|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007
4.12.2007 14:06:23   
nemrak
user posted image user posted image ,
naraščaj, če ima krče  boš najbolje videla po blatu. Če kaka zeleno so krči.
Je bila pa tudi naša včeraj dop takšna. Nič ji ni pasalo. Ne na rokah, ne ležati, ne jesti, kaj šele spati.... Katastrofa. Je bedela od 6h, pa do 12.45 ko je končno zaspala. Spala je potem do 16h. Še dobro, da je šla mami po ta veliko v vrtec. Tudi moj je šel včeraj po 17 dneh nazaj v službo. Pa še pop.user posted image .
Danes bo še večja kriza, ko moram jaz po njo v vrtec. Pa še na uro sem vezana, ker ima ob 16h plesne, pred tem pa v vrtcu folkrolo.
Drugače pa je najtežje zvečer, ko moram obe spravit spat. Sem Taši, kar v dnevni sobi med hranjenjem Žane prebrala pravljico. Tako, da je zaspala v dnevni sobi in jo je potem ati, ko je prišel domov prenesel v posteljo.
Moramo iti po liniji naj manjšega napora.

Sem pa danes ponoči tudi jaz zbudila user posted image . . Zbujati se je začela že okoli 2h, potem sva jedli ob 3h. Potem pa ni in ni hotela zaspati nazaj. Končno je zaspala ob 4.30 .
In kaj izvem potem zjutraj. Sestrična je rodila fantka. user posted image  So se popadki začeli ob 2h in je rodila ob 4.26. Očitno je mala z njo predihavala popadke in stala ob strani mrzlemu sestriču user posted image .

Še malo, pa bomo kmalu zbrane vse novemberke. Juhuhu....

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 276
4.12.2007 14:54:01   
ninocka
Dober dan!

Mi smo meli danes prvo posvetovalnico. Pediatrinja (od zdej naprej bom za pedaitrinjo uporabljala P kot prej za ginekologa G, da boste vedleuser posted image ) je tamalega ful pohvalila, je rekla da je ful lep dojencek user posted image user posted image Sej to itak vem user posted image
V glavnem veliki smo 56 cm, tezki 4200 (pol se pa sekiram, da premal poje pa da mam premal mleka user posted image ), glavica je 37.5 cm. Misicni tonus je OK, refleksi OK, pa ful je bla presenecena, ko se je tolk smejal user posted image
Sem bla pa jst tud pozitivno presenecena nad pregledom, ker Evan ima eno drugo P  in ko smo meli prvic posvetovalnico, sem prisla ven cist znervirana, ker je rekla, da je moznost, da ima epilepsijo (ker se mu je od mraza nogica zatresla user posted image ). Najbolj vesela sem bla itak porasta teze, ker me je skoz skrbel, da se ne redi dost.
Tko da jupi za mamine mlekarne user posted image user posted image user posted image user posted image
Za siroko povijanje mi je pa rekla, da cez dan ni treba, zvecer pa se do nalsednjega pregleda, ko bo naredila tud UZ kolkov + se cepli ga bodo. Pa pohvalila me je zarad dojenja user posted image user posted image

Dojenje: se zmeri po 1 uro (je rekla P da je to v obdobju prehoda cist normalno in lahko traja se 1 mesec user posted image user posted image ). Jst mam pa obcutek, kot da trenutno nimam nobenega zivljenja in  da je trenutno moje zivljensko poslanstvo in da obstajam samo zato, da bubija dojim user posted image Ker po 1 uri dojenja mal joka, pol po 1/2ure  brez ziziolenda bi pa on spet vleku... je rekla P, da so to pac moski user posted image user posted image user posted image
AD3 kapljice - smo dobili danes recept, doza je 7 kapljic. Jih moram pa postopno uvajat - najprej 3 dni po 1 kapljico, potem 3 dni po 2 kapljici itd, dokler ne pridemo do 7. So pa te kapljice zaradi tega da se jim zapre mecava na glavi (to je tist mehek del).
Cisca - jst je skor nimam vec, ampak ob mal vecjih naporih al pa bolj intenzivnem dojenju, mi pa spet mal pritece... Jst ma v petek pregled pri G - a ostale ste se ze narocile?
Rotavirus - mi se ne bomo cepli proti temu, ga je pa fasal Evan, ko je bil star 5 mesecev, pa se na smucanju smo bli. ZA rotavirus je znacilno bruhanje in driska, prenasa se preko tekocin in stika (recimo, ce si po previjanju ne umijes rok). Mine samo od sebe v parih dneh, je pa treba poskrbet, da  otrok dobi dovolj tekocine, da ne dehidrira. Evan je takrat okuzil vse kolege, s katerimi smo bli na smucanju s tem RV, naslednji teden se vse domace in se ene enodnevne obiske, ki so potem doma okuzli se vse bliznje. Jst sem ga mela 2 tedna - karkoli sem pojedla , je slo takoj ven. Edina dobra stvar je bla, da se na smucanju zato nisem zredila user posted image user posted image
Nayya, Rubnu so tud izpadli laski povrh glavice. Zdej mam doma plesastega in mozoljastega dojencka user posted image user posted image
Jst sem tud razmisljala o pilatesu, samo trenutno mi niti pod razno ne znese. Mogoce kasneje, ko bomo mal bolj meli ritem dodelan.  Do takrat bom pa unga iz DVDjev trenirala user posted image user posted image user posted image user posted image (te smajliji so zato, ker mam te DVDje doma ze 2 leti, pa jih se pogledala nisem).
Tintin - kr mej ga mal manj oblecenega, ker ce jim je vroce so bolj sitni. Pravilo naj bi blo, da ima dojencek obleceno eno plast oblacil vec kot mi.
kanarka - glede krckov nimam nic novega za dodat, so ze vse ostale povedale. Edino ce jo mogoce se nosis obrnjeno navzdol (da gleda v tla, ti jo pa drzis za trebuscek), pa mej jo mal vec razvito, da je takrat nagica, pa mal z nogicami "kolesarta". S fiziolosko se pa nosek puca. Jst mojmu v nosek stisnem ful fizioloske (ne samo par kapljic), samo on ma res zamasenga (prehlad, zelen smrkelj). Drugace pa, ko ji stisnes fiziolosko v nosek, jo potem dvigni, pa ji bo vse samo ven steklo. Aja, se to ti moram povedat - v petek se je iz Spanije vrnila moja sestra. Mi je za tamalega prinesla tolk lusten novoletni pajacek. Zdej ga bom pa za vse obiske za bozic in NL mela skoz v njega oblecenga user posted image
ajtak - jst se ne delam trebusnjakov user posted image Raj lezim na kavcu in jem cokoladne piskote user posted image pa mam ful pozitivne misli, da bo trebuh sam zginil...a mislte, da mi bo ratal user posted image
Flaske za pretakanje fizioloske pa lahko kupis v Sanolaborju, stanejo pa tam okrog 10 centov.
mama11, jst sem mrezaste hlacke uporabljala smao v porodnisnici, doma mam pa svoje. Vlozke imam pa odkar sem doma od Libress bombazne.
Gruska, tale tvoja Taja je pa res pridna user posted image user posted image user posted image Dej mi neki povej - kolk casa pa vi porabte, ko nekam grete, da se zrihtate/spakirate? Ker men je blo dons cist adijo, ker smo meli ob 8ih P, pa se Evana je blo treba v vrtec pelat, pol se pa Ruben se odloci, da bi on jedu (1 urno dojenje user posted image ) - se sploh ne znam zorganizirat zarad tega. V kolkem casu se ti pa Taja naje? Sej men bi blo lazje, ce bi slo dojenje hitrej...
Nana Liza, kaksna je to knjigica Fit mami? Pa kaksne vaje so not opisane? A bi mi jo lahko mogoce skopirala in poslala po posti, lepo prosim? Mene sivi ne bolijo vec, ampak jih mam pa se zmeri (je pa ze 5 tednov od poroda). Za sive, ki naj bi sami odpadli, se nekam cudno dolg drzijo. Prvic jih nisem mela vec ze ko sem prisla iz porodnisnice. Kaj pa ostale, ki ste imele CR??
Scuba, dobrodosla pri mamicah user posted image Glede dojenja - jst sem mela enake probleme na zacetku - 2 uri dojenja, pojedel ni pa nic. JSt sem si potem mleko spumpala, ga dala mal na joske, potem sem mu pa po flaski dala za pit. Mogoce Lana se nima dost moci za pravilno sesanje al pa se narobe pristavi. Pa mal je verjetno se uzaljena, ko ne tece vec ful hitro (nas  ma tud se take izpade). Sej bo minil, ti sam pristavljaj in pumpaj!!! Bodi pa pozorna na to, da ti ne zacne prevec spat naenkrat, ker to ne pomeni pridnosti, ampak pomanjkanje energije, ker ne dobi dost hrane in potem vec spi. Vso sreco z dojenjem!!!!
Davana, mozno je da je prva menstruacija. Jst sem jo prvic dobila 3 mesece po porodu, pa smo se tud dojili.
sonchek, dobrodosla pri mamicah user posted image user posted image
buba, tudi ti dobrodosla pri mamicah user posted image user posted image MI smo sli ven (uh, sem ze pozabila user posted image user posted image ) - patronazan mi je rekla, da ne sme pihat, pa pod minus ne sme bit, pa smo lahko zuni. Mislim da mo sli en 10-14 dan user posted image BI mogla it nazaj prebrat user posted image

jooly, a Stasa tud nista cepla? Pr men je bil Evan prvic cepljen sele pri 15 mesecih, ampak zato, ker je mel prej prepoved. Tist Rijin hudic je pa 1A - mi mamo zdej sesalc non stop v akciji. Evanu potegne ven svega i svacega, isto pa Rubnu (na zalost ima kar konkretno zamasen nosek). Boli pa nic. Mene je se svakinja prosila, da ji to narocim za njene tamale in pumpica tud ze laufa user posted image Jst pa ponoci med dojenjem kar zaspim, mali pa tudi - se pa tud dojimo leze
potepinka, jst ti priporocam, da vseeno se vedno probas najprej ga pristavt direkt na bradavico. Bos vidla, en dan ti bo pa kr potegnu. Ko vsi goorijo, kolk hitr se navadji na flaske - jst sem probala bubiju zdej 2x dat dodatek, ker sem mislila, da je se lacen in sem ga mogla skor dobesedno prisilt, da je po flaski pil. Nas jo kr ven mece, sploh noce potegnt po flaski, pa se kremzi se zraven...

Kako vam pa kaj gospodinjstvo laufa?
Jst moram rect, da skor nic ne nardim, likala nisem ze od pred poroda...zadnjic mi  je celo ratal en koscek kuhnje v nulo spucat, pa kaksne cune dam se oprat, to je pa tud vse. user posted image user posted image user posted image si bom mogla zgleda kaksno pomoc najet, da mi bo cistla user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 277
4.12.2007 16:22:51   
Tanayya29
ninočka ,no tudi jaz imam doma malo plešastega dojenčka in tudi mazoljastega..he he..
user posted image za dobro opravljen prvi pregled!!!

gospodinjstvo kaj je že to?Za en drek mi gre,sem vesela,da dam cote oprat in jih obesim...user posted image
no,sej za pilates bo še čas,jaz bi rabila sedaj saj 2 dni spanja,mogoče bi potem lahko,kaj pospravila,včeraj pri frizerju se mi še govorit ni dalo,in,ko sem se gledala v špegu,sem prov vidla not enga zombijauser posted image user posted image ...

nemrak  jaz kuham mlekca sprot,pa dam v lonček 2 dl ene par zrnc(npr.4)čist mal,no vsaj upam,da je malo,da ga ne bom zastrupla z janežom.

no,bom šla sedaj malo počivat,če me prej ne bo klical alarm..

aha,a te bele pikice(mozoljčki) sami izginejo?Al morm kej mazat?V knjigi piše,da nč mazat...user posted image

LP.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 278
4.12.2007 16:36:42   
kanarka
Hvala za vse sugestije. Tudi mene Naya zanima, koliko janeža? A ve dajete potem čaj za pit po flaški? Jaz sem ji samo malo dudo namočila noter in ji ene parkrat dala. Ne vem ali to kaj pomaga. ČE te pa prav razumem Naya, potem dam v tisto vodo, ki jo imam pripravljeno za mešanje s "praškom" tudi janež in potem precedim?  
Vanja...ja tudi jaz jo privijem k sebi in jo masiram, ampak pomaga samo par sekund, potem pa znova arije. Veliko ji moram spreminjati položaje, da se skozi ne joče.

Ok, fiziološko razumem, ... sem mislila, da je to mogoče kakšna preventiva. No, jaz je ne rabim uporabljati, ker smo tukaj v poletju in je res manj možnosti za zamašen nosek. Smo vsak dan zunaj po par urc, da jo malo utrudimo in da se privadi na vsakdanje bacile.

Mi je pa ravno kar orng stavkala in noče sesati pri meni. Bojim se, da sem zamudila vlak. Tudi če je sita ne gre, če je lačna potem vpije, skratka noče in noče več. Jaz si še črpam, da mi zaloga ne poide, čeprav je tudi ta zelooo mala, ampak še vedno upam.

Ninocka, moje gospodinjstvo trenutno waw...saj je moja mama na obisku in me pedena od spredaj in zadaj. Ko pa je ni bilo in ko bo odšla, pa bo totalna kriza. Jaz sem že nehala likati Sarine oblekce in plenice, ker enostavno nisem uspela. Da ne govorim o kuhi, ki je pred prihodom mame bila, sendvič ali jajčke na 100 in 1 način. Tako da, zdaj vem, da je vsaka pomoč res dobrodošla in nujno potrebna. Ti si kar najami koga, ki ti bo vse naredil.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 279
4.12.2007 16:38:46   
kanarka
Aja, kako naj vam kako slikco prilepim? Jaz nimam nič tistih ikonc Albumček ipd. spodaj.

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 280
4.12.2007 16:41:29   
ninocka
Nayya in Scuba, sem vaju pozabila prej vprasat - kako sta pa vajina kuza in muca sprejeli novega clana?
Nayya in nemrak, jst sem si pr Evanu kr 1.5 l vode prekuhala (od zacetka sem kupovala od Humane za dojencka, pol pa od spara ustekleniceno) s kumino in pol samo v mikrovalovki pogrela in dala mleko not. Sem pa dala cca. 1-2 zlicki kumine na flaso (1.5 l).

Soniuser posted image user posted image user posted image za malcka in njun napredek. A jih dojis al dodajas? A sta istocasno lacna? (he, he, mal me firbec matra, kako poteka tole pedenanje z dvojcki user posted image - da se ne bom sama seb smilila, ko bom vidla, kako  soni 2 pohendla user posted image )

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 281
4.12.2007 17:00:37   
naraščaj
Oj,

Kar se gospodinjenja tiče - katastrofa. Kuham ne, mi zaenkrat še mami, pomijem, ko mi rata. No oprem in zlikam to že, ker pri nas mamo pogosto preoblačenje (se vidi, daa je user posted image  in se rada šminkira user posted image user posted image )user posted image  Ne, to je zaradi bruhanja.
Enkrat mi je uspel prah po tavčem pobrisat ostalo pa je moj. kopalnica je že nujno potrebna čiščenja, sam ko bo čas za to. Se mi odkrito povedano enostavno ne da.

Ninočka, super za uspešen pregled in dobro napredovanje rubna.

Nemrak, hvala za inf. glede krčov. Ne zelenga kakeca nima, je lepo take gorčične barve, sam je pa bol poredko pokakana. Danes še npr. ni bla, včeri 2x. Je pa polulana zato pogosto. Pa fuulll prda, da včkrat mislim, da je pokakana in ful smrdi.

Zdaj je naša pupa spet zaspala. bomo vidli za kak dolgo. Prejšno rundo je bla kr pridna, sem pa ji vmes mal okn odprla, njo pa fajn pokrila in je lepo pančala. Pol sva se pa prevli in preoblekli in nato jedli, kake dobre pol ure potem je še kolovratla no zaj pa spi.

A ve jeste čokolado. Men se tok lušta milke s celimi lešniki. Kaj pa kaj od sadja jeste???

Jaz teleovadim še nič, sem bol lene sorte, se tut aj na kavč zvalim, ko mam 5min časa. Ne vem kdaj bom, sicer mi je ostalo še kake 3-4kg. Opažam pa, d mam fuulll suho kožo, se morm nonstop mazat, bom mogla nabavt drugo mleko, ker to ne pomaga.

Nč grem mal zalegnt zdaj ko Taja panča

Neposredna povezava do sporočila: 282
4.12.2007 17:08:37   
nicolina
Ojla mamice,
nimam toliko časa, da bi z vami čvekala, saj sva s Tinom šele drugi dan doma in me kar veliko potrebuje. Se dosti dojiva, ampak danes je že zdržal nekako dve uri. user posted image   Mleka imam ful.
Prejle so ga pa malo že krčki grabli, se je revček tako zvijal. Spi tudi še ne dolgo, bolj na obroke, no danes ponoči mi je spal v enem kosu od 2 do 5. Bomo že ujeli ritem.
Danes je bila tudi patronažna pri nas in je rekla da je vse dobro, v petek ga bo skopala. user posted image
Jaz imam še kar čiščo, je že bolj rjave barve, imam še kar mrežaste hlačke in vložke Vir 80, mi izredno paše mehko. user posted image
Mene še mal bolijo šivi, stehtala sem se tudi in imama še 6 kg viška, ah to bo pa tudi šlo dol. user posted image
Upam, da bo Tin priden in mi bo ratal čvekat z vami in sprejemati raznorazne nasvete od tistih, ki so že bolj izkušene. user posted image  

Sem dala slikice v album, pa še tu ena....

user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 283
4.12.2007 17:12:45   
soni
Ninocka, meni se zdi da smo že kar ujeli ritem. Velikokrat se ne zbudita istočasno, ampak je vmes nekje pol ure razlike. Če pa se že, pa enega dam v stolček, ga malo gugam, drugega pa hranim.
Vse nam gre kar dobro, razen odhodi na sprehod so mi še malo uganka, kako naj se tega lotim sama- živimo pa v prvem nadstropju, tako, da moram imeti voziček - podvozje v garaži, ker so vrata preozka.

Drgače pa mi mami lika, pomaga pa mi tudi tašča. Moj pa je veliko v službi.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 284
4.12.2007 17:41:46   
Ilije
Ojla!

najprej vprašanje zate ninocka kako ti uspe vedno tolk napisat?!? je prov fajn brat tvoje odgovoreuser posted image

Pri nas ni nič posebno novega, razen tega, da smo čez dan prešli na dojenje na dve uriuser posted image  ponoči pa ostajamo na treh ali pa na dveh in pol.  predvidevam, da raste in zato je takšno povpraševanje. ali ima katera podobno situacijo?

kar se pa gospodinjstva tiče... nekako gre, kuham sama, pa posesan mamo, ker to lubi dela, za kakšno generalko pa zmanjka časa seveda. aja pa peglam ne, ker sušim skor vse v sušilcu.

morm končat, ker me Ajda kliče

papa

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 285
4.12.2007 20:08:48   
Laubica
Kanarka-desno čisto zgoraj ko piše MOJA RINGARAJA-odpri in not piše moji albumi,pol pa maš navodilauser posted image
Naraščaj-jaz jem čokolado ,saj zato sem še bolj zaprta samo mi takoooo paše,pa tudi vsak dan zjutraj pojem ali 1 banano ali si naredim v sokovniku iz 1 jabolke sok,mi je P rekla da moram jest tudi jabolka in banane in tudi razno hrano ker bo drugače mleko revno brez vitaminov,samo naj zjutraj in 1kom. dnevno,pa zelenjavo tudi-se pa izogibam mleka in mlečnih izdelkov,ker sem opazila da po tem ima krčeuser posted image čeprav obožujem mlekouser posted image
GOSPODINSTVO-sem že napisala v soboto sem imela generalko -tašča je pa šla z malim za 3 ure na sprehod,drugač pa kuha še zaenkrat tašča,likam tudi jaz ne ker vse sušim v stroju-hvala bogu da ga imamuser posted image user posted image user posted image
nicolina-lepega carteka imašuser posted image moj ta večji sin je mislil da je to Timon-sta si tu na tej slikci podobnauser posted image user posted image user posted image

Punce -danes sem kupila termoforček-po kopanju in dojenju sem ga dala v postlico z njim in glej ga zlomka zaspal je v trenutkuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image HVALA TISTI KI MI JE DALA TO IDEJO(sem pozabila katera-sorry)user posted image user posted image user posted image user posted image

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 286
4.12.2007 20:42:57   
marinci
Kaj je že treba jest, da spodbudim nastanek mleka. Nekje sem prebrala, da se nekaj popeče na ponvi pa sem pozabla kaj.

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 287
4.12.2007 20:52:44   
kanarka
Že 35,...sem to nardila...sej sem totalno smotana za to tehniko, ker zdaj ne vem kako naprej. Slikce sem prilepla in potem me vpraša ali želim nastaviti to v album in seveda kliknem slikco za nastavit in ne zgodi se mi nič. Hmm, bom poskušala to poslati, da vidim, če mogoče kaj avtomatično naredi. Če ne bom pa še iskala.

Marnicni...jaz mislim, da je edini recept čim pogostejše dojenje ali črpanje.  Jaz sicer tudi pijem janežev čaj in še neke Kolumbijske žaube, da pospešim, pa bom videla. Drugače pa polenta na 100 in 1 način.

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 288
4.12.2007 21:51:32   
nemrak
user posted image user posted image ,
marinci, sezam se lahko popeče na ponvi ali pa se oiz njega naredi čaj,

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 289
4.12.2007 23:39:47   
gruška
Oj, sem prišla pogledat kaj se dogaja z Mamatheo, pa ni še nič novega .......

Tudi jaz moram jutri po AD3 kapljice. Upam, da jo ne bo kaj zvijalo po njih, ker zaenkrat jo nič ne. Hvala bogu .....

Tudi jaz nisem nič razmišljala o cepljenju proti rotavirusu, čeprav v vrtcu že nekaj razsaja ... upam, da se mu izognemu .... pri nas ga še nihče ni imel (trkam!!!!!!!!)

Naša Taja ima pa še vse laske. Tevž jih je imel ravno toliko, pa so mu že po dveh tednih začeli izpadati in je bil čist plešast, Pika se je pa plešasta že rodila user posted image  .... Taja je stara 5 tednov pa ji niso še nič začeli izpadati. Ima pa vedno bolj skravžlane (moj user posted image  je bil kot otrok kot pudeljček user posted image , je Taja zgleda po njem)...

Je pa to noč spet lepo spala: od 23:30 do 05:45 user posted image  

Ninocka, upam, da se ne bo slišal, da se ful hvalim, ampak pri nas je res tko, kot da Taje ne bi imeli .... to je res tok priden otrok; mi ko gremo kam, se Tevž sam obleče in umije, mož zrihta Piko, jaz previjem Tajo, podojiva se pa v 15 minutah, ampak takrat ful vleče in potem podreva kupček, jo do konca oblečem (kombinezonček), naložim v lupinco in gremo. Ona pol itak zaspi in to je to... Mir za tri ure.... Tko da res ni noben poseben projekt se nam spokat iz hiše... Včasih imam s tavelkima več dela, kot s Tajo.

Tko da tudi glede gospodinjstva nimam nobenga problema ... Sicer imamo eno gospo, ki nam pride približno enkrat na tri tedne naredit generalko, ampak sproti pa tudi lahko sama pospravljam ... sesa sicer mož (to je pri nas pač njegovo delo), perem in likam in pospravljam pa sama sproti, Taja se zjutraj zbudi, jo previjem in preoblečem, se podojiva, je kakšne pol ure ali uro budna in spet za 3-4 ure zaspi in takrat jaz lahko vse naredim ..... 

Moji že vsi spijo, pa grem še jaz hitro pod tuš in pogledat, če je mož še buden user posted image  ......

Nočko!

Edina stvar, ki nas poleg zaljubljenosti prižene preko vseh meja, je zavest o lastni minljivosti ...

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 290
5.12.2007 8:43:21   
Oranža
Kanarka mislim da ti je ratalo prilepit slikce, samo dala si jih pod geslo. Gesla pa nisi povedalauser posted image
Pa še tuki vam eno kavico zakuham, da boste čez dan lažje prekrmarile
user posted image

Gruška tale tvoja princeska je pa res pridna..v 15 min se podojita...user posted image user posted image . Jst moram priznat da je naš prvi tud bil ful (je še vedno) zelo priden otrok, samo da se je mal dlje čas dojil, ker se je po vsakem podoju še cartal, drugače pa je bil tud zelo priden.Po 1 mesecu je ponoči spal v enem kosu od cca. 23h do 6h zjutraj, pol pa po dojenju, tam do enih 9h...
No ta pa že zdej mal nagaja, k ven noče, tko da bomo videli kaj bouser posted image

< Sporočilo je popravil vanja.v -- 5.12.2007 8:45:48 >

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 291
5.12.2007 8:53:08   
Ilije
Dobro jutro!

Hvala vanja za kavicouser posted image . Po moje bo ta tvoj drugi tud en zaspanček, zato se mu pa ven ne mudi...

No me smo pa danes same doma ostale, je moral ate nazaj v službo. Sem že od petih pokonc, a sem se ponoči precej dober naspala, tako da nisem nič kaj utrujena. Sem že napol skuhala kosilo, z Iris sva že imeli zajtrk, sedaj jo moram še samo oblečt, da ne bo celo dopoldne v pižami.

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 292
5.12.2007 10:00:39   
Tanayya29
Jutro...
No,danes je spet en zaspan dan.
Moj Taj je bil včeraj tako siten,ni in ni mogu zaspat,od 7-pol enih zjutraj.Men so že mal živci popuščal.Bil je pa tako zaspan,da sploh ni vedu kaj bi.Sej pol,ko je zaspal,mi je bilo kar hudo,ker sem bila malo huda,bogi sj ni sam kriv...user posted image user posted image
no,je pa potem spal do 8 zjutraj,vmes je pojedel v 15 minutah,sedaj pa spet spančka...

moram po un termoforček ,kako to prakticirate?
ŽE 35   tebi je uspelo.da je takoj zaspal...mi zaupaš recept?

Drugače pa so se mi zdej pojavle strijeuser posted image .Mah,kg pa so začel stat na mestu,celo enga več imam,tiste,ki sre mele CR,a je res težje shujšati po CR?moj trebuh...zvečer je katastrofa,zjutraj tut ampak mal boljšuser posted image ...

no,kot pravi jolly važn,da smo zdravi,itakuser posted image .

Lep dan.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 293
5.12.2007 10:14:15   
naraščaj
jutro in hvala za kavico, sem se ravno nazajtrkovala,

noč ????? od 20 do 23 budna ko čuk, sva se previli in ne vem kolkrat jedli. ko je končno zaspala je potegnla do mal čez 2, nato pa jest in njeno spanje ni blo podobno ničemur, kot da je budna skoz neki jamra, joka se zvija. zgleda ma krče, sam se mi zdi da je prehitr.
ko pa je ati šel v službo okol pol sedmih sem jo pa nahranla in vzela k seb, spala ko angelček do mal pred 9, zdaj pa je umita, sita (upam, saj je spet mal bruhala) in ne zaspi nazaj. kak jim pomagate, če se jim kolca, moji se ful pogosto.
a mislte, da bi ji probala dat vetrovne kaplce, sam ko nisem ziher, če so krči.. pa kakala mi ni včeraj, danes pa še tut ne

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 294
5.12.2007 10:39:21   
jooly
Jutro.

Kako smo? Naš "sorodni" forum se počas zapira, še Vanjo počakamo, pa smo! Pridne smo ble, ni kej! Kako pa kej statistika kaže? Keri so zmagal - modri al roza?? A sta se 2 rodila na isti dan (dvojčki ne štejejo)?? Kdo je največji, najmanjši, najtežji, najlažji...? Prov zanimivo bi blo preverit user posted image

ninočka... Staš je bil cepljen (takrat je blo to pač obvezno za vse otroke), ampak je imel po tretjem cepljenju tako reakcijo, da smo mogli nazaj, ker sem mislla, da  mu bojo mogli nogo amputirat user posted image . Imel je eno v velikosti dveh. Grozn za videt!

gospodinjstvo... user posted image user posted image user posted image user posted image  nimam komentarja...

nayya... mozoljčki zginejo sami. Ni treba nič mazat. Jaz jo edin po obrazku namažem z Bubchen kremico, preden greva ven. Tko lepo diši, pa še mal zaščite pred mrazom in vetrom je. Pa še na živce mi gre, k včasih okrog ust mal po mleku smrdi user posted image

gruška... neverjetna si, da ob treh mulčkih lohk ob polnoči na RR pišeš user posted image . Jst dol padem ob 9h. Lahko pa Tajo mal posodiš za kak dan user posted image

Midve imava danes prvič posvetovalnico. No, javim "rezultate".

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

Neposredna povezava do sporočila: 295
5.12.2007 10:55:52   
ajtak
Narascaj glede kakanja ni panike tudi ce skor cel teden ne kaka (vazno, da lula), ce se ti pa zdi, da bi jo zato napenjalo pa ji skuhaj full sladke kamilice (kakih 30ml) mi je rekla patronazna, da to pozene.

Mi spimo super, vceraj je zaspal ob 21h, spal do 2h-jedel 20min, spal do 6h, jedel 15min, spal do 8:30 in potem jedel 45min na obeh (ponoci jeva samo iz ene zize). user posted image

Sem opazila, da se krasno umiri ker ga zvecer kopam in potem res lepo zaspi!!

Gospodinjstvo- nimam tezav, perem, likam, obcasno kuham (se s tasco izmenjujeva) sesa moz jaz pa enkrat na teden prah pobrisem.

Danes ma moz roj. dan in je prinesel krofe za zajterk tako da grem jest user posted image .

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 296
5.12.2007 10:57:22   
TANTRA
Pozdravljene,

mi smo imeli včeraj katastrofalni dan....Cel dan jokcanje...pa nosit, pa masirat...prvi pregled pri pediatru...Zrasel je 2,5 cm in se zredil 1100 g..Priden..Rekel je, da glede na to, da se polno dojiva so krčki, ker preveč hlasta in ima poln trebušček zraka..
Naj bi kupček podrla med dojenjem...Po dojenju tudi...potem pa za 10 min na levi bok in nato še enkrat...
Za ad3 nama je svetoval avstrijske kapljice oleovit, saj je rekel, če ima krče, bo samo slabše....smo že šli v akcijo...

No, včeraj je bil buden skoraj cel dan...Smo pa ponoči pridno spali...

Punce eno vprašanje...
Imam voziček quinny z košaro dreami...pa še lupinico maxi cosi....Zdaj ugotavljam, da mi je ta voziček pretežak za v avto....Rada bi kupila enega, ki se mu zglavje samo dol zloži ...tko če kam greva kaj kupit...kaj svetujete....

Pozdravček, zdaj grem pod tuš, potem pa po malo likat cotke za Lukca...

Drugač pa uspem skuhat, likat kaj po malo....hodiva na sprehod...sesam in pomivam pa ne....

Čestitke novim mamicamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in se beremo....

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 297
5.12.2007 11:03:03   
Ilije
oj

statistika pa tudi mene zanima... Sam se mi zdi, da še vedno vodijo user posted image .

nayya jaz ji termoforček prislonim k trebuščku, tako da se ga tišči. Koliko toplote pa pride do nje pa nimam pojma, ker je povita na široko, sam očitno ji kar pomaga, ker ko spi ful bolj mirno spi.

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 298
5.12.2007 11:06:02   
Tanayya29
O super ilije,tašča je že šla v miler po njega...

tantra te kapljice imajo v trgovini škofja loka(arnika),da ne boš v avstrijo letala,škofja loka je bližje.

lp.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 299
5.12.2007 11:36:01   
Nana Liza
Pri nas smo bili že ob 5-ih pokonci. Sta se oba otroka zbudila. user posted image Ko sva pa midva s Tevžom sama ostala, sva pa še naprej dremuckala.

Ninočka- pošlji mi svoj naslov, da ti pošljem. Pri Cr ali si imela notranje ali zunanje šive. Jaz imam zunanje šive (bele), ki naj bi tudi sami odpadli, ampak še nič ne izgleda. Črne pa vzame ven patronažna, ali pa že v P, pred odhodom. Meni je rekla patronažna, da jih bo konec tedna kar ven vzela, da se bo lažje celilo. A ti jih imaš pa že 5 tednov? Kaj pa pravi patronažna?

Včeraj sva šla prvič po 12 dnevih ven za 5 minut na sonček. Tudi meni je malo pasal.

Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?