|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI oktober / november
13.11.2007 10:00:44   
sayuri
Punce, mene pa nekaj zanima. Tale obrazec za povrnitev potnih stroškov odnesem v Dravlje in mi sestre napišejo datume, a ne? Potem pa ta list odnesem kam? user posted image

In še nekaj. V zdravstvenem zavodu Dravlje- LJ sem imela te preglede in Uzje - ok. Kaj pa potem punkcija in ET, ki sta v Postojni? A to tud napišejo notri? Ker men je sestra v ZD rekla, da povrnejo potne stroške samo do najbližje klinike. In zdaj me malo bega user posted image

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
13.11.2007 10:01:44   
sayuri
Špelka, kaj še nisi šla rodit? user posted image  Saj si zdaj enkrat na vrsti,a  ne?

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
13.11.2007 10:04:53   
maja24
ojla!

Kako ste dekleta,pravkar sm od ginekologa zarad izcedka,rekla mi je naj počivam napisala mi je zdravniško potrdilo za OZ tok da grem ob 11 do Z in upam da mi bo napisala bolniško tok da kontrolo mam 12.dec. pol ob dvanajstih bom pa še Reša klicala pa bom vidla kaj mi bo reku.

lpuser posted image

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
13.11.2007 10:05:03   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: kajsica

No Sayuri, jutri nas čaka D day. Kaj treme? jaz jo imam precej!

Ja, jutri bova midve dobnie svoje user posted image  v varstvo user posted image . Jst prav komaj čakam. user posted image  Moj nasvet je, da bodi sproščena user posted image . Jst sem bila prvič tako vesela, ko sem šla ven iz ordincaije, da bi objela ves svet. Počutila sem se user posted image  in bila nadvse srečna, ker sem se zavedala, da grejem user posted image user posted image . Joj, komaj čakam user posted image . Drugače pa imava z mojim dragim načrt it še na Fernetiče in potem imava še opravke v LJ. Tako da bom po Etju spet leteča, kot prvič user posted image  Upam, da se bo tud zdaj obrestovalo.user posted image

Reševke,a kaj veste - so sestre pri Rešu v Dravljah tud dopoldne tam?

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
13.11.2007 10:05:45   
kajsica
Sayuri,

v kolikor je meni znano odneseš potrjeni list potnih stroškov na Zavod za zdravstveno varstvo v kraju prebivanja. Ni pa nikakor do najbljižje bolnišnice ampak d tam ko moraš it.

Edina stvar je v tem, da moraš vsaj 3x v istem mesecu biti na tej lokaciji (npr. si bila 3x pri Rešu), ostalo ti mora izpolniti sestra pri njem in potem dobiš povrnjenih del potnih strokov. Mislim da celote ne dobiš.

Meni tudi ni najbljižja GK LJ pa sem neki dobila nazaj že pred časom. Upam da sem ti vsaj malo pomagala.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
13.11.2007 10:14:13   
kajsica
Sayuri, oprosti moji radovenosti in drezanju v nekaj kar me nič ne briga, samo te moram vprašati.

Tebi je v prvo uspelo, samo si imela kasneje težave, je tako? Je bilo kaj določenega? Saj mi lahko rečeš da me nič ne briga.

Ali verjameš ali ne, sem popolnoma sproščena, vem da lahko uspe ali pa tudi ne, čeprav želja je velika, tako kot pri vseh ostalih.

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
13.11.2007 10:22:24   
maja24
Evo klicala Reša, reku ni nč novga kokr prejšn tedn lahko da ni nč narobe tok da,reku je še to da bova nasledn tedn na UZ vidla povčal mi pa  ni odmerka prometrium.Tok da bom vidla kaj bo cajt prnesu.

Aja Sayuri uspešn transfer ti želim jutri pa da boš dobr grela pikice(sm kr v množini napisala)user posted image

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
13.11.2007 10:27:14   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

[
Reševke,a kaj veste - so sestre pri Rešu v Dravljah tud dopoldne tam?

Kolikor je meni jasno so sestre tudi dopoldan tam - sem klicala že dopoldan in so se mi oglčasile.

Lep pozdrav

La vita e bella

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
13.11.2007 10:31:36   
maja24
Valda da so k so me dostkrat klicale(od 7h naprej so že tm)user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
13.11.2007 11:11:33   
GoYa
Ojoj, mandarinca, pa kar oba user posted image user posted image user posted image user posted image . Hudo mi je. user posted image user posted image

Hm, kar se tiče pluskov in potem ss. Na žalost je tako, da je cca. 30% splavov. To je zelo veliko. Računajte, od 3 punc je to 1. Pri naravnih zanositvah veliko punc pač tega niti ne zazna (če ne delajo testa), saj mislijo, da gre za zapoznelo M. Me, ki pa smo v postopkih, pa takoj naredimo test in vemo, da je prišlo do zanositve.

M.rudovic, jaz nikoli ne jem lignjev v postopkih, grozdja tudi bolj malo, pa sem že 3x zagledala user posted image . KAr se pa tiče počivanja, svetujem normalno življenje naprej.

Soncek75, tudi zate mi je žal user posted image user posted image .

_rebeca_, vrednos bhcg je super. ti pa lahko napovem  z 99,9% verjetnostjo, da je eden. Z UZ pa kar počakaj. Ne naročajo nas zastonj 2 tedna po testu.

MARTINŠČICA, pri tebi sta pa definitivno dva user posted image .

Maja24, rjav izcedek lahko ne pomeni čisto nič. Jaz sem ga imela že pred testom in prejšnji teden (noseča 12 tednov) spet. sem šla k REšu na pregled in je rekel, da je z user posted image user posted image  vse ok. verjetno je samo kaka žilica počila. Ti pa močno svetujem (glede na službo, ki jo imaš), da počivaš. Lepo pokliči zdravnico ali Reša (saj si pri REšu). ČE ti zdravnica ne bo dala bolniške, ti jo bo Reš (potrdilo s katerim boš šla k zdravnici).
Aha, vidim, da si že odpravila user posted image

Arneja, lekarna dela tudi ob sobotah. Samo deljeno (tako kot ostale dneve). Vmes zaprejo, ne vem pa točno kdaj. Po moje je zaprto od 12h ali 13h do 15.30h ali 14h.

(odgovor članu mandarinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
13.11.2007 11:11:40   
GoYa
Kdaj bomo tudi me lahko uživale v tisti lepi brezskrbni nosečnosti, ki jo opisujejo filmi?

Na žalost nam taka brezskrbnost ni dana in do konca trepetamo, če je z našimi sončki vse v redu. Zato pa mislim, da toliko bolj cenimo naše paglavčke.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
13.11.2007 11:19:01   
sayuri
kajsica men je sestra tko rekla v ZD - da ti povrnejo stroške samo do najbližje klinike user posted image  Zdaj pa res ne vem.user posted image  Pa tud tlele na listu je napisano Najbližji ustrezni izvajelc je v kraju Ljubljana user posted image  A ta list sam za en mesec velja, al kako? Jst sem čist nevedna glede tega user posted image . Kaj pa če sem imela pol postopka v oktobru, pol v novembru? Mah... kar bo, bo
Aja, tole kar si me spraševala. Ja, nama je uspelo v 1 icsi postopku meseca maja. V 9t sem žal morala na abrazijo user posted image . Histološki izvidi so potrdili molarno nosečnost - molo, zato tud tri mesece nisem smela zanosit. In vsake 3 tedne sem mogla na urgenci kri dajat, da so mi spremljali raven nosečniškega hormona. Več o moli si lahko tlele prebereš:  http://www.ringaraja.net/molarna-nosecnost.html 
Imela sem res smolo, ker je mola izredno redek pojav user posted image  In ni mi jasno, kako lahko do mole pride pri umetni oploditvi user posted image . ko sem spraševala ginekologe, pravijo da možnost je, ampak izredno majhna.... Zato grem zdajle na popolno zmago v boj user posted image

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
13.11.2007 11:44:29   
Sulfinija
Ojla!

Punce pa sem doma iz UZ in malce user posted image .Imerila mi je tokrat 8 foliklov ne 6 kot zadnjič.So velikosti od 16 naprej in veliko 13 jih je in mene tole ful moti,kaj če ti folikli ne biodo zrastli in bodo neuporabni?
Jutri imam ponovno kontrolo z UZ v Lj.Daanes si dam še cetrotide in gonal,naprej pa zvem jutri.Ja 5mm je pa endometrij po 8.pikicah gonala to pa je zame ful dobro ker sem ponavadi imela prvi UZ komaj po desetih dnevih špikanja z gonalom in je šele takrat bil 5mm endometrij.Upam na najboljši razplet in mogoče niti ni vse tkole črno.

LPuser posted image

P.s:Sayuri potrdilo o potnih odnesi na ZSSS v kraju kjer si doma in te more pripadati do kraja kamor hodič ne le do prve najbližje ambulante kot govorijo.

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
13.11.2007 11:56:59   
sayuri
Sulfinija, jst sem vedno vidla samo po 4 ali pet foliklov. Na koncu je blo pa 9 celic. Tko da se ne sekiraj. Kaže ti zelo dobro user posted image

Kje sta pa bilka in jadrnica?

Ok, tole glede potnih stroškov vas bom zdajle še vrtala. Torej velja za katerikoli kraj? In kaj so vam napisali tam, kjer piše Najbližji ustrezni izvajalec je v kraju __________________ ? Men piše LJ user posted image  

PA še nekaj me je prešinilo. Meni je Reš za Prometrium napisal kar na un list A4 format, kjer mi piše kolk celic sem imela in kdaj imam transfer. Je rekel, naj grem kar s tem na Fernetiče user posted image  Prvič sem imela recept, zdaj pa kar tkole al kaj? Kolk je že Prometrium? Okog 5€, a ne?

Kje je vaša zgovornost danes? user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
13.11.2007 11:57:35   
m.rudovic
Zdravo punce,zanima me meni po PROMETRIUMU ,KO SI GA VSAVIM NEKAJ TEČE,tako da imam občutek,da mi bojo otroci ven padli skoz imam spodnjice mokre.POMOČ VE STE MOJE UPANJE

Neposredna povezava do sporočila: 2215
13.11.2007 11:59:35   
m.rudovic
ZA PROMETRIUM JE MENI DAL KAR TISTI LISTEK IZ ŠKATLE STANE PA 5,25E

(odgovor članu m.rudovic)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
13.11.2007 12:00:29   
sayuri
m.rudovic jst kar dnevne vložke uporabljam. To, da ti ven teče je čist normalno. Itak Prometrium aktivno deluje dokler se ne stopi, ostalo pa potem ven steče. user posted image  Ja, zoprno je, ampak se boš navadila.user posted image

(odgovor članu m.rudovic)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
13.11.2007 12:05:41   
Sulfinija
Sayuri saj vem meni so pri drugem IVF rekli na zadnjem UZ rekli, da bojo punktirali le 4 folikle celih pa je bilo kar 13.zato vem,da tole dober kaže,po mojem bo stopka padla nekje četrtek ali petek sigurno.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
   [Brisano sporočilo]
13.11.2007 12:19:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 2219
13.11.2007 12:26:54   
spelka12

PA še nekaj me je prešinilo. Meni je Reš za Prometrium napisal kar na un list A4 format, kjer mi piše kolk celic sem imela in kdaj imam transfer. Je rekel, naj grem kar s tem na Fernetiče user posted image  Prvič sem imela recept, zdaj pa kar tkole al kaj? Kolk je že Prometrium? Okog 5€, a ne?

Kje je vaša zgovornost danes? user posted image

Meni je Reško isto na ta list napisal za Prometrium in pravi user posted image , da niso v Italiji nč kompliciral.
Uf sem pa to pozabila povedat. Ker po punkciji nisem bila sposobna živet, je šel fant naslednji dan sam na fernetiče in je revež 2 uri čakal pred zaprto lekarno (in to ob uradnih urah). Pol je šel pa kar drugam v eno drugo italijansko lekarno in so tam tudi vedel za Reša, pa je dobil P.brez problema. Pa ta lekarna je bila cel dan odprta ne deljeno.
Pa za aspirin mi je tudi napisal na listek in pol so v lekarni kompliciral, ker nisem imela recepta. user posted image  kr neki.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
13.11.2007 12:27:48   
mandarinca
Ojla, čvekice!
Malo sem boljše, ker imam doma enega user posted image , ki me kar zaposli in mi prežene črne misli.
Eden user posted image je bil že od začetka majhen, najprej je imel zelo slab srčni utrip, potem pa se mu je izboljšal. Ta drugi user posted image pa je skoz bil lep in v redu in lepo rastel in srček mu je dobro delal, tako, da je bil tudi dr. R. full presenečen, da je do tega prišlo. Takoj ko je začel z UZ, je rekel ves presenečen; kaj pa je zdaj to, ah, pa ne, no ... se mu je videlo, da je tudi sam bil presenečen in ni mogel verjeti. Je pa tudi rekel, da je oni manjši  imel verjetno kakšno kromosomsko napako, in bi verjetno slej ko prej odmrl.
Ampak me full jezi to, da nisem imela nobene težave, nobenega izcedka, nobenih bolečin, čisto nič; in zdaj to... Najbolj hudo pa mi je to, da moram do petka gret dva umrla otročka in ne dveh sončkov user posted image user posted image user posted image .
Vendar pa se spomnim mojega petletnega sončka, ki me tudi potrebuje, ga stisnem k sebi, dam poljubčka in je že boljše.
Pa tudi tri mesece ni tako dolgo, takrat pa bom šla po moje pingvinčke!
Takole, malo sem se vam potožila! Je že bolje!

Mimogrede; Sayuri - za seznam - imam rosnih 32 let - user posted image user posted image user posted image ; roda17, ti pa imaš ZS.

LPuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2221
13.11.2007 12:28:27   
MARTINŠČICA
Hojla, punce!
Jaz sem pa danes takooooooo srečna, pravzaprav se je sreča potrojila, no, bolje rečeno, početverila. Ja, od danes naprej smo uradno štirje - jaz, moj user posted image  in najina user posted image user posted image . Obema srčka pridno tiktakata, eden je velik 5 mm, drugi pa 8 mm. Imam slikci vsakega posebej in je res čarobno. Uvauuuuuu. Mojega ni bilo zraven, pol sem ga pa takoj po UZ klicala sredi hodnika in mu vsa nasmejana hitela razlagat kako in kaj, da so vsi samo gledali. user posted image

Danes nas je bilo v LJ zelo malo na UZ, kar se meni zdi zelo čudno. Dve sva bili po ET-ju in ravno tisti pred mano je zdravnica rekla, da ni v redu, da se nič ploda ne vidi in da naj čez dva dni ponovno pride. Meni je kar grozno tesno postalo pri srcu, sem že videla najbolj črn scenarij, češ da z mojima pikicama tudi ne bo kaj v redu ... No, na srečo se je pri meni vse izteklo v najlepšem redu.

Zdaj sem bila že na obisku pri mamici, potem pri tašči, pa nisem nobeni nič povedala. Joj, pa kolk je to težko v sebi držat, ko je tako lepo, da kar žarim. Še dobro, da ste tu ve, ki vam lahko vse povem.

No, sedaj grem pa prebrat, kaj ste v vmesnem času lepega napisale ...

Se še beremo!
Martinščica

200% MAMI

Neposredna povezava do sporočila: 2222
13.11.2007 12:31:26   
spelka12
MARTINŠČICA jupiiiiiii. Res so nam manjkale takele super novice. Kdaj boš pa kaj doma radost delila, a boš za božička na smrekco 2 dudke obesila?

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
13.11.2007 12:35:34   
Sulfinija
Martinščica,bravo za user posted image user posted image .Lepo se cartajte in počivajte.

LPuser posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
   [Brisano sporočilo]
13.11.2007 12:36:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MARTINŠČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.