|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
7.11.2007 10:56:24   
sonček12
mi lahko prosim poveš,kako ji pošljem zasebno sporočilo. hvala,ker si mi odgovorila

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 3251
7.11.2007 11:58:17   
Kati81
greš pod njen post in tam klikneš ZS se ti odpre polje za sporočila in ji napišeš ter pošlješ.

(odgovor članu sonček12)
Neposredna povezava do sporočila: 3252
7.11.2007 12:24:38   
Kati81
Ja v petek se valda dobimo. Katera še pride poleg mene in KT?

Durosh nikica ali prideta?

Sam moramo še določit kraj zločina! Prosim ideje!!!!

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3253
7.11.2007 12:34:42   
januška78
Mi smo pa danes super spali. Zvečer je Manca zaspala ob 19h, se zbudila ob 3h in pojedla nato pa spala do 6:45. Že prej je dva dni spala do 7h in če bo tako ostalo sem super zadovoljna, ker sem jaz bolj zaspane sorte.

N&B izgleda, da mulci vedo katera flaška oz. cucelj jim bolj odgovarja. Sem ji včeraj zvečer pripravila rižka z adaptiranim mlekom v Mamovi flaški in sploh ni hotla jest. Pol sem pa prelila v Nukovo z lateksovim cucljem (luknjico sem sama povečala) je pa popila 150 ml.

Mentos seveda si dobrodošla naslednjič na kavi. Pa oprosti, ker si ostala brez povabila.

Danes sem imela na obisku patronažno, ki mi je malo razložila o uvajanju GH. Vam kasneje malo več napišem, ker me trenutno Manca kliče.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3254
7.11.2007 12:49:59   
Kati81
ANA sem še na Vipavskem enkrat proti večeru grem nazaj, tko da če si še vedno za kavico, če ste boljši se lohk dobimo če ne pa drugič.

(odgovor članu januška78)
Neposredna povezava do sporočila: 3255
7.11.2007 12:57:57   
*ANA*
Kati se bova za naslednjič zmenle, ker Svit kar naprej hrope- kašlja sicer ne ampak bošček full hrope- ne vem še malo počakam in bom vidla kako bo, drugače pokličem P in bom vidla kaj reče.
Saj ko se odkašlja je bolše ampak se odkašla samo ko ne more dihat user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3256
7.11.2007 12:58:30   
N _ B
januška: pri nas izgleda ni problem v flaši, temveč v mleku. Včeraj popoldan sem mu skuhala sladek čaj, ker mi več kot dan in pol ni kakal. Dal sem mu ga po ta novi flaški in je lepo pil. Takoj je potegnil, medtem ko aventovo valja po ustih in ne ve, kaj bi z njo. Vsa zadovoljna sem mu zvečer pripravila rižkota, da to bo pa sedaj ok. Japajade. Lepo je potegnil, še lepše pa vse ven pljunil in seveda nato v jok. user posted image  

A so ta adaptirana mleka vsa istega okusa? Če odkrito povem, men tud ta Novalac ni ne vem kaj user posted image

Glede GH bom prav vesela, če boš napisala, kaj ti je patronažna rekla. Me prav zanima.
Hvala vnaprej.

Neposredna povezava do sporočila: 3257
7.11.2007 13:00:29   
Kati81
Ana vi se kar pozdravte, saj kmalu spet kaj pridemo tko da se vidimo naslednjič. LP K

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3258
7.11.2007 13:11:18   
Kati81
N&B ne niso vsa mleka ista sam naj bi bil novalac najbolj sladek, hipp ki smo ga mi imeli je bil meni osebno full zanič, pa novalac mi tud ni všeč, sam mislim da mi nobeno mleko ne bi bilo všeč. pomoje je navajen tvojega mleka in  zato noče drugega. Poskusi kupit rižolino od milupe z že dodanim mlekom, mogoče mu bo pa všeč.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3259
7.11.2007 13:25:15   
FLASK_A
Pri nas tudi adaptirano mleko- Aptamil ni šlo. Zdaj mu dajem rižolono od Milupe, ki se samo z vodo meša in mu je prav všeč. Včasih mu dodam še jabko kuhano al pa bananico, pol pa tolk golta ko da ne bi od rojstva še nič jedeluser posted image user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3260
7.11.2007 13:25:28   
FLASK_A
V petek PRIDEM!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3261
7.11.2007 13:32:41   
mentos
moram sporočit, da sem danes dobila user posted image , pa ravno nekaj dni nazaj sem spraševala vas kdaj ste dobile. No zdej jo pa imam, malega hudička, pa tako je bilo fajn ko jo ni bilo.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3262
7.11.2007 14:10:09   
Drnula
mentos - otročku, ki ni dojen se ponvadi prehladi, šmrkanje vleče 2 - 3 tedne. Tako mi je rekla naša P in enako dohtarca iz sosednje ulice.

So pa bili res mal presenečeni, ko sem pred hiško sedela in se sončila z Neco, pa notesnik odprt in spisek naslednjih nalog user posted image No ampak smo se čist lepo pogovorili, vsake toliko smo se čudno pogledali amapk ni panike, brez konfliktov, trezno. Hja, me sprašuje če že mamo izolacijo za pod kritino, pa še sami niso skončali kar imajo za naredit in še sam ni vedel kolikšna debelina desk pride za špirovci in jaz naj vem kolk debelo izolacijo potem nabavit user posted image No, saj ni panike, to je še čist v normalah. Smo kar debatiral uro in pol kako in kaj in stvari so mi za naslednji korak jasne, da se naprej z drugimi majstri pomenim in določim nek vrstni red ... kaj oz. kdo prej itd.

Petek bo menda dež. Morda se še jaz lahko pojavim.

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 3263
7.11.2007 14:37:43   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula
So pa bili res mal presenečeni, ko sem pred hiško sedela in se sončila z Neco, pa notesnik odprt in spisek naslednjih nalog user posted image

user posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 3264
7.11.2007 16:22:10   
ŠpelaP
IZVIRNO SPOROČILO: mentos ŠpelaP vidim, da sta Sara in Hana dve lahki punčici, katerim kg ne grejo kaj radi navzgor. No se tolažim, če je otrok zadovoljen, pomeni da ni lačen, meni moja P vedno reče, da je teža vredu, no bomo videli kaj bo rekla v sredo, ko smo že 14 dni konstantno na 6 kg., ne gor, le dol. Sem šla prav gledat julijke, koliko kaj tehtajo njihovi sončki in vam povem, da imajo tudi nekateri drugi a le redki podobno težo kot naša. Zdej se moram samo skulirat, ne razmišljat o teži, če ne bom pristala v U.... Sem šla tudi na seznamček na RR razvoj otroka in kaže da je kar ok, tko da ne vem ali jaz pretiravam, no ja verjetno bo to.
Se ti kar pridružujem pri skuliranju same sebe. Jez sem včeraj imela zopet tak večer, ko sem se kar jokala, ko sem videla, da je Sara kar je zadnje dni gor pridobila, s kakanjam ven spravila. Potem sem pa sama sebe kregala (prav v ogledalo sem se gledala user posted image ) in si dopovedala, da se moram umiriti, da bo že nekako. No, danes zjutraj je pa že zopet imela malo več g kot včeraj. Sem se kar potolažila. Sem pa na tisto tehtnico tako jezna, da bi jo najraje nekam zabrisala. Samo ko se spravim, da bi jo pospravila, je pa ne morem. Sem kot en đanki odvisna od tehtnice

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 3265
7.11.2007 18:17:22   
Anonimen
oj oj

evo midve sva glih kar iz posvetovalnice. Tara je bila 2.cepljena, prenesla pa je super. Samo malo se je obrnila k P malo eee, pa je bilo potem takoj dobro.

DOMAČA NALOGA:
teža 6600g
dolžina 63 cm
2. cepljena

se še potem javim, ker mi tara zdajle pomaga pa nama ne gre glih dobro s pisanjem

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 3266
7.11.2007 18:24:15   
Kati81
Nogica a prideta v petek?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3267
7.11.2007 18:26:05   
Kati81
No pa sva le prišle v Ljubljano nazaj in komaj čakava da pride oči in nama kaj lepega prinese.
Baje se je let premknil in so ga imeli namesto ob 15 ob 11.30 tko da je šel še v Ikeo in nam kaj kupil, bomo videli kaj! Komaj čakam, ampak to da se spet vsi trije skupaj stisnemo.

LP K

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3268
7.11.2007 18:41:12   
Anonimen
kati ne  bom nič rekla. te pa seveda obvestim v kolikor prideva. ponavad rečem da bom ali mogoče bom prišla pa potem zmeraj kaj vmes pride. smo na vezi, a prav

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 3269
7.11.2007 18:59:02   
Kati81
Nogica ni panike sam mi bi radi Taro vidli in njene lepe učke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3270
7.11.2007 19:51:29   
Anonimen
Evo Tara se veselo igra pod igralnim mostom, pa se vam malo javim.
Kati za Tarine očke pa nisi prva, ki si rekle da ima lepe in velike. Ful se vsi zapičijo v njene očke. Ena soseda jo pride vsak dan pogledat, pravi da mora videt te lepe očke user posted image .  Saj Tara bi tudi že rada spet srečala Kajo, Nikolajo, oba Jakata, Alino... no ostalih pa osebno skoraj še ne poznava. Aha od palčice Aljaža sva videle samo za preblisk user posted image . Res upam da se vidimo. Je pa spet srečanje tako kot takrat po Tarinem prvem cepljenju in upam da ne bo spet tako sitna. Sicer pa sem že vajena, da imam kakšne glasne izpade, ker glasna pa zna bit ful user posted image

mentos jaz zdaj pričakujem že tretjo menstro, pa je ni in ni user posted image . Aja pa še polno dojim user posted image Jaz srčno upam, da ni kaj drugega tle vmes user posted image user posted image . Bi blo pa ful čudno, če bi blo res kaj, ker sva do sedaj uporabljala zaščito.

Aja ste se pogovarjale o drugem user posted image . No midva o tem še ne razmišljava, vsaj iz moje strani. Je pa mož še za dva user posted image
, jaz pa za enega user posted image , ampak šele nekje čez 3-5 let. Samo eden pa je tudi zame premalo, čeprav moram reč, da sem bila do sedaj bolj za enega.

No bom nehala, drugače se vam ne bo dalo brat.

A ste že na čveku al še ne user posted image

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 3271
7.11.2007 20:16:06   
januška78
Pa mi je končno uspelo priti do računalnika. Kot sem obljubila bom malo napisala o uvajanju GH kot mi je danes povedala patronažna.
Najprej mi je svetovala naj do 6. meseca polno dojim in šele nato začnem z uvajanjem. Uvajanje se začne z zelenjavno kašico, in sicer naj bo to dopoldanski obrok, svetovala mi je naj najprej začnem s korenčkom, ker je malce sladek in ga imajo otročki radi, nato pa s krompirjem. Prvi dan naj poje par žličk, naslednji dan več in tako naprej. Zelenjavna kašica zamenja obrok, ko otrok poje med 100 in 200 ml, takrat ni potrebno zraven še mlečnega obroka (dojenje ali adaptrirano mleko). Novo živilo naj bi uvajali nekako na 3 dni, da se otrok navadi in da seveda lahko takoj opazimo v primeru alergij. Najbolje je, da zelenjavo skuhamo v majhni količini vode in nato vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Uvajanje z zelenjavo svetujejo zato, ker se pojavlja manj alergij kot pri sadju.
Do enega leta naj ne bi dodajali nobene soli ali sladkorja.
Za zvečer mi je svetovala (v primeru, da vidim da je za otroka mleko premalo), da mleko lahko zgostim z riževimi kosmiči (to že delam, pa sem ji zamočala) ali s polento, ker riž in koruza ne vsebujeta glutena (živila z glutenom naj bi bila primerna šele po 6.mesecu, bolje pa je da še pozneje).
Po 7. mesecu pa se lahko začne z uvajanjem sadnih kašič, jogurtov, skutk, zelenjavni kašici (oziroma zelenjavni juhi) se lahko doda že meso (najbolj primerno belo meso: piščanec, puran, telečje meso, nemastno goveje ali zajčje meso), prav tako je priporočljivo dodati 1x tedensko rumenjak (jajce trdo skuhamo, izločimo rumenjak in ga pretlačimo) (beljak šele po enem letu). Kašica oz. jogurt, skuta je samostojen obrok, ko otrok poje med 100 in 200 ml. Mlečni izdelki: jogurti, skutke naj bodo polnomastni (3,5 % maščobe) in čimbolj naravni (najbolje če se lahko dobi pri kakšnem kmetu), ker je npr. v fruchtzwerge polno dodanih konzervansov in drugih E-jev.
Od 10. meseca dalje naj bi otrok počasi prehajal na prilagojeno družinsko hrano (da ni potrebno za njega posebej kuhati). Pri tej starosti lahko začne jesti tudi kruh.
Kravje mleko, jajčni beljak in med priporočajo šele po prvem letu.
Različne žitne kosmiče lahko uporabljamo za zgostitev kašic.

No, to bi bilo na kratko vse. Upam, da bo kateri v pomoč.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3272
7.11.2007 20:25:19   
januška78
Sem pozabila napisat, da je seveda potrebno, ko začnemo z uvajanjem otroku ponuditi tudi dodatno količino tekočine. Najbolje, da vodo (prekuhano) ali nesladkan čaj, sokovom pa se je bolje čimbolj izogoat, ker se otrok še prehitro navadi na sladko.

Sem se spomnila, da je lenkav spraševala, če tiste, ki dojimo dodajamo kaj tekočine. Jaz osebno zaenkrat še ne (samo v tahujši vročini sem nekajkrat).

N&B jaz uporabljam Aptamil in ji je očitno dobro, samo v tapravi flaški mora bit.

Neposredna povezava do sporočila: 3273
7.11.2007 20:26:15   
N _ B
januška: najlepša hvala. Tole mi bo res koristilo. Ne glede na to, da je to moj drugi otrok in bo morala vedet od prvega, sem že veliko pozabila, poleg tega, pa se "trendi" spreminjajo. Pri Niki sem začela z banano, ki sem jo razredčila z mojim mlekom, pa je ni hotela jest in tudi korenčka ni marala. Oboje je bolj sladko in ji ni pasalo. Se bom držala tega. Veš, da je Jaka danes popoldan popil 100 ml mleka. Sem mu dala le mleko brez riževih kosmičev in je vse popil po flaški. Mogoče mu pa gosto še ne paše. Po moje bova imela midva kar pestro z GH. Kolikor je bila oz. je še Nika pridna za jest, bo izgleda Jaki bolj zahteven in zbirčen.

Neposredna povezava do sporočila: 3274
7.11.2007 20:41:11   
januška78
Drnula user posted image user posted image user posted image user posted image  za pokrito hiško. Te čisto razumem, ko si napisala da te je že kar malo minilo. je bilo pri meni leto in pol nazaj isto. Me je sredi del skoraj minilo zaradi takšnih in drugačnih majstrov, ampak sem se hitro navdušila nazaj nad opremljanjem. Na vsake toliko časa si pogledam spletno stran najine arhitektke (ko objavi kakšno novo opremljeno stanovanje)in kar dobim lušte, da bi še enkrat opremljala.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.