neki povej - kolk casa pa vi porabte, ko nekam grete, da se zrihtate/spakirate? Ker men je blo dons cist adijo, ker smo meli ob 8ih P, pa se Evana je blo treba v vrtec pelat, pol se pa Ruben se odloci, da bi on jedu (1 urno dojenje ) - se sploh ne znam zorganizirat zarad tega. V kolkem casu se ti pa Taja naje? Sej men bi blo lazje, ce bi slo dojenje hitrej... Nana Liza, kaksna je to knjigica Fit mami? Pa kaksne vaje so not opisane? A bi mi jo lahko mogoce skopirala in poslala po posti, lepo prosim? Mene sivi ne bolijo vec, ampak jih mam pa se zmeri (je pa ze 5 tednov od poroda). Za sive, ki naj bi sami odpadli, se nekam cudno dolg drzijo. Prvic jih nisem mela vec ze ko sem prisla iz porodnisnice. Kaj pa ostale, ki ste imele CR?? Scuba, dobrodosla pri mamicah Glede dojenja - jst sem mela enake probleme na zacetku - 2 uri dojenja, pojedel ni pa nic. JSt sem si potem mleko spumpala, ga dala mal na joske, potem sem mu pa po flaski dala za pit. Mogoce Lana se nima dost moci za pravilno sesanje al pa se narobe pristavi. Pa mal je verjetno se uzaljena, ko ne tece vec ful hitro (nas ma tud se take izpade). Sej bo minil, ti sam pristavljaj in pumpaj!!! Bodi pa pozorna na to, da ti ne zacne prevec spat naenkrat, ker to ne pomeni pridnosti, ampak pomanjkanje energije, ker ne dobi dost hrane in potem vec spi. Vso sreco z dojenjem!!!! Davana, mozno je da je prva menstruacija. Jst sem jo prvic dobila 3 mesece po porodu, pa smo se tud dojili. sonchek, dobrodosla pri mamicah buba, tudi ti dobrodosla pri mamicah MI smo sli ven (uh, sem ze pozabila ) - patronazan mi je rekla, da ne sme pihat, pa pod minus ne sme bit, pa smo lahko zuni. Mislim da mo sli en 10-14 dan BI mogla it nazaj prebrat jooly, a Stasa tud nista cepla? Pr men je bil Evan prvic cepljen sele pri 15 mesecih, ampak zato, ker je mel prej prepoved. Tist Rijin hudic je pa 1A - mi mamo zdej sesalc non stop v akciji. Evanu potegne ven svega i svacega, isto pa Rubnu (na zalost ima kar konkretno zamasen nosek). Boli pa nic. Mene je se svakinja prosila, da ji to narocim za njene tamale in pumpica tud ze laufa Jst pa ponoci med dojenjem kar zaspim, mali pa tudi - se pa tud dojimo leze potepinka, jst ti priporocam, da vseeno se vedno probas najprej ga pristavt direkt na bradavico. Bos vidla, en dan ti bo pa kr potegnu. Ko vsi goorijo, kolk hitr se navadji na flaske - jst sem probala bubiju zdej 2x dat dodatek, ker sem mislila, da je se lacen in sem ga mogla skor dobesedno prisilt, da je po flaski pil. Nas jo kr ven mece, sploh noce potegnt po flaski, pa se kremzi se zraven... Kako vam pa kaj gospodinjstvo laufa? Jst moram rect, da skor nic ne nardim, likala nisem ze od pred poroda...zadnjic mi je celo ratal en koscek kuhnje v nulo spucat, pa kaksne cune dam se oprat, to je pa tud vse. si bom mogla zgleda kaksno pomoc najet, da mi bo cistla