Naty*
|
Živjo bejbe! U tolk ste spet napisale, da je blo ful za prebrat . Glede tatarca, suhomesnatih izdelkov in plesnivih sirov ni problem samo v toksi, ampak predvsem v bakteriji listerija. Mamica jo čuti, kot prehlad, za dojenčka je pa ful nevarna. Ni pogosta, ampak glede na tveganje sm se sama vseeno odločila, da se odpovem tem jedem do drugega leta. Sploh tatarcu in siru brie se morm res fuuuul upirat . Aja čestitke vsem za dobro opravljene preglede ! Res je ful dobr samo lepe novičke brat . No pa dejmo še mal o zapletih z birokracijo v zdravstvu . Js sm mela štiriurno bolniško, potem prekinjeno za pet dni in nadaljevano osemurno do 11. decembra. Včeraj mi pa pošljejo odločbo, da mam bolniško neprekinjeno in štiriurno do 17. decembra! Mislim....kar se je dalo so za ...zdravnica kr ni mogla verjet, tko da grem danes tja, da napišemo tisto pritožbo al kaj že. Pa še druga stvar. Sm šla zjutraj v laboratorij dat kri za ščitnične hormone (da ne razlagam slabosti, ker sm bla tešča) in mi ženska reče...2,75 EUR! Pa js...a je samoplačniško? Pa ona, da ne, ampak je treba plačat poštnino, ker izvidi pridejo iz Ljubljane. Mislim halooooo!!!!! A je to sploh normalno? Plačujemo vse živo zavarovanja, pol morš pa za poštnino plačat! Za zjokat tole naše zdravstvo. Pa punce vidim, da se ene obremenjujejo s cm okoli trebuha. Moje mnenje je, da bi gledale samo pridobljene cm, ker drugače ni pošteno. Js sm recimo velika okol 160, ena pa 190 in normalno, da ma ona že v osnovi ful več cm okol trebuha (razen če je ekstra ekstra suha). In lahk js pridobim 20 cm naenkrat, ona pa manj, pa bom js mela še zmer manj cm, kar je čist normalno. Če gledamo pa samo pridobljene cm bomo pa res vidle tisto, kar je bistveno . Tko da se ne obremenjujte, kera ma največ obsega, lahk pa tekmujemo, kera ga bo več pridobila . Aja pa za informacijo, POVPREČNA STAROST MAJČIC, KI SO SPROČILE LETNIK JE ZAENKRAT 30 LET .