|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08
21.11.2007 10:27:19   
aria81
user posted image user posted image user posted image  za vse opravljene preglede.

Še ne teden nazaj sem bila vsa žalostna ker mi buši ni dosti zrasel. No, včeraj zjutraj nisem si mogla nobenih hlač več zapret. Z  user posted image  kar nisva mogla verjet kako se mi je buši napihnil v samo nekaj dnevih. Nisem pa si še utegnila zmerit pas da vidim za koliko cm je razlika (javim jutri).

Vglavnem sem šla včeraj popoldne po nakupih. V Kopru premoremo 2 trgovini za nosečnice tako da sem šla kar v eno, kjer imajo stvari od LA VIE. Moram reč da imajo precej lepe stvari in si kupila 3 hlače (cene nekje od 48 do 53 EUR).
Sem probala enih 7 parov in moram reč da so kroji čudoviti, vse mi je stalo kot ulito in res nisem vedela katere vzet.
Sem bla pa pred 3 tedni v Celju H&M ampak mi nobene niso stale lepo in materiali so bili ful čudni. Vse se je lepilo gor. Dokler sem prišla do kabine sem pobrala pol praha po trgoviniuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  za vse ki imate danes preglede.......

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2376
21.11.2007 10:32:46   
kodrana
Špelin@ haloo!! ti bi že rodila, ko bi se oni še posvetovali.
to je je pa res nedonošenostuser posted image . jaz sem tehtala nekje 3,5kg, ko sem se rodila- tri dni pred rokom. čudno, da še mene niso obravnavali, kot nedonošenčkauser posted image user posted image . prav norčevanje, se mi zdi.
od mojega user posted image sorodnica je rodila malo manj, kot pol kile težkega fantka. dolgo dolgo je bil v inkubatorju. na nitki je viselo njegovo življenje. no, sedaj je star že 1leto. sicer ni še dohitel vrstnikov, saj je v resnici star manj.. to ti je nedonošenost!!!

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2377
21.11.2007 10:36:46   
petrahh
Jutro user posted image ,

Čestitke Špelin@ in TamaraJ za odlične rezultate. user posted image

Zasledila sem, da ste se pogovarjale o bakteriji listeria . . . . . kako pa se jo odkrije , a katera ve?
Jaz sem namreč par dni nazaj naredila polpete in ne vem če so bili dovolj pečeni (pekla sem jih zelo dolgo, mogočepa je bil le meso malo bolj svetel), sicer sem pojedla le enega.
Kaj pa zdenka siri, se jih je tudi potrebno izogibati?

Anita . . .  . sem 80 letnica, dodaj prosim v seznam

lp

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2378
21.11.2007 10:39:23   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana

Špelin@ haloo!! ti bi že rodila, ko bi se oni še posvetovali.
to je je pa res nedonošenostuser posted image . jaz sem tehtala nekje 3,5kg, ko sem se rodila- tri dni pred rokom. čudno, da še mene niso obravnavali, kot nedonošenčkauser posted image user posted image . prav norčevanje, se mi zdi.

No, zdaj vidiš, zakaj toliko kompliciram in sprašujem okrog tega salamenskega PDP-ja user posted image user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2379
21.11.2007 10:40:18   
narava
IZVIRNO SPOROČILO: aria81

user posted image user posted image user posted image  za vse opravljene preglede.

Še ne teden nazaj sem bila vsa žalostna ker mi buši ni dosti zrasel. No, včeraj zjutraj nisem si mogla nobenih hlač več zapret. Z  user posted image  kar nisva mogla verjet kako se mi je buši napihnil v samo nekaj dnevih. Nisem pa si še utegnila zmerit pas da vidim za koliko cm je razlika (javim jutri).

hmm..meni pa se se nic ne poznaaaaaaa user posted image  kamot oblecem stare hlace, tut majice nosim od prej pa noben ne opazi, da bi se karkoli  dogajalo..me mora skrbet??user posted image

ah kje je 28.??user posted image

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu aria81)
Neposredna povezava do sporočila: 2380
21.11.2007 10:47:43   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: narava
hmm..meni pa se se nic ne poznaaaaaaa user posted image  kamot oblecem stare hlace, tut majice nosim od prej pa noben ne opazi, da bi se karkoli  dogajalo..me mora skrbet??user posted image  

user posted image  Samo ne skrbi user posted image  Meni se v prvi nosečnosti do petega meseca ni nič videlo user posted image  Nosila sem vsa svoja normalna oblačila. Ne sprašuj, kakšna sem zdaj, v četrti user posted image  user posted image user posted image  Oblečem lahko le še ene svoje "normalne" hlače, ki so na srečo fino raztegljive, drugače pa sem že na nosečniških kavbojkah user posted image

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 2381
21.11.2007 11:24:27   
80kaja
dekleta, pozdravljena...
lepo,da ste vse ok....,da vam gre dobro.... danes je kar toplo,kajne :-)
imam eno vprašanje....če,si npr.zaposlen pri s.p.ju- kdo izplačuje porodniško s.p. ali zavod...in njena višina je odvisna od povprečja zadnjih 10.mesecev? prosim za odgovore,če veste....
hvala in lep dan vsem
kaja

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2382
21.11.2007 11:29:52   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: 80kaja

dekleta, pozdravljena...
lepo,da ste vse ok....,da vam gre dobro.... danes je kar toplo,kajne :-)
imam eno vprašanje....če,si npr.zaposlen pri s.p.ju- kdo izplačuje porodniško s.p. ali zavod...in njena višina je odvisna od povprečja zadnjih 10.mesecev? prosim za odgovore,če veste....
hvala in lep dan vsem
kaja

Porodniški dopust (105 dni) in dopust za nego in varstvo otroka (260 dni) izplačuje Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Za izračun se upošteva zadnjih 12 plač.

(odgovor članu 80kaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2383
21.11.2007 11:45:32   
80kaja
o, hvala Špelin@... in koliko omenjena dva štejeta v procentih glede na tvojo neto plačo? koliko procentov neto plače?
hvala še 1x
kaja

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2384
21.11.2007 11:49:46   
špelin@
80kaja, tukajle pobrskaj, so gor vsi podatki, obrazci, zakoni in pravilniki: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskoVarstvo.asp

Dobiš pa 100% - razen v primeru, ko imaš drugače višjo plačo od zgornje meje (velja za dopust za nego in varstvo otroka), ki je določena. Vzemi si čas in malo poklikaj vse na omenjeni spletni strani user posted image  Skoraj vse se najde gor user posted image

(odgovor članu 80kaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2385
21.11.2007 12:25:38   
80kaja
najlepša hvala špelin@....
lep dan vsem...
kaja

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2386
21.11.2007 12:53:30   
narava
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: narava

user posted image  Samo ne skrbi user posted image  Meni se v prvi nosečnosti do petega meseca ni nič videlo user posted image  Nosila sem vsa svoja normalna oblačila. Ne sprašuj, kakšna sem zdaj, v četrti user posted image  user posted image user posted image  Oblečem lahko le še ene svoje "normalne" hlače, ki so na srečo fino raztegljive, drugače pa sem že na nosečniških kavbojkah user posted image

aha, ok: bronhi - lakse se diseuser posted image  pa se v sluzbi mi neprestano govorijo, da kaj le delam, me je zmeraj manj skup?!user posted image  mislim, ej. se samo tak dvomljivo nasmehnem, da "o ne, ni me vedno manj, to pa ne!"user posted image  bojo ze vidl cez par tednov, hihi...

P.S: sem opazila, da odkar sem noseca sem ratala ful slampasta! ampak, ful! posodo pomivam tak, da jo se sosedje v 1. slisjo (sem na 5. stuku?!), ko se tusiram se raj usedem, ko se brijem se zmeraaaj porezem, ko pisem pa se zmeraj kaj zatipkam (besedo napisem v napacnem vrstnem redu crk. npr: namesto stare, bom napisala tsareuser posted image  ipd. potem moram vedno it prebrat, da nau ksna chajna lenguidz prsu ven user posted image

lp, n.

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2387
21.11.2007 12:54:26   
Estrella*
Dan,

punce, povejte ali ste že vse povedale v službi za nosečnost?Jaz nikakor ne morem in imam že kar slabo vest. Vedo mojie 4 sodelavke, do šefice pa nikakor ne morem.Vem, da mi zakonsko ni potrebno do 1 meseca pred nastopom porodniške, pa vseeno, kdaj ste ve to izvedle in kakšna je bila reakcija?

(odgovor članu 80kaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2388
21.11.2007 13:01:08   
Pepita
Da se še jaz malo javim po dolgem času, če pa dnevi in tedni kar minevajo. Narava sva že dve, ko se jima nič ne pozna. Mene samo če sedim malo hlače tiščijo, drugače pa nič. Še vse svoje stvari nosim, potem pa pri julijkah berem, da se jim že vidi ... jaz bi tuuuuud.
Sem pa Ok, edino če se preveč mučim, me ful špika okoli maternice, zgleda, da se vezi ali karkoli že fajn raztegujejouser posted image . Obseg sem si začela šele zdaj merit, pa ga raje ne izdam, ker je malo preveč podlage user posted image . V torek imam pregled, že komaj čakam, pa da vidim ali mi bo G tudi PDP prestavil, kot mi ga je na NS.
Za seznam rodila bom najbrž v SG, zredila pa sem se slab kilogram.
Lep dan vsem.

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 2389
21.11.2007 13:07:20   
aria81
Teodoral jaz tudi nisem vedela kako šefici povedat da sem noseča, ker je druga sodelavka že na porodniški.
Zjutraj sem prišla v službo in sem približno ene 2x bruhala, pisarna je majhna in se je vse slišalo. Ko sem prišla ven iz WC me je kar ona vprašala če sem noseča. Saj si je pričakovala ker sem ji že lansko leto omenila da bova letos enkrat jeseni začela delat na temu.
Njena reakcija pa je bila "Hvala bogu, pa kaj boš stara imela otroke?!? (Imam 26 let) Otroke se ima ko se je mlad, ko imaš še potrpežljive živce." FULLLLLLLLL sem bila vesela njene reakcije.

Tako da kar pogumno povej. Pa saj moramo dvignit malo to nataliteto A NE?!???

Imam pa res super šefico, tako da me kar med delovnim časom pošilja naj grem za 20 min na sprehod da se z malim malček razmigava.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 2390
21.11.2007 13:18:58   
natasa34
narava, meni se dogajajo iste ali pa še hujše stvari:
1. v kuhinji sem v enem mesecu razbila rekordno št. kozarcev, da glasnost sploh ne omenjam
2. britje približno isto
3. ko posesam celo bajto sem tolk utrujena, da bi šla kar spat
4. se lotim opravit ene stvari in na pol poti pozabim, potem pa pol ure hodim po bajti in čakam, da se mi spomin povrne ...
5. pozabim, da sta psa že dve uri zunaj na mrzlem ...
6. govorne napače so zdaj moja lastnost - včasih tko zaštrikam da me noben ne razume
pa še kaj bi se našlo ...

Lp

(odgovor članu aria81)
Neposredna povezava do sporočila: 2391
21.11.2007 15:09:51   
kodrana
mene zadnje dni glava boli. ima še katera te težave?

počasi se bom morala poslovit. dane s greva anmreč k meni domov prespat, jutri pa potem popoldan v lj. na NS.
držite pesti. vam pa sporočim rezultate čim prej...

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu natasa34)
Neposredna povezava do sporočila: 2392
21.11.2007 15:11:58   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana
počasi se bom morala poslovit. dane s greva anmreč k meni domov prespat, jutri pa potem popoldan v lj. na NS.
držite pesti. vam pa sporočim rezultate čim prej...

Pa te mam user posted image

Jutri fajn opravi, me bomo pa močno stiskale pesti in se veselile tvoje novičke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2393
21.11.2007 15:18:47   
StBarbara
Dobr dan po dolgem času user posted image ,

jaz sem ravno iz pregleda, kjer naj bi izvedela, kako je z jetrnimi testi; pa so ne morem verjet kri zgubili user posted image  tako, da ni nič bilo. Mi je pa G. itak predlagal, da bomo v drugi polovici nosečnosti bolj pogosto delali jetrne teste, ker sedaj še nima pravega pomena.

Imam pa eno zelo lepo novico: z dosedanjo gin. ful nisem bila zadovoljna, ker me je vedno tako na hitro odpravila, češ saj ste še mladi nič ne more it narobe;  potem pa fašem hepatopatijo, ki ni ravno fajn; pa še takrat si ni časa vzela za stvar user posted image  , da bi mi razložila in danes sem menjala ginekologa in moj novi izbrani ginekolog je Stanko Pušenjak in sem ful vesela, da me je vzel user posted image

grem brat za nazaj, ker ste noro pridne user posted image

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu natasa34)
Neposredna povezava do sporočila: 2394
21.11.2007 15:44:32   
slovenka
jaz sem pa junijčica, v 10. t in sem šefu že povedala pred 1 tednom. V bistvu sem morala, ker delamo eno pomembno zadevo za junij, pa tudi sicer sva kar prijatelja, tako da sem mu z veseljem povedala in je tudi bil ful vesel, je rekel bravo in tako user posted image Tako da so še dobri šefi user posted image

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 2395
21.11.2007 15:51:15   
Taula
Čestitke za nsuser posted image user posted image

Kodrana držim pesti jutri.user posted image  Jaz sem ac prestala, če katero kaj več zanima o tem lahko povem. Se mi je ful vrtelo po njem, dobro da me je sestra držala ko sem šla v sobo. Tam mi je delal družbo moj user posted image user posted image Sedaj pa čakam če imam komplikacije, da grem na urgenco.user posted image  Upam da se T umiri.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2396
21.11.2007 18:59:36   
aurora28
Taula držim pesti, da se stanje normalizira user posted image in za vse ki ste dobro prestale GP čestitke user posted image user posted image user posted image .

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2397
21.11.2007 19:37:58   
Anitka
Ojla!

Taula drži se in naj se tvoje stanje čimprej umiri.

Tamara in Špelin@ user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za dobro opravljeno NS. Jaz sem bila tudi pred NS tako živčna, da sva z dragim bila tudi kar en čas tiho v avtu, da ne bi eksplodirala user posted image user posted image user posted image user posted image

Sicer me pa že dober teden tak fajn v križu boli, predvsem v desni strani. Včasih bolečine čutim pri desnem koraku, pa potem pri obračanju v postelji in da ne govorim o daljšem stanju na mestu user posted image Mene pa čaka likanje. Se malce kar boim kako šele bo z mojim križem, saj sem občasne bolečine čutila že prej, sploh, ko sem kje stala pri miru. Ima katera še podobne težave in kakšen nasvet?

Vsem, ki vas jutri čakajo kakšni pregledi želim veliko sreče.

Lepo pančkajte

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2398
21.11.2007 20:38:32   
.muki.
Anitka, tudi mene včasih tako boli križ da je groza. Bolečine sem obutila že v nenosečem stanju če sem dolgo časa kaj težkega vzdigovala. Ko sem delala kakšen dan v proizvodnji in morala mešati barvo in dvigovati 10 kilske žakle, sem potem ko sem se doma malo umirila in odpočila pogosto šepala, ker me je vsakokrat tako štihnilo v hrbtenici. V prvi nosečnosti me je tudi kar precej prebolelo samo mi je zelo pomagalo plavanje  v bazenu.
Sedaj sem v 16t pa me že včasih tudi boli, pa na hitro ne smem vsati, ker se mi zdi da se mi nekaj zaskočui tam notri in potem boli. Mi je pa prejšnja G rekla, da imam nazaj obrnjeno maternico in da me zato bolj križ boli.

Drugače pa sem tudi kar precej utrujena, včeraj po sesanju sem si morala prav odpočiti ker sem bila čisto fuč. Se mi je zdelo da imam kar žogo namesto trebuha.

V službi sem povedala za nosečnost zelo kmalu, saj se mi je hitro začelo poznat, velike prsi (prej so bili sam eni mali fižolčki), zredila sem se itd., ker pa je v naši firmi tako da se hitro kaj razve se mi je zdelo bolje da direktor izve od mene, kot pa od koga drugega. Ko sem mu povedala, je rekel samo ja fajn, sem vesel za tebe in čudno zafarbal potem pa še rekel fajn da sem mu tako kmalu povedala da bo v miru pretuhtal kako uredit zamenjavo.

Punce pravite, da vas včasih že napada Rozika. Men se pa vse pogosteje dogaja da ne vem kam sem kakšno stvar vtaknila pa sem jo pred sekundo še držala v roki.

Jutri pa me čaka GP, me kar malo živčki dajejo in upam da bo oK.

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 2399
21.11.2007 20:52:36   
Naja30
Oh, koliko ste načvekale. Nisem vsega brala, vam pa čestitam za preglede tiste, ki ste jih imele. Zdaj tudi jaz že spet odštevam do naslednjega, kako se včasih vleče! user posted image  Po drugi strani pa ne morem verjet, da sem že 14t user posted image  Kam je šel čas? Hitro je minilo. Hop in bo detece vzunaj, z nami.

Glede trebuščka - tudi meni je zadnji teden kar nabreknil. Dragi ne more verjet, da se že tako vidi. In starih hlač spet ne morem oblečt (bilo je kratko po prvem porodu, pa so že spet v omari do naslednjega leta user posted image ). Imam še nekaj nosečniških od prvič, ampak so samo za doma, ker sem jih že takrat imela non stop na riti. No, ene, ki pa niso nosečniške, ampak večje in raztegljive, te pa bodo še za en čas. Si pa moram tudi kupiti še kakšne.

Slabosti se počasi počasi umirjajo. Ni več kot na začetku, pride pa kakšen dan, ko sem spet vsa crknjega, ne samo da mi je slabo, tudi želodec me boli, vrti se mi... vsega po malo.

Lepo se imejte!user posted image

(odgovor članu .muki.)
Neposredna povezava do sporočila: 2400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Če nosečnica ne pridobiva kilogramov …
Ali je normalno, da nosečnica ne pridobiva kilogramov, se ne redi? Kaj morate vedeti o kilogramih med nosečnostjo, si pr...

luč DA ali NE
пеперутка16

Ali imate ponoči prižgano luč v sobi, kjer spi vaš dojenček?