Encijan
|
Jaz vas ne folgam več! Za nazaj sem se pravkar odločila, da vas ne grem prebrat, ker je to mission impossible... Malo sem zadnje strani prečekirala, da vidim, kako vam gre... Špela je še vedno super živahna in jo komaj folgam, je pa že malo bolj stabilna, zato si upam tudi kaj narest, ko je na tleh (sedi, kobaca itd..), ker v stolčku bi bila ona samo, ko jemo, pa še to ne prav rada, tudi ležalnik je samo še ena izmed naprav za plezanje. Neverjetno pa so ji všeč vsi ti varnostni pasovi - dokler niso pripeti, tako da če ni pripeta, je prav rada povsod... Ene 14 dni nazaj je začela odkimavat, če ji kaj ni bilo prav in me ja prav skrbelo, da je kaj narobe z njo, potem pa sem prokužila, da mi hoče reči NE. In sedaj odkimava, če noče več papice, če noče več vode, pa če je pokakana, skratka, ko ji kaj ni všeč, tako da joka zlepa ne več. No, ja, razen ko je treba ležat, da se previjemo, pa vse večkrat protestira, če je ful ne zamotim s čim novim (prav pridejo razne tubice, kreme, labello...), igračke sploh niso več zanimive. Drugače pa še vedno čakamo uradne izvide glede alergij z začetka oktobra in ker so se ji ta teden po vratu in trebuščku spustile pikice in je njen P izjavil, da to je pa ziher alergija (dobili fenistil in elocom), in da bo pač treba malo positnarit in si zrihtat izvide. Sem prej že 14 dni klicarila in nikoli nobenega tapravega dobila, zdaj sem se pa spravila na telefon in klicarila, dokler mi niso našli dotičnega Z, ki se je potem potrudil in v 3 dneh našel izvide, ki jih naslednji teden dobimo domov. Gre pa na žalost po vsej verjetnosti za alergijo na kravje mleko. Jaz sem zdaj en teden že na dieti (brez mlek in jajc) in na srečo sedaj lahko jem večino sadja, ker okoli velike noči, ko je prvič padel sum na to alergijo in sem bila na dieti, sploh nisem vedela, kaj naj jem. Upam, da se bo Špela zdaj malo popravila, saj drugih težav razen počasnega pridobivanja teže zadnje 2 meseca skoraj nismo imeli. Tudi pikce so v glavnem že izginile, zdaj le upam, da bo ta alergija enkrat izzvenela. Se moram še malo pozanimat glede tega, ker bolj malo poznam stvari. Anja, tvoja Ela je hodila na bioresonanco zaradi alergij, a ne? Kje bi se dalo izvedeti, kako to izgleda? Bom šla jutri malo Alergije na RR-u brat... Zaradi teh sumov seveda bolj počasi uvajamo GH, na srečo pa ima Špela ful rada riž in polento z zelenjavo, če smo že mlečne kašice morali ukiniti. Svežega sadja pa ji trenutno ne smem dajati, pa saj ga tako ni marala, razen minimalno jabolčka. Kuham pa ji tudi večinoma samo jabolko in včasih zraven malo hruške, tako da ji sadje res ne gre. Banane recimo sploh ne mara, kar daviti se začne, pa naj je zmečkana ali zmiksana v nulo, prvič pa jo je tako z veseljem jedla (zmečkano), da mi to sploh ni jasno. Zdajle šibam spat, ker moja dva že dve uri spita, jaz sem si pa privoščila tuš in eno dozo RR-a, čeprav sem najprej mislila slikce poslat razvijat.
|