|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
7.11.2007 20:49:47   
Kati81
Da še jaz napišem kaj je meni rekla patronažna samo tisto kar se razlikuje od januške.

--Sadje naj bi bil dopoldanski obrok, zelenjava pa za kosilo okrog 13.
--Rumenjak naj bi ga dobil samo četrtino in ne celega
--v zelenjavo naj dodam zrno soli
--gluten šele po 8 mesecu
--meso je meni rekla po 6 mesecu

Zdaj pa vedi kaj je prav in kaj ne. Vsak po svoje govori, še patronažne se ne morejo med sabo dogovoriti.

Jaz se ravnam po lastenm občutku, pri nas ni nikjer nobene celliakije zato bom naši že po 6 mesecu dodala tudi gluten.

(odgovor članu januška78)
Neposredna povezava do sporočila: 3276
7.11.2007 21:07:53   
januška78
Hvala Kati, da si napisala kaj je tebi povedala patronažna.
Se opravičujem za rumenjak sem pozabila napisat, da ga je potrebno uvajat postopoma (1x tedensko pomeni 2x  polovico rumenjaka), tako kot si napisala ti.
Ko naj bi otrok imel dva obroka je dopoldanski sadna kašica, za kosilo pa zelenjavna. Za prvi mesec, ko ima samo en obrok pa mi je svetovala naj bo zelenjavna kašica dopoldanski obrok.

Ja pa tako, da ti vsak reče drugače, pol pa vedi kaj je prav. Včasih je zato najbolje, da človek dela po svojem občutku.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3277
7.11.2007 21:14:49   
N _ B
Sem malo pobrskala po spominu, kako sem jaz Niki uvajala GH. Začela sem z banano razredčeno z mojim mlekom (ni marala), potem sem ji dala korenček (ni marala), cvetačo, krompir, jabolko, bučke...
Vse sem zdušila v manjši količini vode ter nato zmečkala z vilico ali zmiksala s paličnim mešalnikom. Na začetku sem novo vrsto uvajala na tri dni. Ko sem videla, da ni reakcije sem nadaljevala in potem med sabo mešala npr. krompir-cvetačo, krompir-korenček, krompir-jabolko, jabolko-hruško, krompir-špinačo, jabolko-borovnice, jabolko-višnje,... Po nekje 7. mesecu sem ji primešala 1/2 žličke kisle smetane za boljši okus. Solila nisem do cca 10. meseca. Meso (piščanec, teletina) sem začela uvajati po 8. mesecu. Skute tudi po 8. mesecu. V navadno skuto sem recimo zmiksala sadje (na začetku). V navaden jogurt sem nadrobila baby piškote brez glutena,... Pozno popoldan (predzadnji obrok pred spanjem) je dobila mlečno kašico, da jo je nasitilo. Dajala sem ji Milupine (iz Müllerja), ki se mešajo le z vodo (adapt. mleko je že dodano). Jih je imela zelo rada (piškotek, stracciatela,...). Kravje mleko sem ji začela dajat po 10. mesecu in sicer alpsko mleko 3,5% sem mešala z vodo (1/3 mleka, 2/3 vode). Gluten še kasneje - cca 11. mesec.

Važno je, da delate po občutku in glede na odziv otroka. Poslušajte otroka in ne prehitevat. Sama sem sklenila, da bom definitivno počakala do začetka decembra.

Lahko si pa preberete tole:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978731,1978738#msg-1978738
http://www.aljosajerovsek.com/Kozmetika/Dojencek.html

< Sporočilo je popravil N & B -- 7.11.2007 21:15:23 >

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3278
7.11.2007 21:24:45   
Kati81
Ja mal prebereš o prehrani mal se posvetuješ z drugimi in si ustvariš lastno menje in ravnaš kot misliš da je prav.

Neposredna povezava do sporočila: 3279
7.11.2007 21:26:00   
N _ B

Kaj je zdaj? Vse študirate? 

user posted image

Upam, da imate zaprta usta, ko tako požirate besede...user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3280
7.11.2007 21:34:40   
KT
N & B super literatura, HVALA - Uf, zdej imam pa delo najmanj do jutri zjutraj user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3281
7.11.2007 21:35:50   
mentos
user posted image user posted image ŠpelaP
Sem pa na tisto tehtnico tako jezna, da bi jo najraje nekam zabrisala. Samo ko se spravim, da bi jo pospravila, je pa ne morem. Sem kot en đanki odvisna od tehtnice
mislim, da mi je to znano, jaz sem že našmu rekla, da naj jo že enkrat zapakira in nese nazaj k sestri, vendar ker jo vsak večer vidim, jo skoraj vedno položim gor in nato sem živčna kot user posted image . Včasih kar udarjam po njej, da bi se pokvarila. Od kar so nama jo posodili, sem čist ubrisana s tehtanjem. Jaz bom mogla res to svojo glava mal spucat,user posted image   GH mene je že kar malo strah, ko bomo začeli, ker naša se že pri mleku zmrduje, pa nato trdo kaka, ali pa nekaj časa nič, tako da bo še pestro. Ravno kar smo kakec zrihtal, ko se je privadila na mleko, no so mi rekli da mora velik čaja spit in res deluje, več popije, potem le 1* kaka na dan, če je sreča. To bomo imeli še moro.   Drugače je pa naša pokonc že od 15 in se dere kot user posted image . Roke si tlači v usta, s prstom gor in dol po dlesni, slina ji kare teče po tleh in ne more ne jest , ne spat. Imam živčke že čist na koncu, tako da jo naš malo nosi. Pa še prehlad jo daje, sej ne vem več kaj ji je, ali so zobki, ali prehlad, ker tako kašlja. Zdej se pa že smeje, ko ji dam flaško v usta, pa smeh do ušes. Ja, pa zastopi zdaj te sončke.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3282
7.11.2007 21:40:14   
Kati81
mentos nam se je kakanje uredilo odkar jemo gosto hrano kakamo tudi 3x na dan danes celo 4x, pa brez matranja razen ko je med hrano banana je malček bolj hudo. Tko da mogoče se bo pa z GH uredilo, ker so v sadju in zelenjavi vlaknine ki pomagajo pri prebavi.

LP

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 3283
7.11.2007 21:44:43   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: KT

N & B super literatura, HVALA - Uf, zdej imam pa delo najmanj do jutri zjutraj user posted image

Saj imaš še cajt. Ni treba kar takoj.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3284
7.11.2007 21:47:00   
FLASK_A
Sam komentar na hitro: ne uporabljajte paličnega mešalnika za delat kašice, ker potem v mešanico pride veliko zraka in malčke lahko to pol napenja. Raje zmečkajte vse z vilico, če je kak večji košček not ga daš pač na stran... ko, za mimgrede ko je glih tema na to nanesla...

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3285
7.11.2007 21:50:52   
N _ B
user posted image  Lučkabučka.

Sem te pogrešala tukaj. Kako ste?

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3286
7.11.2007 21:58:03   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: N & B

user posted image  Lučkabučka.

Sem te pogrešala tukaj. Kako ste?

Lučkabučka oglasi se. Kako vam gre?

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3287
7.11.2007 22:03:16   
N _ B
Punce, dons vam pa sploh ne morem sprot odgovarjat...tolk pišete...user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3288
7.11.2007 22:18:19   
KT

Punce, dons vam pa sploh ne morem sprot odgovarjat...tolk pišete...user posted image

A ne da full pretiravajo, ampak poglej koliko jih je gor, a ne duha ne sluha od nobene user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3289
7.11.2007 22:19:48   
FLASK_A
Mentos, drži se, sm bla u ponedeljek na temuser posted image  Ful je grozno- kar nej ti tvoj pomaga, da si spočiješ. Pejt na balkon pa mal zraka vdihni, da se zbistriš- pol pa naprej u akcijo. Ful je grozno, ko neveš več, kaj naredit ko so taki tečki... Pa poročaj kako vam gre!!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3290
7.11.2007 22:22:05   
FLASK_A
Ej vidve čveke ne se hecatuser posted image  Sm čajčka kuhala za našega Mr. brata od lubija ker je neki bolanuser posted image  Sploh ne vem, kaj mu je. Mrzlica ga trese tko da je do zdej tuki pr 22 stopinjah v hveh flis jaknah s kaloriferjem pred sabo pil vroč čajuser posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3291
7.11.2007 22:22:19   
januška78

IZVIRNO SPOROČILO: KT

A ne da full pretiravajo, ampak poglej koliko jih je gor, a ne duha ne sluha od nobene user posted image

Če nam je pa N&B tok zanimive literature dala, da sploh ne morem nehat brat.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3292
7.11.2007 22:25:32   
ŠpelaP
Joj, ko jaz pomislim na uvajanje goste hrane pri Timu, se kar čudim, da fant ful rad je. Jaz sem projekt uvajanje GH pri njem izvajala tako bolj na izipizi. Sploh ne po nekem postopku. Pa ima zdaj ful rad zelenjavo (krompir, špinačo, solato, rdečo peso...), sadje. Sploh pa ne mara in ne je čokolina, mlečenga gresa... Tega že ob uvajanju ni hotel, zato mu ga nismo dajali. Se je pa zelo pogosto dojil in tako dobil zadostne količine mleka. Samega mleka pa v bistvu še zdaj ne mara - mu moram narediti belo kavo.
Mi bo zdaj, pri Sari, kar nekako pravi izziv tole uvajanje GH po nekih reglcih.

Mentos - še to o moji fobiji pred Sarinimi manjkajočimi grami. Medtem, ko sem tuhtala, zakaj ne gredo pri Sari grami bolj pošteno gor, sem ugotovila, da je ziher tehtnica kriva user posted image in ne kaže prav - da ima prazne baterije (kar ni res) oziroma, da ni na vodoravni podlagi. user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3293
7.11.2007 22:28:29   
ŠpelaP
nikical - morda ima angino. Mene je zadnjič ful treslo, potem mi je pa začela vročina naraščati - mi je v dveh urah narasla od 36,6 na skoraj 39!

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3294
7.11.2007 22:30:59   
Anonimen
fajn se naklepetajte. Jaz grem v Pančevo, saj so ble zadnje noči pestre.

NOČKO user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3295
7.11.2007 22:33:09   
ŠpelaP
En fajn link z muziko:

http://www.musicovery.com/

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3296
7.11.2007 22:34:51   
Kati81
naša pikica je pa danes zopet zaspala brez joka in stoka, lepo je pojedla flašo se stisnila k meni in že spala, tko da sem jo sam  lepo odložila v posteljo in to je to. Upam, da bo tudinoč mirna in da ne bo presenečenj.

Še vedno čakam mojega lubija da pride iz Barcelone, vsak čas bi mogu pridet dam, pa sem že kar mal nestrpna.
Upam, da me ne bo prej zmanjkalo.

LP K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3297
7.11.2007 22:44:00   
N _ B
Pri nas je tudi nekaj novega!
Jaka predno zaspi še 5 minut godrnja in momlja, potem pa samo ugasne. Se prav smešno sliš po baby phonu. user posted image  Že opoldan je to delal in sem ga hodila v spalnico gledat. Popoldan mi je v dnevni, tako da sem ga nosila, da je zaspal, ampak se je isto oglašal. Sedajle zvečer sem ga pa kar pustila. Sem dojela, da je to nova moda. Zadnje noči v spanju joka in krili z rokami kot bi nekoga podil.  Zbudi se ne. Mu dam dudo in utihne ter spi dalje. Ne vem, kdo ga napada.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3298
7.11.2007 22:49:08   
januška78
N&B mogoče pa z Manco napadata eden drugega user posted image . Pri nas se tudi večkrat v spanju joka in ko ji dam dudo naprej spi.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3299
7.11.2007 22:51:22   
N _ B
januška: če se prav spomnim, se je pri Niki to tudi pojavilo, ko je bila toliko stara. Mislim, da se tem malčkom toliko dogaja čez dan in to potem še ponoči podoživljajo.

Neposredna povezava do sporočila: 3300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.