|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007 (2. del)
6.11.2007 8:04:10   
tinaaja
JUTRO...
noc... bk... se glava me mal boli, upam, da lekadol pomaga.

Zabika - super za test. Glede nocnega hranjenja tudi mene zanima. Pri nas je se ta faktor, da se tko uspava, kar pri Hani ni. Pravijo, da vcasih ponoci nadoknajujejo za primanjkljaj cez dan.. Tko da ji probaj morda cez dan veckrat dat. Ampak brina tud ce cez dan ful poje, ponoci hoce zizat.. tudi meni misterij.. kaj pa zeja? sploh ker se kuri v stanovanjih..

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
6.11.2007 8:12:02   
tejčica
Kaj pomaga, če se človek odloči da bo šel ob kulturni uri spat, če pa otrok ne sodeluje. Ko sem že mislila, da hujše noči kot je bila prejšnja ne more biti, pride še hujša. Mali se je to noč zbujal ma non stop. Začelo se je okrog desetih, zbujal pa se je čisto vsako uro in to s takim jokom, da je groza. Ampak to kot da bi poznal na uro! Par minut čez uro je bil jok. Pol je sledilo uspavanje, pa to ni šlo in smo dali flašo, je pojedel glih za mušter, pa spet uspavanje in uspeh. Par minut čez naslednjo uro pa spet jok! Koliko je bilo med eno in drugo uro spanja, si lahko predstavljate po že opisanem trudu za uspavanje. Pošteno zaspal je šele ob pol šestih in trenutno še vleče. Jaz pa po doooooolgem času spet vem, kako je če imaš mačka, ker tako slaba kot sem danes ne pomnim kdaj sem bila. Me pa zanima zakaj tak jok? Res da si roke tlači v usta ko nor in da ima zgornjo dlesen res čist otečeno in nabito ko sem mu 4 zobki dol spuščajo, ampak a je sploh možno da ga tolko zobki matrajo??? Sem bila pa to noč že sama sebe pošteno sita z jamranjem in imam potem zjutraj kar slabo vest zaradi tega, saj je mali bogi, ko ne more spat.

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
6.11.2007 8:20:06   
tinaaja
tejcica, a greva midve mal na kufe pojamrat user posted image jaz se pocutim cist kot da bi me en povozu. pa je bila noc po polnoci dost ok, ampak glavobol in slabost naredita svoje user posted image PA nikar slabe vesti... tukaj pojamras/pojamramo zato, da damo vsaj malo napetosti ven, da ti je pol lazje in vsaj mal boljs funkcioniras. otrocke res mucijo razne zadeve ampak mi nismo stroji, ki bi sli brez custev mimo in predvsem zal nimamo moznosti menjave baterij.. Utrujenost naredi svoje... JAz si zdajle nic bolj ne zelim kot to, da gre ta mala ze spat. pa je pridna, super, ampak jaz pa se se komaj sestavljena user posted image bo ze boljs.. upam, da v roku pol ure zaspiva obe in da se vsaj malo k sebi spravim..

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
6.11.2007 8:28:51   
erna14
jutro

mi spali od 8.30 do mal prej se jaz sem se prej zbudila kot tamal,user posted image razen hranjenja ponoc ni bilo druzga

grem jest

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
6.11.2007 8:32:26   
Žabika
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja
kaj pa zeja? sploh ker se kuri v stanovanjih..

Ja zelo dobra ideja. Sploh tukaj je res ful suh zrak, ker je talno gretje in na ful se kuri, ker je zunja mraz. Bom danes malo vlažila, drugače bomo pa morali en vlažilec kupit.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
6.11.2007 8:35:13   
A-N-J-A
Pa kaj je zdaj s tem našimi otroci.Se mi zdi da noben več ne spiuser posted image .Itak da je naš med temi nespalciuser posted image .Zdaj mamo pa še probleme z Elo,ker smo ji dudo vzel in se zbudi okol 5-h z živalskim jokom.

Later..mali se je zbudu po 5 min.user posted image

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
6.11.2007 8:36:10   
Anonimen
dobro jutro user posted image

tinaaja http://denver.moj-album.com/album/4318734/

moja abstinenca koncanauser posted image grem malega previt pa vas pridem malo posinfat user posted image

(odgovor članu Žabika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1782
6.11.2007 8:37:34   
tejčica
No, pa je mali že pokonci.
Jaka & simonka, user posted image  za 8 mesecev.

Tinaaja, hvala za te besede.user posted image  Pa user posted image  da glavobol hitro mine.

Matia, dobrodošel na čveku.user posted image

Žabika, to glede tega nočnega vstajanja, hranjenja... se tudi jaz sprašujem, tako da ti ne morem nič pametnega odgovorit. Mi smo prvih šest mesecev imeli res idealne noči (spanje 10-11 ur, hranjenje in spet spanje 2 ure), zadnje dva meseca pa se je cel ritem porušil. Ampak toliko kot pa sem noči prebedela z Vidom v zadnjih dveh tednih, jih nisem s Tajo v vseh petih letih.

Naomi, glede diabetesa v nosečnosti ne vem veliko. Mislim da sta od marčevk morali biti na dieti zaradi tega tudi Sibil in Dskubin. Pa user posted image  za tvojo kolegico. Si bila pa pridna včeraj zvečer.user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
6.11.2007 8:43:59   
urla
Šlik šlak korenček - mi smo pa spet spali celo nočuser posted image . Mislim, da se more otrok najesti zvečer (pa lahko hrano), da potem prespi nočuser posted image . Ker je pa res suh zrak, a ste probale samo z vodo zvečer, al je potem užaljenost na višku?

Pa eno vprašanje mamicam otrok, ki so na flaši. Koliko mleka in kolikokrat na dan ga še dobijo. Katja ga kar nekaj spije, pa mislim, da je preveč. Me je prav strah kaj bo na pregledu, ko je že taka bombica.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
6.11.2007 8:47:56   
draja
Prosim ne pozabit mene na kavo z jamranjem vzetiuser posted image . Prva stvar, ki sem jo zjutraj naredila, je bila, da sem se zjokala mojmu, da jaz tako ne morem več.
Celo noč si zastavljam enaka vprašanja kot Žabika in Tejčica, s tem,da se Živa danes več kot dvakrat, trikrat sploh dojiti ni hotela.
Naše noči so običajno take kot je bila danes pri Tejčici, torej zbujanje točno na eno uro (zdaj me razumeš kajneuser posted image ), današnja pa je bila huuuuuuuujšauser posted image . mala se je zbujala že cel večer, dokončno se je zbudila okrog polnoči in to z jokom. Ni hotela jesti, ni hotela dude. In bili sva budni do 3:15user posted image user posted image user posted image user posted image . Vedno ko je bila na tem, da zaspi je začela spet jokatiuser posted image .  Pol pa itak budnice na dobro uro do jutra. Mislim, da več kot 2,3 ure danes nisem spala.
Pojma nimam kaj je danes mučilo revicouser posted image . Zobki? Ne vem, nič ni videti, calgel ni pomagal. Prebava? Dvomim, ni jo napenjalo, ni prdkala. Lakota? Sigurno ne, ker ni hotela jesti? Žeja? Tudi najbrž ne, ker pol bi se dojila in sigurno ne bi bedela več kot 3 ure skupaj.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
6.11.2007 8:48:57   
thaiss
urla- Matia spije mleka
  •  ob 9h 150-180 ml mleka
  • ob 18h 150 ml
  • ponoči 220 - 240 ml

pa Katja????

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
6.11.2007 8:50:25   
tejčica
IZVIRNO SPOROČILO: Žabika

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja
kaj pa zeja? sploh ker se kuri v stanovanjih..

Ja zelo dobra ideja. Sploh tukaj je res ful suh zrak, ker je talno gretje in na ful se kuri, ker je zunja mraz. Bom danes malo vlažila, drugače bomo pa morali en vlažilec kupit.

Dobra ideja tole glede žeje, ja. Žabika, če ti Hana pije po flaški, ji poskusi dat vodo/sok namesto hranjenja. Pri nas to ne pali, ker mali fuuul ne pije.

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
6.11.2007 8:51:52   
pocka
leina - ej super za slikce od denver testa, sem že hotela Žabikko sfehtat za kakko slikcouser posted image

vsi neprespani - eno vedro kave, pa upam,da se vam noči čimprej izboljšajouser posted image user posted image

žabika - to sem se pa tudi jaz že spraševala zadnje noči, ali ji moram dat jest, je lačna ali je to samo navada. Ampak mi pa res sprazne joško, tako,da se mi zdi,da je res lačna ali pa je žejna kot pravi Tinaaja. Pri nas je problem tudi to,da dude nimamo, čajček ne pali kaj preveč, v glavnem tudi jaz sem malo zmedena glede tega...

...no, ja z sem že pobarvana, je bil skrajni cajt, mi je blond barva že pošteno ven udarjala...user posted image user posted image user posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
6.11.2007 8:52:11   
draja
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

nn nnnnnnnnnzujugt73343ijlkolickjnvvvvvvvvde<<<<<<<nčl  ćčcccjoi3fcx mnersnnnn

evo, prva pameta danesuser posted image user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
6.11.2007 8:53:29   
urla
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

urla- Matia spije mleka
  •  ob 9h 150-180 ml mleka
  • ob 18h 150 ml
  • ponoči 220 - 240 ml

pa Katja????

ob 6h 150-180 ml
ob 16h 150-180 ml
ob 19h 180-200 ml

No vidim, da so nekje na istem. Čez dan pa po vsakem obroku kar nekaj žličk vode. Če ji dam po flaši se samo davi z vodo.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
6.11.2007 8:56:33   
Žabika

IZVIRNO SPOROČILO: tejčica
Žabika, če ti Hana pije po flaški, ji poskusi dat vodo/sok namesto hranjenja. Pri nas to ne pali, ker mali fuuul ne pije.

Žal pije samo iz kozarca, tko da sploh ne vem kako bi ji to poservirala sredi noči v popolni temi!? Dude pa zdej že kar neki časa spet nimamo za sesanje ampak za igranje. Tako, da veste kaj nam ostane.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
6.11.2007 9:07:23   
dskubin
Jaka, vse naj naj!

IZVIRNO SPOROČILO: Naomi
sam a je mela kera diabetes u nosecnosti...insulin??

Jaz sem imela diabetes in sem bla 3 mesece na dieti. Res sem si napravila prehranski načrt (jedla točno ob urah in poo vnaprej sestavljenem jedilniku - točno sem si izračunala koliko česa in tudi vagala) in mi je to pomagalo. Pa se nisem pregrešila, ama niti 1x. Je blo hudo, še posebej proti koncu, ampak raj tko, kot inzulin. V nasledni nosečnosti (če bo), mečaka verjetno dieta od vsega začetka. Pri Dražu me na test sploh ni poslala, sem pa skor 100%, da sem mela cuker, ker sem se zredila za 27 kg (in te kile mi še zdej hodijo narobe user posted image ), pa sem jedla pol manj, kot v zadnji nosečnosti.

Če pa ne gre drgač, bi pa šla na inzulin. Mi ne bi bil noben bavbav, ker ga ima moja svakinja in vem, kako izgleda, če pa nič o tem ne veš, je verjetno kar šok na začetku. No s tem je tako, da ti ni treba bit na tko strogi dieti, ker si pač sladkor uravnavaš z inzulinom. Ni pa res, da ti je sladkor kar sam od sebe na pravem nivoju, saj rabiš kar nekaj časa, da ugotoviš, koliko inzulina si moraš za kero hrano dat. Npr. svakinji pašta ful dvigne sladkor, pa se je je zaradi tega dolgo izogibala, ker si je morala po vsakem obroku še dodajat inzulin (na unga že izračunanega pred obrokom) in si pol stalno kontrolirat. Zdej je pa ugotovila, da ji modra Barilla ne dvignejo cukra in lahko je pašto vsak dan (ja, mi Primorci). Sem imela pa takoj po porodu OK sladkor (ne šele po koncu dojenja), ravno tako se je svakinji uravnal takoj, kot je bil pred nosečnostjo. No, ona je še vedno na inzulinu, ampak na prednosečniških dozah.

ti prinesem denver obrazec

To bi pa mi tudi, prosim.

Glede pogostega zbujanja ti ne znam nič svetovat, ker se mi s tem ubadamo že od rojstva, pa še vseeno nisem uspela prit sodu do dna. Če pa slučajno kaj iznajdem, sporočim za mastne šolde user posted image

Jaz pa po doooooolgem času spet vem, kako je če imaš mačka, ker tako slaba kot sem danes ne pomnim kdaj sem bila.

Welcome in the club (opažam, da nas je iz dneva v dan več), jaz imam danes tudi take šljive pod očmi, da bi blo boljš, da ne bi šla skoz vrata, ker bojo sosedje kam klicali, da me doma tepejo user posted image Tudi jaz upam, da so samo zobki, ker se noče vsakič, ko se zbudi dojit, ampak se včasih samo dere in stoka in se ne more in ne more umirit. Ampak jamrala pa ne bom, pa ne pa ne pa ne! Itak smo si sami to zakuhali, smo hotli še 1ga sončka, zdej nam pa en sveti podnevi, pa tadrug ponoči user posted image
Draja user posted image

tinaaja, aj se nam pridružiš jutri, boš trenirala za London?

sploh ne vem kako bi ji to poservirala sredi noči v popolni temi!

Kaj pa na injekcijo? Tko jaz Dražu dam zdravila, čisto počasi stisnem v usta in kar v snu popije

< Sporočilo je popravil dskubin -- 6.11.2007 9:15:29 >

(odgovor članu Naomi)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
6.11.2007 9:08:18   
tejčica
IZVIRNO SPOROČILO: urla

Pa eno vprašanje mamicam otrok, ki so na flaši. Koliko mleka in kolikokrat na dan ga še dobijo. Katja ga kar nekaj spije, pa mislim, da je preveč. Me je prav strah kaj bo na pregledu, ko je že taka bombica.

Vid dobi flašo zjutraj med peto in šesto, potem pred opoldanskim spanjem in še zvečer preden gre spat. Spije pa dobrih 200ml. Sedaj ko je bil bolan smo bili pa itak samo na flaši in je šele včeraj komaj čisto malo GH spet pojedel.  Pa user posted image  Katji za prespano noč.

Imamo pa eno težavo. Malemu sem hotela dajati zvečer v mleko malo žitne kašice za zagostite z upanjem na boljši spanec, pa ne more vleči skozi ta cucelj. Imamo flaško Tommee Tippee in največji cucelj 3 pa ne gre. Pol sem mu pa kupila aventovo flaško in tisti kombinirani cucelj in gre lepo skoz, ampak mali po tisti flaški ne zna jesti!user posted image  A je katera ki ima TT flaško kje najdla večje cuclje, ker jaz jih ne?

Draja, user posted image . Da bi bilo to pri nas vsako noč, sem jaz že v Begnah.

Žal pije samo iz kozarca, tko da sploh ne vem kako bi ji to poservirala sredi noči v popolni temi!? Dude pa zdej že kar neki časa spet nimamo za sesanje ampak za igranje. Tako, da veste kaj nam ostane.

Sem se bala da boš to napisala.

Duda - mi smo do sedaj furali brez, ampak moram reči da sem zadnje dni že pomislila, da bi mu jo poskusila dati, če bo kaj pomagalo. Mi je pa malo škoda sedaj začeti, če nam je do sedaj uspelo brez.

Midva se sedaj nahraniva, pol pa šibava v hišo. Danes nam zaključujejo z montažo notranjih vrat, malarji bi že včeraj morali pridet in neke malenkosti zaključit pa jih ni še niti danes...

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
6.11.2007 9:12:16   
tinaaja

Žabika, če ti Hana pije po flaški, ji poskusi dat vodo/sok namesto hranjenja. Pri nas to ne pali, ker mali fuuul ne pije.

no pa sva na istem.. ziza rules...

draja .. sploh ne vem, kaj naj recem.. Poklici P pa jo vprasaj.. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image verjama pa zelo, da ti poka po sivih.

pridem nazaj... brina user posted image

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
6.11.2007 9:13:47   
erna14
draja-a gres kaj vn proti mojmu koncu mogoce

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
6.11.2007 9:15:51   
tinaaja
tinaaja http://denver.moj-album.com/album/4318734/

se zal nic ne vidi natisnjeno, tko da zabika pls naslednjic na kavi..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
6.11.2007 9:21:33   
Žabika
Draja: pri vas je pa tole res hudo. Držim pesti, da pridete vsaj na to, da ne boste dela noči prejokali. Pa drži se.

denver: vse, ki želite obrazec, mi pošljite naslov na ZS, pa vam ga pošljem. In to z najlepšo znamko! user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
6.11.2007 9:26:06   
K_a_t_i
Punce, za mano je najslabša noč v mojem življenju. Se še nadaljuje user posted image .
Spat sem šla ob 9h in ne vem, če sem eno uro spala. Vzrok - huuuda driska, bruhanje in krči. Zdej sploh ne vem kaj naj dam v usta, da ne bo šlo takoj ven. Itak mi nič ne paše. Verjetno bom kak multivitaminski tabletek z vodo.
Boh ne daj, da se tamal naleze, ker me bo kap!
Pa še kot nalašč ma moj danes ruvanje modrostnega zoba. Upam, da se ne bo preveč slabo počutil. Odštevam minute, ko pride domov.
Tamal se mi je pa tkooo smilu ponoč user posted image . Je hotu pit pr mamici in je rabil 20 minut!!!!, da je kej prteklo. Ma je bil cuker...
Letim....

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
6.11.2007 9:31:58   
Mojca B
K-a_t_i: držim pesti za Andreja, ker tole ruvanje modrostnih zob je pa res mesarsko klanje. men so enga ruval, k sem bla še na faksu  pa bi mogla še ostale tri dat ven.. pa ne znese... Auča je vse skupaj. Si tak k lubenica tja v ksiht.. pa upam, da mate slamce, ker jutri po moje ne bo ust skor nič mogu odpret...

A ja.. za drisko je pa fajn al bobipalčke pa veliko pit, al pa kaka korenčkova juhica...

Pa naj Žigec kakšen zobek Joni posodi, da ne bo edina brezzoba Aprilčica

Gaj - 28.06.2004
Jona - 20.04.2007

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
6.11.2007 9:36:58   
erna14
zabika-jaz bi tud to mela,a ti poslm naslov ali mi pa das k se dobimouser posted image
kati- za drisko

suhe borovnice 5 zlic,daj v pov litra vode segrej in naj vre 10 minut nato precedis in pijes 3 krat na dan po eno skodelico

za bruhanje

pij caj meta in kamilica to je tud dobr ker pomirja,sploh meta ker obnavlja zelodcno sluznico in pomirja

user posted image user posted image user posted image user posted image  da hitr mine

< Sporočilo je popravil erna14 -- 6.11.2007 9:42:08 >

(odgovor članu Mojca B)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.