jagoga
|
Oj, zvečer sem s tamalim zaspala, zadaj pa ne morem spat, malo me je za šiht skrbelo, kaj vse sem pozabila, pa sem šla določene stvari "čekitat". Vse do današnjega dne sem bila v službi, zdaj pa naenkrat bolniška. Zjutraj sem šla izredno na pregled, zaradi mojega otrdevanja trebuha, in me je takoj dal na bolniško. G napiše predlog za bolniško tvoji osebni zdravnici, osebna zdravnica pa ti mora na podlagi tistega priporočila odpreti bolniško, za komisijo pa zopet G napiše novi predlog, in osebna zdravnica pa vse skupaj pošlje na komisijo. Jaz osebno sem se kar dva meseca izogibala tej bolniški, vedno ko mi je G rekel, ja to bi bilo pa za počivat, sem našla kakšen izgovor, da zdaj pa še ne morem na bolniško. Ampak zdaj je pa tega zadosti, res si ne želim da bi že v 22 tednu rodila, še v inkubator mi ga ne bi dali. Moram pa tudi na sebe in na otroka pogledat, ne samo na to, da kako bodo na šihtu trpeli brez mene. Sem pa šefu obljubila, da bom prišla še kakšen dan kaj podelat, pa ene stvari si bom domov nesla, pa posle bom vseeno mogla komu predat, pa čeprav nimam urejenega nadomeščanja. Zaredi otrdevanja trebuha, me je dal počivat, ampak ni pa tako kriza, ker zaenkrat maternični vrat še ni zmehčan, ampak je rekel da ni za izivat usode. Pa sem še neki za hemoglobin pojamrala in da me skrbi, če imam prenizek hemoglobin, pa mi je v hecu izjavil, mene pa nič ne skrbi vaš hemoglobin, bolj me vaš maternični vrat. Pa ko sem že bila ravno pri njem, mi je še morfologijo naredu, ampak tako na hitrco, reku je da je vse OK, pa da je res fantek in poleg vseh mer, je težak v 21/6 430 g. Ne da se mi gledat nazaj vseh debat, ampak me vseeno zanima, koliko so bili vaši otročički težki na morfologiji? Eva78 tisti test za polodovnico sem jaz pred 3 leti kupila v Sanalaborju, so se ravno na tržišči pojavili in res koliko sem seznanjena jih ne naročajo več, ker ni bilo veliko povpraševanja po njih, so bili pa svinsko dragi. Glede seznamov, pa je napisano res ogromno stvari, ampak nakoncu ugotoviš kaj res potrebuješ in kaj najbolj odgovarja otroku, pa za naprej samo tisto kupšuješ. Saj če imaš kaj problemov tako ali pa tako kupiš vse kar je možno na tržišču, da preveriš kaj tvojemu otroku najbolj odgovarja (mislim na kakšno kozmetiko). Pri cotah, pa so zlata vredni bodiji na preklop, z njimi se manj matraš za oblečt, pa računajte, da bo od rojstva hitro poletje tukaj in da so bodiji najbolj praktični, ne pa tiste mako in tetra majčke. Nasy, pri dieti, pazi ne samo na sladkarije, tudi na slano in bel kruh (tudi obarvan polnozrnat kruh ni nič boljši) in seveda količino, večkrat na dan po malem. Pomisli iz druge strani, še sreča, da so ti to ugotovili takoj na meji, zdaj boš ves čas nadzorovana in bo G spremljala tvoje stanje, kajti hujše je če nobeden nič ne ve, pa pride kar naenkrat do težav. Kljub temu da se bojiš igle, preračunaj kaj je bolje za tebe in tvojega otroka in boš kmalu ugotovila ta je špikanje ša najbmanjši davek ki bi ga mogla plačati, samo da bi bil otrok zdrav in ti z njim.
|